Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se ne izklopi avtomatsko
Računalnik se ne izklopi avtomatsko
ant ::
Čao
Imam računalnik z matsonic plato in amd procesorjem
naloženi so win xp
Problem je v tem, ko hočem izklopit računalnik, se le ta ne ugasne, ampak ga moraš izklopiti ročno(držanje gumba za vklop/izklop dokler se ne ugasne).
Kako bi lahko to zrihtal???
hvala za odgovore
Imam računalnik z matsonic plato in amd procesorjem
naloženi so win xp
Problem je v tem, ko hočem izklopit računalnik, se le ta ne ugasne, ampak ga moraš izklopiti ročno(držanje gumba za vklop/izklop dokler se ne ugasne).
Kako bi lahko to zrihtal???
hvala za odgovore
zee ::
Start->Settings->Control Panel->Power Options, tam nekje vklopiš to zadevo.
je pa to vprašanje že blo na forumu.
je pa to vprašanje že blo na forumu.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
igrouse ::
Živjo!
Imam isti problem, pojavil se je pred tremi dnevi. ko ga hočem ugasnt mi sam napiše windows is shuting down, naprej pa nč, pol ga morm pa na hard ugasnt, pomoje je nejbolj da nan novo naloživa winse.xp sp2.
čeprou me res zanima, ker nebi rd da se mi kej takega ponovi.
ampak o tej zadevi res nima nben pojma.
citiram:
----------------------
zee
registriran:
12.01.2004 Poslano: 28.11.2005 08:13:22
-------------------------
to vsak zna napisat, če veš mogoče napiši točno.vem samo da problem ni v tem, ker se mi noče ugasnt samo če imam dalj časa prižgan comp.
lp
Imam isti problem, pojavil se je pred tremi dnevi. ko ga hočem ugasnt mi sam napiše windows is shuting down, naprej pa nč, pol ga morm pa na hard ugasnt, pomoje je nejbolj da nan novo naloživa winse.xp sp2.
čeprou me res zanima, ker nebi rd da se mi kej takega ponovi.
ampak o tej zadevi res nima nben pojma.
citiram:
----------------------
zee
registriran:
12.01.2004 Poslano: 28.11.2005 08:13:22
-------------------------
to vsak zna napisat, če veš mogoče napiši točno.vem samo da problem ni v tem, ker se mi noče ugasnt samo če imam dalj časa prižgan comp.
lp
sm kar sm
Stratus ::
to ant:
kot je napisal zee: v power options vklopi enable APM (daš kljukico zraven) in reštarti PC moralo bi delovati, razen če nimaš izklopljen ACPI v biosu.
to igrouse:
ti pa nimaš iste težave, ker se tebi PC obesi, poskusi najprej z "CHKDSK" comando v konzoli pa uporabi switch /f verjetno ti bo reklo da se bo izvedel ukaz po reštartu. Če tudi to ne pomaga poskusi še z "Repair Windows" z CDja.
kot je napisal zee: v power options vklopi enable APM (daš kljukico zraven) in reštarti PC moralo bi delovati, razen če nimaš izklopljen ACPI v biosu.
to igrouse:
ti pa nimaš iste težave, ker se tebi PC obesi, poskusi najprej z "CHKDSK" comando v konzoli pa uporabi switch /f verjetno ti bo reklo da se bo izvedel ukaz po reštartu. Če tudi to ne pomaga poskusi še z "Repair Windows" z CDja.
Nije žvaka za seljaka !
A ma kdo žvečilni :)
A ma kdo žvečilni :)
IgorGrozni ::
igrouse: Če se ne motimm, ti pri zapiranju xp-jev javi napako, zato ti po defaultu ( Start-Con.panel-System-Advanced -˝automaticly reboot... if )= ponovno požene win.
Zbriši kljukico pri ˝automa..... ali pa poišči napako.
Sem pa že slišal, da je mogoče bug... poglej na MS knowledge ....restart, reboot,ipd...
Zbriši kljukico pri ˝automa..... ali pa poišči napako.
Sem pa že slišal, da je mogoče bug... poglej na MS knowledge ....restart, reboot,ipd...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IgorGrozni ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avtomatski izklop PC-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 1878 (1754) | jjohny |
» | Kam je izginil free spaceOddelek: Pomoč in nasveti | 960 (775) | miki16 |
» | Avtomaticno ugasanje racunalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1892 (1643) | Highlag |
» | win XP shutdownOddelek: Pomoč in nasveti | 1022 (891) | Kriko |
» | W2k - Shut down ????Oddelek: Programska oprema | 1000 (892) | SuperHik |