» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
132 / 239
»»

antonija ::

A ni tko da ceste (vsaj v LJ) nazaj zakrpa podjetje s koncesijo za tako pocetje (CPL) in ne Gratel?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

mohha53 ::

NUJNO!!!!

Nov lastnik t-2 linije.

PROBLEM: Kako omogočiti (odpreti ???) porte?
Imam težave z različnimi programi, saj bi naj bili porti (vsi???) zaprti.
A mi lahko kdo pomaga??

Myk
"Never touch a running system!"

sakal84 ::

hum, verjetno si naročil paket z visoko ali pa vsaj srednjo varnostjo, ki ti onemogoči oz. zapre določene porte.
Nizka varnost mislim, da je popolnoma zadosti za normalne uporabnike.

Pošlji dopis na T-2, da bi rad imel nizko (privzeto) varnost.

mohha53 ::

aha??

torej sam ne morem nicesar narediti?? lahko posljem samo dopis, kot si napisal??
"Never touch a running system!"

sakal84 ::

Najprej jih poklici pa jih prasaj, ce mas visoko varnost; v primeru da je nimas, ti bojo pa tko al tko oni povedal kaj je narobe.

mohha53 ::

ja, hvala!

Sem poklical in res je treba poslati dopis za nizjo varnost. tako ti odprejo mislim, da vecino portov. mislim, a je bilo to treba??
"Never touch a running system!"

markk1 ::

se na njihovi strani vse pise katere porte ma katera varnost odrpte oz zaprte tako da si verjetno ko si izpoljneval sam oznacil da zelis visoko varnost ker obicajno ce nic ne reces oz oznacis je nizka varnost :) zato pa hitro dopis pa ne pozabi na svoj lastnorocni podpis pa poslji in bo urejeno :)

lp jure

TESKAn ::

Mene pa samo zanima - če imaš T2 in telekomov ISDN, težim telekomu, da ga odklopijo ali lahko to naredi T2?
Smo ugotovili, da je brez veze dajat 5k za brezvezen telefon:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

madmitch ::

V tem primeru bi se mi zdelo logično, da odklop opraviš sam. T-2 s tem nima popolnoma nič več.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

donvito ::

Mene pa samo zanima - če imaš T2 in telekomov ISDN, težim telekomu, da ga odklopijo ali lahko to naredi T2?


Lahko naredi T-2, če ga pooblastiš, sam sem obdržal ISDN telefon, sem pa čakal kar nekaj časa na pretvornik, sedaj mi dela BP. Moraš pa vrniti telecomu razcepnik(Iskra-tel škatla, ki jo imaš pri telefonu)drugače ti jo zaračunajo...se mi je zdelo brez veze, da plačujem za ISDN 4000sit(16,5€), sedaj me pa pride 1000sit(dobre 4€). ;)

bsslo ::

Se v to temo vrzem mojo tezavo:

1) Preselil sem se v hiso, kjer je prejsnji lastnik imel telefonski prikljucek od Telekoma (placeval je narocnino, pogovore, itd). Interneta ni imel, telefon je odjavil preden sem se preselil.
2) Izpolnil sem elektronsko prijavo za T2 - polno razvezan dostop, kjer sem dobil odgovor na poizvedbo, da ni proste parice.
3) Enako "konfiguracijo" (polno razvezan dostop) zahtevam za ADSL pri Siolu, kjer dobim enak odgovor, le da je še omenil, da centrala ne omogoča tega, nekaj takega. Gospod s Siola je predlagal, da poklicem na Telekom in prikljucim PSTN, kjer hkrati zahtevam tako parico/priključek da bo mogoč širokopasovni internet.

Vprasanje: Ali moram res to narediti? Sicer se nahajam v Ljubljani - Polje.
Razmišljal sem da bi storil to kar mi je predlagal, torej priklop PSTN, naročim T2, odjavim PSTN. Strošek ki ga imam: 20.000 sit za priklop PSTN-ja.

Kak predlog / nasvet mogoče?
Hvala, lp

shock ::

Če sem prav razumel, prvo ti rečejo da nimaš proste parice in istočasno ti ponujajo PSTN, ki naj bi dobil po nevem kakšnem čudežu prosto parico? A se sam men zdi , da je to protislovno? Edino da niso mislili da te bi vezali na kak PCM.

bsslo ::

Pardon, pogledal sem v stanje prijav v T2 servisne strani. Tam pise, da ni parice primerne za razvezavo. Tako, zdaj sem bolj natancno povedal, se opravicujem.

Jaz mislim da je to edina resitev, da dobim internet (T2 ali pa ADSL), ampak vseeno bi slisal dodatna mnenja.

A se komu ne dela t2 neuradni forum?

mosnik ::

Men tud ne dela Neuradni forum uporabnikov T-2

še kirmu drugmu
danč

Vanadium ::

Forum je online sedaj sam nič na njemu ne dela ;)

alienalien ::

bsslo to naredi, kar ti je svetoval. Naroči PSTN popušiš 20k pa intetrnet saj imaš v doglednem času. Če boš čakal na poizvedbe in APEK boš pečen za 2 leti. Jaz sem to naredil pred enim letom in imam danes T2 polno razvezan dostop. Predno nisem imel pa aktivnega priključka je pa T-2 dobival enake odgovore na poizvedbo kot pri tebi, da ni parica primerna za razvezavo. Sicetr so me na t-2 prepričevali naj vstrajam in, da bodo pošiljale poizvedbe in da ena bo nekoč že pozitivna. Iz te moke ni bilo kruga dokler nisem pri TK naročil PSTN potem je šlo vse gladko kot po maslu. Samo en nasvet ko naročuješ PSTN reci naj zapišejo v opombe, da ti naredijo priključek, ki je sposoben širokopasovnega interneta (samostojno parico).

Vanadium ::

Popravek. Že dela :D

kiFni ::

No ker je že tema o T-2, bom tukaj vprašal.

Ali je T-2 dober ponudnik storitev?
Naročil bom priklop interneta, pa se odločam med T-2 in Amis. Do zdaj sem imel siol.
Kaj svetujete?

perci ::

Kaj je dobro, je odvisno od tega kaj pričakuješ. Torej, kaj je zate dober ISP?

frenk ::

evo problem t-2 pri meni še ni rešen, čeprav je že ene par fantov na t-2 rekl da so dali zadevo naprej...torej t-2 zame npr. ni dober ponudnik in bom tudi zavrnil položnico

kiFni ::

@perci
ne bod brihten. rabim samo preprost odgovor, ta ali oni punudnik. No pol pa tko kje internet boljš deluje, to mislim brez večjih nihanj hitrosti.

Matheeew ::

torej ti svetujem dial-up preko volje....nihanja so le nekaj kb.>:D

antonija ::

Videofrik, dvisno kaj zelis od ponudnika. Ce hoces nizke cene je T2 najboljsi. Ce bi rad zdraven se TV in telefon po nizki ceni je T2 spet "dober" ponudnik. Ce nisi dovolj blizu centrale se ti T2 sploh ne bo zdel tako dober ponudnik, ker ti ne bo mogel ponuditi nic drugega kot zelo nizke hitrosti prenosov (ce sploh). Ce rabis vec uploada je pomojem T2 edini ki ima za normalno ceno simetricne pakete. Ce bi rad poleg interneta gledal se TV na petih sprejemnikih, bo T2 spet "slab" ponudnik. In se bi lahko nastevali...

Zdej pa potegni glavo ven iz peska, malo se razglej naokoli, predvsem se pa odloci KAJ SPLOH HOCES. Potem izbira ponudnika sploh ne bo tako tezavna kot si sprva mislil.;)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Tomaz27 ::

T2 je najboljsi ISP, ce odmislimo support. Meni deluje ze pol leta brez prekinitev, paket 10/2 in to dejanskih in pa dalec najnizja cena, od kar imamo EUR se celo nizja,..

frenk ::

evo moj problem s t-2 je koncno resen...vse zahvale NavadniNimda za hitro posredovanje :)

perci ::

videofrik: Če hočeš dober nasvet, moraš povedat, kaj pri tebi pomeni kvaliteta. Jst recimo sem s T2 zadovoljen, ker ima nizke cene, ker znam kaksno stvar tudi sam porihtat in ker se mi do sedaj se ni nic usuvalo.

Je pa baje T2 support nekoliko počasen, če ti kej crkne. To lahko seveda ustrezno pospešiš, če greš recimo ob zamenjavi opreme to sam iskat na Brnčičevo.

In še, zame najpomembnejša stvar: T2 te ne zavezuje 2 leti. Siol te. Kadarkoli mi T2jev support ne bo preveč všeč ali se mi bo zahotelo plačevati več kot plačujem sedaj, jih lahko brcnem v rit. In to pri meni dosti šteje.

Pri siolu sem moral plačat pogodbeno kazen, da so me iz mojega starega (dražjega) paketa prestavili na dvojčka in potem so me seveda hoteli še enkrat zavezati 2 leti. Pred tem sem moral kupiti ISDN, če sem hotel imeti net. Skratka, na siolu radi polnijo zadnjočne odprtine. Meni to tolko ne paše, pa zato ne grem več tja (imam še sedaj travme od pobiranja žajfe).

Ti, videofrik, se pa malo nauči obnašanja, ker nisi doma. Tukaj se lepo pogovarjamo.

Cokolesnik ::

Da ne bo širjenja krive vere o številu Aminotov oz. TV/FM aparatov, ki jih lahko imamo, ozirajoč se na maksimalno pasovno širino naše linije: ni omejitve, le plačevati je potrebno naročnino (2 EUR za vsak Amino) in se o tem individualno dogovoriti pri T-2. Sam imam denimo 4, če sosedu ponudite skupno rabo vaših storitev, pa potrebujete še kakšnega več. :)

Da malce osvežimo spomin:
- spremljanje enega TV signala zahteva do 8 Mbitov DL na liniji
- spremljanje enega rad. programa zahteva do 0,5 Mbita DL na liniji
- spremljanje enega HDTV signala zahteva do 25 Mbitov DL na liniji

Orientacija je maksimalna sinhronizacija modema za DL na vaši liniji, pri preklapljanju kanalov pa je potrebna minimalna količina UL.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

kiFni ::

Ok, hvala ste me prepričal da bom t-2 vzel.
Za TV me ne skrbi, imam dve stari mašini z tv-out, pa bo vlc svoje naredu.

DixieFlatline ::

T-2 je kul, sploh če greš lahko na optiko(doma imamo triple play in vse dela BP). Cene so pa sploh zakon, le support je počasen(mislim da jim manjka kar nekaj delavcev).
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

;-) ::

Včeraj jih pokličem da net nedela, danes so bili tukaj...nastavli vse lepo, menjali modem, spliter:D Pa še prepričal so me da namest 1/1 nabavim 4/0,5 -ker mi je 1/1 uploadalo sam z 60kb/s.

Sm preko 2,3 km od centrale pa so mi preverli moj maximum paket oz. zmogljivost in je 12/0,5 -baje sm lahko med najsrečnejšimi v sloveniji:P

kiFni ::

še to:
Kje najdem playlisto tv programov?

hvala

MiranRxx ::

vprasanje za tiste ki gledate SAT1 in avstrijske programe.
Ali kdo uporablja funkcijo stereo zvoka in na vsakem kanalu drug jezik. Veckrat se dogaja da je zvok samo na enem kanalu.
Pa se to, ali mate tezave s spremljanjem hrvaskih kanalov, naprimer RTL...

rfmw ::

Telekom je po T-2 naročilu odklopil telefon. Polno razvezan dostop. Kaj se zgodi, če T-2 ugotovi, da ne morejo zagotoviti niti najmanjšega paketa (1M/256k)? Kaj oz. kdo bo zrihtal vse nazaj v prvotno stanje, torej samo Telekomov telefon brez interneta?
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

;-) ::

Itak se to nemore zgodit, ker ti najprej pridejo stestirat linijo itd. če je to sploh možno imet.

MiranRxx ::

Narediti ti mora sigurno telekom. Krivda pa je verjetno na strani T2, ki prej kaj ne preveri. Ali si predalec od centrale?
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

rfmw ::

Ja, izgleda, da imam težavno linijo. Če spremenim prejšnje vprašanje, kdo plača telekomu ponovno vzpostavitev telefonskega priključka? Na T-2, Brnčičeva, mi je gospod trdil, da če pač ne bo šlo, T-2 vzpostavi prejšnje stanje, torej krije vse stroške, da se vzpostavi prejšnje stanje (samo telekomov telefon).

Ker se situacija obrača v ravno to smer (na mojo žalost), sem pač povprašal še tu. Lahko kdo z gotovostjo odgovori za zgornje vprašanje?
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

alienalien ::

rfmw T-2 te na njihove stroške vrne v prvotno stanje. Seveda vse to po opravljenih meritvah. ki ti jih bodo oni opravili in če bodo meritve pokazale ne zmožnost parice, da ti zagotovijo VDSL bodo takoj naročili TK-aju, da te priklopi nazaj na svoje omrežje.

Zgodovina sprememb…

rfmw ::

Hvala! Vseeno upam, da se bo rešilo v pravo smer ;)
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

jack10 ::

Ima kdo TV prek T-2 VDSL? Zanima me kakšna je kaj slika?. Je čista pa če normalno dela pa ne zmrzne

jack10 ::

Centrala Slovenska Bistrica oddaljenost ~1000m

AntiFriz ::

Vsi bi imeli super sliko če bi bilo omrežje vzdrževano tako kot se spodobi za nacionalno omrežje. Če se pa zgodi da imaš to smolo pa še zmeraj lahko odjaviš TV saj se ga splača naročit. Slika super, dela super, vse super.

;-) ::

Kolikokrat na dan T-2 skenira FAXe in jih dodaja v podatkovno bazo?

Tole me spravlja v slabo voljo;((

Malkec ::

EWEER kaj pa je narobe? Piši mi na PM.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

pro549 ::

Jaz imam en problem pri T-2 TV, namreč vsake 40 sek se mi slika zakocka, zakaj se mi to dogaja nimam pojma. Na T-2 so rekli da povezva se mi lahko brez problem sinhronizira tam do 24 Mb, drugače imam naštimano 15/4 sinhronizacijo in okoli 12 dB margina. A mi zna kdo iz T-2ja na to odgovorit zakaj se pojavljajo kocke po TV čeprav imam dober signal?

mitja_i ::

Odprta je nova poslovalnica T-2 Poslovalnica Ljubljana-Šiška na Celovška 149 A (pon. - pet. 8-18 ). V poslovalnicah lahko osebno dobite vse informacije, ki jih potrebujete za sklenitev/spremembo naročniškega razmerja. Uredite lahko tudi vso potrebno dokumentacijo.

balocom ::

Kje majo centralo v Nm? Tle link jih je ene 5|O , na t-2 strani pa je napisano samo Novo mesto, ne pa tut kje:\ .
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

gregan ::

Fantje pozdravljeni...

decembra sem se preselil v stanovanje, ker so na t-2 dobili od TK negativni odgovor da je tam možen priklop omrežja sem tako kot nekateri moji predhodniki tudi jaz moral naročiti prvo PTSN linijo pri TK to jim je celo uspelo zvezat, tak da zej pričakujem t-2 da še oni pridejo... Naročen mam osnovni internet in pa TV. No problem pa je sledeč: tel.vtičnico imam v hodniku, TV in računalnik pa v dnevni sobi, ima kdo znanje in izkušnje da bi to vse skupi brezžično povezal... ker mi res ni za razkapat nanovo narjene malerije itn...

Če se bo kdo uprašal zakaj nisem tega prej študiro ko sem rihto stanovanje, u bistvu sem vendar sem do TV-ja spravo samo koksialni kabel/signal, ki pa je zaradi stare napeljave v stolpnici krepko šibek in praktično neuporaben...

hvala za nasvete
grega

darkolord ::

Koaksialca potegneš ven pa daš UTP namest njega

amigo_no1 ::

Tole sem našel čisto po naključju
http://praksa.uni-mb.si/porocila/93489907.pdf

//link

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()

schurda ::

A kdo ve, kdaj bo VDSL 2? Jaqz sem po 4 mesecih ponovno na analognem modemu in pri Tele-nategu. Pa bi se rad čim prej znebil dinozavrov.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
««
132 / 239
»»