» »

802.11g PCI Wireless Network adapter

802.11g PCI Wireless Network adapter

BIG_Yack ::

Pozdravljeni.

To temo lahko kadarkoli premaknete, saj nisem vedel v katero kategorijo naj jo vržem pa se mi je zdela najprimernejša ta.

Že naslov teme vam/nam pove, da je nekaj z zvezi z srojno opremo 802.11g PCI Wireless Network adapter-jem.

Edina težava, ki jo imam je naslednja. Na mojem računalniku pravilno tečeta dva operacijska sistema. To sta Windows in Ubuntu Linux. Slednjega (Ubuntu Linux) sem namestil pred kratkim, pred kakšnimi šestimi dnevi.

Vse teče v redu, edino do interneta ne morem dostopati, saj za moj 802.11g Wireless Network adapter nimam gonilnika/driver-ja za Linux.

Vse kar bi vas tokrat prosil je, da mi prosim pokažate kakšno spletno stran na kateri lahko prenesem ta gonilnik. Dalje bom že vedel sam.

Če ne pa vas bom vprašal :-)!

Hvala za vso vašo pomoč.

PrimozR ::

Brez da bi vedl ker čip maš, bo težko. Pojdi v Windowse, network connections v Start meniju, če maš XPje in XP stil menija, drugače je to v Control Pannel-u, izberi all connections, potem pa pri adapterju poglej kater čip je (recimo da daš na podrobnosti in pogledaš Device name. Potem pa brez da bi nam tukaj težil ;) :D vpišeš ime in model čipa (npr. pri moji wireless piše Ralink RT2500 Wireless Card #2, v google pa bi vpisal Ralink RT2500, po možnosti dodaš še driver). Če na uradni strani ni driverja za linux, imenu čipa dodaš Linux driver. Poročaj o rezultatih.

Brane2 ::

Ko smo že pri RT2500.

To veste, da ima Gentoo fenomenalno poštimane driverje zanje ?

emerge rt2500 rocks ! :D

Resno, stvar ima patche tudi za najnovejše kernel, česar pri "originalu" ni, poleg tega pa ima uštimano še marsikaj. Recimo Ad-Hoc povezavo pri 54Mb/s, kar je drugače težko itd.
On the journey of life, I chose the psycho path.

PrimozR ::

Sej se za Linux dobijo na nihovi strani driverji. Za winse vem da so novi 2,5 fenomenalni (men zdej tut ful bolš 'dela' signal, folk prav da je bla prej to mrežna za okras). Mislm da so tut za Linux prenovil :)

Brane2 ::

Probaj ročno scompilat te driverje za latest kernel. Good luck with that.

Tisti mi delajo tam nekje do 2.6.11-r10 ali 11. Gentoojev rt2500.ebuild pa ima patche za tazadnje gentoo-source kernele.
On the journey of life, I chose the psycho path.

PrimozR ::

Aha. A veš še kako je z ostalimi distroti? Sicer nimam Linuxa sam se mi pa po glavi podi misel o eni P3 mašini z linuxom k bi bla obenem tut router :)

Brane2 ::

Pojma nimam. Jaz gulim Gentoo že par let. Jes da je Larry the Cow tranvestit in da ni najbolj primeren za maskoto distroja, samo softver pa ima svoje svetle strani-poleg temnih, jasno :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

TribesMan ::

RT2500 je verjetno podprt v največ OSih med vsemi wireless čipi. Najdejo se tudi driverji za OS X x86... trenutno edina wireless mreza ki deluje na intel OS Xu :D

Fantje v RaLinku se zelo trudijo... Poleg vsega pa so te kartice še napol zastonj :D

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

PrimozR ::

8k...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wireless USB z master mode podporo za Linxu

Oddelek: Omrežja in internet
5833 (744) Spajky
»

Katero wlan kartico

Oddelek: Kaj kupiti
161682 (1264) t3hn0
»

linux - brezžična kartica s podporo 802.11a/b/g

Oddelek: Omrežja in internet
231655 (1345) Spajky
»

Wireless prekinja

Oddelek: Omrežja in internet
122445 (2235) alesek86
»

wireless net na linuxu

Oddelek: Omrežja in internet
81398 (1241) St@jler

Več podobnih tem