Forum » Elektrotehnika in elektronika » težavica z zvočniki
težavica z zvočniki
mihagornik ::
ma kdo kako zvočnike za 220V prirediti da bojo delal na 12V. sem jih ofno pa je na taki štiroglati škatlci oviti z rumenim izolircom napisan 220V:9V. sepravi muči me kako 12V spravit na devet da lahko kar lepo pol zvežem skup.
singular ::
Ce majo zvocniki trafo iz 230V~ na 9V~ pol ko se usmer in zgladi znese to ene 12,7V enosmerne, torej priklopi za graetzem gor 12V Dc pa bi moralo delat.
Azrael ::
Če pa odklopi trafo in priklopi 12V pred usmernikom, pa postane še bolj enostavno. Polariteta napajanja ne bo več pomembna, ker bo greatz poskrbel za pravilno napajanje ojačevalca.
Nekoč je bil Slo-tech.
mihagornik ::
zej mi pa povejte če lahka kar enostavno za usmernikom prklopim 12v al ne
pa kako trafo? ne štekam
pa kako trafo? ne štekam
Azrael ::
Če daš sliko notranjosti tega ojačevalca, ti bomo označili, kja je kaj in kako priklopi.
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AvtoojačevalecOddelek: Zvok in slika | 885 (765) | hexachip |
» | Razsmernik?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3272 (2969) | radiator |
» | Navaden ATX sem predelal da dela na 12V vhoduOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6978 (5229) | DimmniBurek |
» | Comp. napajalnik za ojacevalec???Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5197 (4794) | jRk0 |
» | Ojačevalc za avto + SubWooferOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2767 (2435) | _Dejan_ |