» »

Sony daje navodila, kako zaobiti DRM

Sony daje navodila, kako zaobiti DRM

CNN - Bizarno, kot se sliši, ampak očitno so založbe pričele padati v past, ki so jo nastavile uporabnikom, da bi preprečile piratiziranje dragocenih glasbenih vsebin s CD-jev.

DRM je namreč povzročil med uporabniki iPodov veliko nezadovoljstvo, saj si le-ti ne morejo več skopirati legalno kupljenega glasbenega ploščka na svoj predvajalnik. Apple namreč nima namena dopuščati licenciranja lastne FairPlay DRM zaščite za uporabo na glasbenih zgoščenkah. Seveda pa niso jezni samo uporabniki iPodov, ampak tudi ostali kupci, ki so na lepem ugotovili, da se njihov glasbeni CD upira kopiranju. Vse to pa je privedlo do zanimivega paradoksa - namreč Sony BGM in nemalo izvajalcev je začelo ponujati uporabnikom navodila, kako zaobiti DRM! Navodila izdana s strani Sony BGM lahko najdete tukaj. Vse to pa seveda postavlja založbo v čuden položaj - ker reklamira tisto, proti čemer se bori.

14 komentarjev

Bistri007 ::

Ah, vsi hočejo denar. Ampak tu si *content producers* in *consumer electronic companies* stojijo nasproti. Eni hočejo služiti s prodajo vsebine, drugi pa z *gadgeti*, ki predvajajo to vsebino.
Ni panike, proizvajalci elektronike bodo zmeli založbe/studie, saj se pri njih vrti veliko več denarja. Samo za Sony je to posebej neprijetno, ker mora sedeti na dveh stolih, saj je poleg glavne dejavnosti proizvajanja elektronike tudi lastnik založbe in studia. Zato je izumutelj Walkmana tudi malo zaostal za ostalimi proizvajalci pri novih mp3 playerjih - ravno zaradi pretirane zaščite vsebine.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

KoKi ::

skoda. jaz sem za naso bliznjo prihodnost poricakoval kaj v stilu: PC igra, ki pa jo ne gre na PCju igrat. bi bilo bol zabavno.
# hackable

Romčy ::

Ma ta svet je ratal tako v kurcu da si včasih prav zamislim da bi mogu past en velik komet, pa da se začne vse iz nova od Eve/Adama naprej. Vsi samo grabijo, samo še to je pomembno danes, kdo bo več odnesu.

Keyser Soze ::

Yeaaaayyyyyyy!!! Me spit in my own bowl! Spit, spit, spit...:D No, saj smo rekli, da se bo našel nekdo, ki bo konkuriral DRMju. Samo nismo vedeli, da bodo iz tistega seznama TC-jev.

fahrenGONE ::

DRM/TC ideja je v bistvu zato ker jih pece vest. >:D

MICROS~1 in Sony dobro vedo, vsaj vodilni pri njih, da so ravno oni krivi za kopiranje, saj delajo zadeve ki so zanimive IN produkte ki to omogocajo.

Seveda pa je zraven se gora brown-nose folka, ki se gre neke moraliste in kvari vzdusje... |O

MrStein ::

A se kje da videt konkretno navodilo ?
Na onem linku samo "bluzijo" in konča se pri tej strani : http://cp.sonybmg.com/xcp/english/form10.html
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Stepni Volk ::

Sony je poleg tega za severno Ameriko dopustil, da se določene igre prodajajo na Memory Stick Duo.
SanDisc bo namreč v sodelovanju z Electronic Arts na tržišče poslal Memory Stick PRO Duo Game Cards na kateri bodo igre prednaložene. Cena praznih in takšnih z igro naj bi bila enaka. Trenutno ponujajo na karticah "Madden NFL 06".
Vir je včerajšnji SanDisc press release

Žal v novici ne piše ali so kartice t.i. " TrustedFlash" - povedano drugače: z dodatnim procesorje, ki seveda vsebuje DRM.

Hmm.. A, vseeno, zakaj so potem tlačili noter UMD drive? Namesto tega bi lahko dali kak micro drive.

Zgodovina sprememb…

Looooooka ::

sj se bojo vsi zajebal...bojo uvedl DRM...pol se bo najdu en Chin Huan iz kitajske...naredu en ala Gordon procesor,ki ga bo lahko prodajal brez kksnih tozb raznih ameriskih firm zarad patentov...ta procesor ne bo mel nobene DRM protekcije not bo postal instant hit....sony in ostali bojo zgubil svoj delez...se bojo odlocil za drasticn pristop...vse se bo dal downloadat kupt prek neta,cene bojo znizal do te mere da bojo ljudje clo prpravleni placat in vsi bomo happy.

not

mislm da bo flashanje in modanje hardwera v prihodnosti ratal zlo popularno in da bomo vsi lotal pa praskal svoje drm plate.
ceprou bi blo verjetn lazji sam genijem,ki so zadi za to idejo par krizev pred bajto zazgat in jih prestrasit predn vse to resnicnost rata.

BigWhale ::

Tako kot je TCG zasnoval TC, ti nobeno moddanje ne bo pomagalo.

fahrenGONE ::

Ja, cez noc se bomo spremenili v totalne idiote in lepo sprejeli TC. :D

BigWhale ::

Imas pentiuma in Windows XP?

Potem ga ze sprejemas, pocasi. Nihce ti ga ne bo cez noc uvalil ampak tako, da se niti ne bos zavedal.

poweroff ::

Saj idioti že smo. Samo se ne zavedamo.

TC capable čipe imaš danes že povsod. Novejši procesorji jih bodo imeli že vgrajene (Cell jih ima že). IBMovi laptopi jih imajo že od leta 2002. Itd.

Seveda je to še na bolj primitivni stopnji. Ampak tehnologija se razvija in neopazno širi.
sudo poweroff

gasperino ::

Piscu novice: Sony BMG in ne BGM. BMG v imenu pomeni Bertelsmann Music Group.

_sem_ ::

Khm... Postopek vseeno vključuje namestitev DRM predvajalnika, ki ne podpira ne-DRM formatov. Verjetno so se potrudili tudi za sledljivost zripane muzike :\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Srčni spodbujevalniki ne marajo iPodov

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
264708 (3518) Matevžk
»

Vpliv P2P precenjen

Oddelek: Novice / Ostale najave
275750 (4231) gruntfürmich
»

Zune raztelešen in Microsoftova nenavadna poteza

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
345849 (4426) @LOL
»

DRM in še kaj

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
113478 (2911) christooss
»

Milijon pesmi v treh dnevih in pol!

Oddelek: Novice / Ostale najave
232625 (2625) flipflop

Več podobnih tem