» »

Zunanje hlajenje prenosnika

Zunanje hlajenje prenosnika

MrBrdo ::

LP

Zanima me, kaj priporočate za dodatno hlajenje mojega prenosnika (Acer Aspire 1501 LMi - 15")? Recimo, če kdo ve ali se da menjat ventilatorje noter, in koliko to pride in kje se da to kupit (mora pa bit neka opazna sprememba)?
Drugače pa me bolj zanima kakšna plošča z ventilatorji (se mi zdi da zna bit zadeva bolj učinkovita), kot naprimer tole:
https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop...
Tukaj mi ni všeč, da so ventilatorji na sredini, moj notesnik pa ima grafično kartico ter procesor čisto na vrhu, nad tipkovnico, čeprav je res, da je disk na dnu..

Rad bi nekaj dobrega, torej da je razlika opazna, ker se mi pri nabijanju igric notesnik začne včasih pregrevati (po več urah). Zanima me kaj torej priporočate, fino pa bi bilo če se da dobit v Ljubljani ali pa po pošti (veliko raje vidim da je trgovina njekje v Ljubljani).

Hvala,
MrB.
MrBrdo
  • spremenilo: MrBrdo ()

neoto ::

Prenosnik se ne sme pregrevati. Reklamiraj!

MrBrdo ::

Je notebook star že 2 leti :) Tako da kakšna reklamacija ne pride v poštev.. Se pravi vprašanje ostaja, glede novih ventilatorjev in zunanjega hlajenja.

hvala,lp
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

mat11 ::

Razdri in spucaj svinjarijo in bo veliko dalj časa vzdržal, če ne znaš uporabi sesalec od zunaj, nekaj bo pomagalo.
mat

MrBrdo ::

hehe ja to s sesalcem sem ze probal - dost dober efekt :) ce odprem je problem ker ne pridem do drugega ventilatorja, ker je cez en kup kovine.. sam nekako nisem ziher ce sploh je tam kaksen ventilator - vse skupaj je malo sumljivo - tam piha ven samo ko prizgem racunalnik, prvo sekundo, ko se kao ventilatorji vklopijo na ful. zdej ne vem pol ko se enkrat segreje in zacne ventilator na max delat se mi zdi kot da se samo cuti "sevanje" toplote, ne pa da bi kaj pihalo.. tam zraven je heatsink drugace.. tko da ne vem.. razen ce un ventilator izpiha malo zraka tudi v to smer in se mi zato zdi da sta dva.. je pa vse skupaj precej sumljivo ker ko je bil notesnik še pod garancijo sem opazil da tam bolj malo piha ven in sem reklamiral, in se mi zdi da od takrat še manj piha tam ven.. sam je problem ker je bil kupljen v avstriji pa se mi ga potem ni dalo še enkrat tja vozit..

btw meni se pregreje če (bom na pamet reku) igram 6 ur World of Warcraft.. pol se mi kr ugasne.. pa ga lahko takoj za tem prižgem in spet lahko igram ene 10 minut pol se pa spet ugasne.. verjetno ma noter termometer pa se ugasne zarad vročine, sam čudno da pol ko se ugasne spet tako dolgo dela.. pa termometrov tut noben programcic ne najde (da bi malo videl kaksne so temperature) - like speedfan al pa un motherboard neki.

mene še zmeraj zanima če je možno menjat ventilatorje (in kje se jih lahko kupi, kateri so dobri, v kolikor se da) in kateri je dober eksterni hladilnik (kot npr. tisti na linku zgoraj).

lp
MrBrdo

MrBrdo ::

Prvotno vprašanje še vedno ostaja odprto, prosim za vaše odgovore..
MrBrdo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
404557 (3326) solatko
»

Hlajenje ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
304821 (4295) Seljak
»

HP Probook 4730s

Oddelek: Pomoč in nasveti
253897 (2689) maestroarte
»

Laptopu občasno pada frekvenca procesorja ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
575582 (4308) venetu
»

glasen računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
352298 (1702) tigrr

Več podobnih tem