» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
214 / 234
»»

MrStein ::

Kaki modem? Kaki ruter?
To so standardna vprašanja.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

PunkDude ::

Innbox F60 SFP AC.

MrStein ::

Preko kabla je hitrost OK?
Katere naprave na WiFi imajo slabo hitrost? Vse? Samo določene?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

PunkDude ::

Oba računalnika, ki sta na wifi imata slabo hitrost. Oba sta 2-3 metra stran od routerja.
Preko kabla še nisem probal. Najverjetneje šit roba od T2.

SumTingWong ::

Toliko šit ni, da bi dosegal le 5/5 Mbps.

Preveri pri njih, ce imajo popravljeno hitrost v sistemu, torej na 10/10.

PunkDude ::

Ne vem zakaj ne bi imeli, saj na optiki sploh nimajo v ponudbi 5/5.

Egidij88 ::

Jaz imam tudi F60 pri T2. 100/10 na kablu ok, wifi v sosednji sobi montažne hiše tam okrog 30 do 40... tako da... ja...

XS!D3 ::

Egidij88 je izjavil:

Jaz imam tudi F60 pri T2. 100/10 na kablu ok, wifi v sosednji sobi montažne hiše tam okrog 30 do 40... tako da... ja...

Če je govora o WiFiju na 2.4GHz, je to dokaj normalno. Da pa par metrov stran brez stene vmes ne bi šlo niti 10Mb/s mora biti pa nekaj precej off.

Bodisi izbran nek totalno prenasičen WiFi kanal, mogoče zelo blizu kakšna naprava, ki serje po tem spektru (mogoče kakšen cordless telefon, babyfon ali celo mikrovalovka), ali pa nekaj tretjega, vseeno pa ne vrjamem, da bi bila tako šit oprema, da ne bi šlo niti 10Mb/s čez WiFi (no sej očitno tudi ni, če tebi dela 30-40Mb/s v sosednji sobi).

Glede na to, da oprema podpira tudi 802.11ac, bi pričakoval, da gre tudi več (seveda v dosegu 5GHz WiFija in s klientom, ki podpira 802.11ac, na drugi strani).

Seveda, če ne dela niti preko kabla (kar zaenkrat ne vemo), je pa itak drug problem.

Matej_K ::

Kako to uporabljate 2,4ghz in 5ghz... Se pravi ruter oddaja dva wifi omrežja.
Kako potem na računalniku dovoliš da je povezan le na 5ghz omrežje (le za tega vpišeš geslo naprimer)
2,4ghz pa mobitelu?
... .. .

XS!D3 ::

Matej_K je izjavil:

Kako to uporabljate 2,4ghz in 5ghz... Se pravi ruter oddaja dva wifi omrežja.
Kako potem na računalniku dovoliš da je povezan le na 5ghz omrežje (le za tega vpišeš geslo naprimer)
2,4ghz pa mobitelu?

Imaš več možnosti. Če imaš 2.4GHz in 5GHz z istim SSIDjem (in varnostnimi nastavitvami), potem je odvisno od klienta, kam se bo povezal, pri malo boljši WiFi opremi, pa lahko običajno nastaviš, da (določene) kliente z različnimi triki proba spravit na 5GHz, če se le da, oziroma nekatere druge (recimo počasnejše) naprave niti ne spusti gor. Ali pa jih proba čimbolj enkomerno porazdelit, odvisno od nastavitev. V praksi si želiš imet vsaj tahitre naprave na 5GHz, če so le v dosegu, sicer pač na 2.4GHz.

Če narediš ločene SSIDje za 2.4 in 5GHz, se moraš pač ročno povezat na enega ali drugega. Ampak če hočeš avtomatsko preklapljanje, ti to ne pomaga kaj dosti. Imam pa sam recimo na IoT SSIDju, kar izklopljen 5GHz, ker ga večino IoT naprav niti ne podpira, če ga pa že, pa ni potrebe po 5GHz in raje vidim, da ne odžirajo airtimea hitrejšim napravam (laptopi, telefoni, tablice, ...), ki delajo na obeh bandih odvisno od tega, kje se nahajajo (večino časa so na 5GHz, ker imam tako nastavljen bandsteering).

Egidij88 ::

Mobilci so šli na nove pakete. Mini, midi in maxi.

srus ::

No sedaj na računu vidim za koliko se je vse skupaj podražilo. T4 Tera paket za 3 EUR, L paket za 1 EUR. Na drugi strani sem poleg 400 enot telefonije za dve številki dobil 1000 + 1000 + 1000 enot telefonije za eno številko.

Bo treba malo naokoli pogledati, če se da drugje kaj primeljivega najti, konkurenca je zaenkrat kar močna, pa oba optika in kabel sta v hiši.

Lepo bi bilo, če bi ob zadnji podražitvi T-2 povečal velikost omrežnega snemalnika, podaljšal časovni zamik in razširil nabor programov, ki jih je možno gledati v TV2go. Ne pa, da te stvari izgubim, če bi šel na oranžni paket

Ali kdo ve, ali lahko dolgoletni stari naročnik kaj osebno zbaranta v poslovalnici ali na telefonski podpori, ali pa so bombončki in popusti prihranjeni samo za nove naročnike?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: srus ()

starfotr ::

Stari naročniki vedno izvisijo, nove se pa na vse možne načine želi privabit.

T4 tera so povsem degradirali, 400 enot je sedaj bolj kot ne za okras.

Si res nastaviš snemanja, zamik ni dovolj?

scipascapa ::

tudi jaz imam t4 giga paket.....me zanima kakšen šok bo.

aha 2 + 1 kakor srus.

Zgodovina sprememb…

Mikrohard ::

srus je izjavil:

Lepo bi bilo, če bi ob zadnji podražitvi T-2 povečal velikost omrežnega snemalnika, podaljšal časovni zamik in razširil nabor programov, ki jih je možno gledati v TV2go.

Število programov na tv2go se neprestano veča (včasih jih je bilo okoli 70, sedaj jih je že krepko čez 200). Časovni zamik je na veliko programih že 7-dnevni (včasih je bil 3-dnevni). Za snemalnik se pa strinjam s teboj, da bi lahko povečali kvote.

bostt ::

Prestavil sem se na mobilno omrežje T2 in kljub temu da gostujem v Telekomu so hitrosti katastrofalne. Večinoma Do 1Mbps redkokdaj do 2-3 Mbps. Nahajam pa se v blokovskem naselju v Slovenski Bistrici. Morda Telekom omejuje T2 naročnikom hitrosti?

starfotr ::

Najbrž T-2 ne plača telekomu več. Dobiš toliko, kot plačaš.

Ker telekom večino časa brez težav, sploh pa v takih urbanih okoljih.

Mikrohard ::

Če se ne motim, ima T-2 pri Telekomu zakupljene hitrosti do 20Mbit/s. Če pa Telekom še kaj dodatno omejuje pa ne bi vedel.

SumTingWong ::

Omejuje ja, vendar pa ne toliko. Ob neobremenjenosti omrezja bi moralo iti do nekje 20/5 Mbps.

bostt ::

Ja, 20/5 bi naj bila hitrost ampak to dosežem samo ponoči ali čez vikende in še to v neposredni bližini bazne postaje. Malo vstran signal in hitrost močno padeta pa čeprav si v mestu in ne moreš niti strani odpirat.

roCkY ::

Če v ta telefon vtakneš Telekomovo SIM-ko je prenos na isti lokaciji OK?

bostt ::

Nimam Telekomove SIM nažalost

scipascapa ::

zakaj ne prikazuje več slik no?

MrStein ::

---->

MrStein je izjavil:

Slike v FF (včasih?) ne delajo.

MrStein je izjavil:

V IE tudi, medtem ko v FF ne. Koda je malo drugačna, tako da verjetno forum kaj zmeša.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

scipascapa ::

Chrome dela ok.....

ziga1990 ::

no fantje ali še kdo uporablja aplikacijo T2 TV mi smo šli na njo ker domači gledajo veliko Youtube posnetkov in smo imeli samo 1 UTP kabel smo probali s switchom pa ni šlo ?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

radmannsdorf ::

bostt, pokliči na T-2 oz. Telekom in mal poizvej kaj se dogaja z omrežjem v Slo. Bistrici. Pri nas na gorenjskem že vsa leta dela super, danes očitno še boljše kot kdajkoli prej. Sem mislil da je omejitev 20/5.

Magic1 ::

Na T2 tv se moraš naročit preko horizonta(najprej namestiš aplikacijo na tvju), stane 1€ na mesec. Meni dela normalno, celo bolje kot na boxu.
Magic

J.McLane ::

Meni dela tudi super za 1 eur doplačila je to najcenejša dodatna TV. Pa nobene dodatne naprave in dalinjcev. Imam na Philips Android TV.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

alojz62 ::

Z operaterjem T2,imam zelo slabe iskušnje in ne priporočam nikomur.Pogodbo sem podpisal za dve leti,ugodnosti za novega naročnika,pa naj bi trajale eno leto.V drobnem tisku,katerega ponavadi ne beremo,saj sam nekako zaupam agentu, so si pridržali pravico do sprememb.Tako,da kmalu po podpisu pogodbe,mislim,da sem plačal tri račune,so premenili tv pakete in za tv paket,kateri je bil v pogodbi sem moral doplačati in tudi kasneje so ves čas nekaj spreminjali na slabše.Pritožil sem se,vendar sem dobil aroganten odgovor,češ,saj je vse pisalo v pogodbi in sem sam kriv,če nisem vsega podrobno prečital.
Sam osebno mislim,da resen operater,ki,da kaj nase,bi se moral držati ustnih dogovorov,saj neko zaupanje mora ostajati.
Sedaj sem pri A1 in z njimi ni nobenih problemo,kar smo se v začetku dogovorili drži,le njiho software ni med najboljšimi,se pa trudijo in so nekaj malega že popravili.

Mikrohard ::

Brez skrbi... tudi A1 bo še podražil paket v času tvoje vezave. To namreč počnejo vsi operaterji.

scipascapa ::

Osebni podatki

Uporabniško ime
alojz62
Čas prve prijave
26.05.2019 07:35:12

Vm1999 ::

A1 Kombo paketi imajo v pogojih pogodbe napisano, da je ob 2-letni vezavi garantiran popust v fiksnem znesku (npr. 13 ali 17 eur - govorim na pamet, si nisem zapomnil številke).
Se pravi, osnovne cene paketa nihče ne garantira in jo načeloma lahko v roku 2 let spreminjajo.
Ne zagovarjam T2, ampak očitno je to res poslovna praksa pri vseh...

MrNighthawk ::

Vm1999 je izjavil:

Ne zagovarjam T2, ampak očitno je to res poslovna praksa pri vseh...

Točno to. Telemach je s super nizkimi cenami pridobil en kup naročnikov za mobilne storitve, potem pa v dveh letih dvignil cene, da so nekje na istem nivoju z ostalimi ponudniki. Vedno so vezave za prve naročnike zelo ugodne potem pa počasi zgubiš vse bonitete. Če nimaš opcije menjat operaterja na dve leti potem vedno računaš polno ceno :)

Zgodovina sprememb…

J.McLane ::

Vse te akcijske cene temeljijo na tem, da se človeku po koncu vezave ne da ubada spet z novo akcijo ali spet z menjavo operaterja.

Z redno ceno bi si na T-2 lahko sestavil prilagodljiv paket (T4), ki bi bil cenejši za to kar bi jaz hotel imeti, ampak ko daš v kalkulacijo akcijsko 12 mesečno ceno se pa slika spremeni. Po dveh letih ko bo konec vezave se moram spomnit da to storim, sicer bom vsak mesec tako rekoč 8 € podaril T-2. Ni to nek denar, tako da T-2 računa da bo folk ostajal na teh fully loaded paketih, čeprav nekaterih vsebin ali storitev uporabniki ne potrebujejo.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Malajlo ::

T2-TV ravnokar iz Avstrije poganjam na enem androidu wannabe-tv-box. Sicer sem moral vzpostaviti VPN (kar ni probelm, ker imam doma optiko), in stvar dela. Preko A1 mobilnega omrežja. Kot doma. Isti profil kot doma, malo manj tipk na daljinu, in to je to.
Stvar je zalaufala takoj, ko sem uspel zagnati sideloadano aplikacijo (to mi je vzelo teden dni priprav, ker sem vse drugo imel prioritetno, sploh pa ker je tv2go delal iz prve)

korenje3 ::

Oj. A kdo ve če imaš lahko statični ip na T-2 optiki poleg dinamičnih? Opazil sem da ti modem dodeli interni ip in vse deluje preko NAT na tem modemu. Je možno narediti direktno povezavo?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Nikonja ::

Ja lahko, samo pošlješ zahtevo prek emaila na njihovo info linijo in ti ga dodelijo naslednji dan. Če se ne motim zraven 1 statičneg lahko imaš še 2 dinamična, sicer nisem 100% ker uporabljam itak samo tega statičnega in potem pre ruterja/switcha šeram mrežo znotraj stanovanja.

SeMiNeSanja ::

korenje3 je izjavil:

Oj. A kdo ve če imaš lahko statični ip na T-2 optiki poleg dinamičnih? Opazil sem da ti modem dodeli interni ip in vse deluje preko NAT na tem modemu. Je možno narediti direktno povezavo?

Jej, kako mešaš pojme!

Če ti 'nekaj' dodeljuje interni IP in 'vse skupaj deluje preko NAT', potem 'tisto' NI MODEM ampak ROUTER oz. USMERJEVALNIK.

T-2 je drugače precej fleksibilen na tistih Inboxih, ker ti lahko določene porte nastavi kot 'bridge', druge pa kot 'Data'. Tisti 'bridge' port bi potem bil tako, kot če bi imel le modem... karkoli priklopiš, je direktno izpostavljeno internetu in dobi javni IP naslov preko DHCP. Število teh naslovov pa je omejeno.

Ti kvazi 'dinamični' naslovi pa niso tako zelo dinamični. Če imaš neko napravo stalno priključeno, bo zanjo ta naslov praktično statičen, dokler jo za daljše obdobje ne izklopiš.

Najbolje, če pokličeš T-2 podporo, pa ti bodo točno povedali, kako imaš kateri port nastavljen, oz. ti kakšnega prestavijo, če je potreba.

korenje3 ::

Po 20 letih postavljanja omrežnih sistemov me boš naučil kaj je modem in kaj je router... ok kaj je pa modem z routerjem?
dinamični ipji imajo lifespan, ki se po izteku zamenjajo.

Nikonja, torej ti omogočijo direktno povezavo na specifičen ethernet port ali kako to gre? Ti modem z routerjem konfigurirajo na daljavo?

Prenosi so super, vsaj do t-2. Končno lahko gledam tudi 4k videe na youtube.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

SeMiNeSanja ::

korenje3 je izjavil:

Po 20 letih postavljanja omrežnih sistemov me boš naučil kaj je modem in kaj je router... ok kaj je pa modem z routerjem?
dinamični ipji imajo lifespan, ki se po izteku zamenjajo.


Po 20 letih postavljanja 'omrežnih sistemov' imaš še vedno vprašanja, ki bi jih moral obvladati v prvem mesecu takega posla? Daj, ne me nasmejat!

In OBA sva ti rekla, da pokliči na T-2, kjer ti bo tehnik na podpori vse razložil in nastavil. Ti pa še kar tukaj bluziš..... ajme božeeeeeeeeeeeeee :(

Maximus ::

Nikonja je izjavil:

Ja lahko, samo pošlješ zahtevo prek emaila na njihovo info linijo in ti ga dodelijo naslednji dan. Če se ne motim zraven 1 statičneg lahko imaš še 2 dinamična, sicer nisem 100% ker uporabljam itak samo tega statičnega in potem pre ruterja/switcha šeram mrežo znotraj stanovanja.


T-2 omogoča 1 statičen IP naslov ter 2 dinamična. Lahko potrdim, ker je ena zadeva nekje tako postavljena. Pred postavitvijo pa sem še preveril na njihovi podpori.

Malajlo ::

Dinamični IPji kar lepo ostajajo enaki MAC adresi, dokler je živa ali še ni potekla (in TTL je lahko tudi sto let, pa bo še vedno server smel najstarejšo prosto dodeliti drugemu klientu). Če nič drugega, bi bilo več dela z ARP tabelami, če bi nenehno mešal karte.

korenje3 ::

Ok sem poklical.
Očitno je potrebno poslati dopis, razloge zakaj rabiš statični ip in pa MAC naslov na katerega se veže.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

korenje3 ::

pišeš na info@t-2.net in vsak odgovor je od druge osebe. Mislim a res nima vsak komercialist svojega e-maila. Sploh ne moreš imeti dialoga.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

radmannsdorf ::

Piši jim na FB, če ga imaš. Tam je tudi zgodovina klepeta. Sem jih že ujel na foro tam, sem samo copy/paste klepeta dal in je bilo zrihtano. :)

morosito ::

Men t-2 govoril da na gpon optiki so omejitve, imam zdaj a1 optiko 100/100 in ipv6 (na akos merim hitrost preko ipv4 96/94 na ipv6 pa 98/97) dela povezava ko svicarska ura. Pa se neka osnovna tv, svoj lastni router dinamicen ipv4 in staticen ipv6 (vse nastavljivo po zelji) za 29€/mesec.
T-2 trdil da na gpon optiki ni mozno imeti vec od 100/10, kao da gpon ne podpira ipv6, lasten router samo preko njihovega na statiko..

Smesno pa je to ki ko si na njihovi optiki pa zelis telekomovo ne dovolijo priklop..tako u vednost...koliko se oni imajo za neke postenjake...celo po novem zaracunavajo obresti ce zamudis pri placilo in po zakonu kao niso obdavcene...zelo lepo studirajo kako nategovati...

harvey ::

T-2 trdil da na gpon optiki ni mozno imeti vec od 100/10, kao da gpon ne podpira ipv6, lasten router samo preko njihovega na statiko..

Omejitev je T-2 na GPON 100/20 ker imajo sklenjeno pogodbo s telekomom za pač take hitrosti, tule je nekdo lepo posredoval cenik "teh omejitev" in razlike za višje hitrosti so smešne.

Smesno pa je to ki ko si na njihovi optiki pa zelis telekomovo ne dovolijo priklop

Tu pa ima prste vmes regulator, ker oni nimajo prevladujočega položaja na trgu jim ni potrebno nuditi svojega omrežja drugim ponudnikom, za razliko od Telekoma, ki mora to početi.

koliko se oni imajo za neke postenjake

Poštenjak v svetu ISP je izumrla vrsta kot dinazavri:)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

korenje3 ::

morosito je izjavil:

Men t-2 govoril da na gpon optiki so omejitve, imam zdaj a1 optiko 100/100 in ipv6 (na akos merim hitrost preko ipv4 96/94 na ipv6 pa 98/97) dela povezava ko svicarska ura. Pa se neka osnovna tv, svoj lastni router dinamicen ipv4 in staticen ipv6 (vse nastavljivo po zelji) za 29€/mesec.
T-2 trdil da na gpon optiki ni mozno imeti vec od 100/10, kao da gpon ne podpira ipv6, lasten router samo preko njihovega na statiko..

Smesno pa je to ki ko si na njihovi optiki pa zelis telekomovo ne dovolijo priklop..tako u vednost...koliko se oni imajo za neke postenjake...celo po novem zaracunavajo obresti ce zamudis pri placilo in po zakonu kao niso obdavcene...zelo lepo studirajo kako nategovati...


gpon je samo uporaba enega optičnega vlakna za celo sosesko z uporabo različnih valovnih dolžin svetlobe. Podobno kot kabelska kjer vsak modem uporablja drugo frekvenco. In to nima veza z ipv4 ali ipv6. Tudi to da je ipv6 hitrejši ni res saj je struktura paketa ista.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

starfotr ::

Kar seveda ni res. Vsaj ne v tem trenutku. Trenutno ima vsak en del paketkov časovno razporejene in ne vsak svoje valovne dolžine. IPv4/v6 je lahko razlika v hitrosti, vendar zanemarljivo.
««
214 / 234
»»