Forum » Programiranje » [JAVA]Konstruktor v Vector razredu
[JAVA]Konstruktor v Vector razredu
Binji ::
Torej problem..na enem indeksu v razredu Vector hocem imet shranjen en int in en String. Poskusal sem z ustreznim konstruktorjem, ampak noce delovati. Kaksen nasvet, primer? Iskal sem po internetu pa nisem nikjer nasel nic podobnega
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
emm a lahko to mogoce malo bolj natancno pojasnita To mi namrec res ni jasno..se manj pa kako bi potem do tega dostopal
kopernik ::
Najprej narediš en razred (npr. Podatki), ki vsebuje dva podtka tipa int in String. Instance tega razreda daješ v Vector. Torej imaš namesto seznama intov ali stringov, seznam objektov razreda Podatki.
to ze razumem. Ne vem samo kako potem dostopam in spreminjam int/string. Poskusal sem sem preprosto seznam.get(index).podatki.string pa mi ni uspelo.
OwcA ::
class IntStringPairHolder { public: int i; string s; } ... moj_vektor.get(index).i = 42;
P.S. dopuščam možnost obstoja sintaksičnih napak.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
public class Podatki { private int stevilo; private String niz; public Podatki(int stevilo, String niz) { this.stevilo = stevilo; this.niz = niz; } public getStevilo() { return stevilo; } public String getNiz() { return niz; } public setStevilo(int stevilo) { this.stevilo = stevilo; } public String setNiz(String niz) { this.niz = niz; } public String toString() { return "Stevilo : " + this.stevilo + ", niz : " + this.niz; } public static void main(String[] argv) { Vector v = new Vector(); v.add(new Podatki(-10, "blabla")); v.add(new Podatki(200, "bubu")); v.add(new Podatki(0, "oooo")); Podatki p = (Podatki) v.get(1); //vrne drugi element seznama System.out.println(p); p.setNiz("aabbcc"); //spremeni niz p.setStevilo(1099); //spremeni stevilo System.out.println(p); //izpis spremenjenih podatkov } }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kopernik ()
Sem popravil še tako, da lahko tudi spreminjaš (šele sedaj opazil tvojo željo po spreminjanju).
Že nekaj časa je tako, da so tudi Vector "posodobili". Citat iz Javadoca :
As of the Java 2 platform v1.2, this class(Vector) has been retrofitted to implement List, so that it becomes a part of Java's collection framework.
Torej je del collection ogrodja, tako da ima vse metode iz Collection vmesnika, tako kot novejši List, Set, ipd.
As of the Java 2 platform v1.2, this class(Vector) has been retrofitted to implement List, so that it becomes a part of Java's collection framework.
Torej je del collection ogrodja, tako da ima vse metode iz Collection vmesnika, tako kot novejši List, Set, ipd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | JavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1362 (987) | shadeX |
» | [Java] Urejanje baze z JTableOddelek: Programiranje | 1015 (799) | vonNeumann |
» | [java] Osnovna vprašanjaOddelek: Programiranje | 2625 (1632) | killa bee |
» | Java - dva problemaOddelek: Programiranje | 1724 (1332) | nightrage |
» | [Naloga][Java] UlomkiOddelek: Programiranje | 2663 (2511) | SkIDiver |