Forum » Omrežja in internet » domace WiFi omrezje - nasvet ?
domace WiFi omrezje - nasvet ?
ThinMan ::
Podav,
Imam sledečo situacijo:
- dve hiše, ki se vidita (zracne cca. 20m)
- sobe uporabnikov se nahajata vsaka na svojem koncu in se ne gledata
- oddaljenost sobe od strehe hiše, kjer bi bila postavljena antena je v 1 hiši 10m, v 2 hiši 12m
prosim priporočajte mi potrebne komponente, kable, mrezne, router, itd ...
lp,
Imam sledečo situacijo:
- dve hiše, ki se vidita (zracne cca. 20m)
- sobe uporabnikov se nahajata vsaka na svojem koncu in se ne gledata
- oddaljenost sobe od strehe hiše, kjer bi bila postavljena antena je v 1 hiši 10m, v 2 hiši 12m
prosim priporočajte mi potrebne komponente, kable, mrezne, router, itd ...
lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
makei ::
Jaz sem imel podobno situacijo. Pa sem storil sledeče:
- kupil sem navadno cev, jekleno žico, ftp kabel in dva shiwcha, to je skupaj nekje 15000 SIT
- jekleno žico sem dal v cev in tudi ftp kabel sem dal v cev
- nato sem jekleno žico pritrdil na streho obeh hiš
- oba konca ftp kabla sem vtaklil v switch, ki je bil vsak v svoji hiši
- sedaj sem lahko priključil v to omrežje koliko računalnikov sem hotel
- za delo smo potrebovali pol dneva, pa smo boli trije
Pa potrebovali smo dolgo lestev in nekoga, ki se ne boji višine.
- kupil sem navadno cev, jekleno žico, ftp kabel in dva shiwcha, to je skupaj nekje 15000 SIT
- jekleno žico sem dal v cev in tudi ftp kabel sem dal v cev
- nato sem jekleno žico pritrdil na streho obeh hiš
- oba konca ftp kabla sem vtaklil v switch, ki je bil vsak v svoji hiši
- sedaj sem lahko priključil v to omrežje koliko računalnikov sem hotel
- za delo smo potrebovali pol dneva, pa smo boli trije
Pa potrebovali smo dolgo lestev in nekoga, ki se ne boji višine.
Ja sej to je tudi možna varianta,
kako pa se to obnese ob pokanju strel ? Po mojem mnenju glih ne najbolje - ali se motim ?
lp,
kako pa se to obnese ob pokanju strel ? Po mojem mnenju glih ne najbolje - ali se motim ?
lp,
----
nejc_ ::
ker je 10m oz. 12m že kar velika razdalja za koaksialni kabel, bi ruter/switch postavil na podstresje, seveda zavarovan pred dezjem ipd. vremenskimi vplivi... tako bi imel koaksialca dolgega le nekaj metrov.
nato bi spelal toliko utp kablov iz podstresja v stanovanje, kolikor racunalnikov bi potreboval..
ce se ti bi kdaj zgodilo, da bi se ruterju "utgralo", bi si naredil stikalo za 220v v sobi, da bi lahko prekinil napajanje do ruterja, da mi ne bi bilo potrebno hoditi na podstresje
utp kabli so poceni in jih dobis v kaksni elektronabavi ali pa techtradeu v centru
ruter bi vzel od asusa WL 500G Deluxe (54MB Wirelees Router+ 4 Port 10/100 Switch+ firewall+ print serve...), ki ga zihr dobis za okol 20jurjev
konektorje za wlan dobis na roski v hteju.. imajo tudi inverzne sma.. obstaja pa tud ena spletna stacuna, k to prodaja po ugodni ceni sam se ne spomnem urlja in imena..
jst sem dal antene s kabli delat enmu kolegu radioamaterju k se na to dobr spozna, ki dela kvalitetne antene po ugodnih cenah tko da te narjena antena z vsemi kabli in konektorji pride ene par jurjev
nato bi spelal toliko utp kablov iz podstresja v stanovanje, kolikor racunalnikov bi potreboval..
ce se ti bi kdaj zgodilo, da bi se ruterju "utgralo", bi si naredil stikalo za 220v v sobi, da bi lahko prekinil napajanje do ruterja, da mi ne bi bilo potrebno hoditi na podstresje
utp kabli so poceni in jih dobis v kaksni elektronabavi ali pa techtradeu v centru
ruter bi vzel od asusa WL 500G Deluxe (54MB Wirelees Router+ 4 Port 10/100 Switch+ firewall+ print serve...), ki ga zihr dobis za okol 20jurjev
konektorje za wlan dobis na roski v hteju.. imajo tudi inverzne sma.. obstaja pa tud ena spletna stacuna, k to prodaja po ugodni ceni sam se ne spomnem urlja in imena..
jst sem dal antene s kabli delat enmu kolegu radioamaterju k se na to dobr spozna, ki dela kvalitetne antene po ugodnih cenah tko da te narjena antena z vsemi kabli in konektorji pride ene par jurjev
Bom izgral kr klasiko - UTP po žici (z uporabo neke vrste prenapetostne zaščite)
lp,
lp,
----
sash ::
Lopata pa kopat in kabel pod zemljo pa nimaš bojazni strel
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Internet po hiši (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14907 (9697) | XS!D3 |
» | Router, ki vleče cca 40m iz ene hiše v drugo?Oddelek: Omrežja in internet | 2124 (1515) | MrStein |
» | Omrežje v hišiOddelek: Omrežja in internet | 3067 (2492) | ZGI |
» | UTP poleg koaksialne anteneOddelek: Omrežja in internet | 3949 (3615) | Pyr0Beast |
» | omrežje na 70mOddelek: Omrežja in internet | 2488 (1726) | mazy |