» »

Windows sporočilo - kaj pomeni

Windows sporočilo - kaj pomeni

sanja2005 ::

sem laik kar se tiče računalništva, a bi prosila, če bi lohk kdo napiše, kaj pomeni, če se mi na ekranu izpiše v posebnem okenčku : "V ta računalnik so oddaljeni tudi drugi ljudje. Če boste zaustavili program Windows lahko izgubijo podatke."

Prosim za odgovor, obrnila sem se na vas, ker vem,da na tem forumu sodelujete v pogovorih ljubitelji računalnikov.
Hvaaaaaalaaaaa!

LeBron James ::

NI panike :D . Verjetno mas narjenih več profilov ( to je tist k zberes na zacetku, da ti sploh v namizje pride ), poleg tega ki ga uporablas ti, je verjetno se en odprt in zato to sporocilo. Če noces vec da ti to napise, se morajo vsi uporabniki racunalnika ODJAVITI preden odidejo.
Upam da je to to, če ni bomo pa naprej razmislal:D

Lp

Kami ::

To napiše za to, ker je v računalnik prijavljeno več uporabnikov.

To je mišleno tako, da imaš kreiranih več uporabniških računov in eden od njih se ni odjavil.

Ponavadi pride do tega, ko je uporabnik prijavljen in nato ti klikneš na "zamenjaj uporabnika" namesto odjavi in zato je sledni uporabnik še zmeraj prijavljen.

Če bi ga rada odjavila, pač greš "zamenjaj uporabnika" (ko si že pri sebi) na to ps izbereš tistega, katerega nisi odjavila in ga odjaviš.

Za tem pa lahko greš normalno na svoj račun.

BTW: Če daš zamenjaj uporabnika, še je tisti račun pri katerim si ti ali kdo drug dal zamenjaj uporabnika vedno aktiven (programi itd.) zato je najboljše, da vedno druge odjaviš ko kaj delaš na svojem računu, razen če pri drugem uporabniku teče kakšen proces zaradi katerega se ni hotel/ga nisi hotel odjavit.

sanja2005 ::

Tole pišem kot laik, zato mi ne zamerit, če bom mau brcnala v temo, kar se tiče računl. izrazov. No, na tem računalniku delam samo jaz, smo pa povezani v mrežo. Je pa veliko možnosti, da so mi v računlanik vdrl oziroma brskali čo njem z drugega računalnika, zato se mi zdi vsaka malenkost sumljiva.

Ej, hvala za vsako pomoč.

Kami ::

Aha potem je pa to :)

Ti imaš najverjetneje kakšne dokumente ali pa mapo v skupni rabi (da jih lahko pregledujejo itd, drugi uporabniki v mreži) in takrat ko ti hočeš PC izklopit, je na tvoj PC povezan nekdo drug iz mreže in pregleduje ali dela kaj drugega z dokumenti, ki jih imaš v skupni rabi zato napiše "V ta računalnik so oddaljeni tudi drugi ljudje. Če boste zaustavili program Windows lahko izgubijo podatke."

Damjan Jagar ::

Novincem pogledam skozi prste in samo opozorim.

Naslov teme naj odraža problem in naj ne bo pisan z velikimi črkami.
http://jagar.si

sanja2005 ::

ja, je možno to. vendar, kar je najbolj čudno, je to, da se mi to napiše takrat, ko je računalnik, s katerega mi po službeni dolžnosti pač morajo to počet (vzame mi moj tekst ven iz mojega fajla) ugasnjen! Zato se mi zdi čudno. Z drugih tračunalnikov pa tega ne smejo počet. Ker pa vem, da mi je nekdo šaril po škatli z drugega računalnika, s katerega to nima kaj počet. zato sm se obrnila na vas.

sanja2005 ::

se opravičujem zarad naslova, sm nova kle, zato ne vem,še vseha, kok se kle piše... sorry

Damjan Jagar ::

Če si boš prebrala pravila in se po njih ravnala, ne bo nobenih problemov. ;)
http://jagar.si

SavoS ::

ja to se dogaja zato, ker je tvoj pc povezan v mrežo računalnikov, in če samo eden od ostalih, ki nimajo dostopa do tebe, pritisne ikono omrežna soseščina, seveda vidi tvoj pc, a dostopati seveda ne more....in potem ko hočeš zaustaviti računalnik pač napiše tisto sporočilo.....
Vaš računalničar ima ziher dostop do vseh računalnikov v vašem podjetju, in to na način, da ti tega sploh ne opazih, z neke vrste vohunskimi programi, ki pa so seveda včasih nujno potrebni za delovanje določenih procesov in za spremljanje delavcev, kaj počnejo na svojih-službenih pcjih....
Če pa je tvoj pc ugasnjen pa sigurno ne more kdo dostopat do tvojih podatkov, ki so na trdem disku tvojega pc-ja, razen da ti vklopi PC.
Rzamišljal v tej smeri, da si na PC nastaviš vsaj osnovno geslo, ki ga moraš vpisati peden se ti bo pognal operacijski sistem....pa ne rečti računalničarju naj ti naštima....
Zdaj, če imate v fimi server, se vsi podatki stekajo gor, in lahko da ti je kdo tam dol potegno kakšen podatek, kajti po vsej logiki, arhiviranja podatkov, naj bi se podatki realno stekali na server oz. back up pc in ti je pač tista pooblaščena oseba tam dol potegnala.... lahko pa je še v času tvoje prisotnosti to storila.... lahko celo od doma, saj pozna vsa gesla in poti, ter si nastavi firewall rako,da lahko dostopa, do vaših pc-jev.........nikoli neveš, .....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SavoS ()

ToniT ::

ahko pa je še v času tvoje prisotnosti to storila.... lahko celo od doma, saj pozna vsa gesla in poti, ter si nastavi firewall rako,da lahko dostopa, do vaših pc-jev.........nikoli neveš, .....


Pooblaščena oseba naj ne bi poznala gesel uporabnikov, temveč lahko s svojim geslom dostopa do vseh računalnikov.

sanja2005 ::

nekaj od tega mi je jasno. gre samo za to, da 100 odstotno vem, da je nekdo poskušal dostopat do nekaterih fajlov v mojem računalniku. zato paravi, da so mi določene stvari znane. vem tudi, kdo naj bi stal za tem in da je "skapiral" neka gesla, ker sam zase pač misli, da je hecker. vendar je težko to dokazat. se pa dogajajo take čudne stvari in ena je ta, da se mi to izpiše na ekranu in to ob takih čudnih urah, ko v pisarnah ni prižgan noben računalnik, le moj. se pravi, da očitno lahko dela to tudi od doma.

SavoS ::

Ja ToniT maš prav!!
No vglavnem, nekdo se ti povezuje na pc, čeprav tega ti ne želiš...... hmm dobro bi bilo, če bi pritisnila sledeče tipke : CTRL+ALT+DELETE in se ti bo odprlo eno okno in potem klikni na zavihek PROCESI... potem pa bi bilo dobro, če bi si te procese prepisala in nam jih posredovala, saj bi lahko ugotovili, kateri nezaželen proces ti teče v ozadju.....

Hmmmm lahko pa nekdo samo želi pritegniti tvojo pozornost, ker se ne zmeniš zanj.....:D
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

sanja2005 ::

sem naredila to in se mi tam, ko piše uporabniško ime, izpiše pač moje ime kot uporabnik. Kaj pa pomeni to, če se izpiše system ali pa local service in network service?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sanja2005 ()

#000000 ::

Jah tam je kr nekaj procesov, in nekateri zgledajo fejst sumljivi 'čeprav so uradni :D torej z njimi ni nič narobe' najbolje bo da še enkrat odpreš task manager in narediš screenshot in ga objaviš tukaj. LP
Če slučajno ne veš kako narediti posnetek zaslona

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vdor v android tablico

Oddelek: Pomoč in nasveti
357684 (6379) All
»

Dostop do Siol in Gemail pošte iz službenega PC - ja. (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5814658 (13021) St235
»

Maximalna zaščita! "uporabnika"

Oddelek: Informacijska varnost
113905 (3110) Janac
»

Vdor v računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5411665 (10241) AngelOfDeath
»

Sheranje interneta preko WLAN povezave?

Oddelek: Omrežja in internet
192506 (2269) ABX

Več podobnih tem