» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
131 / 239
»»

Brane2 ::

PIsmu, sem šele zadaj porajtal. Tale tema je prehitela vse razen "štetja slončkov ipd" po številu postov tu na ST.

Je to uradno najdaljša tema na ST ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

frenk ::

Brane2: je zgleda da res, sam naslov bi blo treba spremenit iz T-2: Informacije v T-2: Problemi:D pa bi tud slončke prehitela

;-) ::

Zdravo prosim za hiter odgovor ker ni časa:\

Sedaj sem zlo daleč od centrale okoli 2km po kablovju. Imam 1/1 linijo (Skupno razvezan dostop VDSL) pa mi downloada z 125kb/s in uploada z 60kb/s maximalno...gre se mi predvsem za upload. Pomoje bi moralo uploadat z vsaj 100kb/s sam dobr razumem ker sem pač daleč od centrale pač negre.

Zanima me če nabavim linijo 10/2 ali 10/10 bo preneslo sploh ali bo delal upload isto ker na taki razdalji pač več nemore biti? In če nabavim linijo 10/10 se lako zgodi da bi bila "premočna" in bi bila stvar zato nestabilna?

Bi se dalo to kako probat prej da bi mi naprimer dali za 1 uro 10/2 pa da stestiram če je ok da nebi nabavljal mačka v žaklju?

V ponedeljek bom menjal celotno napeljavo od omarice do modema z baje "boljšimi" kabli, izklopil bom tudi eden telefon in nabavil prenosnega, ker če dvignem eden od telefonov-tist k stoji pred modemom mi upload pade na 0.

Hvala za odgovor! ...pls pred ponedeljkom še:D

Malkec ::

EWEER: Večjega paketa ne moreš met, ker je to fizično nemogoče. Predlagam ti prehod na PRD (polno razvezan dostop).Ti pa kr zamenjaj kable, pa mi v ponedeljek pošli ID na pm pa bom pogledal kak je z linijo.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

;-) ::

In če jaz preidem na PRD mi potem zagotavljaš da imam lahko 10/2 in da telefon sigurno nebo zabaval?

madog ::

Pa kašn 10/2 ti si po moje eden izmed malo srečnežev ki jim sploh dela 2k po kablu!!!!!


Mogoče boš dobu tist tvoj UL na 1Mbit za kej več pa po moje niti pod razno.

;-) ::

Ojej pol pač kriza ane:| Sam zadnje čase me čudijo mali pingi u igrah-povprečno 35ms če ugasnem downloade...pa sem dobil mal upanja.

Zgleda da se bo treba bol bliz centrale preselit:D Še eno leto:\

d0rK ::

Vazn da spet ni ne mu ne bu od T2ja.



[Tukaj se boš lepše izražal --Omy]

Zgodovina sprememb…

OldSkul ::

jst mam nekej čez 800m kabla in mi dela 17/5... TI pa na 2km in sanjaš o 10/2mbit paketu lol. Ne bo šlo.

;-) ::

Ja škoda, ker sploh nimam nobenga načina do večje linije pridt. Še po kabelski je slab signal pa sem če tako gledamo u mestu doma. Zdej pa zadeve rešujemo z VNC ji;((

NavadniNimda ::

Sej bo baje enkrat do konca leta VDSL-2, ki dela tudi do 2 km in baje celo še čez. Samo ne paničari!;)

Brane2 ::

Od kdaj je februar nekje ob koncu leta ? Ste na T-2 šaltali na kak koledar v cirilici ? :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

NavadniNimda ::

Če bo vse po sreči do konca leta - sicer bo res Februarja drugo leto.:\

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Se pravi, uzdaj se use i u svoje kljuse.

Boljša da pripalim svoj lotkolm in zlotam že megafon za svoj modem, ker od vašega razvoja je ene tolk koristi ko od UNPROSER-a... :\ :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

NavadniNimda ::

Predlagam, da se pritožiš proizvajalcem čipovja!:D

Brane2 ::

Glede na to,d a gre za Izraelce, lahko tud Abasu nakažem stotaka ali dva... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

;-) ::

Sej bo baje enkrat do konca leta VDSL-2, ki dela tudi do 2 km in baje celo še čez. Samo ne paničari!;)


Dobr čez 1 leto bom imel stanovanje bliz centrale... Tko da mi nič ne koristi. Mah tole se mi zdi mal zablojeno vse skupaj...naši ponudniki so mal preveč razvajeni ker se kosajo samo z drugimi, če bi vsak zase skrbu in delal bi bili boljši, zdej pa rečejo aha itaq smo boljši od volje dobr je počivajmo..

mah

alienalien ::

Siol naj bi začel VDSL2 tržiti 1.4 2007 boš pa za ta čas pri njih vzel dokler se ne preselš v centralo.

;-) ::

Kaj pa cene? Konkurenčne T-2?

OldSkul ::

Ja bojo mogle bit konkurenčne. Verjerno za 10/2Mbit paket, če bo recimo bil, ne bojo zahteval 60€.

sakal84 ::

ampak bo pa ziher vezava za 2 leti

OldSkul ::

Verjetno bo samo 1 leto, če bo vezava.

Tear_DR0P ::

sej res mogoče ne spada v to temo

sam za koji kurac mora vsak ponudnik rit po cestah in kopat svoje jame - a ne more ena občina v slo bit dost pri seb in skopat kanal, za katerega se računa koncesijo, in se prepove kopanje po občinskih cestah na vsaka 2 tedna

aja pa tisti ki šimfate če z t2 (in tisti, ki čez našega monopolista)

na konec monopola se čaka že od leta 96, kable s katerimi razpolaga telekom je gradilo ljudstvo, sedaj pa nam jih telekom zaračunava (tu je pač država kiksnala jebi ga), siolova tenična pomoč in telekomova sposobnost napeljevanja kablov, da ne govorim o točnosti, to so bile pregovorne šibke točke našega najljubšega monopolista - vsiljevanje starih ISDN central, vezava ADSLja na ISDN - s čemer se je pokopal večino ostalih ponudnikov, ki so v času do 2k kar cveteli, telekomu lahko zamerimo en kup reči in sedaj se nam poskušajo oddolžiti z zelo dobrimi storitvami, hitrim odzivnim časom in podobnim? mi pa naj pozabimo preteklost? ne hvala - danes so dobri ampak svoj čas so bli pa navadne pizde

t2? no ta je pa tud svojga keša vreden. če so slabo sklenal pogodbo s telekomom so si sami krivi in jebemti, zakaj hudiča brez neke uradne razlage še vedno nimam neta, pa sem v prvem mesecu poslovanja poslal povpraševanje, v LJ sem jih čakal od oktobra, da so mi sred novembra prinesli opremo in potem sem jih konec januarja klical, če jim opremo prodam al zakaj jo mam doma, pa ne dela in noben niti ne pokliče, zakaj mam tolk opreme doma že 3 mesce in ne plačam nobenga računa - pa so se spomnal da mi še niso poslal tehnika in me je ta čez 14 dni klical, da kje hudiča je moja ulica v MB (nisem mogel drugega kot da se nasmehnem) - no ampak so še isti dan poslal drugega tehnika, ki je vse izmeril in javil napako na telekom, takoj naslednji dan zjutraj pa je klical tudi telekom da net dela.

vsekakor sta oba ponudnika zajebantska v nekem pogledu, sam da je en na trgu že dlje časa in nas jebe dlje časa, drug pa to počne za manj denarja

zaključek: telekom se je obnašal kot slon v trgovini s porcelanom, zdej ko se je pa nučil plesat valček hoče od nas nagrado? niti ne, samo pohvalo da se je popravil dobi - T2 pa ima uvodne težave, katerih del se mu odpusti, za drug del pa si zasluži krepko in javno grajo.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

luli ::

Ker t-2 jevci berete ta forum
PREDLOG :Vdsl paket 5/5

damjan11 ::

Vse lepo in prav na T-2 samo pripomba na helpdesk. V petek izklopim komplet vse naprave, nakar se mi v soboto pojavi problem z ponovnim pridobivanjem IP naslova. Kličem iz mobilnika, ker mi tudi telefon ne dela in dobim odgovor, da se je pač ravno sedaj vse sinhroniziralo in bo zadeva delovala ..seveda prekinim pogovor in bulim v monitor in NIČ od sinhronizacije. Vse skupaj izkljapljam in vklapljam pa še vedno isti problem pri dodeljevanju IP. Zopet mobija v roke in kličem. Standardno oglasi se tajnica in bla bla....bla bla...potem pa mi nekdo dvigne in spusti slušalko in smo tam. To se mi zgodi vsaj trikrat iz Mobija pa veselo trga cente, nakar se mi oglasi gospodična, ki ji razložim svoj problem. Seveda me posluša in mi odgovori, da so pač danes na Štajerskem takšne težave in da se bo tekom dneva vse uredilo.Zanima me, zakaj prekinjajo linijo? Če so na malici naj to napišejo na uradno stran (malica od.....do v tem terminu prosimo ne kličite, ker vas bomo malo prekinjali)
Drugače pa imam T-2 priključek že eno leto in deluje brez večjih problemov. Dawnloada in uploada mi zmanjkuje po ene 20Kbs kar pa je verjetno posledida oddaljenosti od centrale ( 1 km)
Pozdrav vsem, tudi na T-2

PS

Imam nisko varnost. Ali imam statični IP? Se mi že lep čas ni spremenil? Mogoče butasto vprašanje, samo jaz to ne znam pogledat.
hvala

Matheeew ::

Če nisi naročil statičnega potem imaš dinamičnega.

Je pa malo drugačen, kot smo bili navajeni.
Če se ne motim se IP spremeni, če imaš 48 ur odklopljen modem (oz. 1. napravo za modemom).

Sam sem si ga spreminjal tako, da sem spreminjal MAC adreso na mrežni kartici. Pomeni, da si ga lahko ročno menjaš, če spreminjaš MAC adreso na napravi za modemom.

Če sm kje brcnil v temo me popravite.

;-) ::

Brcnil si v temo edino pri tem k si rekel da misliš da se spremeni če imaš 48 ur izklopljeno eno napravo za modemom. Ne se ne! Testirano 2x, večkrat pa nebom več testiral:D

Ja SMAC program si potegn z neta pa si lahko vsak trenutek spremeniš mac adreso in imaš nov IP.

Eno vprašanje:

Zakaj mi na T-2 ne delajo proxyji itd. na siolu pa mi?

LP

darkolord ::

K jih ne znaš nastavt

;-) ::

Če jih na drugem znam sam na T-2 mi nedela...a je kaj extra al je isto vse?

Kobra62 ::

Saj ni cudno, da administracija v vsaj 20% primerov zataji (dokumentirano!) - 90% zaposlenih na T2 so studentje, le zakaj... Podpisano in ozigosano pogodbo sem dobil pol leta kasneje (?!). Posljem dopis, se po 1 tednu nic ne uredi, klicem - odgovor: nimamo dopisa v bazi,
"a ste jo poslali na pravi naslov?"
"-ne, poslal sem jo v Afriko, grrrr."
"posljite vnovic, sigurno jo je administracija zalozila."
Super, posljem zopet na isti naslov (ja, Brnciceva 41...), po enem tednu klicem - dopis imajo v bazi, ampak stvar ni bila urejena. Po tem klicu je sicer zadeva takoj bila urejena, ampak wtf, 2 tedna za resevanje spremembe varnosti oz. paketa? Superca. In to se ponavlja in ponavlja...
Pa kolikokrat sem cakal po 10 min v vrsti na helpdesku, kaj imajo na T2 5 operaterjev ali pa tisoce strank z napakami?

*** T2 ***
Cena: odlicno (5)
Preboj na trg in konkurenca: odlicno (5)
Podpora uporabnikom (sicer zelo prijazni fantje/dekleta na helpdesku, a ocitno ne morejo prsta premakniti brez "bomo posredoval tehnikom"): zadostno (3)
Administrativne zadeve (papirologija): zadostno (2) - se to je senkana ocena...

T2 je kot fantomsko podjetje, do vodilnih SE NE DA priti. Enostavno so zasciteni kot kocevski medved… Ni nadrejenih, imel sem opravka z vodjo klicnega centra (nek Mitja…), to je tak predrznez, da ni vecjega. Po 5-minutnem pogovoru mi je dobesedno spustil slusalko, potem sem spet klical in ta isti osebek “bil na malici”. Toliko.

Lp,
T2 uporabnik

darkolord ::

do vodilnih SE NE DA priti

jasno, drugače bi vsak, ki mu kaj ni povšeči, zahteval direktorja in mu težil.

antonija ::

Ocena (3) je v osnovni in srednji soli "dobro", ne pa "zadostno".

So pa na T2 res dokaj "priviligirani" kar se nadrejenih tice... Drugje ponavadi ob zadostnem tezenju dobis vodjo ki ti lepo razlozi da nimas pojma (in to strokovno, ne nesramno) in resiproblem, oz. mu ti razlozis da on nima pojma (spet strokovno, ne z kakimi balkanizmi) in zopet resita problem. Potem pa taisti vodja se opozori svoje podrejene na problem in postopek resevanja le tega in strav se nacelno zakljuci.
Ce je pa vodja bog i batina (tudi v odnosu podjetje - stranka) pol pa to ne vodi v lepo prihodnost (za podjetje)...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

darkolord ::

Ali pa vodja enostavno nima časa, da bi se v začetnem stadiju posvečal vsakemu posamezniku, ki se mu to zazdi

antonija ::

Podjetje XYZ ima enoto, ki skrbi za komunikacijo stranka - podjetje. Ta enoti ima (vsaj) enega vodjo in mostvo podrejenih, ki so v vecini primerov "vezi" med podjetjem in stranko. Vodja svoje mostvo ustrezno usmerja, jih izobrazuje, spodbuja,... ce se pri komunikaciji med stranko in podjetjem kaj zalomi in sefovo mostvo ni sposobno resiti te tazave, kdo "mora" (oz naj bi ce zeli ohraniti dobro razmerje stranka - podjetje) poseci v konflikt?

a) Mati Tereza
b) Dedek Mraz
c) Bozicek
d) Vodja oddelka
e) Yo' Uncle Tom ass looking for a fight?
f) all of the above
g) none of the above
h) Abraham Lincoln
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

darkolord ::

Ja, itak. Ampak to, da se ti na telefonu ne ljubi 10 minut počakat, da dobiš zvezo, pa NI razlog, da bi takoj nadrejenemu začel težit.

antonija ::

Ne, to je (skoraj) razlog da vodstvo podjetja zamenja nadrejenega, saj je vec kot ocitno nesposoben zagotovini ustrezen (kratek) odzivni cas za stranke podjetja. Zaposleni "aktivisti" pri vsem skupaj niso (skoraj) nic krivi, razen ce niso rekordne lenobe.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Kobra62 ::

@darklord:
nikomur nisem tezil zato, ker sem moral cakati 10 minut na telefonu. Enostavno komentiram, da podjetju ocitno bodisi primanjkuje osebja bodisi to isto podjetje ima nakopicenih prevec tezav/nezadovoljnih strank. Ampak to se ocitno jemlje kot normalen pojav. In vodji se to prav tako ocitno zdi zelo vsakdanje.
In drugo, vodji sem tezil, ker po vecrkatnem posredovanju zadeve nismo prisli do resitve z operaterji, oz. se stvari enostavno ne premaknejo. Koga pa naj zahtevas, ce ljubo podjetje ne more resiti enostavnih zadev kot so prepis lastnistva oz. narocniskega razmerja v mesecu dni, ker stalno izgubljajo pogodbe, dopise itd. Gres osebno na Bleiweissevo 18 mislec, da bos dosegel hitro resevanje zadeve, a glej ga zlomka po 10 dneh v bazi ni nikakrsnega dopisa in na klicnem centru nimajo nobenega podatka o spremembi narocniskega razmerja (?!). Je Kranj svetlobno leto oddaljen od Ljubljane?

Predlagas, naj se potem stranke, ki ostanejo po 3 dni brez telefonije, po 7 dni brez televizije, po veckratnem urgiranju na klicni center (saj druge poti ni, ocitno) obrnejo na trzno inspekcijo in APEK ali raje vodji razlozijo zadevo? Mar ni enim jasno, da je marsikateri narocnik T2 tudi pravna oseba in si ne more privosciti izpadov telefonije oz. interneta? Komu naprtiti nastale stroske?

@antonija:
lapsus calamis ;-)

darkolord ::

Perfekcionizem je predrag.

Kobra62 ::

Ignoranca in predrznost pa zamenljivi.

darkolord ::

Žal je tako, da je vsem nemogoče ustreči.
Ko na primer kakšna stvar malo večjemu številu ljudi hkrati ckrne (zaradi višje sile) bo podpora skoraj zagotovo nedosegljiva. Ljudje jamrajo. Razen če bi imeli 200 ljudi v podpori, ampak potem bi za pokritje tega morali cene paketa zvišati iz 3 jurje na 20 jurjev. Ljudje spet jamrajo.

icko ::

Kobra: Je Kranj svetlobno leto oddaljen od Ljubljane?

Seveda.
Ljubljana je država v državi.
Oni imajo vse ostali nič.
Miljon 500000 ljudi ali več živi izven LJ.
Nobenemu podjetju se ne zdi vredno ukvarjati z ostalo slovenijo. Pa bodisi TVsignali, Kabelski operaterji, Internet, Privatne radijske postaje ipd. Vsi pokrivajo LJ in živijo na lovorikah.
Se pravi konkurence takorekoč ni. Večina se preživlja z LJ deležem in to tako dobro da se jim ne zdi vredno razširiti ponudbe saj že sedaj pijejo Šampanjce na jahtah v portorožu.
No mogoče še ostali strogi centri kot NM CE MB ipd ampak LJ v tem briljira.
Ni upanja na boljše.
Pa če kdo misli da država oz. vlada ne podpira monopola. Hehe. Polovica zaposlenih bi po tržnih normah morala na cesto in zjutraj bi bili vsi pred parlamentom. Lepo vas prosim.

eh...

Uvjek sam čekao da "naši" dođe na vlast ali sada sam ustanovio da naših uopšte nema...
G. Balaševič
lp

damjan11 ::

Tudi jaz nisem rekel, da se mi ne ljubi čakati 10min na vezo. Sm čakal, pa se mi je naredilo, da mi je nekdo enostavno spustil slušalko, ne da bi se oglasil. to pa je nekaj drugega. Zlasti, če se to to večkrat ponovi!!!
LP
Damjan
www.tadeja.tk

mitja_i ::

Zelo redko je, da čakaš več kot 2 minuti. Verjetno le v ponedeljek zjutraj. Da pa bi ti kdo dol vrgel, medtem ko čakaš na prostega operaterja je nesmisel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitja_i ()

sss ::

edit: brišite prosm

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sss ()

AntiFriz ::

sss nikoli ne bos dobil vsega takoj ko se zmislis razen ce si res bogat oz. imas bogate starse in si totalno razvajen.

sss ::

Ne vem na kaj se nanaša tvoj post. Jaz sem odgovoril mitja_i nekaj v stilu "Ali praviš, da se po tvojem mnenju, tisti, ki se jim je to zgodilo - lažejo?"

mmmato ::

Meni se router noče povezati na t-2 (canyon 514). Sem ga prejšnji teden nesel na servis in danes dobil drugega, vendar ta tudi ne dela.

So na t-2ju kaj spremenili? Probal sem vse možno, od resetov do menjave kablov in modema. Imam pa na obeh lokacijah kjer sem probal dinamični IP.

antonija ::

Ce imas na voljo vsaj dva racunalnika, lahko enega priklopis na WAN port routerja (in nastavis DHCP ali static IP, kakor zelis) in drugega na LAN del ruterja. Tako bos ziher da router dela.

Se prej pa preveri nastavitve routerja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

multiscan ::

Aha
sam še naučit se morajo kako ceste za sabo popravit, da mi, mali uporabniki ne bomo po luknjah vozili

mmmato ::

Sem rešil problem. Modem in router sem povezal preko navadnega porta na routerju, ne preko WAN porta.

sam še naučit se morajo kako ceste za sabo popravit, da mi, mali uporabniki ne bomo po luknjah vozili


Pod tole se pa podpišem :)
««
131 / 239
»»