Forum » Navijanje » Življenska doba procesorja po navijanju?
Življenska doba procesorja po navijanju?
Bellzmet ::
Živjo!
Mene pa zanima, če npr. procesor naviješ od 2000Mhz do 2500Mhz (AMD 64 3200+), če se življenska doba procesorja zmanjša? Še mogoče kakšne druge negativne posledice?
lp
Mene pa zanima, če npr. procesor naviješ od 2000Mhz do 2500Mhz (AMD 64 3200+), če se življenska doba procesorja zmanjša? Še mogoče kakšne druge negativne posledice?
lp
ru7 ::
Zmanjša gotovo se, nihče pa ne ve za koliko.
Sicer pa, če ma procesor recimo življensko dobo 15 let, tudi če jo z navijanjem skrajšaš na 10 let bš vidu, da boš v tem času 2-3 proce zamenju[ ;)]
Mislim, da ne rabiš skrbet
PS: Če se motim naj me kdo popravi
Sicer pa, če ma procesor recimo življensko dobo 15 let, tudi če jo z navijanjem skrajšaš na 10 let bš vidu, da boš v tem času 2-3 proce zamenju[ ;)]
Mislim, da ne rabiš skrbet
PS: Če se motim naj me kdo popravi
mtosev ::
Od Intela:
These conditions might not be readily apparent and the life of the processor may also be shortened. Intel Corporation does not warrant the performance of processors in such circumstances.
These conditions might not be readily apparent and the life of the processor may also be shortened. Intel Corporation does not warrant the performance of processors in such circumstances.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
zbogi ::
ja zmanjša se, pa to kr dost pomojem, tud odvisno kok obremenjuješ procesor, če je dobr hlajen, pol mu nima kej resnega bit, ker je temperatura ponavad tista ki večinoma uničuje procesor.
intelovi proci, nortiyi, tam od 1.6-2.4 so mel eno foro, ko ti je lohk proc kr sam od sebe crknil, če je bil navit, sej je tle tud ena tema o tem, amdji načelno niso mel teh problemov.
intelovi proci, nortiyi, tam od 1.6-2.4 so mel eno foro, ko ti je lohk proc kr sam od sebe crknil, če je bil navit, sej je tle tud ena tema o tem, amdji načelno niso mel teh problemov.
Tarzan ::
No, tudi lapo ohlajen lahko rikne, če je izpostavljen previsoki voltaži.
Po mojih izkušnjah ni nobene krize, če ne pretiravaš. Življenska doba se mu seveda skrajša, ampak v vsakem primeru bo, ko bo šel procesor v hardware nebesa, tvoj zdajšnji sistem uporaben samo za obtežilnik papirja. Athlone XP navijam že od Palominov in še vsi delajo, tako da glede tega ni hude krize. Če je procesor nagnjen k prezgodnji umrljivosti bo po navitju romal v večna lovišča še precej hitreje, vendar v garancijski dobi, tako da če ne pretiravaš zna malo stress testinga biti celo priporočljivega. VSAK procesor pa bo po hitrem postopku umrl, če mu boš nabil voltažo v nebesa in pozabil na hlajenje. Vkolikor voltaže ne spreminjaš in ga samo frekvenčno naviješ do kamor še gre pa mislim, da se ni potrebno bati za življensko dobo. Razlika med tako navitim in nenavitim je namreč zanemarljiva.
Po mojih izkušnjah ni nobene krize, če ne pretiravaš. Življenska doba se mu seveda skrajša, ampak v vsakem primeru bo, ko bo šel procesor v hardware nebesa, tvoj zdajšnji sistem uporaben samo za obtežilnik papirja. Athlone XP navijam že od Palominov in še vsi delajo, tako da glede tega ni hude krize. Če je procesor nagnjen k prezgodnji umrljivosti bo po navitju romal v večna lovišča še precej hitreje, vendar v garancijski dobi, tako da če ne pretiravaš zna malo stress testinga biti celo priporočljivega. VSAK procesor pa bo po hitrem postopku umrl, če mu boš nabil voltažo v nebesa in pozabil na hlajenje. Vkolikor voltaže ne spreminjaš in ga samo frekvenčno naviješ do kamor še gre pa mislim, da se ni potrebno bati za življensko dobo. Razlika med tako navitim in nenavitim je namreč zanemarljiva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Starejši PC - XP ali 8.1Oddelek: Pomoč in nasveti | 2109 (1570) | hojnikb |
» | Navijanje E2160 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3991 (3232) | Meizu |
» | Škodljivost navijanjaOddelek: Navijanje | 1627 (1159) | Tear_DR0P |
» | T-bred B, voltaza + temp = ?Oddelek: Navijanje | 998 (765) | Fury |
» | Fora overclockanja....?Oddelek: Navijanje | 1830 (1464) | Dax |