» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
164 / 241
»»

kmetek ::

upload sploh ne prikaže na speedtest.net itd
youtube filmov ne predvaja
nekateri strani sploh ne odpre.
utorrent dela normalno upload itd...

mrstein kaj pa naj naredimo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

jRk0 ::

ce mate statiko, pol uporabite statiko, pa si z okolice kr tam? daj mi zs poslji s podatki o narocniku =)
You fuck up once, you loose two teeth.

dinamika ja KRANJ....poslal sem ti.

MrStein ::

kmetek je izjavil:

mrstein kaj pa naj naredimo?

Javit ponudniku, da ne dela in da naj popravijo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mislim, da je bil problem vezave in v samem switchu, ki delajo tezave dostikrat - se posebej ko imas tv vmesnike + telefonm, racunalnik in kaj podobnega. saj je na opticnem switchu dovolj portov za priklop naprav, mejte rajsi posebej povezano vse skup.

če je delal do danes normalno?

vem, samo vcasih kaj zatrokira, zato met boljse posebej, nikol poleg tvjev itd

še to, nekatere spletne ie8 odpira, firefox pa ne :P

1. Speedtest.net download OK, upload sploh ne starta.
2. Youtube ne dela sploh.
3. Ne morem odpreti nekaterih strani v FIREFOX, medtem ko lahko v IE8.

4. Utorrent dela normalno načeloma vse.
5. Ne morem updatat Windows Update preko IE8:
[Error number: 0x80072EFE]
The website has encountered a problem and cannot display the page you are trying to view. The options provided below might help you solve the problem.

6. Ne morem postat daljših besedil....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

srus ::

Problem je definitivno v T-2 omrežju. Imam dva statična IP naslova (en VDSL, en optika) oba v Kr. povezana na isti T-2 gateway (89-212-0-1.gw.t-2.net [89.212.0.1]). To je edino vozlišče med njima, ostala mrežna oprema T-2 ni vpletena. Če med njima pingam s paketki

ping -l 1468 hostname ping uspe

z

ping -l 1469 hostname ping ne uspe.

Če na roke nastavim MTU na mrežnem vmesniku z avtomatic na 1400, stvar začne delovati.

kaj dam potem na mtu 1400? preko dlink vmesnika?
samo zakaj potem na laptopu dela 99% normalno?

#000000 ::

T-2 spet tujina ne dela, ma še kdo težave ?

TRIROG ::

Noup ... google.com zagotovo ne dela ....

norcuron ::

Men občasno vrže tujino dol (KR-Brdo).
Great are mysteries of the mind ... or not?

__jack__ ::

Ima še kdo težave, da mu internet in TV ne dela od nekje 10 ure zjutraj? Na modemu pa utripa oranžna lučka ACT

2 dni serje do amena.

mihec87 ::

Obvestila
Izpad povezav na območju Maribora in Pomurja

Zaradi izpada energetske oskrbe vozlišča Maribor, ki ga je povzročil udar strele, so danes prekinjene telekomunikacijske povezave in s tem onemogočene vse storitve uporabnikom T-2 na območju Maribora z okolico in Pomurja. Napako bomo skušali odpraviti predvidoma do 15. ure. Za vse nevšečnosti se uporabnikom opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.

martincek1 ::

1. Tudi v okolici Kranja internet? ne dela

2. Zakaj samo Slo-tech dela? :)

lp

Steinkauz ::

Men ne dela internet niti telefon.
Sm klicu pa neki da je v vzhodni sloveniji eni problemi pa da vpliva lahko na celo slo.
Tko da zdej sm že 4 ure brez neta.
Pozicija: Jug slovenije, okolica cerknice
Še komu kej zajebava?

Prek bakra

Yaqwsx ::

dela spet po dugem cajtu

Steinkauz ::

+1

Hexx ::

tudi meni na obali ni delau net..

Wox ::

kmetek je izjavil:

1. Speedtest.net download OK, upload sploh ne starta.
2. Youtube ne dela sploh.
3. Ne morem odpreti nekaterih strani v FIREFOX, medtem ko lahko v IE8.

4. Utorrent dela normalno načeloma vse.
5. Ne morem updatat Windows Update preko IE8:
[Error number: 0x80072EFE]
The website has encountered a problem and cannot display the page you are trying to view. The options provided below might help you solve the problem.

6. Ne morem postat daljših besedil....

Kmetek, na tvojem sistemu je najverjetneje malware.
Commodore 64

wox: pa sem skeniral in nič našlo....je pa spet unmountable boot volume :(

Ima kdo kaj informacij o prihodu nove pošiljke HD motorolic in pa na koga se obrnem, da jih vprašam o enem dobrem TV programu, StarZ.

Modri dirkač ::

Everybody lies!

to vem, ne morem dostopat do t2 foruma, ker je komar zloba :P

Zgodovina sprememb…

• vrnil v prejšnje stanje: OmegaBlue ()

Novi trg 10 ::

HD motorole so, ni problem.

Kateri program te zanima?

Starz TV? Kot je meni vidno, programa ni v shemi.

Komar pa.... zna biti "zloben", a še vedno manj, kot znajo(mo) biti ostali forumaši.

:)

Zgodovina sprememb…

kje so? v kranju jih ni bilo, sem jih naročil.....starz tv bi bilo fino dodati....bi plačeval naročnino :)

V Ljubljani definitivno so in zihr pridejo te dni tudi v Kranj.

super jih bom jutri poklical....delaš v T2?

Tako je.

Tilen ::

Si pričakoval drugačen razplet? Na kakšni podlagi pa? Ni bilo za pričakovati, da bi TS za cca 100 "blokiranih priklopov" uporabnikov T-2 (če je res do tega prišlo) plačal 130 milijonov eur, kot zahtevajo na T-2. TS je na drugi strani udaril takrat, ko je za to bil pravi čas in tja kamor najbolj boli. Po že tako prazni T-2 denarnici. Razplet pričakovan. Nekako ne moreš biti neomejeno zadolžen na vse strani, hkrati pa se hvaliti kako si najcenejši ter v isti sapi upati, da bo konkurenca poplačala dolgove za tvoje neumnosti. Ideja T-2 ni bila slaba, izvedba pa precej in predvsem ob nepravem času. Svetlejša s tran tega projekta je ta, da bo nekdo prišel do poceni infrastrukture ter prodajal svoje storitve po tržni ceni. Saj veš, ob največjih krizah se tiho kujejo največji dolgoročni dobički. 8-)

Telekom: T-2 ne dolgujemo ničesar
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Sure, ko je sodstvo tako neodvisna veja, a ne.

madmitch ::

kmetek je izjavil:

Sure, ko je sodstvo tako neodvisna veja, a ne.

Dej paranojo zganjat in kovat zarote. A je to Brezigarca zakuhala, mogoče je telefon dvignil un iz Murgelj? Prejle na poti s Šmarne Gore je nekaj o gobah po telefonu govoril, bog ve kakšne šifre so bile to.

Tko kot ti je Tilen napisal, pobje so reskirali pa se jim ni izšlo in sedaj bo "neko omastio brk", pobral kable in železnino in nadaljeval štorijo malo bolj tržno.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Brane2 ::

Prej sem postavil vprašanje o možnosti zasebnih aranžmanov, če bi T-2 "prdnuo u fenjer", pa se ni razvilo v nič konkretnega.

Sedaj folk vrti neke cifre o vrednosti omrežja in da bo T-2 težko dobil tudi EUR800 po optičnem priklopu.

Če je tako, a lahko uporabniki odkupijo svoje vlakno in pripadajoči del infrastrukture in se priklopijo kam na kak backbone ?

Mene recimo ne zanima nič drugega izven čistega IP priklopa. Telefon, TV itd bodisi ne rabim, bodisi lahko dobim drugje.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Senitel ::

Če bo šlo "zu grunt" potem vprašanje, če se bo prodajala zadeva po delih. Veliko bolj verjetno bodo prodali vse skup v kompletu.

Okapi ::

Teoretično bi se lahko sedanji naročniki organizirali, ustanovili recimo d.d. in odkupili T-2. Če bi jih bilo dovolj za, bi z malo sreče dobili tudi kredit pri kateri od bank, da ne bi bilo treba vsakemu skeširati jurja. Bi pa seveda moral nekdo vse skupaj organizirati in predvsem vedeti, kako se takšna zadeva poslovno uspešno vodi. Da bi prodajali po koščkih, pa po mojem ni šans.

O.

Predstavljaj si kaosa, če bi prodajali po koščkih, vsakemi malo drata in železnine. Kdo bi to vzdrževal. Kozlarija.

Prišel bo kupec, dal pol toliko kot hočejo na mizo in jim dal tri tedne, da se zmenijo. Po dveh tednih bodo podpisovali. Treba je samo počakat, da še malo zaglibijo.

USS Liberty ::

leva oblast hoče uničit T2, to je jasno...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Itaq.....čudno, da TELEKOM=DRŽAVA nikoli nič ne najebe, a?

madmitch: OD****....paranoja gor ali dol, realnost je druga. Ja, država goljufa na veliko, jebe male itd. Še hvala bogu, da je T-2 prišel na trg, drugače bi še vedno imeli 1mbit/256 za 20EUR.

Bias ::

To da je prišel T-2 na trg in ustvaril konkretno konkurenco je za nas potrošnike najboljša poteza. Takrat sem tudi brez pomisleka skenslal telefonijo na telekomu (in net) ki nas je leta ožirala. Danes je drugačna zgodba in se vračam k TS/Siol ker mi drug ponudnik ne more ponuditi tega kar mi lahko oni za primerljivo ceno. A danes bom prestop naredil brez pomisleka (no skoraj).

Problematika T-2 ni v tem da se za njo skriva in si mane cerkev, ali pa da ji na prstih stoji leva oblast. Pač če si prezadolžen in brez financ, druge poti ni.

USS Liberty ::

Bias je izjavil:

To da je prišel T-2 na trg in ustvaril konkretno konkurenco je za nas potrošnike najboljša poteza. Takrat sem tudi brez pomisleka skenslal telefonijo na telekomu (in net) ki nas je leta ožirala. Danes je drugačna zgodba in se vračam k TS/Siol ker mi drug ponudnik ne more ponuditi tega kar mi lahko oni za primerljivo ceno. A danes bom prestop naredil brez pomisleka (no skoraj).

Problematika T-2 ni v tem da se za njo skriva in si mane cerkev, ali pa da ji na prstih stoji leva oblast. Pač če si prezadolžen in brez financ, druge poti ni.

kaj ti pa lahko siol nudi, kar ti ne more T2 za primerljivo ceno?

Sicer bomo pa čez par mesecev najbrž itak vsi nazaj pri telekomu, ko bodo T2 sesuli, ker oblast tako hoče, mogoče nam celo obvezen ISDN spet uvedejo, pa Siol pizzicato za 50 evrov, da si napolnijo malho, da bodo lahko financirali svoje naložbe v Skopju in Tirani...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Bias ::

Pri siolu imam optiko 20/20+tel za enako ceno kot pri T-2 10/2+tel (ker mi optike ne more nudit). Ker pa imam za tv ponudnika Telemach, bom vse (tudi za štart kabelska) verjetno vzel pri siolu.

Kar se pa tiče natega z isdnji in podobnim, pa nebi zgubljal besed. T-2 je potrošniku prinesel samo dobro..in upam (če pade) da ne vstane ponovni monopolist Telekom (kot tiste dalnje čase).

kmetek je izjavil:

madmitch: OD****....paranoja gor ali dol, realnost je druga. Ja, država goljufa na veliko, jebe male itd. Še hvala bogu, da je T-2 prišel na trg, drugače bi še vedno imeli 1mbit/256 za 20EUR.

Dej no ga boksat, še dobro, da imajo taki patroni državo in leve. Za vse svoje kozlarije imajo takoj krivca. To, da so se zakalkulirali in da v svojih nebulozah niso predvideli, da jim bo donator pipico zaprl, to je tudi leva zarota?

Debilizem za na šank.

MrStein ::

kmetek je izjavil:

1 mega je bil 33 EUR.
Plus 15 za IŠDN...

Danes imam za 37 EUR 20 mega. Za perspektivo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Senitel ::

Hja... Kaj moram naredit, da dobim 20Mbps za 37EUR? >:D

gokky ::

USS Liberty je izjavil:

leva oblast hoče uničit T2, to je jasno...

Tu te pa (še) jaz ne morem (več) brez zadržkov podpreti.

Edit: + brez zadržkov

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gokky ()

rejven ::

problem t-2 je ker je rkc vlekla denar ven, da je pokrivala izgube drugje. T-2ja nebo kupil nihče ker ima prevelik dolg glede na promet/dobiček. Najverjetnejša opcija je torej stečaj, komu bodo pa stečajni upravičenci potem prodali infrastrukturo t-2ja je pa seveda odvisno od višine ponudb, ki jih bodo dobili.
««
164 / 241
»»