Forum » Pomoč in nasveti » Be6-II mi para živce
Be6-II mi para živce
Alexius Heristalski ::
Najprej eno lepo dobro jutro vsem skupaj.
Težava, s katero se spopadam, je nedelovanje matične plošče Abit BE6-II v.1.0. Ko zaženem računalnik, se zaženejo vsi ventilatorju, tudi disk se zažene in zaškripa, a na zaslonu je tema. Žal nimam zvočnika, da bi povedal, ali kaj piska. Vse ostale komponente (napajalnik, procesor, grafična, pomnilnik, disk) so brezhibne in preizkušene na drugi plošči. Procesor je Celeron 633 (S370), zanj imam tudi ustrezen adapter, celo več njih, ker imam trenutno kar nekaj te krame. Poleg tega sem na ploščo posadil C400 (S370), C333 (Slot 1) in C300A (Slot 1), a ne duha ne sluha o sliki.
Preden sem ploščo kupil, je delala s Celeronom 800. Zdaj pa, karkoli vtaknem, ne dela. Noben kondenzator ni napihnjen ali kakorkoli drugače sumljiv. Plošča je navidez brezhibna, z njo nisem počel nič posebnega (saj tudi nisem mogel, če ne dela :)), prav tako je ni navijal prejšnji lastnik.
Nimam pojma, kaj naj še naredim. Mogoče obstajajo kakšna merilna mesta in značilne napetosti, ki bi jih lahko preveril?
Težava, s katero se spopadam, je nedelovanje matične plošče Abit BE6-II v.1.0. Ko zaženem računalnik, se zaženejo vsi ventilatorju, tudi disk se zažene in zaškripa, a na zaslonu je tema. Žal nimam zvočnika, da bi povedal, ali kaj piska. Vse ostale komponente (napajalnik, procesor, grafična, pomnilnik, disk) so brezhibne in preizkušene na drugi plošči. Procesor je Celeron 633 (S370), zanj imam tudi ustrezen adapter, celo več njih, ker imam trenutno kar nekaj te krame. Poleg tega sem na ploščo posadil C400 (S370), C333 (Slot 1) in C300A (Slot 1), a ne duha ne sluha o sliki.
Preden sem ploščo kupil, je delala s Celeronom 800. Zdaj pa, karkoli vtaknem, ne dela. Noben kondenzator ni napihnjen ali kakorkoli drugače sumljiv. Plošča je navidez brezhibna, z njo nisem počel nič posebnega (saj tudi nisem mogel, če ne dela :)), prav tako je ni navijal prejšnji lastnik.
Nimam pojma, kaj naj še naredim. Mogoče obstajajo kakšna merilna mesta in značilne napetosti, ki bi jih lahko preveril?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
ru7 ::
Sam tko, a "clear CMOS" si naredu, ker stare plate niso delale drgač, če si kej menjal kokr se spomnim.
Ja, Clear CMOS sem tudi že poskusil. Ne pomaga.
OK. Mi lahko nekdo vsaj razloži, zakaj plošča ne dela? Kajti nič škodljivega nisem počel z njo. Ne razumem, zakaj na lepem ne dela.
Han ::
Doma imam prvo verzijo/revizijo BE6, ki je zelo občutljiva na pomnilnik. Drugače na njej brezhibno delujeta 1 GHz P3 in Radeon 8500.
Na tvojem mestu bi golo plato temeljito spihal in očistil, potem pa vanjo posadil eno palčko brezhibnega spomina, preverjeno delujoč procesor in grafično kartico...
Z napajalnikom je vse v redu?
Na tvojem mestu bi golo plato temeljito spihal in očistil, potem pa vanjo posadil eno palčko brezhibnega spomina, preverjeno delujoč procesor in grafično kartico...
Z napajalnikom je vse v redu?
Napajalnik je preverjeno brezhiben, tako kot ostale komponente. Vse sem preizkusil z neko drugo ploščo z 440EX čipsetom, pravzaprav sem imel kar obsežno testiranje s štirimi procesorji, štirimi palčkami rama, dvema različnima pretvornikoma fcpga->slot1 in tremi grafičnimi karticami. Vse je delalo, samo ne na BE6-II .
Najbolj me žre to, da imam dovolj komponent za eno solidno domačo mašino, pa mi nič ne koristi, ker ne najdem plate. Oz. sem jo našel, a noče delati in sploh mi ni jasno, zakaj.
Najbolj me žre to, da imam dovolj komponent za eno solidno domačo mašino, pa mi nič ne koristi, ker ne najdem plate. Oz. sem jo našel, a noče delati in sploh mi ni jasno, zakaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()
Spajky ::
preglej še kondenzatorje okoli slota1, čeni kaki že malo napihnjen ali huje ..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Han ::
Hmm, res čudno. Lahko jo še meni posodiš, da stestiram zadevo. Načeloma imam viška eno BX6 plato, vendar na njej ne dela PS2 za tipkovnico (deluje le občasno - izgleda, da je prejšnji lastnik pokvaril kontakte v luknjicah).
Na kondije sem takoj pomislil, a kaj, če so vsi kot novi. Nič napihnjeni, ne puščajo itd.
Han, greva na ZS ...
Han, greva na ZS ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 8887 (8334) | Pšenični |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5016 (3144) | Riff |
» | Samo resetiranje.........biosOddelek: Strojna oprema | 1399 (1252) | scythe |
» | Zagon računalnika, ekran se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 12243 (11630) | k0lar |
» | stara plata al drug problem....za guruje :-)Oddelek: Strojna oprema | 1474 (1273) | Azrael |