Forum » Elektrotehnika in elektronika » vezje za dc motorje
vezje za dc motorje
Good Guy ::
ok rabim vezje (za tiskanino), more bit z čipom l293d (texas) za pogananje dc motorja v eno ali drugo smer:)
če pa ma kdo čas bi mi lahko narisu (ne tiskanine) vezavo za 3 (za 6 motorjev)
Hvala!!!
če pa ma kdo čas bi mi lahko narisu (ne tiskanine) vezavo za 3 (za 6 motorjev)
Hvala!!!
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
neoto ::
Zakaj si pa sam raje ne narišeš? Tole vezje bi moralo biti precej enostavno, primerno tudi za začetek.
ql000 ::
na en l293 daš lahko 2 DC motorja. Jaz ju krmilim z PWM pulzi iz mikrokontrolerja, smer imam pa rešeno z po enim AND in NOT logičnimi vrati. Malo si poglej datasheet od L293, nimaš kaj falit!
_pobesneli_ ::
neki takega naj bi blo.ENABLE so nogice za prizgat motor..Input so pa kombinacije za naprej nazaj pa še neke kombinacije so..sm jih pozabu ker sm delu s tem čipom kar dosti časa nazaj
Na sliki so oznaceni Input z DIR*
p.s če sm kaj falil naj me kdo popravi
Gregor
ok hvala vam lepa za vse te info bi pa prosu kšnga profija (delo za 5min) če mi lahko nariše vezje za (tiskano vezje) na ploščico za dva motorja.
hvala Častim pivo :D
hvala Častim pivo :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Good Guy ()
Če hočeš, da ti nekdo kaj takega nariše, povej vsaj, kaj bi rad!! Boš motorčke s stikali krmilil, boš uporabil mikrokontroler, potrebuješ samo tole ploščico kot močnostni del z konektorji, krmiljenje preko računalnika,...?
to ni nč važn s kom bom upravlu jst rabim samo vezje za tisk na ploščico ki bo šla naprej na tiskanje,..... tko da pol notr ruknem čip zvežem z motorji..
tko da bi lepo enga prosu če bi mi lahko narisu ploščico z luknami kamor bi utaknu čip lepo iz pinov (izhodov vhodov) malo poti da se bo vidl kam kj prklopit (recimo za porvi motor signal 1 in signal 2 da bi bla kok tok skupi in tako naprej)
tko da bi lepo enga prosu če bi mi lahko narisu ploščico z luknami kamor bi utaknu čip lepo iz pinov (izhodov vhodov) malo poti da se bo vidl kam kj prklopit (recimo za porvi motor signal 1 in signal 2 da bi bla kok tok skupi in tako naprej)
Ti torej hočeš neke vrste adapter za tale gonilnik? Drugič se moraš takoj razjasnit, da ti bodo ljudje lahko sploh pomagali.
gonilnik = driver po slovensko. Če pogledaš opis tega čipa, boš videl, da je push-pull 4 channel driver with diodes
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TranzistorjiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3028 (1313) | bosmla |
» | LED RPi (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13591 (9615) | salcadoo |
» | Arduino - krmiljenje stepper motorjevOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3708 (2887) | steling |
» | stepper motor (koračni motor)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1216 (1092) | geodet MD |
» | Raspberry Pi USB portableOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2328 (1936) | Yacked2 |