» »

Ustna higiena

Ustna higiena

SkIDiver ::

Naslov teme je širšega značaja, če bo imel kdo v bodoče kakšna podobna vprašanja na to temo, moje vprašanje pa specifično.

Odločam se za nakup električnega aparata za čiščenje zob. Kot prvo naj povdarim, da ne kupujem aparata v katerega se vstavijo baterije, ki jih je potrebno kupiti ampak celotno "postajo" z aparatom, ki ima baterijo vgrajeno.

Primer kaj imam v mislih


Zanimajo me izkušnje tistih, ki uporabljate takšne pripomočke. Kako se obnesejo, ste zadovoljni, kater izdelek uporabljate (zanmko), ..... skratka kakšno je vaše mnenje.

Sam se odločam o nakupu nečesa takega

Združuje zobno ščetko Professional Care 7500 in zobno prho Professional Care 7500 OxyJet v eni napravi.

Mogoče kakšen podatek o tej zobni prhi? Kako deluje, kakšen je njen učinek in predvsem me zanima, če nadomesti uporabo zobne nitke v medzobnih prostorih?

Odveč tudi ne bi bila informacija o možnosti nakupa v Avstriji, kje kupiti.
  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Saladin ::

Brat uporablja neko podobno zadevo in sem opazil le eno stvar - krtačka na koncu se zelo hitro stroši zato obvezno poglej, koliko stanejo nadomestne.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

STASI ::

Uporabil sem stavr od Brauna in od SuperSonica(prvi model). Cenovna razlika je velika. Sem ap ugotovil da za moj tip zob SuperSonic ni najbolj prikladna, od Brauna pa je v redu.
Če imaš možnost probaj testirati preden kupiš. Testiraš pa tako da si umiješ zobe pol pa uporabiš tableto, ki ti pokaže kako učinkovito je bilo tvoje čiščenje zob.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

SkIDiver ::

Hm. Da bi testiral bo malo težka po moje.

In kakšen je tvoj tip zob STASI? V kakem smislu to misliš? Da se zelo rada nanje prilepi obloga? Pri meni ni nekih hudih težav s tem. Obvezno moram uporabljat Colgate zobno pasto (Aquafresh je sranje) in ob temeljitem in pravilnem ščetkanju imam na koncu dneva sklenino še vedno gladko (ni čutiti zobnih oblog, ki bi se prilimale oz naselile na zobno sklenino).

Je razlika med Braunom in SuperSonic v gibljivosti glave, materialom ščetke, ...?

STASI ::

Ja res se mi hitr obloge nardijo. No kar se tiče zobne paste je zelo dobra pasta Paradontax(IMO najboljša) al pa kej od Sensodina.

Glede gibanja: Supersonic levo-desno, Braun pa se glava vrti. Od SS moraš glavo menjati na 6 mesecev(4500sit ena glava) za braun pa ne vem.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Nejc Pintar ::

Ja, za Braun glava krožno vibrira, 2 glavi prideta 3000sit dobijo pa se tudi glave prirejene za ortodontske aparate (srednje ščetine krajše). Navadno glavo imam pri ortodontskem aparatu 2-3 mesece. Prirejene mi še ni uspelo dobiti, domnevam pa da bi preživela mesec ali 2 več.
Lahko je biti prvi, če si edini!

iskra ::

Jst uporabljam zadevo s prve slike, mašinerijo z druge pa bom preizkusu ob priliki pri punci.

Na začetku sm malo poškodoval dlesni (rahlo krvavenje), ker sem bil navajen na pritiskanje zobne ščetke, potem pa sem se navadil. Krtačke stanejo okrog jurja po komadu, trajajo pa pri 2x na dan umivanju cca 2-3 mesece. Najbol se splača ulovit kako akcijo za krtačke ko pridejo 2 za 1500 al 3 za 2k. Edino še u Italjo morm skočit pogledat kko so tam cene. Dobijo pa se tudi različno trde ščetine.

Kar se tiče vzdrževanja aparata je tako: mašinca ima notr eno 1.5 al 3V NiMH baterijo za polnjenje, komplet mehanizem pa je 100% zaščiten pred vodo in se da vse lepo umit.

Polnjenje poteka preko indukcije. "Ročaj" ima 3-minutni timer in se malenkost ustavi ko minijo tri minute ščetkanja, da te opozori (če še napol spiš), da bo dovol. Glasnost aparata je približno enaka brivniku.

Kar se čistoče tiče: po par tednih uporabe sem s tistim kartončkom, ki sem ga dobil poleg neke zobne paste, poštimal belino za ene 3 stopnje al še več. Pravijo pa, da ni dobro preveč pritiskat na zobe s to zadevo, zaradi obrabljanja sklenine. Kolko je to res, ne vem. Tudi odsvetujem uporabo po kakih posegih na zobeh/glavi zaradi vibracij.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Sba ::

Jaz sem imel Philipsovo električno zobno krtačko in me je motilo vibriranje. Krtačke so se premikale krožno. (opazil sem, da ima Philips sedaj drug sistem) Imela pa je neko "varovalo" da nisi pritiskal preveč, krtačka je kliknila in takrat si vedel da preveč pritiskaš. Za celotne sisteme pa nevem kako je z njimi. Uglavnem mene je od tega srbel nos, tako da zopet uporabljam klasično krtačko.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Primoz78 ::

Prvi model ki je na sliki uporabljam ze skoraj eno leto...z njo sem super zadovoljen, kot je pa ze nekdo napisal se scetka kar hitro iztrosi...sem pa kupil 4 rezervne...cena pa ubitacna, ce se ne motim nekaj nad 4 K SIT...:\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

SkIDiver ::

Glede na to, da na mesec obrabim 2 do 3 zobne ščetke, če niso dovolj kvalitetne (ne vem kako mi rata) mi je ta cena za 1000, 1500 sit za eno ščetko pri Oral-B sprejemljiva, če mi zdrži mesec do dva pri normalni uporabi. iskra kje kupuješ nadomestne krtačke?

Da bi si ranil dlesni pa nimam straha, ker tudi sedaj na čase zelo rad podrgnem po dlesnih zaradi prekrvavitve in ne pride do krvavitve.
Tista s srbenjem nosu mi je pa smešna (ne morem pomagat):D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električna zobna ščetka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
520105884 (224) Gregor P
»

električna zobna ščetka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14947991 (2280) link_up
»

Nega zob (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21661004 (33404) Andro457
»

Problemi z zobmi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5711750 (9038) Pithlit
»

Ionex zobna ščetka

Oddelek: Loža
478299 (6051) BC3

Več podobnih tem