Forum » Omrežja in internet » Kako odpreti port v iptables?
Kako odpreti port v iptables?
th0r ::
Pozdravljeni
Mene pa zanima kako bi odpru port 25 v debianu z iptables... kaka je komanda?
zto kr konfiguriram mail server pa mi skoz javlja napako:
ERROR: Error connecting to SMTP server "localhost:25".Server error: (111) Connection refused
hočem pa nardit s squirremail :) tako da mi ne govorte nj zaženem mail server j0k3
vsaka pomoč je dobrodošla
Mene pa zanima kako bi odpru port 25 v debianu z iptables... kaka je komanda?
zto kr konfiguriram mail server pa mi skoz javlja napako:
ERROR: Error connecting to SMTP server "localhost:25".Server error: (111) Connection refused
hočem pa nardit s squirremail :) tako da mi ne govorte nj zaženem mail server j0k3
vsaka pomoč je dobrodošla
nejc_ ::
Ce ti sintaksa iptables ipd. ne lezi ravno, si mogoce raje pomagaj s kaksnim ui za iptables - eden bolj zanimivih je shorewall, ki ga ima debian tudi v paketu.
to je firewall, ki ga js ne rabim ravno :)
mene sam zanima komanda da ofnem tist port, da bo lahk SMTP server laufu čez
mene sam zanima komanda da ofnem tist port, da bo lahk SMTP server laufu čez
PaJo ::
Tole bi moralo zadostovat da navznoter in navzeven odpres port 25:
iptables -A INPUT -p tcp --dport 25 -j ACCEPT
iptables -A OUTPUT -p tcp --sport 25 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 25 -j ACCEPT
iptables -A OUTPUT -p tcp --sport 25 -j ACCEPT
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
huh tnx pajo dela tist
zj pa nov problem :D javi mi error like:
Bad request: The IMAP server is reporting that plain text logins are disabled. Using CRAM-MD5 or DIGEST-MD5 authentication instead may work. Also, the use of TLS may allow SquirrelMail to login. Please contact your system administrator and report this error.
kaj narediti?
zj pa nov problem :D javi mi error like:
Bad request: The IMAP server is reporting that plain text logins are disabled. Using CRAM-MD5 or DIGEST-MD5 authentication instead may work. Also, the use of TLS may allow SquirrelMail to login. Please contact your system administrator and report this error.
kaj narediti?
PaJo ::
Uporabi TSL ali SSL connect na mailbox, ti vse lepo napise. Vecino novjsih mail klientvo podpira kriptirano povzavo na postni strznik.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
že ampak js ne rabim SSL povezave :) že tak mam bolj bogo :D
kakšna ideja kok se to dizejbla?
kakšna ideja kok se to dizejbla?
SaXsIm ::
mislim da je tvoja težava drugje... squirremail namreč ni mail server ampak samo php aplikacija za webmail... Mailserverji so npr. postfix, sendmail ...
I' m wrong
I' m wrong
SaXsIm
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SaXsIm ()
kitarist ::
Kako pa odpres port na linx sreverju (firewall na fedora4), ce uporabljas aplikacijo na win masini, ki je v mrezi.
Recimo ne gre mi odpret portov na linuxu da bi na winsih lahko normalno uporabljal torrent (azureus; port 5881).
Azureus mi napise da je NAT napaka...
Recimo ne gre mi odpret portov na linuxu da bi na winsih lahko normalno uporabljal torrent (azureus; port 5881).
Azureus mi napise da je NAT napaka...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | iptables problemOddelek: Operacijski sistemi | 2239 (2005) | poweroff |
» | ProtFtp Passive mode in iptablesOddelek: Programska oprema | 2246 (2068) | SasoS |
» | [Linux] Noče se povezati z ADSLOddelek: Operacijski sistemi | 2087 (1556) | sverde21 |
» | Linux & port forwardingOddelek: Operacijski sistemi | 1192 (1047) | Gandalfar |
» | iptables + forwardOddelek: Operacijski sistemi | 2326 (1901) | tx-z |