Forum » Pomoč in nasveti » Kako preverim ali je res crknil CD-ROM ?
Kako preverim ali je res crknil CD-ROM ?
robinzon ::
Pozdrav!
Na laptopu imam combo enoto cd/dvd-rw. Vceraj sem hotel pobrati eno datoteko iz nekega cdeja in sem ugotovil, da cd-roma sploh ni instaliranega. Pod "My Computer" imam samo particije od diskov o cd-romu ne duha ne sluha.
Vstavil sem zagonski cd od windowsev in probal bootati iz njih (v biosu imam nastavljeno na cd-rom) in cd-rom nekaj melje a se nato zbootajo xp-ji. Sploh ni bilo opcije boot from cd press any key!
A je CD-ROM crknil ?
Na laptopu imam combo enoto cd/dvd-rw. Vceraj sem hotel pobrati eno datoteko iz nekega cdeja in sem ugotovil, da cd-roma sploh ni instaliranega. Pod "My Computer" imam samo particije od diskov o cd-romu ne duha ne sluha.
Vstavil sem zagonski cd od windowsev in probal bootati iz njih (v biosu imam nastavljeno na cd-rom) in cd-rom nekaj melje a se nato zbootajo xp-ji. Sploh ni bilo opcije boot from cd press any key!
A je CD-ROM crknil ?
Šimpanz ::
Če ti ga v BIOSU ne najde, ga poskusi dati ven iz notesnika in spet nazaj. Mogoče je kriv slab kontakt. Če tudi to ne bo pomagalo je optična enota najbrž zanič.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB boot Windows XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1655 (1544) | luxxx7 |
» | formatiranje win7Oddelek: Operacijski sistemi | 930 (751) | bosmla |
» | Virus uniču cd-rom!! nujnoOddelek: Pomoč in nasveti | 2242 (1670) | alesrosina |
» | Kaj je narobe z mojim 40x teacom?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1450 (1200) | jRk0 |
» | KT7A-DMA pomoč?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1130 (963) | Dami |