Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
BCSman ::
v naslednjih 3 mesescih ne rabim interneta v stanovanju...bi preklic naročnine in ponovna sklenitev naročnine čez 3 mesece šla skozi brez stroškov?
barakus ::
Ali kdo ve, če se da motorola STB odkupit od T-2 in če potem normalno deluje/se posodablja?
OmegaBlue ::
Kaj bi pa delal z njo? Izven omrežja je dokaj neuporabna.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Sedaj plačujem 8 eur na mesec za 2 x Motorola 1003 in se mi zdi to malo drago, pa me zanima če bi lahko raje odkupil opremo kot rental in če bo potem normalno delovala dalje...
broken/link ::
ne moreš odkupit, ker ni za prodajo ampak je samo na najem + kar maš v najemu - če se ti zjebe se brezplačno menja, kar maš pa v lastni režiji tudi lastno urejaš probleme :)
Če ni prijavljen na tvoj priključek, ne.
mojca ::
OmegaBlue zakaj ne? Saj sem ze 2x menjal stb pa ko sem ga nazaj nesel so mi kar enga rabljenga dali, nic niso zabelezili serijske ali karkoli...
če kupuješ rabljenga se najprej prepričej, ali je res siolov. greš na T-2 poslovalnico ali pokličeš v klicni center in s pomočjo nalepke, kjer je zapisana serijska/MAC naslov preveriš, ali je ta oprema pri kakem naročniku ali je ni. Na tak način še sam sebe zavaruješ. Potem pa ko enkrat nabaviš, se s tem aminotom odpraviš na poslovalnico, da ti ga vpišejo v sistem.
oprema mora biti zabeležena v sistemu, tko da ko si menjal so 100% zabeležili serijsko ;)
maš pa tudi tu še neko temo glede tega: http://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&t...
ampak v tem primeru: če ti amino crkne - tu potem brezplačna menjava opreme odpade :)
oprema mora biti zabeležena v sistemu, tko da ko si menjal so 100% zabeležili serijsko ;)
maš pa tudi tu še neko temo glede tega: http://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&t...
ampak v tem primeru: če ti amino crkne - tu potem brezplačna menjava opreme odpade :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: broken/link ()
leiito ::
A je kdo primerjal kakovost tega wi-fi routerja, ki ga da t2, z boljšimi (in dvopasovnimi) Linksysi ali Applovim Air Expressom? Izgleda namreč dokaj plastično in ceneno, občutek imam, da je šibek člen v verigi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()
Han ::
Če misliš TP-Link TL-WR740N, je res bolj žalost od routerja. Wi-Fi signal je šibek, ker ima zgolj eno 5 dBi anteno, switch je le 10/100 Mbps.
MrStein ::
Še komu čudno dela internet danes?
VSDL, Maribor.
Nekatere strani ne naloži, nekatere počasi, ali z zamudo (nekaj sekund ni nič, potem pa naloži normalno).
VSDL, Maribor.
Nekatere strani ne naloži, nekatere počasi, ali z zamudo (nekaj sekund ni nič, potem pa naloži normalno).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Han ::
Zadnja dva meseca (od priklopa je minilo pol leta) se mi naključno izklaplja Motorolina škatlica za TV. Enostavno mrkne, kot da bi ji vzel napajanje. Včasih po 5 minutah, včasih po pol ure. Včasih dela cel teden normalno (vklopljeno imam 1-3 ure dnevno), potem pa spet crkuje bolj pogosto, nekajkrat tedensko. Zaenkrat pomaga izklop iz elektrike in ponovni vklop. Ni se še zgodilo, da bi isti večer po tem posegu spet mrknila.
Pred tremi tedni sem kupil nov, kvaliteten električni razdelilec s 7 vtičnicami, a problem ostaja. Vse ostale naprave (modem, škatlica za telefon, usmerjevalnik, TV, DVD, zvočniki) delujejo brezhibno.
Je kdo imel podoben primer?
Pred tremi tedni sem kupil nov, kvaliteten električni razdelilec s 7 vtičnicami, a problem ostaja. Vse ostale naprave (modem, škatlica za telefon, usmerjevalnik, TV, DVD, zvočniki) delujejo brezhibno.
Je kdo imel podoben primer?
MonkeyHead ::
Verjetno v okvari napajalniški modul motorole. Pokliči na HD in ti pridejo menjajo.
lp
lp
nuclear ::
Prej sem klical in se zanimam za 10/4 linijo, sem vprašal operaterja, če mi lahko pove če lahko to imam z T-2 vdsl in je rekel brez problema. Koliko je tu teorije in koliko prakse? Ulico sem mu povedal, je možno to preveriti kar tam potem?
V paketu sem naročil še TV s 3 priključki, in je rekel da je cela linija potem okoli 25mb, ampak se uporablja samo download in da bi s tremi Tv hkrati prišlo do slabše slike. To mi ni problem, ker itak se ne bi 3TV hkrati gledal v 90% situacij..
Kako je s tem kdo ve?
V paketu sem naročil še TV s 3 priključki, in je rekel da je cela linija potem okoli 25mb, ampak se uporablja samo download in da bi s tremi Tv hkrati prišlo do slabše slike. To mi ni problem, ker itak se ne bi 3TV hkrati gledal v 90% situacij..
Kako je s tem kdo ve?
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
siniša ::
Ja v praksi bi prihajalo najbrž do prekinitev tv-ja. ko je bla pri nas neka napaka na omrežju smo lahko gledali samo en TV. če sta bila oba prižgana ni delalo nič oz. so bile prekinitve itd...tako da je bil en vedno na off.
Lahko preverijo sinhronizacijo na naslovih okoli tebe in ugibajo koliko bi približno lahko bila, koliko pa dejansko je pa vidiš šele ko imaš priklop. Če ne boš imel dovolj sinhronizaciji (nevem koliko si oddaljen od centrale) ti bodo za več TV priklopili na h264 streame.. ki pa niso ravno pohvalni.
najboljše da tu: http://t-2.rula.net/index.php
pocukaše enega izmed neuradnikov za rokav al pa kar v eno temo napišeš, pa ti bodo povedali gleed na sosede, kakšna sinhronizacija je možna. Drgače pa kot je omegaBue povedal, dokler nisi priključen, se max sinhro lahko samo ugiba :)
pocukaše enega izmed neuradnikov za rokav al pa kar v eno temo napišeš, pa ti bodo povedali gleed na sosede, kakšna sinhronizacija je možna. Drgače pa kot je omegaBue povedal, dokler nisi priključen, se max sinhro lahko samo ugiba :)
Qushaak ::
Ne da se mi pregledat vse teme. Kako je z IMAP-ijem in T-2 mailom v letu 2013. Po internetu bere, da je to samo za poslovne uporabnike. Ali to pomeni, da je treba za IMAP plačevat?
Čudi me to, da zmore Gmail brezplačno nudit 15GB placa in to več kot 300mio aktivnim uporabnikom, slovenski ISP pa ne more dat 5GB za IMAP pri par tisoč uporabnikih.
Mr.B ::
Slovenski ISP-ji verujejo v brand name storage, ker morajo oni (ISP-ji), izjemno drago plačevati linije za replikacijo podatkov. Pa seveda so diski ki imajo ala brand name nalepko, ko ga vtaknejo notri pa namesto WD/Seagate piše HP/IBM, bistveno bolj potestirano in bistveno več povejo, ter bistveno bolje delujejo, al kako že prodajalci... Pa še kakšno zlat-ko bi se dalo reči.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Don't get me started on that one. To je povsod ta bolezen se razpasla samo da ma HP nalepko.
Tolk se povsod zmanjšuje stroške, samo da ne vidijo da bi se na tem mestu dalo ogromno naenkrat prišparat pri vseh "strokovnjakih", ki jih premorejo ISP-ji je pa malo zaskrbljujoče.
umetnic ::
Po 7ih tednih kolobocije smo končno danes preklopili iz siola/telekoma na T-2.
Vse je ostalo enako (Tv+telefon+NET), sedaj pa je UL padel za polovico. Prej je bil cca. 1Mb...sedaj pa samo 540kb....v čem je keč?!
Na moji strani je še njihov router ista Iskratelova Innbox zadeva. Kabli do centrale se tudi niso spreminjali...tko da ne vidim neke omejitve, da bi sedaj v paketu do (20/2 VDSL) imel pol manj ULja kot sem ga imel v podobnem paketu pri telekomu?
Vse je ostalo enako (Tv+telefon+NET), sedaj pa je UL padel za polovico. Prej je bil cca. 1Mb...sedaj pa samo 540kb....v čem je keč?!
Na moji strani je še njihov router ista Iskratelova Innbox zadeva. Kabli do centrale se tudi niso spreminjali...tko da ne vidim neke omejitve, da bi sedaj v paketu do (20/2 VDSL) imel pol manj ULja kot sem ga imel v podobnem paketu pri telekomu?
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.
Trenutni uraden odgovor:
---------
...Po pregledu vašega priključka bi vas želeli obvestiti, da je na vašem naslovu najvišja možna povezljivost od uporabnika, ki vam jo lahko ponudimo 0,580 Mbit/s.
V kolikor želite, lahko v vašem imenu prijavimo napako naši tehnični službi, katera bo preverila v kolikor se da samo hitrost izboljšati....
----------
Pa kako je to možno?! pol manj hitrosti, po istih žicah do istega routerja itd...
---------
...Po pregledu vašega priključka bi vas želeli obvestiti, da je na vašem naslovu najvišja možna povezljivost od uporabnika, ki vam jo lahko ponudimo 0,580 Mbit/s.
V kolikor želite, lahko v vašem imenu prijavimo napako naši tehnični službi, katera bo preverila v kolikor se da samo hitrost izboljšati....
----------
Pa kako je to možno?! pol manj hitrosti, po istih žicah do istega routerja itd...
zoot ::
Trenutni uraden odgovor:
---------
----------
Očitno nekaj pri njih ne štima. Zahtevaj tehnično službo in "tečnari". Da to nisi bil prej obveščen etc...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zoot ()
Zdej bojo poslali tehnika na teren...poročam, kaj bodo ugotovili..upam, da bodo zrihtali...
Prišel zelo prijazen tehnik in namesto Innboxa pustil smartcomov modem, še eno škatlco za telefon in še belkinov wifi router. UL pa je iz 540 narasel na 860. Recimo da je to bolj sprejemljivo in bližje telekomovemu 1MB. Če še kdo dvomi v zmogljivost Ulja pri Innboxu, naj kar naroči tehnika da pride preverit če je možno vse skupaj pohitrit z drugim modemom/routerjem...
Morda delam kaj narobe, ampak primerjal sem T2 wi-fi router in Apple Airport Extreme 2013 in medtem, ko mi Applove naprave dejansko delajo hitreje, je na PCju rezultat v povprečju enak; 2-3ms, 20m dl. V praksi je sicer potem dl max 6m na eni napravi.
Zanima me kako poenostaviti tale TV vmesnik od t-2? Je možno kako imeti prikazan seznam vseh programov, ki jih imaš + zakupljene pakete? Ker namreč malo mučno je prestavljati med programi in pridet do 5 zaporednih programov ki jih nimaš?
Je možno tisti seznam, ki si ga sam narediš uporabiti kot prestavljanje programov gor dol?
Je možno tisti seznam, ki si ga sam narediš uporabiti kot prestavljanje programov gor dol?
Ne morem popraviti zadnjega posta..
Torej danes sem postal naročnik T-2 in mi je kar obrnilo želodec s tem uporabniškim vmesnikom na televiziji. Če sem iskren, ko pride oče iz dopusta bo samo zaradi uporabniškega vmesnika zahteval, da se TV pogodba prekine in gre na kabelsko nazaj lol.
T-2 sem poslal predlog kako popraviti/implementirati vmesnik čim prej, da ljudje lahko normalno dostopajo do kanalov:
Komentarji?
Torej danes sem postal naročnik T-2 in mi je kar obrnilo želodec s tem uporabniškim vmesnikom na televiziji. Če sem iskren, ko pride oče iz dopusta bo samo zaradi uporabniškega vmesnika zahteval, da se TV pogodba prekine in gre na kabelsko nazaj lol.
T-2 sem poslal predlog kako popraviti/implementirati vmesnik čim prej, da ljudje lahko normalno dostopajo do kanalov:
Komentarji?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nuclear ()
Zanima me kako poenostaviti tale TV vmesnik od t-2? Je možno kako imeti prikazan seznam vseh programov, ki jih imaš + zakupljene pakete? Ker namreč malo mučno je prestavljati med programi in pridet do 5 zaporednih programov ki jih nimaš?
Seveda. Prek agenta si na PCju za vsak profil posebej izbereš katere programe želiš, v kakšnem zaporedju, katere naj preskoči itd. Meni se vmesnik kot tak ne zdi tako zelo slab, problem je npr, Electronic Program Guide.
Nisem prepričan, ampak zdi se mi, da niti agenta na računalu ne rabiš, da lahko urediš že na servisnih straneh,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()
Mislim, da si s tega stališča Don Kihot. Pa brez zamere.
Ne zamerim nič, samo dajmo debatirat. Elaborate more. Misliš da pretiravam, ali da oni ne bojo vzeli resno ali da sanjam preveč ali ..?
MonkeyHead ::
Mislim, da si s tega stališča Don Kihot. Pa brez zamere.
Ne zamerim nič, samo dajmo debatirat. Elaborate more. Misliš da pretiravam, ali da oni ne bojo vzeli resno ali da sanjam preveč ali ..?
Oboje. Vsaka nova stvar potrebuje obdobje navajanja se strinjam, da pri starejših osebah traja dlje časa (vem iz izkušenj, ker sem delal na T2). Ne da te nebodo vzeli resno ampak bodo mail poslali kar v trash bin. Spreminjat celotni GUI ni sprehod v parku.
MH
Ampak še 1x: to kar si nuclear sr. želi in kar jr. kaže na sliki že zdaj omogoča T-2 programčič, tzv. agent, ki si ga namestiš na računalo in potem po želji enostavno oblikuješ listo programov. Problem je torej že odpravljen, zakaj bi sploh spreminjali UI?
Ne vem, če bereš, ali si samo naokoli hitro šel. Problem je v tem, da ko dostopaš do seznama vseh kanalov, moraš iti v meni, izbrati nekaj, potem spet izbrati nekaj, izbrati "moji", šele takrat imaš seznam programov, ki se po njih prestavljaš kot polž gor dol, in da prideš do kanala na strani 50 rabiš 3 ure, ker je 10 kanalov lista in potem moraš spamati gumb za dol da prideš na drugo stran itd. Ko izbereš kanal in hočeš izbrati spet kakšen novi kanal, moraš znova ponavljati zgornji postopek. Časovno potratno.
Problem je, če je za mene, je tudi za starejše še večji problem.
@MonkeyHead pa ni to stvar navajanja, uporabniški vmesnik je zelooooo počasen za normalno uporabo. Kolikokrat moraš pritisniti da prideš do celotnega seznama je joke, da ne omenjam počasnosti preklopa enega panela med drugim.
Če so funkcionalnosti implementirane, ti uporabniški vmesnik spremenim v 2 urah.
Problem je, če je za mene, je tudi za starejše še večji problem.
@MonkeyHead pa ni to stvar navajanja, uporabniški vmesnik je zelooooo počasen za normalno uporabo. Kolikokrat moraš pritisniti da prideš do celotnega seznama je joke, da ne omenjam počasnosti preklopa enega panela med drugim.
Če so funkcionalnosti implementirane, ti uporabniški vmesnik spremenim v 2 urah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nuclear ()
na legacy napravah z 30mb rama za vmesnik in cel os, in najnovejših z enako funkcionalnostjo - bi te rad videl :)
Dami ::
@nuclear
Sem tudi sam vzel iptv za test in se po 5min odločil da ostanem na dvb-c. Če nimaš na/poleg tvja že nek android/htpc napravo, na katero lahko z malo telovadbe spravis iptv, ni variante da bi uporabljal to skropucalo namesto dvb-c ter integriranga vmesnika od TVja.
Sem tudi sam vzel iptv za test in se po 5min odločil da ostanem na dvb-c. Če nimaš na/poleg tvja že nek android/htpc napravo, na katero lahko z malo telovadbe spravis iptv, ni variante da bi uporabljal to skropucalo namesto dvb-c ter integriranga vmesnika od TVja.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
CallMeAl ::
@Dami
Tudi druge naprave niso argument proti DVB-C; pred časom sem se tudi sam ukvarjal s tem, da sem IPTV signal spravil na računalnik, Android itd. , ampak je http://www.d3go.si/ pri Telemachu precej bolj elegantna in udobna rešitev. Mislim, da je edina prednost IPTV pred DVB-C Timeshift (+ Video on demand in podobno, kar zahteva direktno dvosmerno komunikacijo) - kdor tega ne rabi, si bo poenostavil življenje, če izbere DVB-C.
Tudi druge naprave niso argument proti DVB-C; pred časom sem se tudi sam ukvarjal s tem, da sem IPTV signal spravil na računalnik, Android itd. , ampak je http://www.d3go.si/ pri Telemachu precej bolj elegantna in udobna rešitev. Mislim, da je edina prednost IPTV pred DVB-C Timeshift (+ Video on demand in podobno, kar zahteva direktno dvosmerno komunikacijo) - kdor tega ne rabi, si bo poenostavil življenje, če izbere DVB-C.
pumaxx ::
Kdor še lahko živi brez Timeshifta, živi v kameni dobi. Leta pa je na T-2 svetlobna leta pred ostalimi.
Torrents are the best timeshift.
Motiti se je človeško.
Greghorian ::
Imam en problem, danes sem dobil opomin pred izterjavo, ki je po mojem mnenju neupravičen. V glavnem s 1.6.2013 sem odjavil storitve, zdaj sem pa dobil opomin za plačilo stroška odklopa in plačilo celomesečne naročnine med obdobjem 31.5 in 14.6, odklopa mi nebi smeli računati saj so imeli da s 1.6 spreminjajo pogoje in da je možen preklic brez pogodbene kazni in stroškov odklopa. Zanima me kako je pa z naročnino? Jasno je da storitev med tem obdobjem nisem uporabljal, je sploh upravičeno da mi to zaračunajo? Zanima me če za "uradni" ugovor zadošča mail na info@t-2.net ali mora biti pismo s povratnico?
1.6. si ti njih obvestil, da greš stran, ali si to naredil prej in 1.6. so ti že odklopili?
Čimprej jih vprašaj, lahko po emailu (če ti ne bo OK, pa potem še po navadni pošti)
Če si ti njih obvestil prvega, te seveda niso mogli takoj isti dan odklopiti. (no, lahko bi poklikali, ampak vemo kako to gre...)
Čimprej jih vprašaj, lahko po emailu (če ti ne bo OK, pa potem še po navadni pošti)
Če si ti njih obvestil prvega, te seveda niso mogli takoj isti dan odklopiti. (no, lahko bi poklikali, ampak vemo kako to gre...)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Greghorian ::
S 1.6 sem šel na T-2 preklical pogodbo in vrnil vso opremo, tako da od 1.6 nisem uporabljal več njihovih storitev.
Tole pa piše recimo na računu od Maja 2013 "Obveščamo vas, da s 01.06.2013 spreminjamo splošne pogoje poslovanja (Splošne pogoje poslovanja družbe T-2, Splošne pogoje uporabe storitev preko omrežja UMTS) in prodajno politiko. Pri tem obveščamo, da ima naročnik, razen če je sprememba pogojev, določenih v naročniški pogodbi, potrebna zaradi uskladitve z ZEKom-1 oziroma na njegovi podlagi sprejetimi predpisi, v roku 30 dni pravico brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni odstopiti od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinja. "
Tole pa piše recimo na računu od Maja 2013 "Obveščamo vas, da s 01.06.2013 spreminjamo splošne pogoje poslovanja (Splošne pogoje poslovanja družbe T-2, Splošne pogoje uporabe storitev preko omrežja UMTS) in prodajno politiko. Pri tem obveščamo, da ima naročnik, razen če je sprememba pogojev, določenih v naročniški pogodbi, potrebna zaradi uskladitve z ZEKom-1 oziroma na njegovi podlagi sprejetimi predpisi, v roku 30 dni pravico brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni odstopiti od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinja. "