Forum » Pomoč in nasveti » linux strežnik - boljši CPU ali več RAMa?
linux strežnik - boljši CPU ali več RAMa?
freejack ::
Mam postavljen en linux strežnik, na katerem mi v konzoli teče bittorrent. Ko prenašam malo število torrentov, računalnik ni pretirano obremenjen, ko pa prenaša več torrentov in če hkrati z njega kopiram podatke še na svoj pc, se pa zadeva kr dost obremeni in teče počasneje. Gre za 2600 Sempron z 256MB DDR rama. Vem da bi blo najbolj pametno dokupit ram, sam to ni opcija. Imam drugo možnost, sam ne vem če bi bla boljša izbira. Imam še drug PC, 1GHz Celeron z 512MB SDR rama.
Čeprav je PC strežnik, web in ftp pobereta minimalno resourceov, saj ju redko uporabljam. Gre bolj za podatke, natančneje hranjenju in za bittorrent, ki laufa 24/7. Bi blo bolj pametno še naprej uporabljat prehiter 2600 Sempron procesor in hitrejši, a samo 256 MB DDR ram ali zadosten 1GHz Celeron in 512 MB SDR ram, ki pa je počasnejši (DDR vs. SDR)?
Sam se nagibam, da je že 1GHz CPU za te potrebe zadosten in da bi blo bolj smiselno uporabit to mašino z 512MB rama, sam nism pa najbolj zihr, zato bi bla mnenja dobrodošla.
Torej - 2600 Sempron/256MB DDR ALI 1GHz Celeron/512 SDR ?
Najlepše vam dale.
Čeprav je PC strežnik, web in ftp pobereta minimalno resourceov, saj ju redko uporabljam. Gre bolj za podatke, natančneje hranjenju in za bittorrent, ki laufa 24/7. Bi blo bolj pametno še naprej uporabljat prehiter 2600 Sempron procesor in hitrejši, a samo 256 MB DDR ram ali zadosten 1GHz Celeron in 512 MB SDR ram, ki pa je počasnejši (DDR vs. SDR)?
Sam se nagibam, da je že 1GHz CPU za te potrebe zadosten in da bi blo bolj smiselno uporabit to mašino z 512MB rama, sam nism pa najbolj zihr, zato bi bla mnenja dobrodošla.
Torej - 2600 Sempron/256MB DDR ALI 1GHz Celeron/512 SDR ?
Najlepše vam dale.
Scorpia ::
Na tvojem mestu bi raje uporabil celerona, kajti za bittorrent(tudi če več torrentov prenašaš) ne rabiš ne vem kaj močen procesor. Za to tvoje počasno kopiranje je lahko drug vzrok.
Si pogledal katere mrežne kartice uporabljaš na računalnikih. Ker če imaš integrirano mrežno kartco lahko da imaš samo 10MB hitrost kar zlo počasi kopira kakšn divx video 700mb, kot tiste ki imajo 100mb. Res je da tudi 10MB ni mal za kopiranje podatkov, sam pri meni je to bil 1x vzrok za počasno kopiranje.
Si pogledal katere mrežne kartice uporabljaš na računalnikih. Ker če imaš integrirano mrežno kartco lahko da imaš samo 10MB hitrost kar zlo počasi kopira kakšn divx video 700mb, kot tiste ki imajo 100mb. Res je da tudi 10MB ni mal za kopiranje podatkov, sam pri meni je to bil 1x vzrok za počasno kopiranje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Scorpia ()
Brane2 ::
Nimam pametnega odgovora, pa sem mel podobne probleme.
Stavr mi je totalka zabasala dual Opteron stroj z 2G RAM-a in 100 MBit kartico do ADSLja ter 1 GBIT karticami k ostalim mašinam.
ŠE najbolje se mi obnese bittorent v varianti za ukazno vrstico. Štertem klienta z nalogo da potegne dol eno stvar in ga pustim, da laufa v ozadju, ne da bi mi odpiral okna, izpisoval neumnosti itd. Vsake toliko s skriptom preverim koliko clientov še laufa in tiste, ki so končali prenos po nekem času killam. Dela zelo lepo brez opaznih upočasnitev stroja tudi s 5-timi ali več klienti hkrati.
Stavr mi je totalka zabasala dual Opteron stroj z 2G RAM-a in 100 MBit kartico do ADSLja ter 1 GBIT karticami k ostalim mašinam.
ŠE najbolje se mi obnese bittorent v varianti za ukazno vrstico. Štertem klienta z nalogo da potegne dol eno stvar in ga pustim, da laufa v ozadju, ne da bi mi odpiral okna, izpisoval neumnosti itd. Vsake toliko s skriptom preverim koliko clientov še laufa in tiste, ki so končali prenos po nekem času killam. Dela zelo lepo brez opaznih upočasnitev stroja tudi s 5-timi ali več klienti hkrati.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vaše računalniške komponente skozi zgodovino? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8472 (5274) | floyd1 |
» | Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 16996 (9035) | Vlad Tepeš |
» | 512Mb več?Oddelek: Strojna oprema | 2285 (1415) | para! |
» | Kere komponenteOddelek: Kaj kupiti | 1413 (1076) | Sadida |
» | Vsem lastnikom GF2 MX/MX400Oddelek: Navijanje | 2210 (1495) | AnWar |