» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
178 / 241
»»

Reycis ::

Pa sej bi preživeli tudi s tem, če se nebi problema skrivalo. Ne samo, da problema niso objavili na prvi strani. Glede na povratne informacije, ki jih dobivam oni tudi strankam, ki jih pokličejo in jim točno povejo, da je problem z njihovo mednarodno povezavo ta problem gladko zanikajo in okrivijo njihovo opremo ali pa ponudnika iger. Večina prizadetih strank so itak laiki, ki niti ne pomislijo, da je kriv t-2. Za tiste ta iznajdljive pa google že najde to temo in temo na t-2.rula.net. Zaenkrat se mi večjega pompa okoli tega ne da zganjat.

Za zdaj sem si v pisarni, kjer smo že prešli na telemach postavil VPN server tako da zdaj lahko čakam, da bodo priklapljali še nove v Črnučah.

s6c-gEL ::

Pri ostalih Slo IPSjih ni tega visokega pinga za dotične serverje, ki jih igra Majk ?

fireX88 ::

jaz ko sem prešel iz T2 na siol (lani novembra) sem imel nižji ping pri T2-ju (govorim izključno za BF-nič drugega ne igram online).
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

MrStein ::

s6c-gEL je izjavil:

Pri ostalih Slo IPSjih ni tega visokega pinga za dotične serverje, ki jih igra Majk ?

Če sem prav razumel, zdaj igra preko Telemach-a preko VPN, tako da ja.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

driver_x ::

Če ima T-2 težave, ki jih konkurenca nima, hkrati pa nima niti interesa reševanja teh težav, greš h konkurenci.

Ahiles ::

Sam nažalost če mas optiko od T2 ne moreš it drugam vsaj dokler T2 ne ponudi da maš prek njegove optike np siol.

iz optike na Adsl ali pa Vdsl je pa nažalost neumnost.

Upam da T2 čim prej prodajo in da se ta agnonija konča ko pri T2 noben ni nič kriv.

In kot sem že reku na drugih forumih garant je problem v tem da T2 ne plačuje tujih partnerjev in ti ga nazaj podjebavajo da dajo njegov promet na bol obremenjen rute kjer nastaja PL in zastoji. Nažalost pa teh problemov 90% uporabnikov nikoli ne zazna oz 2x klikne refresh in zadeva dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ahiles ()

OmegaBlue ::

Ma, problem je da cogent čudno routa zadeve.. je pa cenjši.. torej rock meet hardplace.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

...:TOMI:... ::

na T-2 optiki imaš lahko tudi drugega ponudnika. Debitel ponuja svoje storitve preko T-2 optike.
Tomi

Ne samo, da preko drugih ponudnikov deluje "Tako, kot mora biti". SiOL in Amis prav tako uporabljata Cogent pa ni nobenih problemov.

hojnikb ::

mogoče ma pa t-2 slabši peering plan kot ostali :)
#brezpodpisa

Ahiles ::

misliš "cenejši"

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ahiles ()

medenko ::

Zadnje čase malo šteka, ni hitrosti 100/10 itd....š čim preverim, da ni slučajno router mi začel bremzat?

trnvpeti ::

medenko je izjavil:

Zadnje čase malo šteka, ni hitrosti 100/10 itd....š čim preverim, da ni slučajno router mi začel bremzat?

priklopis racunalnik/notebook direkt na mrezo brez routerja

T-2 ima novi TRR (IBAN in BIC/SWIFT koda drugačni), da ne bo kdo na starega nakazoval.

Lahko bi na računu to izpostavili oziroma opozorili, ampak vemo kako je...
Motiti se je človeško.

GTX970 ::

Za vse, ki imajo plačilo preko trajnika bo lep zajeb...
Podobno se je moj sorodnik zajebal z Dinersom, po 5 mesecih ni dobil nazaj.

medenko ::

ravno včeraj je bil račun pdf....je to praviilno kar pošiljajo?

Preveri s kakim prejšnjim.

tu imaš navedene račune
http://www.t-2.net/o-podjetju

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

Novi podatki so:
Krajši naziv podjetja : T-2 d.o.o. - v stečaju
(prej brez stečaja)

Novi račun pa je od Unicredit banke.

Ampak na tisti spletni strani je star račun še vedno naveden, tako da verjetno ni narobe, če se tja nakaže.
Motiti se je človeško.

Daj objavi številko novega trrja.

http://www.bizi.si/T-2-D-O-O-V-STECAJU/...
IBAN SI56 2410 0900 4664 694 (RAIFFEISEN BANKA D.D.)
IBAN SI56 0600 0094 9235 606 (BANKA CELJE d.d.)
IBAN SI56 0292 2025 6058 946 (NLB d.d.)
IBAN SI56 3300 0000 3711 793 (HYPO BANK d.d.)
IBAN SI56 9067 2000 0777 128 (PB SLOVENIJE, d.d. - bančna skupina Nove KBM d.d.)
IBAN SI56 0510 0801 3558 749 (ABANKA d.d.)
IBAN SI56 2900 0005 0348 483 (UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.)

isti so navedeni na t2 strani.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

Joj, še vedno na strani ne pišejo IBANov v mednarodni obliki.

International Bank Account Number @ Wikipedia

Zato so tudi imeli težave (jih še imajo?) pri eračunih, brez SI56 je podrlo cel sistem in si moral ročno popravljati njihove napake.
Tomi

GTX970 je izjavil:

Daj objavi številko novega trrja.

Saj so ti pravi.
Novi je na poslanem računu, stari pa še vedno veljajo.

...:TOMI:... je izjavil:

Joj, še vedno na strani ne pišejo IBANov v mednarodni obliki.

Heh, je vsaj v e-računu predizpolnjen UPN.
(ki ga še vedno ročno prepisuješ v e-banko...)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Za to imaš XML na servisnih straneh.
Tomi

Dami ::

Kdo ve kaj je potrebno da dobiš 300 klub pik za prehod na ePoslovanje? Še kaj drugega, kot da prestavim v servisnih straneh na prejemanje eRačuna namesto po pošti?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Link?
Motiti se je človeško.

adinfinito ::

SeMiNeSanja je izjavil:

To ti je tako, kot če greš na morje in se začneš pritoževati, da voda ni dovolj topla.
Žal moram te moram malenkost popravit. To je tako, kot da rezerviraš dopust na karibih, ko pa pristane avion, pa opaziš, da so te na antarktiko k pingvinom pripelal.

AndrejO je izjavil:

Hladen in preračunljiv kapitalizem. Tam smo.
Si mislil mogoče pajdaški kapitalizem? Ja tega pa res imamo v naši deželi velik.

AndrejO je izjavil:

Tudi jaz pričakujem sončno vreme skozi celotno poletje na podlagi preteklih izkušenj, pa to še ne pomeni, da sem do njega upravičen ali pa, da ga res lahko vedno dobim. Samo zato, ker je nekdo nekaj po naključju imel, to ne pomeni, da je do tega tudi upravičen ali pa, da je oškodovan, če to izgubi.
Edino razlika je v tem, da kolikor mi je znano z soncem/vremenom ne upravljajo ljudje, z omrežji pa ja, in vse je urejeno po pogodbah/standardih.

P.S. Sicer pa v nekaj letih boš verjetno upravičen do pritožbe nad vremenom :)

Pesimist ::

Reycis je izjavil:

Ne samo, da preko drugih ponudnikov deluje "Tako, kot mora biti". SiOL in Amis prav tako uporabljata Cogent pa ni nobenih problemov.

se da kak preverit to štekanje? mislim slišal sem da diablo 3 šteka ampak nimam diabla 3. Je kaki eazy nacin?

MrStein je izjavil:

Link?

Plačilne postavke.
Tomi

Torej ne gre niti v treh sporočilih razložiti?
My point exactly.
Motiti se je človeško.

Če si nesposoben, to ni moj problem, točno sem opisal, kje dobiš XML.

https://servis.t-2.net/status/placilne-...

Če ti je tako težko, da ti mora vse nekdo prinesti na pladnju.
Tomi

leiito ::

Obupal sem nad T2. Telekom za par eurov več ponuja ŠK3-6, vse tekme Champions League, tisto jebco, da gre signal prek elektrike ti dajo za 1 euro in novim naročnikom še soliden 55inčen Samsung 6400 za 24x15 eurov, ali pa 2 meseca brezplačno.

Amis trdi, da pa da hoče samo 38 na mesec za 20/10, za 2 tivija za TV paket s športom in par mesecev grace perioda na naročnino šenkajo. Hočejo pa 70 za signal prek elektrike.

Operaterja se ocenjuje po kakovosti storitev in ceni, ne po izdelkih, sploh pa ne po mrežni opremi za powerline. Jao
Tomi

Mr.B ::

leiito,
vse je free :-) Nič ni free. je pa cena TV-ja ugodna.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Če si nesposoben, to ni moj problem, točno sem opisal, kje dobiš XML.

https://servis.t-2.net/status/placilne-...

Če ti je tako težko, da ti mora vse nekdo prinesti na pladnju.

Ti fajli so tudi v emailu.
Razlago, kako to reši problem ročnega prepisovanja, pa si ostal dolžan.
Motiti se je človeško.

Ja, vem, da jih dobiš tudi na mail.

Dobre banke omogočajo uvoz XML fajla v spletno banko. To ti reši problem ročnega vpisovanja.

Dobre firme imajo eračune urejene, ne pa neke polovične rešitve, kot ima to T-2. To naj bi olajšalo plačila, ne pa otežilo plačila.

Možnosti bi moralo biti več. Ena od teh bi morala biti možnost direktnega pošiljanja eračuna v spletno banko, ne samo na mail. Druga možnost bi morala biti plačevanje s kreditno kartico, česar pa ne bodo nardili, če še osnovnih zadev ne morejo urediti. Sedaj pa sploh ne bo nič, ker so v stečaju.
Tomi

To pa je že drugo. ;)

Zaključimo pa lahko s spiskom bank, ki so "dobre".
Motiti se je človeško.

Romana ::

Dami je izjavil:

Kdo ve kaj je potrebno da dobiš 300 klub pik za prehod na ePoslovanje? Še kaj drugega, kot da prestavim v servisnih straneh na prejemanje eRačuna namesto po pošti?

Živjo,

vklop eRačuna ni dovolj. Potrebno je vklopiti ePoslovanje, kar je odlična zadeva, saj lahko vse spremembe naročniških razmerij urejaš prek ePošte, brez dopisov.
Več informacij o ePoslovanju prejmeš tukaj: http://www.t-2.net/novice/2014/02/eracu.... Za vklop ePoslovanje pa je potrebno izpolniti obrazec.

Lp, Romana

NoBody- ::

Za vse kateri imate probleme s tujino vas prosim za sledeče:

Glede problemov s tujino (packetloss, lag, spike, speed download/upload) prosim naredite sledeče:

Prenesite si program

WinMTR ki je za windows sisteme

ali

MTR ki je za linux/unix sisteme.

Program poženite pri sebi doma in v kolikor je možno tudi na drugi strani (na serverju v tujini kjer so problemi)

Program mora biti zagnan 20min ali 1h v večernih časih ko so problemi. Po 1h se v programu naredi izvoz v .txt file in mi ga pošljite preko foruma oz pošljite na info@t-2.com s pripisom za OTP oddelek

Lep pozdrav

Hvala, ker se trudite rešiti problem vendar se z MTR ne da nič ugotoviti. Pred ponedeljkom, ko je bil v mojih igrah še lag je bil ping vedno 100% tudi celo uro medtem ko so v isti uri bili lagi neznosni. Nekdo nekje ve kaj je narobe. Ker je od 16. Sept 10:20 do 23. Sept 14:10 (ure so okvirne) je vse delovalno "tako, kot mora biti" potem pa se je spet pokvarilo.

6151 ::

Ali kdo ve kakšno obračunsko obdobje ima T2, želim namreč prekiniti pogodbo na tak način da nebi več celotnega meseca plačal.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

broken/link ::

dnevni obračun majo. od prekinitvi pogodbe pa plačaš še 20eur za admin.stroške.

Hvala. Torej bom plačal 20€ + za toliko dni kot kot sem še uporabljal storitev, torej ne za celi mesec?

driver_x ::

Pa precej so leseni, če se preseliš in hočeš prenesti priključek. Starega moraš odjaviti in potem naročiti novega.

driver_x je izjavil:

Pa precej so leseni, če se preseliš in hočeš prenesti priključek. Starega moraš odjaviti in potem naročiti novega.

Jaz grem na drugega ponudnika, saj ima T2 na bakru zelo slabo ponudbo za obstoječe naročnike

kar se tiče prenosa so to zdej porihtali, če se ne motim, da z eno vlogo vse rešiš. Ampak ja, pogodba je vezana na priključek, tako da tudi če je drugačna vloga se v ozadju naredi točno to - odjava, naročilo novega.

https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=7&... to je kar je za obstoječe naročnike. aja, pa še t-2 klub maš, sam ... ja no, neki je :)

s1m0n ::

Meni so ob odstopu od T-2 prvo jamrali zakaj gremo tak hitro vstran (po 8 letih :) ) Pa da bomo plačali kazen pa ne vem kaj vse.
Še ko je monter prišel po njihovo opremo je rekel, da gremo nekak hitro od njih.

Res, da je storitev, ki jo nudijo 1A ampak da je hitrost 8 let bila enaka (baker) in samo cena šla gor je pa bil višek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

Sem že 7 ali 8 let naročnik(samo internet), iz 10/2 sem predlani nadgradil na 20/4. Imel bi Tera paket vendar le če bi mi ponudili hitrost 20/10. Sem jim pisal vendar je za obstoječe naročnike možna le hitrost 20/4. V T2 klub pa nisem bil nikoli včlanjen. Se pa tudi strinjam s tem da je dobra kvaliteta storitev vendar se je cena tako dvignila da se samo interneta sploh ne splača več.

Pa tudi zelo omejen bandwidth je pri T2 (oddaljenost od centrale pri meni ni problem):
"Ob spremljanju HD programov na eni televiziji bi hkrati lahko spremljali tudi standardne programe preko druge televizije ALI uporabljali internet s hitrostjo do približno 6/1 Mbps"
kar je no-go saj sta obe televiziji prižgani skoraj čez cel dan.

Medtem ko naprimer pri TS toptrio Mega HD še vedno ~10/5 pri DVEH HD programih naenkrat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 6151 ()

roCkY ::

T-2 je trmast in noče kompresirat HD kanalov za xDSL. Denar jim pa uhaja.
Sam sem zato čakal pri Siol-u dokler niso prišli z optiko do nas.

Lonsarg ::

Čez kakih 5 let bo v območjih brez optike mobilni internet dokončno ubil xDSl. Zato jasno v rešitve za baker ni več vlaganja.

roCkY ::

Mah lej. Naredili so mpeg4 za SD. A kdaj. HD pa niso stisnili na 5-6MB. Za to je bil čas že pred leti. Niso sledili Telekomu.
Telekom je sicer ubral obratno pot. Najprej je imel mpeg4 s čimer nas je pobral vse na daljših razdaljah in je nato dodal mpeg2, ki se ga prek PC lahko tudi gleda.
T-2 pa poje hvalnico kakovosti. Še anketa po priklopu na T-2 je naravnana v to smer. Sva mimgrede zaključila, ko sem objasnil, da mi mpeg2 in tudi polni HD cca. 2 km od centrale niso španska vas iz Telekomove xDSL povezave.

6151 je izjavil:

Sem že 7 ali 8 let naročnik(samo internet), iz 10/2 sem predlani nadgradil na 20/4. Imel bi Tera paket vendar le če bi mi ponudili hitrost 20/10.

http://t-2.net/paketi/t4-tera
klikneš "nadgradnja paketa" pa imaš 20/10 Mbit/s (VDSL) 1,99 EUR
če ti seveda linija podpira 10Mbit uploada.

paketi se dost pogosto spreminjajo/dopolnjujejo, tako da če si lani vprašal ni nujno, da je letos še vedno tako.

EDIT: oz kolkr gledam ti novi TERA paketi že imajo vključeno povezavo 20/10. brez doplačila.

Zgodovina sprememb…

««
178 / 241
»»