» »

težava s priklopom ADSL

težava s priklopom ADSL

soti ::

Vsem lep pozdrav.

Sm mal prečekiru po forumi pa nism našu, da bi imel kdo tak problem kot jst.

Ta teden so mi priklopl VoljaAdsl (1M). Modem: ISKRATEL Callisto821+
Zadeva dela v redu.

Mam pa zelo nenavadn nerazumevajoč problem in sicer:
problem je med filtrom(siva škatlica), ki razdeli telefonski signal in dsl signal.
telekomov operater mi je prklopu adsl z veliko težavami. modem se nikakor ni hotel stabilizirati (lučka je utripala in stalno gorela), nakar sem mu prinesel en star telefonski kabelkabel(dolžina cca 7m), na katerega je pripel konektorje, vklopil in je stvar delovala.Ker pa je kabel dosti dolg(potrebujem le 3m kabla) sem v trgovini kupil narejen kabel dolžine 2.5m, prnesu domov in prklopu-modem se ni vstalil. Iz službe sem prinesu oz. sem si izposodu preizkuševalec za kable in še enih deset kablov, različnih dolžin in vezav(2.5m;5m; 10m; križna, navadna vezava;dvožilni,štirižilni...) vsi kabli so NOVI i na preizkuševalcu ne pokaže napake. Ko pa katerega koli od teh kablov priklopim med filter in modem, se modem ne vstali.:\
V čem je problem. Klicu sem že monterja, kaj je narobe, pa mi ni znal odgovorit, je reku, da bo prišel pogledat, zdej se mi pa sploh ne oglas.

Je imel kdo podoben ali ist problem?
LP Jernej

Opkow ::

S tem problemom sem se tudi jaz ubadal pri sosedu, ko mu ni nikakor hotel delat modem.. sicer dialup, sam mislim, da nima tok veze.

Skratka na koncu sem problem resil tako, da sem mu dal feritne obrocke na koncu kabla. In potem je.. koncno zacel delovat. :)

Izgleda v grobem nekako tako klik oz bol elegantno klik To je un plasticen "valjcek" na kablu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Opkow ()

soti ::

Hvala za odgovor.

Bom poizkusu, pa poročam, če bo kej uspeha.

Sam ne vem v čem je fora. :| Sej ni tok problem, ker mi net itak laufa, sam kaj, če semi strga kabl, al pa se mi unič, ker pol pa ne vem kaj bom naredu.:(
LP Jernej

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5828394 (14123) denisbegood
»

Telefonski kabel na meter.

396567 (5397) MadMax
»

SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )

11723052 (16823) Tydek
»

Kako kvalitetno naštukati telefonsko parico ? (strani: 1 2 )

509804 (8322) Vanich
»

Wireless LCD monitor

Oddelek: Kaj kupiti
232061 (1526) egomez

Več podobnih tem