Forum » Omrežja in internet » Kako dodati tiskalnikprekoomrežne soseščine?
Kako dodati tiskalnikprekoomrežne soseščine?
Lincolin ::
Doma imam na router povezana dva računalnika, ki nista med seboj povezana ampak sta samo do routerja.
Na enem računalniku imam priključen tiskalnik, ki deluje na USB port.
Na drugem računalniku bi pa tudi rad imel tiskalnik, samo da bi tiskal preko omrežja do prvega računalnika.
Ko sem poskusil dodati tiskalnik preko omrežne soseščine ga nisem mogel ker se računalnika med seboj ne vidita.
Ako grem v Omrežno Soseščino se računalnika med seboj vidita čeprav kliknem na katerokoli ikono v mapi mi noče odpreti češ da je dostop zavrnjen.
Kako bi lahko rešil ta problem?
Ali moram gledati v Routerju Ali na tem prvem računalniku kjer je priključen USB tiskalnik?
Hvala ter lep pozdrav.
Na enem računalniku imam priključen tiskalnik, ki deluje na USB port.
Na drugem računalniku bi pa tudi rad imel tiskalnik, samo da bi tiskal preko omrežja do prvega računalnika.
Ko sem poskusil dodati tiskalnik preko omrežne soseščine ga nisem mogel ker se računalnika med seboj ne vidita.
Ako grem v Omrežno Soseščino se računalnika med seboj vidita čeprav kliknem na katerokoli ikono v mapi mi noče odpreti češ da je dostop zavrnjen.
Kako bi lahko rešil ta problem?
Ali moram gledati v Routerju Ali na tem prvem računalniku kjer je priključen USB tiskalnik?
Hvala ter lep pozdrav.
zdravc ::
Tiskalnik moras dati v skupno rabo, potme pa ga bos videl tudi na drugem racunalniku in bos lahko namestil gonilnik.
kdor zna pa žih
jan01 ::
Najprej malo preber tukaj klik !!
Zaradi varnosti moraš obvezno odstraniti everyone in dati authenticated users
1.pojdi strat->tiskalniki in faksi in z desnim klikom, ko klikneš na ta tvoj tiskalnik izveri lastnosti, potem zavihek varnost in tako kot sem že v napisal(link teme je zgoraj!) odstraniš everyone in dodaš authenticated users
2.greš v nadzorno plošče->skrbniška orodja->upravljanje računalnika
pod mape v skupni rabi izbereš omrežna sredstva in z desnim gumbom klikneš na print$ izv+bereš lastnosti, zavihek dovoljena sredstva v skupni rabi in spet odstaniš everyone in dodaš authenticated users
/*Bom se drug teden sprav naredit(upom da bom imel kaj časa) obširen vodič v sliki in besedi o vseh mogočih stvareh //povezane s lan omrežjem, kako naredit to čimbolj varno,......
Zaradi varnosti moraš obvezno odstraniti everyone in dati authenticated users
1.pojdi strat->tiskalniki in faksi in z desnim klikom, ko klikneš na ta tvoj tiskalnik izveri lastnosti, potem zavihek varnost in tako kot sem že v napisal(link teme je zgoraj!) odstraniš everyone in dodaš authenticated users
2.greš v nadzorno plošče->skrbniška orodja->upravljanje računalnika
pod mape v skupni rabi izbereš omrežna sredstva in z desnim gumbom klikneš na print$ izv+bereš lastnosti, zavihek dovoljena sredstva v skupni rabi in spet odstaniš everyone in dodaš authenticated users
/*Bom se drug teden sprav naredit(upom da bom imel kaj časa) obširen vodič v sliki in besedi o vseh mogočih stvareh //povezane s lan omrežjem, kako naredit to čimbolj varno,......
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2307 (2178) | Mitja.GTI |
» | mreža treh računalnikovOddelek: Omrežja in internet | 798 (798) | jan01 |
» | Računalnika se ne vidita na mrežiOddelek: Omrežja in internet | 1919 (1658) | vladika |
» | workgroup noce in noceOddelek: Omrežja in internet | 2056 (1849) | Microsoft |
» | kako imeti na mrezi 3 racunalnike, da od tega 1 nima dostopa do drugih dvehOddelek: Omrežja in internet | 3329 (2751) | Pyr0Beast |