Forum » Izdelava spletišč » WordPress v slovenskem jeziku
WordPress v slovenskem jeziku
BIG_Yack ::
Pozdravljeni!
Mister Težator (to sem jaz) je spet prišel težit na Slo-Tech, saj imam spet vprašanje glede spletnih strani.
No, verjetno že veste za katero spletno stran gre. Mojo in to je Lajka.si ... Kot lahko vidite sem odstranil tiste grozne lajerje, ker sem potem sam ovidel, da v IE ne delujejo pravilno. Morali bi biti rdeči... pojdimo raje k novi stvari.
Na stran sem namesto groze dal WordPress, to je nekaj podobnega, kot Googl-ov Blogger, ampak je ta meni malo boljši, saj imaš lahko kategorije.
Kot lahko vidite je še uporabniški vmesnik v angleščini. Torej iščem slovenski jezik oz. slovenski prevod za WordPress. To je vse.
Katero verzijo imam si lahko ogledate na vseh teh stranhe, ker čisto na koncu piše izdeovalec teme ter "Powered by WordPress version x.x.x". No, vsaj zdi se mi da je tako.
Prosim za pomoč! In to hitro, saj bi čim prej rad usposobil stran.
PS:Glede galerije ste mi pa odlično svetovali. Zaradi tega, ker je Flash in, ker ti zaradi tega ne morejo slik kar tako shranjevat razen z SnagIt-om. Edina težava pa je to, da moraš najprej na računalniku posodobiti albume, potem pa še vse enkrat prenesti.
Mister Težator (to sem jaz) je spet prišel težit na Slo-Tech, saj imam spet vprašanje glede spletnih strani.
No, verjetno že veste za katero spletno stran gre. Mojo in to je Lajka.si ... Kot lahko vidite sem odstranil tiste grozne lajerje, ker sem potem sam ovidel, da v IE ne delujejo pravilno. Morali bi biti rdeči... pojdimo raje k novi stvari.
Na stran sem namesto groze dal WordPress, to je nekaj podobnega, kot Googl-ov Blogger, ampak je ta meni malo boljši, saj imaš lahko kategorije.
Kot lahko vidite je še uporabniški vmesnik v angleščini. Torej iščem slovenski jezik oz. slovenski prevod za WordPress. To je vse.
Katero verzijo imam si lahko ogledate na vseh teh stranhe, ker čisto na koncu piše izdeovalec teme ter "Powered by WordPress version x.x.x". No, vsaj zdi se mi da je tako.
Prosim za pomoč! In to hitro, saj bi čim prej rad usposobil stran.
PS:Glede galerije ste mi pa odlično svetovali. Zaradi tega, ker je Flash in, ker ti zaradi tega ne morejo slik kar tako shranjevat razen z SnagIt-om. Edina težava pa je to, da moraš najprej na računalniku posodobiti albume, potem pa še vse enkrat prenesti.
aljazh ::
Sam uporabljam WP 1.2. Slovenskega prevoda (vsaj tedaj, ko sem sam postavljal stran ga ni bilo) ni. Sam sem zadevo rešil tako, da sem "ročno" prevedel vse potrebno... kar mi je vzelo kakšna dva popoldneva.
Ker že vidim vprašanje, če se da dobiti ta moj prevod... Ne, kajti sam sem prevod povsem prilagodil svojim specifičnim vsebinskim potrebam in kot tak ne bi bil uporaben na nobeni drugi strani.
Ker že vidim vprašanje, če se da dobiti ta moj prevod... Ne, kajti sam sem prevod povsem prilagodil svojim specifičnim vsebinskim potrebam in kot tak ne bi bil uporaben na nobeni drugi strani.
Saj na to sem že na začetku razmišljal. Da bi lastno ročno vse prevedel. Ampak sem mislil, da ima WP tako, kot Blogger v HTML kodi. Pa na žalos nima. In potem je pa panika. Bolje je najt kak že narejen prevod. Ali pa celo uradni prevod od WP-ja.
BigWhale ::
Jaz ti lahko dam moj .po file, kjer sem poslovenil nekaj stvari... Je pa za verzijo 1.5.2.
Poglej moj blog, ce ti ustreza prevod... :)
Poglej moj blog, ce ti ustreza prevod... :)
Jap! Ustreza mi že, samo temo bi imel drugačno. Vseeno hvala. Mimogrede: kje si dobil ankete? Pa ja jih nisi sam sprogramiral!
Volk| ::
Kako pa spremenis iz slo nazaj v ang?
Pred nekaj časa sem nekaj čaral na blogu in zdaj imam meni v slo jeziku...pa bi mi bolj pasalo v ang, da se ne lovim ko kaj guglam in popravljam.
Sem ze pozabil kako sem namestil slo jezik, tako da kaka pomoc prav pride:))
Pred nekaj časa sem nekaj čaral na blogu in zdaj imam meni v slo jeziku...pa bi mi bolj pasalo v ang, da se ne lovim ko kaj guglam in popravljam.
Sem ze pozabil kako sem namestil slo jezik, tako da kaka pomoc prav pride:))
na ftpju v mapi languages izbrišeš slo jezik, potem pa v root folderju najdeš wp-include.php in spremeniš tisto vrstico kjer si klical slo jezik nazaj kot je v originalu.
Verjetno se pa da kje v admin panelu tudi ampak če se hočeš rešit slo jezika s tem ne boš zgrešil :P
Verjetno se pa da kje v admin panelu tudi ampak če se hočeš rešit slo jezika s tem ne boš zgrešil :P
web&motion designer
Poldi112 ::
Kaj pa kaj takega? Pa še zdaleč ni edini. Jaz ne vem več katerega imam, dela pa ok - in je bil prvi ki sem ga našel.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Kaj pa kaj takega?
Sem že našel, pa vseeno hvala.
Izgleda, da je na dobre odgovore treba počakati ()!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Blokiranje piškotkov v wp-config.phpOddelek: Izdelava spletišč | 798 (598) | Manager |
» | izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 16375 (10191) | Netrunner |
» | Wordpress - child theme (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 14892 (11080) | Mitja358 |
» | WORDPRESS - Izdelava foruma z bbpressOddelek: Izdelava spletišč | 2133 (1898) | Aleks1 |
» | Problem z comment spammerjiOddelek: Izdelava spletišč | 2440 (2029) | opeter |