Forum » Zvok in slika » Kako vklopiti deinterlace pri kodiranju z xvidom?
Kako vklopiti deinterlace pri kodiranju z xvidom?
ksmith ::
Pozdravljeni!
Z xvid codec-om hočem zakodirati doma posneti filmček in ga hrati tudi deinterlace-ati. Slednje mi ne uspeva najbolje, saj opcije v konfiguraciji omenjenega kodeka, ne najdem. Torej vprašanje: a kdo ve kako se vklopi deinterlace pri kodiranju z xvid codec-om? V naprej hvala in lep pozdrav!
Z xvid codec-om hočem zakodirati doma posneti filmček in ga hrati tudi deinterlace-ati. Slednje mi ne uspeva najbolje, saj opcije v konfiguraciji omenjenega kodeka, ne najdem. Torej vprašanje: a kdo ve kako se vklopi deinterlace pri kodiranju z xvid codec-om? V naprej hvala in lep pozdrav!
CaqKa ::
kolkor se jaz spomnim je bilo rečeno da je deinterlace funkcija pri xvidu zelo v povojih.. možno da so jo v kaki novejši verziji kodeka zato izklopili.. ne sledim toliko razvoju tega kodeka.
Dejancek ::
Bolj kot kodekih je tukaj problem v fps-jih CaqKa.
Ker čudežov ne moreš delat na 25fps, oziroma jih lahko, sam slika je kakršna je.
Za to moreš imet vsaj 50fps, da lahko rečeš evo tukaj se pa lahko mal poigram.
Če se motim naj me nekdo popravi, saj tega res nisem delal že uf časa, pa sem malo iz tega že ven
Ker čudežov ne moreš delat na 25fps, oziroma jih lahko, sam slika je kakršna je.
Za to moreš imet vsaj 50fps, da lahko rečeš evo tukaj se pa lahko mal poigram.
Če se motim naj me nekdo popravi, saj tega res nisem delal že uf časa, pa sem malo iz tega že ven
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dejancek ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15121 (8527) | Revenant |
» | Pretvorba DV v DivXOddelek: Zvok in slika | 3446 (2349) | teoo |
» | Deinterlace pri zajemanju videaOddelek: Zvok in slika | 2204 (1733) | AtaStrumf |
» | Pinnacle Studio 8.1 - pomočOddelek: Zvok in slika | 1846 (1723) | CaqKa |
» | Film tipa XVidOddelek: Sedem umetnosti | 2554 (2045) | jRk0 |