» »

Xeon/Opteron za video obdelavo z Pinnacle Liquid Pro 6?

Xeon/Opteron za video obdelavo z Pinnacle Liquid Pro 6?

para! ::

Verjetno to ni pravi forum, da bi spraševal o video editing zadevah, ampak vseeno. Sestavljam delovno postajo za uporabo s Pinnacle Liquid edition pro 6 opremo, pa me par stvari bega. In sicer, kjerkoli na internetu gledam primerne konfiguracije, mi vsiljujejo Intela, predvsem njihove Xeone. Zdaj, nam je vsem jasno, da je Opteron precej hitrejši CPU. Ali je tu kak hakeljc, recimo, da je Opteron slabši pri video obdelavi, ali da ga bremza takt, ki je nižji kot pri Xeonu?

Kako je z diski? Razmišljam o SATA RAID, 2x 250GB. Za SATA diske piše, da imajo dostopni čas tam okoli 8ms, LVD SCSI 320 pa 4,5ms. Koliko ms pridobim z RAID poljem pri SATA in koliko pri SCSI rešitvi?

Kaj pomeni, da recimo ATi FireGL 3100 PCIe bazira na precej cenejši ATi X300 kartici in kaj pridobim, če se odločim za FireGL namesto navadnega Radeona?

Tale Pinnacle rešitev je precej draga (1000 EUR), zato kljub temu, da vem da je Opteron hitrejši, ne bi rad vzel Opterona, če se Xeon obnese hitreje.

Govorim o SP in DP rešitvah, ker se še ne ve kakšen bo sistem (eno ali dvo procesorski).

Hvala za pomoč!

LP
Death before dishonor!
  • odklenil: CaqKa ()

CaqKa ::

poglej kake teste kodiranja videa.. recimo na doom9.org
tam imajo menda v forumu take teste.


z diski nebi smelo bit problema niti z navadnimi..

daj raje povej zakaj sploh to misliš uporablajt (pa ne rečt da za delo z pinaklom, ampak naštej funkcije)

para! ::

Sistem se bo uporabljal za:

- zajem videa iz kamer (SVHS, DV) in analogne kabelske TV
- zajem videa iz HDV kamere
- kodiranje in montiranje videa
- native HDV video editing

lp
Death before dishonor!

CaqKa ::

potreboval boš:
močan in zanesljiv procesor
dosti rama
hitrost diska mislim da nebo toliko važna, mislim da so vsi spodobni diski danes kos tej operaciji.
priporočam grafično kartico z dvemi izhodi (mislim da to velja za večino današnjih kartic, vsaj moj radeon 9000 premore dsub in dvi izhod) na katero potem navesiš dva monitorja, priporočam vsaj 1280x1024 resolucijo na obeh. potem flikneš preview in efekte na eno stran editing linijo pa na drugo. (če neboš igral iger in hočeš pičit frajerja potem vzami kaki matrox z dual headom in 2x 19" LCD, sicer ti pa obična grafična za 40ksit in dva lcdja zadostujeta.)

grafična in monitorji sta moje priporočilo za UDOBNO in HITRO delo.

aja.. seveda imaš kartico za zajem pomojem že izbrano.

glede odzivnega časa mislim da je scsi boljša varianta, samo pri videoeditingu ni tolko važen dostopni čas kot je važen prenos diska. kar pa mislim da se pri spliting-raid sata mode vsaj cenovno bolj splača kot pa nakup scsi diska.

ampak za disk in procesor raje poglej oddelek strojna oprema, pa prebrskaj obstoječe teme.
za diske vem da obstaja tema kjer se redno limajo slike od hdtach testov. maš pa na netu stran ki ima kar primerjalno tabelo.. storage review al nekak tak se reče strani..

CaqKa ::

aja glede firegl.. sem ti zgoraj napisal da vzami matroxa..
firegl so 3d karte.. za cad sisteme.
zdaj glede na to da boš verjetno imel hardversko karto za zajem, predvidevam da ima tudi hardversko kake efekte.. tako da 3d karte ne potrebuješ, kar pomeni da bolje da vzameš matroxa, ki je v 2d dober in bo zelo dobro poganjal dva monitorja ločeno.

para! ::

Hvala caqka. Očitno bom prisiljen vzeti Intel, ker Pinnacle močno favorizira to platformo.

Glede grafične kartice je tako, da sem spet precej omejen, Pinnacle ima namreč seznam podprtih grafičnih kartic, ki pa ni tako dolg, bom pa preveril kako je z Matrox karticami.

Kartice za zajem ni, to funkcijo opravlja break-out-box, ki pride skupaj s Pinnacle Liquid Edition Pro 6. V podjetju ZAK, ki je zastopnik za Pinnacle, so mi povedali, da so današnji računalniki dovolj hitri in zmogljivi, da lahko delo video kartice prevzame kar sistem sam. HDV pa gre tako ali tako preko firewire.

LP
Death before dishonor!

Jebiveter ::

Glede na to, da se bos ukvarjal z HDV ti priporocam, da razmislis o kaksnih vecjih LCDjih ali po moznosti 21" do 23" CRTjih, ki se jih dandanes da dobiti dokaj poceni.

In verjemi, 1280x1024, pa cetudi 2x, je absolutno premalo za udobno urejanje videa. Za isto ceno lahko dobis 21" CRTje z boljsimi barvami in resolucijo minimalno 1600x1200, oz. se raje vec.

IMHO, seveda.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

CaqKa ::

no kul, da se je še kdo javil. glede resolucije samo vem da je bolje imet čimvečjo delovno površino (s tem ne mislim na cole ampak čimvečje številke resolucije)
priporočal sem neke minimalne cifre.. očitno pa je fajn če so večje :)

para! resnično idi pogledat teste na doom9 ali pa na tomshardware.. pa glej izključno kolko traja kodiranje.. ker če pri zaku pravijo tak potem boš imel softversko kodiranje in je jako pomembno da gledaš samo teste kjer imajo kodiranje..

CaqKa ::

hmm tole sem našel:

očitno so pentiumi res hitrejši kar se kodiranja tiče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Witboy ::

Ce res rabis pro video postajo vzami powermaca in tut software ma veliko boljsi kot pa pinnacle.

CaqKa ::

od tukaj imam zgornjo sliko, pojdi pa si svoj željen procesor not flikni pa izberi divx5 ali pa xvid, pa poglej kako hitri ti bi kodiral.

zdaj nevem kolko je res. ampak bi se znalo zgodit da ima witboy prav. vsaj za softver vem da ej ziher boljši..
samo v kolikor si že kupil pri zaku zadeve.. pol tak nimaš te izbire več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Witboy ::

hja jst sm delal in na xeonu in na dual powermacu pa je blo prvo proti drugemu kar muka, sploh ker se software kukr ga ma apple narejenega pa zopimiziranega za HDV res kapo dol... pol si pa se umislis kakega 23" oz. ce mas dnar kar 30" in si na konju! Stvar dejansko dela in to brez da se poglabljas v kak sistem al pa kej podobnga kot je treba na navadnih pcih :)

para! ::

Tudi PC se da optimizirat na raven PowerMaca, po zmogljivosti še bolj. Ne iščem out-of-the-box rešitve, zbiram samo nasvete za PC konfiguracijo. Vseeno hvala za nasvet o Applu.
Death before dishonor!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater tip kamere kupiti?!

Oddelek: Kaj kupiti
483991 (3142) nodes
»

Sistem za video obdelavo (Xeon-Opteron?), priporočajte

Oddelek: Kaj kupiti
131678 (1470) xenon74
»

Program za montažo filmov...

Oddelek: Zvok in slika
327805 (7439) martinsm3
»

Problemi z DV kamero Panasonic NV-GS15

Oddelek: Zvok in slika
121698 (1551) ponky
»

Kartica za zajem videa iz zunanjih virov?

Oddelek: Kaj kupiti
62199 (2128) kurjač

Več podobnih tem