Forum » Omrežja in internet » Omejena povezava
Omejena povezava
sirotka ::
Zdravo!
S cimrom se hočeva povezat v mrežo, pa on stalno dobiva omejeno povezavo. Probala sva direkt comp comp prek crossoverja, prek switcha, pa nič ne pomaga. Ne dodeli mu ip-ja, tako da niti sebe ne vidi v mreži. Probala sva že vse-pa nič ne pomaga. Kaj bi lahko blo narobe?
S cimrom se hočeva povezat v mrežo, pa on stalno dobiva omejeno povezavo. Probala sva direkt comp comp prek crossoverja, prek switcha, pa nič ne pomaga. Ne dodeli mu ip-ja, tako da niti sebe ne vidi v mreži. Probala sva že vse-pa nič ne pomaga. Kaj bi lahko blo narobe?
OmegaBlue ::
Kaj pa če probata recmo nastavit IP naslove ročno? Switch nima DHCP strežnika in IP-ji ne padejo kar iz lufta.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
OmegaBlue ::
Lej če v mreži ni DHCP strežnika morata vsakemu računalniku ROČNO dodeliti IP naslov in iz istega subneta in se dati v isti workgroup če se hočeta videti in deliti datoteke.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Enaka wireless sticka na enem omrežju?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5218 (4251) | solatko |
» | Statični IP problem !Oddelek: Pomoč in nasveti | 1998 (1765) | Invictus |
» | Zaradi mreže se mi tresejo možganiOddelek: Pomoč in nasveti | 3076 (2092) | Cervantes |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3944 (3418) | NeMeTko |
» | HomenetworkOddelek: Omrežja in internet | 3496 (2772) | MrStein |