» »

dva xp-sistema na dveh diskih

dva xp-sistema na dveh diskih

drico ::

pozdravljeni...

na enem računalniku sem imel dva diska... eden pač vgrajen v računalniku in drugi tak prenosni v plastični škatli z ročajem, ki je vstavljena v računalnik in ta disk se aktivira z ključkom na tej škatlici... na vsakem disku sem imel nameščen svoj xp- sistem... v biosu sem imel nastavljeno bootanje po vrstnem redu: hdd-0, hdd-1, hdd-2... in stvar je delovala tako, da če je bil ta prenosni disk vključen, mi je bootalo z njega, če je bil izključen pa z notranjega diska... stvar je delovalo brez težav....

sedaj pa sem ta prenosni disk zamenjal, se pravi v to plastično škatlo sem dal drug disk... na ta disk sem rpavo tako namestil xp-je... vendar se mi sedaj pojavlja težava pri bootanju... pri takem vrstnem redu bootanja, kot sem ga prej navedel in vključenem tem prenosnem disku mi lepo zažene sistem z tega prenosnega diska... če pri vključenem prenosnem disku spreminim vrstni red bootanja na: cdrom, hdd-1, hdd-2 mi zažene sistem z notranjega diska... če pa prenosni disk izključim mi v nobenem primeru ne zažene sistema z tega notranjega diska pri različnih vrstnih redih bootanja (hdd-0, hdd-1, hdd-2 ali hdd-1,hdd-2, cdrom)...

mi morda lahko kdo pomaga?... čudno se mi zdi to, ker prej je normalno delovalo... sedaj pa sem samo disk zamenjal in nanj namestil xp-je in stvar ne dela...

hvala in lp
Time and again I sing your song...

drico ::

hm... poskušam in poskušam pa mi ne uspe... je mogoče težava v boot datoteki, ki zgleda na prenosnem disku tako:

[boot loader]
timeout=1
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

na disku v računalniku pa tako:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

poskusil sem pri tem notranjem disku izbrisati v zadnji vrstici /NoExecute=OptIn pa ni bilo razlike...

morda sedaj kaka ideja??
Time and again I sing your song...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Boot.ini in Windows XP SP3 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
191487 (1236) kixs
»

Pomoč pri bootanju vista, xp

Oddelek: Pomoč in nasveti