Forum » Programska oprema » AMD64 se pregreva?
AMD64 se pregreva?
bdx ::
Imam:
Problem nastane, ko igram malo bolj zahtevne igre. Če je računalnik zaprt, mi se po 5minutah CPU pregreje na 75°in zače piskat. Če je računalnik odprt se pa segreje maximalno tam nekje do 64, 65°. Kje bi bil lahko problem?
CPU AMD Athlon 64 3000+ / RAM 1GB Corsair TwinX DDR400 XLPRO
Videocard ATI Radeon 9800pro / Soundcard Abit onboard
Storage 360 GB WD SATA 7200rpm 8MB / Motherboard Abit-AV8
Problem nastane, ko igram malo bolj zahtevne igre. Če je računalnik zaprt, mi se po 5minutah CPU pregreje na 75°in zače piskat. Če je računalnik odprt se pa segreje maximalno tam nekje do 64, 65°. Kje bi bil lahko problem?
progamer
ricola78 ::
Imaš kakšen ventilator, ki piha iz zadnje strani ven? Mogoče bi lahko poskusil z novejšim biosom. Tudi grafična oddaja svoj del toplote in predlagam, da ustvariš dober prepih v kišti(ventilator spredaj, ventilator zadaj). Predpostavljam pa, da je že kakšno leto star procesor (130nm jedro). Mogoče je tudi slab stik z hladilnikom.
Jan987 ::
dej prst na hladilnik k kaže da je7 0 stopinj pa povej kakšno si občutki (vroče, toplo, hladno)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jan987 ()
bdx ::
@ricola: Računalnik sem kupil slaba 2mesca nazaj.
@jani123: zdaj ko sem v winsih mi kaže 46°in hladilnik je "hladen" :)
@jani123: zdaj ko sem v winsih mi kaže 46°in hladilnik je "hladen" :)
progamer
Azrael ::
Naloži nov BIOS in če ne bo bolje, imaš slab termični stik med procesorjem in hladilnikom. Zato CPU kuha, hladilnik pa je hladen. Si hladilnik kdaj dajal dol?
Nekoč je bil Slo-tech.
2g00d4u ::
Tukaj nekaj ni vredu...Ali ti termično stikalo ne dela ali pa mogoče niso dobro rebra pritrjena...Meni se ta isti procesor greje na 28°C max 35°C z original box hladilnikom ki je bil priložen...
Če še maš v garanciji pelaj nazaj
Če še maš v garanciji pelaj nazaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 2g00d4u ()
DominusSLO ::
To je kakšen idiot dajal hladilnik gor(pozabu zaščitno nalepko gor al kaj takega)... alpa je res senzor u kurcu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hladen cooler kljub 75°C na cpuOddelek: Strojna oprema | 2220 (1735) | Rias Gremory |
» | ekran na prenosniku razbit - kako naštimati sliko na drugemu LCD_juOddelek: Pomoč in nasveti | 2595 (2056) | Pyr0Beast |
» | pokvarjena matična plošča ali phenom II?Oddelek: Strojna oprema | 3057 (1889) | tlozej |
» | Athlon 64 2800+ temperaturaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1046 (876) | Caligula |
» | Temperatura BartonOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1227 (1014) | Eddy |