» »

preprečitev zaustavitve sistema na XP

preprečitev zaustavitve sistema na XP

CerroP ::

Imam program ki teče na XP-jih. S tem programom bi se potem ukvarjali uporabniki preko interneta.

Težava je v tem ker program omogoča lastni izklop in zaustavitev sistema. Lastni izklop sem rešil tako da sem sprogramiral skripto ki vsako minuto preverja če je program v teku, če ni ga vklopi, drugače pa čaka novo minuto.

Zanima me, če XP-ji omogočajo ignoriranje ukazov za zaustavitev takšnih programov, torej da nastavim da se računalnik v nobenem primeru ne sme izklopiti, ko pa bi rad zaustavil sistem pa to nastavitev spremenim.

Gubo ::

Hey!

Možno je, ampak z posledicami... (nekateri programi na bodo delovali!) Najbolje da sprobaš...
v CMD-ju zaženi: shutdown -a.
START / RUN / cmd / shutdown -a

Gubo

pivmik ::

Gubo si slabo prebral/nisi razumel kaj je vprašal CerroP.
Gubov ukaz ustavi shutdown ki je tenutno v teku in ne prepreči uporabniku shutdowna.

CerroP v Windowsih ustvari novega uporabnika z omejenimi pravicani(ne-administratoz, ne-superuser). Potem temu uporabniku onemogoči pravico zaustavitve sistema v Group Polcy. Grp policy: Start -> Run -> gpedit.msc [ENTER]
Če je kaj pravice(oz. soli v pameti MS programerjev) bi morala obstajati tudi nastavitev, ki onemogoči uporabniku ShutDown. Sam je na hitro nisem našel.
LP, Gregor GRE^

CerroP ::

Hvala za pomoč.

Ustvaril sem novega uporabnika z omejenimi pravicani, zaustavitev sistema pa sem mu preprečil v Local Security Policy pod Administrative Tools v Control Panelu - pod Local Policies -> User Rights Assignment dvakrat klik Shut down the system, kjer lahko poljubno nastavimo uporabnike.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110899 (9490) inbox
»

Backup ob zaustavitvi računalnika

Oddelek: Operacijski sistemi
61713 (1384) Karen
»

Odstevanje pomoc nujno prosim

Oddelek: Pomoč in nasveti
51040 (887) duff
»

Ms blast ali zakaj se mi sistem ugaša po eni minuti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29340549 (15531) brainiac20
»

izginila možnost "zaustavitev sistema" rabm pomoč nujno

71168 (1076) Looney

Več podobnih tem