Forum » Programska oprema » Izguba kvalitete oz barve pri pretvorbi iz .cdr v .jpg
Izguba kvalitete oz barve pri pretvorbi iz .cdr v .jpg
SkIDiver ::
Torej kakorkoli sem se lotil, da bi datoteko iz .cdr pretvoril v .jpg zgubim na kvaliteti ali pa barva ni pravilna.
Poskusil sem z exportom pa pride barva v .jpg formatu drugačna od tiste v .cdr. Poskusil sem prek acrobata in potem v photoshopu pa pride kvaliteta preslaba(kockasto).
Kaj še lahko poskusim?
Če ima kdo kako idejo z besedo na dan lahko pa pošljem file na mail pa lahko tudi sam poskusi, če mu uspe.
Poskusil sem z exportom pa pride barva v .jpg formatu drugačna od tiste v .cdr. Poskusil sem prek acrobata in potem v photoshopu pa pride kvaliteta preslaba(kockasto).
Kaj še lahko poskusim?
Če ima kdo kako idejo z besedo na dan lahko pa pošljem file na mail pa lahko tudi sam poskusi, če mu uspe.
tratto ::
V Corelu v12:
Bitmaps -> Convert to Bitmap -> CMYK (Color 32-bit) + antialiasing po želji -> označiš sliko -> File -> Export -> izbereš *.jpg -> Enter -> Določiš velikost in Color mode.
Dobiti bi moral kar veren posnetek originalne vektorske slike. Še bolje pa je, da uporabiš namesto JPG-ja TIFF - ni izgub. Potem pa jo odpreš v Photoshopu in "risajzaš" na želeno velikost in jo končno shraniš kot JPG.
Bitmaps -> Convert to Bitmap -> CMYK (Color 32-bit) + antialiasing po želji -> označiš sliko -> File -> Export -> izbereš *.jpg -> Enter -> Določiš velikost in Color mode.
Dobiti bi moral kar veren posnetek originalne vektorske slike. Še bolje pa je, da uporabiš namesto JPG-ja TIFF - ni izgub. Potem pa jo odpreš v Photoshopu in "risajzaš" na želeno velikost in jo končno shraniš kot JPG.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Photoshop - web slicingOddelek: Pomoč in nasveti | 1147 (1073) | opeter |
» | Moj prvi Jumbo plakat - problem dimenzijeOddelek: Pomoč in nasveti | 5707 (4556) | Tac20 |
» | FotkeOddelek: Pomoč in nasveti | 2271 (1544) | bluefish |
» | Photoshop gradient problemOddelek: Programska oprema | 1707 (1551) | jizzer |
» | corel težavaOddelek: Programska oprema | 2131 (1804) | harvey |