» »

Spy axe - kaj je to ?

Spy axe - kaj je to ?

reber ::

Včeraj sem med ogledovanjem oziroma med iskanjem neke vsebine na netu (neka manj primerna vsebina >:D ) fasal na comp najprej trojanca downloaderja, ne vem kerega, ga je antivirus (AVG free edition) pospravil takoj v karanteno, ampak očitno ne dovolj hitro, saj je kmalu bil na računalniku nameščen program Spy axe 3.0 ki mi je javljal da imam na računalniku spy ware in da je računalnik okužen, seveda je pred tem tudi Spy sweeper javljal vohune in poskus vpisov v register. Spy axe nisem mogel ubiti procesa :?
Na namizju sta se pojavili dve ikoni od nameščenega programa, in pa seveda tudi v meniju start, kjer je bila tudi možnost uninstall. Odinštaliram zadevo, računalnik poženem v varnem načinu, poženem antivirus skeniranje, spy sweeper skeniranje, spybot skeniranje, adaware skeniranje, hijackthis skeniranje, nobeden ni našel nič kaj otipljivega, nekaj piškotkov in še ena zadeva je bila v spybot, ki pa jo je odstranil, potem sem še naredil obnovitev sistema na en dan nazaj in ponovno zagnal računalnik. Zbrisal sem še vso zgodovino in piškotke. Poženem spet vse skeniranje in ni bilo najdeno nič sumljivega.

Zdaj pa ne vem, ali se je zadeva potuhnila, ali sem uspešno zbrisal zlovešče zadeve, vsekakor pa me zanima če kdo kaj ve o tem spy axe programu je pa tudi na www.spyaxe.com

farko ::

poskusi z online antivirus pegledati mogoče boš rečil problem.
farko

yayo ::

downloader, ki si ga fasal je bil verjetno v kakem key generatorju ;)
naredil si v bistvu vse kar lahko, da se ga rešiš, sedaj ti preostane samo, da vsake toliko znova pregledaš disk. predlagam, da si na pc naložiš še Ewido, ki je eden od boljših antitrojanec antivirusov, osnovna verzija je freeware.
http://www.ewido.net/en/
pa še online antivirus scan si privošči, po mojih izkušnjah je najboljši activescan od Pande
http://www.pandasoftware.com/products/a...

Azrael ::

Ali ima problem avtorja te teme, kaj zveze s to novico?
Nekoč je bil Slo-tech.

GBX ::

Kako je do tega prišlo bi mogoče še lahko rekonstruiral, če nisi vsega skupaj že pobrisal. Poglej, kdaj so nastale datoteke in bližnjice, o katerih govoriš. Potem poglej v IE zgodovino, po katerih mestih si brskal. S kakšnim Helixom pa bi lahko še bolj natančno pregledal časovni potek dogajanja in vedel, preko katerega spletnega mesta si zalego dobil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

spyware,adaware....

Oddelek: Programska oprema
112020 (1027) rogerg
»

Kako izbrisati spyware

Oddelek: Programska oprema
61221 (1099) MihaFirst
»

Čudno, da te kap - virus ali kaj je to

Oddelek: Omrežja in internet
121501 (1241) Kami
»

racunalnik mi zelo pocasi dela!!!!!!za popizdit

Oddelek: Pomoč in nasveti
224797 (4429) bobby
»

Microsoft Windows AntiSpyware Beta1

Oddelek: Operacijski sistemi
374655 (2604) Myth

Več podobnih tem