Forum » Operacijski sistemi » Help 2x
Help 2x
Dalmatinc ::
No pa poglejmo en problem so vaše brihtne buče rešile ..........drugi je tale
Rad bi brez formata zbrisal win 98 iz particije D: pa obdržal XP na C: ?
Kako ?
A ko bom format naredu D: mi bo pol še v zagonu javljal ali XP ali 98 ?
Rad bi brez formata zbrisal win 98 iz particije D: pa obdržal XP na C: ?
Kako ?
A ko bom format naredu D: mi bo pol še v zagonu javljal ali XP ali 98 ?
- spremenila: TinkaPinka ()
Ikarus ::
1. V C:boot.ini izbriši vrstico za win98, ki zgleda približno takole: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows 98" /fastdetect
ali
2. My Computer - Properties - Advanced - Startup and Recovery - Settings - Odstrani kljukico za Time to display OS choice
ali
2. My Computer - Properties - Advanced - Startup and Recovery - Settings - Odstrani kljukico za Time to display OS choice
A bi povedal kaj je bolje......a bo hodlo do kakšnih težav k bom zbrisal pol FORMAT D: ??
Paramedic ::
Bolje je pa prvo, če veš kaj delaš.
Če boš kej preveč zbrisu dej FIXMBR v konzoli od XP-ja (tako kot safe mode - F8)
Če boš kej preveč zbrisu dej FIXMBR v konzoli od XP-ja (tako kot safe mode - F8)
End transmission.
Če sem prav razumel, imaš na D: nameščen Win98, na C: pa WinXP in je C: particija boot particija z MBR. V tem primeru lahko počneš na D:, kar te je volja - samo tisto, kar sem napisal, spremeni na koncu, da ne bo potrebno izbirati med XPji in Win98.
najdu sam pod mapo windows :
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
C:\="Microsoft Windows"
KAJ POBRIŠEM !!
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
KAJ POBRIŠEM !!
Tega pa res ne brisat. Boot.ini je na C: - če uporabljaš windows explorer, najprej v tools -folder options - view odklukaj, da prikaže tudi skrite oziroma sistemske datoteke. Potem boš videl tudi boot.ini.
Ej tole sem najdu !!
kaj naj brisnem pol pa formatiram D:
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
AJA. a offici 2000 SLO (ker so slo) kej škodujejo al pa medejo xp ANG ! A misliš da je kej narobe ?
Ajde
kaj naj brisnem pol pa formatiram D:
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
AJA. a offici 2000 SLO (ker so slo) kej škodujejo al pa medejo xp ANG ! A misliš da je kej narobe ?
Ajde
D: lahko formatiraš brez strahu.
To, kar si napisal, da imaš v boot.ini, je isto, kot pri meni, pa imam samo en OS. Tu nič brisati.
Office 2000 ne bo imel problemov v XPjih.
Če ne gre drugače in po formatu še vedno dobiš OS izbiro, glej 2. točko.
To, kar si napisal, da imaš v boot.ini, je isto, kot pri meni, pa imam samo en OS. Tu nič brisati.
Office 2000 ne bo imel problemov v XPjih.
Če ne gre drugače in po formatu še vedno dobiš OS izbiro, glej 2. točko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | boot.ini vprašanjeOddelek: Operacijski sistemi | 2093 (1447) | ta_ki_tke |
» | en problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1134 (1051) | Good Guy |
» | izbira med dvema OSOddelek: Operacijski sistemi | 1985 (1724) | Roadkill |
» | kak odinštalirat win 98 seOddelek: Operacijski sistemi | 1020 (886) | CaqKa |
» | Kako naj dobim nazaj XP paricijo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2121 (1956) | ToniT |