Forum » Operacijski sistemi » nalaganje win XP pro na S- ATA disk
nalaganje win XP pro na S- ATA disk
butec ::
osnovna pološča: MSI PT8 Neo - SR
disk: WD200SATA
takole, pri nalaganje OS stisnem F-2 za nalaganje SATA gonilnikov, vstavim disketo"VIA SATA RAID Drivers", izberem OS XP, win prepoznajo SATA disk, naredim particijo, formatiram, naložim OS
tu se začnejo težave
opozorilo, da ne najde datoteke viasraid.sys, viasraid.cat, viasraid.inf ( te datoteke se nahajajo na disketi ) ni druge možnosti kot "Esc" - ignoriraj
sistem se naloži. Pri ponovnem zagonu modri ekran napaka ( 00000????? )
Težavo sem sicer rešil takole: ATA disk z naloženim sistemom priklopim na osnovno ploščo, skopiram datoteke iz diskete (viasraid.sys, viasraid.cat, viasraid.inf ) v windows , system32 in inf mape ( S-ATA disk). Ugasnem računalnik izklopim ATA disk, in zadeva deluje.
Rezervnega diska več nimam zato me zanima kako drugič ?
disk: WD200SATA
takole, pri nalaganje OS stisnem F-2 za nalaganje SATA gonilnikov, vstavim disketo"VIA SATA RAID Drivers", izberem OS XP, win prepoznajo SATA disk, naredim particijo, formatiram, naložim OS
tu se začnejo težave
opozorilo, da ne najde datoteke viasraid.sys, viasraid.cat, viasraid.inf ( te datoteke se nahajajo na disketi ) ni druge možnosti kot "Esc" - ignoriraj
sistem se naloži. Pri ponovnem zagonu modri ekran napaka ( 00000????? )
Težavo sem sicer rešil takole: ATA disk z naloženim sistemom priklopim na osnovno ploščo, skopiram datoteke iz diskete (viasraid.sys, viasraid.cat, viasraid.inf ) v windows , system32 in inf mape ( S-ATA disk). Ugasnem računalnik izklopim ATA disk, in zadeva deluje.
Rezervnega diska več nimam zato me zanima kako drugič ?
iro ::
Razen če si štimaš raid polje ne potrebuješ sata driverjev.Bodi pozoren tudi pri inštalaciji nvidia driverjev.
Sami ::
Razen če si štimaš raid polje ne potrebuješ sata driverjev.
Pri starejših platah jih rabiš, kot recimo pri moji nForce2 Ultra.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | raid 0 setupOddelek: Strojna oprema | 2131 (1594) | GrimReaper |
» | Problemi glede SATA diska...Oddelek: Strojna oprema | 1499 (1312) | schwabspenk |
» | instalacija xpjev na 250gb diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2363 (1726) | PIII850 |
» | V čem je problem?Oddelek: Operacijski sistemi | 1757 (1639) | andrej_brucek |
» | ATA vs. sATA vs. raid...Oddelek: Strojna oprema | 1525 (1248) | Jebiveter |