Forum » Pomoč in nasveti » DFI Lanparty UT nF4 ultra-D + Serial Ata = moder ekran
DFI Lanparty UT nF4 ultra-D + Serial Ata = moder ekran
deychdj ::
Spet imam težavo
Imam v naslovu omenjeno loščo in Samsung 200Gb SATA disk. Ko hočem inštalirat windowse se mi pojavi moder ekran in piše A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer pa še neke. Rekli so mi da bi moral inštalirat drivere za SATA disk ki so na disketi, samo kako če ne morem v windows ?
Mi lahko kdo pomaga in mi natančno razloži ki je imel podobno težavo.
Hvala in Lp
Imam v naslovu omenjeno loščo in Samsung 200Gb SATA disk. Ko hočem inštalirat windowse se mi pojavi moder ekran in piše A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer pa še neke. Rekli so mi da bi moral inštalirat drivere za SATA disk ki so na disketi, samo kako če ne morem v windows ?
Mi lahko kdo pomaga in mi natančno razloži ki je imel podobno težavo.
Hvala in Lp
Silvo ::
To niso krivi gonilniki
ampak neka "strojna" napaka,kot je recimo: ram,napajalnik itd.
lp.
ampak neka "strojna" napaka,kot je recimo: ram,napajalnik itd.
lp.
Silvo
_Dejan_ ::
Ti morš dat to disketo prvo notr v disketnik šele nato windows XP namestitveni cd notr in pol pritisnit F6 vzemi navodila za ploščo in poglej tam k je za raid razloženo isto narediš za SATA samo da ne rabiš konfigurirati raida in v biosu ga ne rabiš enablat.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
Dami ::
Pa sej nima raida. Pa tud če bi ga mel, driverjev za sata kontroler ne rabi instalirat kr je kontroler pr nforce4 native in integriran v chipset (isto kot ide, za katerega tud ne rabis ne?). Verjetno je krivo kaj drugega kot je rekel Silvo.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
deychdj ::
_Dejan_ če imaš kaj več časa mi še malo bol podrobno opiši prosim kr mi ni jasno kak najprej disketo pa potem cd ? V knjigi pa nič ne piše razen tega :
-Four Serial ATA ports supported by the nForce chip
-Four Serial ATA ports supported by the Silicon Image Sil 3114 chip (for DR models only)
Potem pa so že francoska navodila ...
Hvala in LP
-Four Serial ATA ports supported by the nForce chip
-Four Serial ATA ports supported by the Silicon Image Sil 3114 chip (for DR models only)
Potem pa so že francoska navodila ...
Hvala in LP
Izi ::
Tukaj je več problemov na kupu.
Ti začneš inštalirati vedno z CD-ja kmalu se na spodnejm delu ekrana pojavi napis:
"Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID driver"
Tukaj pritisni F6 in počakaj. Ko bo napisalo, vstavi disketo z driverji za SATA.
Windows drugače SATA diskov ne morejo zaznati.
Drugi problem pa je napaka, ki ti jo javi:
"A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer"
Ta napaka verjetno ni povezana z diskom ampak z neko drugo strojno opremo.
Ker ti diska brez driverjev sploh ne najde potem le ta ne more biti vzrok za napako.
@ Dami:
To, da ima plošča podporo za SATA že vgrajeno v chipset, pomaga samo toliko, da v končni fazi SATA diski sploh delujejo.
V Windows pa moraš ti kljub temu instalirati driverje, ker takrat, pred leti, ko so Windows izšli, SATA diski še niso bili aktualni in MS ni dodal podporo za SATA diske. Torej, če hočeš, da ti Windows zazna SATA disk moraš instalirati driverje, ki so priloženi disku, ker tudi SATA čipi med seboj razlikujejo.
Vendar pa tudi brez driverjev ne bi smelo javiti nobene napake, samo diska nebi zaznalo.
Ti začneš inštalirati vedno z CD-ja kmalu se na spodnejm delu ekrana pojavi napis:
"Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID driver"
Tukaj pritisni F6 in počakaj. Ko bo napisalo, vstavi disketo z driverji za SATA.
Windows drugače SATA diskov ne morejo zaznati.
Drugi problem pa je napaka, ki ti jo javi:
"A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer"
Ta napaka verjetno ni povezana z diskom ampak z neko drugo strojno opremo.
Ker ti diska brez driverjev sploh ne najde potem le ta ne more biti vzrok za napako.
@ Dami:
To, da ima plošča podporo za SATA že vgrajeno v chipset, pomaga samo toliko, da v končni fazi SATA diski sploh delujejo.
V Windows pa moraš ti kljub temu instalirati driverje, ker takrat, pred leti, ko so Windows izšli, SATA diski še niso bili aktualni in MS ni dodal podporo za SATA diske. Torej, če hočeš, da ti Windows zazna SATA disk moraš instalirati driverje, ki so priloženi disku, ker tudi SATA čipi med seboj razlikujejo.
Vendar pa tudi brez driverjev ne bi smelo javiti nobene napake, samo diska nebi zaznalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
iro ::
Nevem kaj komplicirate z drajverji .Imam isto ploščo in sata disk .Ni potrebno vstavljat nobene diskete razen če hočeš raid polje.Jaz še nforce driverjev za sata diske ne inštaliram ker me moti safley removabvble drive ikonca (tista zelena) v spodnjem desnem kotu namizja.
Glede te ikonce je pa bila pred časom že debata.
Glede bsd- ja . Da nisi slučajno priklopu OBEH kablov za napajanje diska .
Glede te ikonce je pa bila pred časom že debata.
Glede bsd- ja . Da nisi slučajno priklopu OBEH kablov za napajanje diska .
Dami ::
@deychdj: ne rabiš nobene diskete. ta plata nima silicon kontrolerja kr nimaš raid verzije. torej zadostuje samo xp cd. probaj pa dobit takega k ma sp2 integriran. mogoče je v tem problem?
@Izi, mam isto plato pa 3 sata diske gor (nobenga ide) in začuda nisem rabu nobenih driverjev posebi instalirat
@Izi, mam isto plato pa 3 sata diske gor (nobenga ide) in začuda nisem rabu nobenih driverjev posebi instalirat
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Izi ::
OK, saj verjamem
Do sedaj si vedno rabil driverje, na najnovejših matičnih ploščah pa očitno ne več.
Vzeto na znanje.
Stvari se tako hitro sporeminjajo, da ne sledim več
Do sedaj si vedno rabil driverje, na najnovejših matičnih ploščah pa očitno ne več.
Vzeto na znanje.
Stvari se tako hitro sporeminjajo, da ne sledim več
iro ::
Saj ti je že dami napisal nabavi si xp sp2 in nforce 4 driverje.
Pa ne inštalirat tistega požarnega zida ki je v nforce driverjih . Boš spet fasal bsd.
Pa ne inštalirat tistega požarnega zida ki je v nforce driverjih . Boš spet fasal bsd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem instalacije XP - SATA diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2379 (1385) | Duhec |
» | operacijski sistemOddelek: Operacijski sistemi | 1079 (963) | mtosev |
» | Problemi pri inštalaciji OSOddelek: Operacijski sistemi | 1101 (1046) | TaubiG |
⊘ | Nov računalnik, pa noče Windowsov naložiti- izpisuje napakoOddelek: Operacijski sistemi | 1897 (1706) | Mavrik |
» | ne zazna sata diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1755 (1595) | BladE_ |