» »

osnovna plošča

osnovna plošča

felo ::

jst bi rabu osnovno ploščo za amd athalon 64 s socketom 754 ki bi podpirala agp in pci-e grafične!!!!zdej nevem če taka plata obstaja zato pa tudi sprašujem vas
Niti najmanj nism majstr!!!!!!!

sirotka ::

hm..biostar ma take plate, sm ne vem če tud ua 754....drug proizvajalec mi pa ni znan, ki bi sploh ponujal to možnost. www.google.com -> biostar->products->socket 754 >:D

felo ::

o hvala sam sem dobil zdej ploščo ki podpira in to je ravni biostar=)))hvala:))
Niti najmanj nism majstr!!!!!!!

SimplTech ::

Samo kolikor je meni znano v takšno ploščo na AGP vodilo ravno me moreš dati neke zmogljive grafične kartice. Ker tisti AGP na BioStarjevih ploščah je v bistvu samo PCI vodilo zapakirano v AGP preobleko. Prepustnost je pa še vedno samo na ravno PCI-ja (le-ta je pa za današnje grafične veliko premajhna). To je bolj kot ne zasilna rešitev.

mkonci ::

ej felo zakaj si se enkrat odpru temo, če si jo ze vceri?
lej tuki jo mas UCERISNO;((

felo ::

ne sei zdei sm se odločil da bom kupil ploščo samo za pci-e grafične ker bom dal gor grafično gf6600gt!!!!samo zdej pa nevem katero ploščo bi bilo najbolje kupiti???iščem kakšno za okoli 25.000 sit!!!!!in bi bil res hvaležen za kakšno???
Niti najmanj nism majstr!!!!!!!

sirotka ::

dfi ultra infinity 23.5k na cool-pcju

SimplTech ::

Glede na to da želiš imeti podnožje 754 v kombinaciji z PCIExpress grafiko lahko izbiraš med ploščami grajenimi na Nforce4 4X čipovjem in Nforce4 SLI.

Če hočeš dobro ploščo, z relativno ugodno ceno in preverjeno kvaliteto potem ti predlagam Gigabyte GA-K8NE Gigabyte GA-K8NE @ JAE. Cena je malo čez 20k SIT pri JAE. Na tej plošči je v primerjavi z podobno Epox-ovo boljše to, da ima pasivno hlajen čipset (če ti je tišina pomembna), ima gor vgrajen boljši Realtek kodek ALC850, ki ti ponuja 8 kanalno zvočno pa tudi na Gigabytu imaš gor gigabitno mrežno. Edina slabost te plošče je, da ker je čipset hlajen pasivno, se le-ta fejst greje. Tako da v osnovi ta plošča ni najboljša za navijanje (če se s tem ukvarjaš). Stvar lahko rešiš z nakupom malega ventilatorja (4x4 cm) in ga montiraš tako da piha po čipovju. Dodatni info Gigabyte K8NE

Če želiš mogoče SLI možnost in veliko opremljenosti pa dobiš za dobrih 28k SIT (gledal sem cenik Mlacom) EPOX EP-8NPA SLi. Info najdeš tukaj: Epox EP-8NPA Sli.

SimplTech ::

@ sirotka. :D Tudi jaz sem takoj pomislil na DFI, a ne bo šlo, ker felo išče kombinacijo čipovje 754 in PCIe grafična. Tale DFI Infinity je pa samo za 939 podnožje.

felo ::

res hvala simptech=)))sem bil prej v trgovini in mi je svetoval lih to ploščo in sem res zadovoljen kr je NFORCE4=))))sei zdei imam tudi gigabyte in je tudi pasivno hlajenje ampak nisem mel nobenih težav=))
ampak ali so gigabyte plošče nasplošno dobro???ni večjih težav znjimi????
Niti najmanj nism majstr!!!!!!!

SimplTech ::

Ni problema felo. Ja jst sem z Gigabytom zadovoljen. Sam imam eno na Nforce3 Ultra čipsetu - se lepo navija in zelo deluje dobro že več kot pol leta. Bratu sem dal v njegov računalnik tudi Gigabytovo na Nforce4 4x čipset - razlog pasivno hlajenje čipseta in tišina - deluje brezhibno 3 mesece. Tudi punci sem dal v njen računalnik eno bolj osnovno na Nforce2 čipsetu - dela kot mora že 1 leto. Tako da jaz z njimi nimam težav. Mogoče še bo kdo drug komentiral in povedal svoje izkušnje.

felo ::

aa in praviš da nebom mogel navijati te osnovne???ker mi je tudi prijatelj rekel da imajo gigabyte plošče slabe biose!!no vsaj ta da ima malo slabe??je to res???
ampak vseeno sem bom odločil za to=))
Niti najmanj nism majstr!!!!!!!

SimplTech ::

Ne gre za to da ne boš mogel navijat. Lahko boš navijal - BIOS ti omogoče čisto vse kar želiš. Gre samo za to da se čipset že v osnovi (pri privzetih nastavitvah) kar fejst greje. Če greš navijat se bo samo še bolj grel. To ti pa lahko povzroča probleme in nestabilnost. Navijanje je omejeno, le to pravim. Če boš navijal naredi tako kot sem ti rekel - en 4cm vent, da piha po hladlniku.

felo ::

a to bi zdej jst mogu nrdit domačo izdelavo al prodajajo take ventilatorčke samo za ta čipset????
Niti najmanj nism majstr!!!!!!!

SimplTech ::

Jst sem kupil standardni 4cm ventilator od TITANa in si sam naredil nosilec zanj. Vzel sem tist kos pleha, ki ga dobiš v ohišju in pokriva zadnje reže (tiste v katere montiraš grafično in ostale kartice). Naredil sem luknjo vanj, pritrdil na eno stran ventilatorček in privil vse skupaj v ohišje na najprimernejše mesto (imel sem blizu disk in na njem je bila ena luknja fraj in sem gor montiral). Zgleda pa takole
V osnovi sem sledil tejle ideji Cardfan @ Metkumods. Ventilator pa kontroliram z fan mate 1 od Zalmana. Tako imam hlajenje vredu in hkrati tišino, ker tale 4cm vent na 12 voltov je kr glasen.

Drugače pa prodajajo tudi prav hladilnike za čipset cool-pc. A je pri teh ploščah ponavadi problem, da je grafična kartica napoti in ne moreš dat gor nekaj visokega.

felo ::

aaa potem ti nisi nič vrtal v rebra=)))samo sz tistim nosilcem je pritrjen???
Niti najmanj nism majstr!!!!!!!

felo ::

ma sai zdaj imam jaz osnovno ploščo gigabyte ga-k8ns ki ima tudi pasivo hlajenje čipseta ampak še nikoli se mi ne pregrel tako da nisem imel še nobenih problemov=)))
Niti najmanj nism majstr!!!!!!!

SimplTech ::

Ne reber nisem nič vrtal, ventilator je zgolj na nosilec prišraufan. Če imaš že sedaj rešitev s pasivnim hladilnikom in nimaš problemov, potem je to ok. Na moji plošči so bila rebra fejst vroča na dotik - zato sem dal ta ventilator gor, ker se navijal in bolj iz previdnosti sem malo shladil čipset. Ti pa lahko seveda probaš brez venta najprej in vidiš kako se bo navijala plošča.

felo ::

a ok=))ma kaj ti imaš to ploščo gigabyte ga-k8ne???
Niti najmanj nism majstr!!!!!!!

SimplTech ::

Ne tole je iz bratovega compa, noter pa ima Gigabyte GA-K8NF-9 (socket 939)

felo ::

ok res hvala za use kar si mi povedla=)))
čaw=))
Niti najmanj nism majstr!!!!!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem namizni računalnik z majhnim ohišjem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13312581 (9888) krneki0001
»

novi računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
281815 (1175) AndrewSmith
»

Katero osnovno ploščo kupiti???

Oddelek: Kaj kupiti
91187 (977) aco111
»

Razlika med S754 in S939

Oddelek: Kaj kupiti
452556 (1903) AndrewSmith
»

Poceni kišta (754 + PCIe?)

Oddelek: Kaj kupiti
6962 (873) fizolcek

Več podobnih tem