Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
ne_kdo ::
t-2 je blokiral partis. sicer to ne odobravam. lahko bi vsaj kaksno obvestilo napisali na spletno stran. nekorektno od njih. zarad njihovih tezav placujemo davek uporabniki. sment tako
bo bolje:)
bo bolje:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
Red_Man ::
kako pa si prišel do te ugotovitve??
Glede na tracert ne kaže tako ker gre čez njihove strežnike BP??
Glede na tracert ne kaže tako ker gre čez njihove strežnike BP??
@Red_Man ker pri vseh drugih ponudnikih deluje razen pri t-2 ne deluje. zato se sklepa oz. ugotovi da je administracija t-2 blokirala to stran.
tarbul ::
Šlo je samo za enega uporabnika, katerega podatke (z neveljavnim geslom) je dobilo precej T-2 email uporabnikov. Tehnično gledano, bi lahko jaz pošiljal tako sporočilo s podatki predsednika republike, v vsakem mailu pa bi bil še BCC vseh email naslovov, ki jih imam v Adress booku! Aja, ni bilo poslano s T-2 email strežnika ali iz T-2 omrežja.
NavadniNimda: vse lepo in prav. Postavlja se samo vprašanje, kako so prišli do obsežnega(?) seznama T-2-uporabnikov. Tudi sam sem dobil pošto, čeprav mislim, da nisem v kakšnem javnem imeniku T-2.
@ne_kdo Kako si pa potem razlagaš da tracert gre čez njihove strežnike in se ustavi na amisu??
Tudi na t2 ju so potrdili da je težava na amisu tako da???
Tudi na t2 ju so potrdili da je težava na amisu tako da???
@Rad_man jaz ko pingam partis iz t-2 ga ne pinga medtem ko pa pingam iz siola pa ping normalno gre skozi tak da druge razlage jaz ne vidim ne :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
tonimona ::
@Red_man
In kako si razlagaš, da preko drugih ponudnikov gre, preko T-2 pa ne?
Tudi meni je prišla tista inkriminirana pošta.
In kako si razlagaš, da preko drugih ponudnikov gre, preko T-2 pa ne?
Tudi meni je prišla tista inkriminirana pošta.
markk1 ::
zdaj tako ali tako je stvari nebomo izboljsali z komentarji in nasimi blodnjami oni ze vedo zakaj so to nardili za vsako stvar obstaja svoj razlog ( za vsak zakaj svoj zato) upamo samo da nebo predolgo blokirana stran.
lp jure
lp jure
alienalien ::
Ja partis si je poslužil zopet zlobno dejanje za oglaševanje svoje strani. Izbral je pač T2 uporabnike, katerim vemo vsi ne premankuje uploada. Sem pa vesel, da je t2 blokiral partis saj si je s tem naredil partis medvedjo uslugo, izgubil bo dobre uporabnike. Vglavnem upam, da v t2 premišljujejo o kaki kriminalistični preiskavi vsega tega. Namreč kot uporabnik t2 storitev si ne želim biti suženj nekemu partisu.
@ne_kdo ter ostali
ping ter tracert sta dve različne komande.
Pri tracert kaže pot po kateri potuješ do cilja.
Od lastnega routerja do končnega strežnika.
V kolikor bi t-2 blokiral bi se promet logično ustavil pri njih.Pa ni tako, ustavi se na amisovem strežniku.
Zato sklepam da za nedosegljivost ni odgovoren t-2.
še copy paste, če ti bo kaj več jasno??
1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 83 ms 59 ms 65 ms 84.255.208.134
3 80 ms 89 ms 89 ms 84.255.208.132
4 86 ms 44 ms 34 ms six.amis.net [193.2.141.40]
5 62 ms 108 ms 127 ms ljubljana9-ge-2-14.amis.net [212.18.35.121]
6 76 ms 57 ms 67 ms maribor3-te-1-1.amis.net [212.18.35.233]
7 * * * Request timed out.
8 * * * Request timed out.
9 * * * Request timed out.
ping ter tracert sta dve različne komande.
Pri tracert kaže pot po kateri potuješ do cilja.
Od lastnega routerja do končnega strežnika.
V kolikor bi t-2 blokiral bi se promet logično ustavil pri njih.Pa ni tako, ustavi se na amisovem strežniku.
Zato sklepam da za nedosegljivost ni odgovoren t-2.
še copy paste, če ti bo kaj več jasno??
1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 83 ms 59 ms 65 ms 84.255.208.134
3 80 ms 89 ms 89 ms 84.255.208.132
4 86 ms 44 ms 34 ms six.amis.net [193.2.141.40]
5 62 ms 108 ms 127 ms ljubljana9-ge-2-14.amis.net [212.18.35.121]
6 76 ms 57 ms 67 ms maribor3-te-1-1.amis.net [212.18.35.233]
7 * * * Request timed out.
8 * * * Request timed out.
9 * * * Request timed out.
SasoS ::
Ni res.
Če blokiraš replye iz omrežja se bo traceroute ustavil šele ko pride v blokirano omrežje, nič prej.
Če blokiraš replye iz omrežja se bo traceroute ustavil šele ko pride v blokirano omrežje, nič prej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
b ::
Partis je na Amisu in Amis ga ocitno ne blokira (ker gre promet od vseh ISP-jev tja preko Amisa.)
Sicer pa tisti traceroute nic ne pomeni... T2 lahko blokira incoming pakete s sourcom od partisa. Tako traceroute od T2 navzven deluje, razen za zadnji hop, ko ima ICMP reply source IP partisovega serverja. In tocno tako zgleda traceroute output s T2.
Pa se en razlog, zakaj nic ne pomeni: Tudi z drugih ISP-jev je traceroute enak - konca se pri maribor3-te-1-1.amis.net. Razlika je v tem, da z drugih ISP-jev dela connect na port 80.
A lahko kdo poskusi s kaksnega 84.255.x.x IP-ja na T2? Cisto mozno je, da sam Partis uporablja na strezniku kaksen firewall, ki blokira IP-je 89.x.x.x. Ti do nedavnega niso bili dodeljeni nikomur, in posledicno jih neazurirani firewalli lahko blokirajo... (jih imajo pod t.i. "bogons" networks - promet iz teh omrezij naj bi bil nemogoc, zato so blokirana.) To je mene ze ugriznilo...
Ce blokada ni na Partisovih serverjih/firewallih/whatever, bi bilo treba videti se traceroute od tam, da bi se vedelo, kdo tocno kaj blokira.
Moj guess je, da zadeve ne blokira T2. Razen ce imajo kaksen razlog in so posebej zviti, da so naredili tako, kot sem opisal zgoraj. Ce bi hoteli res kaj blokirat, bi blokirali tako incoming kot outgoing promet na ta IP.
Sicer pa tisti traceroute nic ne pomeni... T2 lahko blokira incoming pakete s sourcom od partisa. Tako traceroute od T2 navzven deluje, razen za zadnji hop, ko ima ICMP reply source IP partisovega serverja. In tocno tako zgleda traceroute output s T2.
Pa se en razlog, zakaj nic ne pomeni: Tudi z drugih ISP-jev je traceroute enak - konca se pri maribor3-te-1-1.amis.net. Razlika je v tem, da z drugih ISP-jev dela connect na port 80.
A lahko kdo poskusi s kaksnega 84.255.x.x IP-ja na T2? Cisto mozno je, da sam Partis uporablja na strezniku kaksen firewall, ki blokira IP-je 89.x.x.x. Ti do nedavnega niso bili dodeljeni nikomur, in posledicno jih neazurirani firewalli lahko blokirajo... (jih imajo pod t.i. "bogons" networks - promet iz teh omrezij naj bi bil nemogoc, zato so blokirana.) To je mene ze ugriznilo...
Ce blokada ni na Partisovih serverjih/firewallih/whatever, bi bilo treba videti se traceroute od tam, da bi se vedelo, kdo tocno kaj blokira.
Moj guess je, da zadeve ne blokira T2. Razen ce imajo kaksen razlog in so posebej zviti, da so naredili tako, kot sem opisal zgoraj. Ce bi hoteli res kaj blokirat, bi blokirali tako incoming kot outgoing promet na ta IP.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: b ()
Brane2 ::
Tehnično vprašanej za T-2.
Končno sem se spravil delat "turbo" plato za svoj VDSL modem, da vidim, če se mu da pojačat doseg. Ne z neko veliko izhodno močjo temveč z uporabo nizkošumnih fršterkov.
Zbral sem kandidate za nizkošumne ojačevalnike in našel par norih zadev. Sedaj bi se lotil risanja plate a preden bi šel v to, bi bilo zelo dobro vedeti kaj več o modemu.
Google na temo "SVL 100D-LR" ne najde nič pametnega, razen enega korejskega linka.
Stvar ima v sebi Ikanosov čipset in medtem ko sem uspel skopati nekaj podatkov o tem, ni nikjer videt datasheetov, pa tudi kak podatek o internem protokolu modema bi bil dobrodošel.
Na Ikanosovem websiteu je videti ( pa tudi iz plate modema je razvidno), da je v čipsetu procesor in Ikanos zanj ponuja svoj realtime OS (VOIP OS ali nekaj takega).
To je očitno namenjeno izdelovalcu modema, ki ga lahko prilagodi svojim potrebam. Nisem pa nikjer našel nič o dejanjskem modemu in v njem uporabljenem FW.
Blo bi fajn, če bi se lahko pogovoril z modemom vsaj toliko da bi zvedel s katero hitrostjo se je sinhroniziral, da mi ne bi blo treba morit tehnika s tem vsakih pet minut, ko bi jaz vrtel trimpote na modemu.
Torej vprašanja še enkrat v koncizni obliki:
- lahko dobim bolj podrobne hardverske podatke o modemu ? ( krmilni protokoli za interne nastavitve- najbrž po tisti RS-232 liniji itd)
- lahko dobim bolj podakte o vdelanem SW v modemu ?
-se da uporabiti z vašo opremo tudi kak drug VDSL/VDSL-2 modem ? Teh zadev je sedaj na trgu ko dreka in niso tako drage. Ta Ikanosov čipset popira tako VDSL kot ADSL v vseh variantah ( vanilla, +, 2 itd).
Končno sem se spravil delat "turbo" plato za svoj VDSL modem, da vidim, če se mu da pojačat doseg. Ne z neko veliko izhodno močjo temveč z uporabo nizkošumnih fršterkov.
Zbral sem kandidate za nizkošumne ojačevalnike in našel par norih zadev. Sedaj bi se lotil risanja plate a preden bi šel v to, bi bilo zelo dobro vedeti kaj več o modemu.
Google na temo "SVL 100D-LR" ne najde nič pametnega, razen enega korejskega linka.
Stvar ima v sebi Ikanosov čipset in medtem ko sem uspel skopati nekaj podatkov o tem, ni nikjer videt datasheetov, pa tudi kak podatek o internem protokolu modema bi bil dobrodošel.
Na Ikanosovem websiteu je videti ( pa tudi iz plate modema je razvidno), da je v čipsetu procesor in Ikanos zanj ponuja svoj realtime OS (VOIP OS ali nekaj takega).
To je očitno namenjeno izdelovalcu modema, ki ga lahko prilagodi svojim potrebam. Nisem pa nikjer našel nič o dejanjskem modemu in v njem uporabljenem FW.
Blo bi fajn, če bi se lahko pogovoril z modemom vsaj toliko da bi zvedel s katero hitrostjo se je sinhroniziral, da mi ne bi blo treba morit tehnika s tem vsakih pet minut, ko bi jaz vrtel trimpote na modemu.
Torej vprašanja še enkrat v koncizni obliki:
- lahko dobim bolj podrobne hardverske podatke o modemu ? ( krmilni protokoli za interne nastavitve- najbrž po tisti RS-232 liniji itd)
- lahko dobim bolj podakte o vdelanem SW v modemu ?
-se da uporabiti z vašo opremo tudi kak drug VDSL/VDSL-2 modem ? Teh zadev je sedaj na trgu ko dreka in niso tako drage. Ta Ikanosov čipset popira tako VDSL kot ADSL v vseh variantah ( vanilla, +, 2 itd).
On the journey of life, I chose the psycho path.
Še eno vprašanje.
Nimda, ti si nekaj omenjal ditrekt "Ethernet over xDSL" kot inovacijo T-2. Ampak kot sem jaz gledal te stvari, ima praktično vsak VDSL/2 modem sedaj tak način priklopa.
V čem je bila tista inovacija ?
Nimda, ti si nekaj omenjal ditrekt "Ethernet over xDSL" kot inovacijo T-2. Ampak kot sem jaz gledal te stvari, ima praktično vsak VDSL/2 modem sedaj tak način priklopa.
V čem je bila tista inovacija ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Eh, še eno stvar sem pozabil.
Kot je videti iz tistih nekaj specifikacij, se v bistvu tako na DSLAMu kot v CPE modemu uporablja praktično isti čiperaj. To pa pomeni, da se je modem sam perfektno sposoben pogovoriti s sebi enakim, da pa ta možnosti ni izkoriščena, kar je škoda.
Tak par bi dušo dal za različne industrijske aplikacije...
Mnoge firme, ki imajo več objektov in v vsakega speljano vsaj eno klasično telefonsko parico, bi tako lahko objekte zelo efektno povezale skupaj.
Med drugim me tudi zaradi tega zanimajo podrobnejši podatki o tej škatlici...
Kot je videti iz tistih nekaj specifikacij, se v bistvu tako na DSLAMu kot v CPE modemu uporablja praktično isti čiperaj. To pa pomeni, da se je modem sam perfektno sposoben pogovoriti s sebi enakim, da pa ta možnosti ni izkoriščena, kar je škoda.
Tak par bi dušo dal za različne industrijske aplikacije...
Mnoge firme, ki imajo več objektov in v vsakega speljano vsaj eno klasično telefonsko parico, bi tako lahko objekte zelo efektno povezale skupaj.
Med drugim me tudi zaradi tega zanimajo podrobnejši podatki o tej škatlici...
NavadniNimda ::
Brane2 - kontaktiraj Paškota (s katerim si bil baje že v stikih), da ti da kontakt s Smartcoma. Morebiti bo to prava pot.
Ethernet over DSL - sicer ne vem kdaj se kaj preveč o tem razpravljal. Vse kar vem o tem je, da je bilo govora o connectivityu in prednostih "always on" mreže pred raznimi predpotopnimi pogruntavščinami tipa PPoE.
Ethernet over DSL - sicer ne vem kdaj se kaj preveč o tem razpravljal. Vse kar vem o tem je, da je bilo govora o connectivityu in prednostih "always on" mreže pred raznimi predpotopnimi pogruntavščinami tipa PPoE.
shock ::
Brane2:
Če znaš delat nizkošumne ojačevalnike ter filtre ti priporočam, da prvo pogledaš na katerem frekvenčnem področju deluje VDSL uplink in downlink, ter narediš filter, ki v eno smer (proti tebi) prepušča frekvece za downlink in v drugo smer frekvence za uplink. Paziti moraš, da narediš kar kvaliteten filter, da ne bi prišlo do neprijetnih oscilacij, saj to pomeni dodatno šumenje. Za ojačanje signala bi ojačil največ ene 6 dB več ne rabiš.
Če znaš delat nizkošumne ojačevalnike ter filtre ti priporočam, da prvo pogledaš na katerem frekvenčnem področju deluje VDSL uplink in downlink, ter narediš filter, ki v eno smer (proti tebi) prepušča frekvece za downlink in v drugo smer frekvence za uplink. Paziti moraš, da narediš kar kvaliteten filter, da ne bi prišlo do neprijetnih oscilacij, saj to pomeni dodatno šumenje. Za ojačanje signala bi ojačil največ ene 6 dB več ne rabiš.
VDSL/2 uporablja frekvence do 30 MHz kot sem uspel najti.
Frekvenčna sita in fitlri za ločevanje uplink/downlink so tu kot vvem neuporabni ker se itak obe strani sami zmenita kaj bosta počeli s frekvenčnim pasom in kako si ga bosta razdelili.
MIslil sem poseči v saqm modem, kjer ima čip za VDSL front-end lepo ločena diferencialni oddajnik in sprejemnik.
Frekvenčna sita in fitlri za ločevanje uplink/downlink so tu kot vvem neuporabni ker se itak obe strani sami zmenita kaj bosta počeli s frekvenčnim pasom in kako si ga bosta razdelili.
MIslil sem poseči v saqm modem, kjer ima čip za VDSL front-end lepo ločena diferencialni oddajnik in sprejemnik.
rfmw ::
Brane, in kaj misliš doseči? Znižati šumno število, da bo boljši sprejem? Povečati oddajni signal, da boš imel večji doseg? Ali misliš, da kitajci niso že sami doterali teh čipov do skrajne meje?
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
Mislim,d a so kitajci doterali prdvsem ceno do skrajne meje.
VDSL frontend čip ima nastavljiv fršterk, ki mu janso sam nastavlja ojačenje. Tisti čip se greje ko svinja poeg tega pa ima poleg samih operacijcev tudi brdo digitalne elektronike gor.
Rad bi z res dobrim externim ojačevalnikom dvignil signal z linije preden pride v ta čip, da ga šum samega čipa čimmanj zjebe.
Poleg tega ta čip tudi "odšteva" svoj izhodni signal od sprejetega. Ker je prejeti signal pritlikavec proti izhodnemu, se tu pri tem odštevanju vsaka napaka še potencira. Če stvari izpeljem zunaj s kakovostnimi nizkošumnimi čipi in ničesar kritičnega ne zajebem, bi znal tudi tu pridobiti. Nazadnje, pri DSL u je kritična linearnost celotnega vhodnega dela, tu pa signal pride preko feritnega trafoja not, ki je težko linearen od praktično 0 do čez 30 MHz. Če se ga losam, bi znal tudi tu kaj pridobiti.
Seveda bi se mogoče dalo tudi izhod malce nafrizirati. Prej moram povprašat kolega na APEKu, kaj zaeni standardi so tu relevantni (sevanje twisted paira itd)
VDSL frontend čip ima nastavljiv fršterk, ki mu janso sam nastavlja ojačenje. Tisti čip se greje ko svinja poeg tega pa ima poleg samih operacijcev tudi brdo digitalne elektronike gor.
Rad bi z res dobrim externim ojačevalnikom dvignil signal z linije preden pride v ta čip, da ga šum samega čipa čimmanj zjebe.
Poleg tega ta čip tudi "odšteva" svoj izhodni signal od sprejetega. Ker je prejeti signal pritlikavec proti izhodnemu, se tu pri tem odštevanju vsaka napaka še potencira. Če stvari izpeljem zunaj s kakovostnimi nizkošumnimi čipi in ničesar kritičnega ne zajebem, bi znal tudi tu pridobiti. Nazadnje, pri DSL u je kritična linearnost celotnega vhodnega dela, tu pa signal pride preko feritnega trafoja not, ki je težko linearen od praktično 0 do čez 30 MHz. Če se ga losam, bi znal tudi tu kaj pridobiti.
Seveda bi se mogoče dalo tudi izhod malce nafrizirati. Prej moram povprašat kolega na APEKu, kaj zaeni standardi so tu relevantni (sevanje twisted paira itd)
Aja, kar se šumnega števila tiče, sem našel zanimive opampe z 0.65 nV/rtHZ šumom, ki je sicer asimptotično podan za frekvence IIIRC nad 1MHz ampak tudi pod tem ni tako slab.
Težko verjamem,d a se temu vdelani fršterk sploh lahko približa.
Podobno je z izhodno stranjo. Dobijo se opampi prav za trajbanje DSL linij. Hitri, linearni, diferencialni, močni. Verjento je en razlog, zakaj imajo malo boljše stvari tak čip posebej...
Težko verjamem,d a se temu vdelani fršterk sploh lahko približa.
Podobno je z izhodno stranjo. Dobijo se opampi prav za trajbanje DSL linij. Hitri, linearni, diferencialni, močni. Verjento je en razlog, zakaj imajo malo boljše stvari tak čip posebej...
rfmw ::
Mislim, da se odmikaš od naslova teme. Bi pa znal biti ta tvoj projekt zanimiv... Op-ampi imajo menda zelo slabo (visoko) šumno število, zakaj raje ne bi poskusil s pravim RF ojačevalnikom, kateri imajo res nizke NF. Menda je v tem frekvenčnem pasu šum okolice največji, tako da je vprašanje, če bi z znižanjem šuma RX ojačevalnika sploh kaj dosegel...
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
"Pravi" RF fršerk je smrt za VDSl zato ker te stvari nujnoo rabijo linearnost. Oddajajo in sprejemajo v glavniku frekvenc ( kot da bi imel recimo 64 navadnih analognih 56k modemov, zamaknjenih v korakih po 4kHz) in popačenja na enem jezičku glavnika ustvarijo neželjeni zven na jezičku, ki je na večkratniku frekvence.
CCfly ::
Se strinjam, če misliš s projektom resno, poprosite TP-je naj prestavijo prispevke v novo temo.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
No, najperj bi rad videl, če se bo sploh kdo iz T-2 oglasil. Brez tega je škoda teme.
Sem klical Paškota pa nihče ne dvigne. Mate te dni kaj alkoholno atmosfero tam ?
Sem klical Paškota pa nihče ne dvigne. Mate te dni kaj alkoholno atmosfero tam ?
Kliči ga čez kakšno uro, tudi meni se ni oglasil. Verjetno je res na kakšnem "razširjenem partijskem sestanku".
Cokolesnik ::
Men je Paško tudi ušel. Moja stara mama ga hoče na telefon, ker ji je do Božiča obljubil Štajerski val.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
asus ::
Mene zanime, če še komu te dni( meni že 4dni na obeh kompih), dela povezava občutno počasneje, ker mi stran odpira tudi do 20s, prej je blo vedno samo klik in je že bila odprta.Namreč pomislil sem da, imam kak virus ali kaj podobnega, vendar na obeh kompih ni nič našlo. Paket imam pa 10\2. Hvala
@asus ce imaš router poskusi router resetirat meni se je tudi to enkrat zgodilo pa sem router pa modem resetiral pa je potem blo bočutno boljše.
lp
lp
asus ::
Nimam routerja imam pa modem, ampak sem tudi to že probal pa ni nič boljše( 2 min je blo vredu pol pa spet isto)
Cokolesnik ::
Kdaj bi povečali paket - hitrost ?
Veliko uporabnikov se sprašuje, ali osnovni paket - denimo 1/1 (predpostavljam da je 1/1 glede na ceno in razmerje s hitrostjo optimalen med najcenejšimi paketi) omogoča udobno delo tako pri deskanju, kot tudi pošiljanju pošte, prenosu takšnih ali drugačnih multimedijskih vsebin in podobno.
Pravzaprav računalnik lahko prenaša podatke v neomejenem časovnem obdobju, torej mu tudi pri pipici 1/1 prej ali slej ne uide še tako dolga datoteka.
Zato me zanima, ali se nagibate bolj zgornji trditvi (potrpežljivost in čakanje) ali letno namenite denimo 30 tisočakov več (razlika med ceno 1/1 in 8/1) ter si s tem olajšate tako dušo (ko nekaj želite, želite to "takoj") kot seveda tudi denarnico?
Za primerjavo: za 30 tisočakov dobite letno marsikateri del strojne opreme za vaš namizni mlinček, lastniki prenosnikov pa denimo polno zavarovanje prenosnika pri naši največji zavarovalnici za vse primere (krajo, poškodbe ki niso del garancije...) v vrednosti 300 tisočakov.
Pri primerjavi sem navedel cene za polno razvezan dostop, kot tudi predpostavljal, da bo uporabnik prešel na 8/1 saj pri malenkost cenejših paketih (denimo 4/1 ali 4/0,5) kar precej izgubi na pasovni širini.
Veliko uporabnikov se sprašuje, ali osnovni paket - denimo 1/1 (predpostavljam da je 1/1 glede na ceno in razmerje s hitrostjo optimalen med najcenejšimi paketi) omogoča udobno delo tako pri deskanju, kot tudi pošiljanju pošte, prenosu takšnih ali drugačnih multimedijskih vsebin in podobno.
Pravzaprav računalnik lahko prenaša podatke v neomejenem časovnem obdobju, torej mu tudi pri pipici 1/1 prej ali slej ne uide še tako dolga datoteka.
Zato me zanima, ali se nagibate bolj zgornji trditvi (potrpežljivost in čakanje) ali letno namenite denimo 30 tisočakov več (razlika med ceno 1/1 in 8/1) ter si s tem olajšate tako dušo (ko nekaj želite, želite to "takoj") kot seveda tudi denarnico?
Za primerjavo: za 30 tisočakov dobite letno marsikateri del strojne opreme za vaš namizni mlinček, lastniki prenosnikov pa denimo polno zavarovanje prenosnika pri naši največji zavarovalnici za vse primere (krajo, poškodbe ki niso del garancije...) v vrednosti 300 tisočakov.
Pri primerjavi sem navedel cene za polno razvezan dostop, kot tudi predpostavljal, da bo uporabnik prešel na 8/1 saj pri malenkost cenejših paketih (denimo 4/1 ali 4/0,5) kar precej izgubi na pasovni širini.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
Brane2:
Tej modemi so za vdsl (long range). Imajo frekvence vse tam do 12 MHz. Je res da imaš več nosilcev ampak ti noilci z download so prav definirani v točnem določenem spektru (bandu) in z upload tudi. Mislim da tukaj so vse skupaj 4 bandi (2 za upload 2 za downlod). Tako da še vedno lahko narediš filter za točno določeno frekvencoin ti bo delalo.
Tej modemi so za vdsl (long range). Imajo frekvence vse tam do 12 MHz. Je res da imaš več nosilcev ampak ti noilci z download so prav definirani v točnem določenem spektru (bandu) in z upload tudi. Mislim da tukaj so vse skupaj 4 bandi (2 za upload 2 za downlod). Tako da še vedno lahko narediš filter za točno določeno frekvencoin ti bo delalo.
Dokumentacija pravi bistveno drugače. Poleg tega so pasovi med oddajo in sprejemom full ozki. Izredno težko bi naredil tako strm filter, ne da bi zraven vmes še kaj zaj* v passbandu, bodisi s frekvenčno nelinearnostjo, bodisi s faznimi popačenji.
Čaki malo. A VDSL v long range načinu žvižga samo do 12 MHz ?
Samo čipset, na katerem je modem narejen, je kot sem videl, namenjen tako VDSL kot VDSL2.
Samo čipset, na katerem je modem narejen, je kot sem videl, namenjen tako VDSL kot VDSL2.
Brane2 - prosim da nekaterih stvari ne poveš preveč naglas, da se konkurenci ne pokvari prijetnih Silvestrskih praznovanj!
Ziga Dolhar ::
Cokolesnik:
Meni je bistveno, da gre za flatrate. Torej, tudi če bi imel paket 64/64 [kbit], mi to načeloma pride bolj prav kot paket 100/100 [Mbit], za katerega bi moral dat letno recimo 36000 SIT več (3 jurje na mesec).
Vendar, imam paket 1/1 [Mbit], in če bi za +0,5 jurja mesečno lahko dobil 2/2, bi vzel tak paket :-). Za +2 jurja mesečno pa zagotovo ne.
(Tako, kot bi za X tolarjev raje vzel procesor A kot za X+1k sit vzel procesor A+1GHz, če že procesorja A ne bi do konca izkoriščal.)
Meni je bistveno, da gre za flatrate. Torej, tudi če bi imel paket 64/64 [kbit], mi to načeloma pride bolj prav kot paket 100/100 [Mbit], za katerega bi moral dat letno recimo 36000 SIT več (3 jurje na mesec).
Vendar, imam paket 1/1 [Mbit], in če bi za +0,5 jurja mesečno lahko dobil 2/2, bi vzel tak paket :-). Za +2 jurja mesečno pa zagotovo ne.
(Tako, kot bi za X tolarjev raje vzel procesor A kot za X+1k sit vzel procesor A+1GHz, če že procesorja A ne bi do konca izkoriščal.)
https://dolhar.si/
Brane2:
Jaz samo sklepam in tudi se mi zdi logično, kajti standard VDSL2 je bil ratificiran šele enkrat zime leta 2006. Menda T-2 ima VDSL že od oktobra 2005. Je res da ikasonov čip zdaj (?) podpira VDSL2 samo kje pa piše, da prej ni delal čip samo za VDSL1. VDSL1 pa vem da ima 12(a, b način) MHz. To govorim na blef in samo sklepam.
Jaz samo sklepam in tudi se mi zdi logično, kajti standard VDSL2 je bil ratificiran šele enkrat zime leta 2006. Menda T-2 ima VDSL že od oktobra 2005. Je res da ikasonov čip zdaj (?) podpira VDSL2 samo kje pa piše, da prej ni delal čip samo za VDSL1. VDSL1 pa vem da ima 12(a, b način) MHz. To govorim na blef in samo sklepam.
moi ::
moglasi se mi zdi da nisi razumel cist zadeve. Ce me najprej vec kot en teden nategujejo in mi ne pridejo prkljucit po tem ko mi telekom odkljuci, nato mi vec kot 2 mesca ne dela ce se telefonira (isdn) in mi samo pravijo ja bomo poslali tehnika, ta koncno po 2 mescih pride in ugotovi da je tako kot pri vecini drugih z isdn napaka, ga vprasam kaj lahko naredim in on rece, da on ni pravilen naslov za to. Posljem priporoceno pismo na T-2 s pritozbo in kopijo ugotovitev tehnika (poleg prekinjanja tudi upload ni dovolj velik), in me ponovno nategujejo 1 mesec brez odgovor. Torej kako bi ti takim reku ki te nategujejo 4 mesece?
oh no its alive
Odpovej škartasto ISDN in pojdi na polno razvezan dostop. Tole telekom NAMERNO zayebava, da se folk ne bi priklapljal na T-2. Ne jim nasedat!
moglasi ::
Moi: No, prvo moraš ugotoviti "kdo" te nateguje, da mu rečeš da je "peder".
Res pa je.. če te nekdo res nateguje že več mesecev... in je moškega spola.. in je po tvojih besedah "peder".. potem mi povej kdo si ti?
Sedaj pa zares..
če ti ISDN prekinja.. T-2 zagotovo niso krivi temveč TELEKOM.
Torej se obrni na TELEKOM.. zahtevaj rešitev.
NavadniNimda:
Ne verjamem pa da TELEKOM/SIOL zanalašč nagaja. Bolj se mi zdi da so samo zelooo nesposobni.
Res pa je.. če te nekdo res nateguje že več mesecev... in je moškega spola.. in je po tvojih besedah "peder".. potem mi povej kdo si ti?
Sedaj pa zares..
če ti ISDN prekinja.. T-2 zagotovo niso krivi temveč TELEKOM.
Torej se obrni na TELEKOM.. zahtevaj rešitev.
NavadniNimda:
Ne verjamem pa da TELEKOM/SIOL zanalašč nagaja. Bolj se mi zdi da so samo zelooo nesposobni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: moglasi ()
Marsikaj se bo še povedalo v naslednjih mesecih. Če se ne bo stanje pronto poboljšalo, bo tudi kakšno paradajzarsko ime priplavalo na površje, to jim lahko slovesno garantiram! Bodo že videli, banda voluharska skorumpirana državno-skledarska!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()
Poglej kdaj je "neodvisni" Apek zapisal, da telekom postavlja zanič razcepnike uporabnikom, ki ohranijo telekomovo telefonijo: 29.NOVEMBRA 2006
LINK: KLIK NA PDF dokument
(Na prvi strani je...)
Danes je že en mesec, pa niti odločbe še niso izdali. Vsi vedo, da so dali na trg škartaste razcepnike, pa nihče nič ne naredi, da bi se jih zamenjalo, razen da je Apek napisal eno "mnenje" na to temo. Toliko, da Evropsko komisijo lahko za nos vleče. In Apek bo igral svojo šarado še celo leto 2007, dokler ne bodo prišli cajti, za privatizacijo telekom kurnika, ki je prazno kukavičje jajce v zelo dragem žaklju. Ne, ne gre za nesposobnost - gre za načrtno svinjarijo, ki se ji NE sme nasedati!
Par vodilnih je treba pofrcati po nosu, pa nekaj tistih državnih organov, ki so jih tja nastavili - tole NE leti na večino zaposlenih, ki se trudijo kot vsak od nas. Uni ta vodilni (vsaj nekateri) so politično nastavljeni maymuni - to je treba razkrinkati & razhajkati, da se jih čimprej znebimo z odgovornih funkcij. Pa to ne velja le za telekomunikacije ampak za vse branže gospodarstva, kjer se vlači država - braniteljica paradajzarskih interesov.
Za potem pa predlagam, da se jih na polje nažene krompir okopavat. To opravilo baje pozdravi lastno zaverovanost v svoj skorumpiran ego - potem bomo lahko rekli "da so imeli krompir"!
LINK: KLIK NA PDF dokument
(Na prvi strani je...)
Danes je že en mesec, pa niti odločbe še niso izdali. Vsi vedo, da so dali na trg škartaste razcepnike, pa nihče nič ne naredi, da bi se jih zamenjalo, razen da je Apek napisal eno "mnenje" na to temo. Toliko, da Evropsko komisijo lahko za nos vleče. In Apek bo igral svojo šarado še celo leto 2007, dokler ne bodo prišli cajti, za privatizacijo telekom kurnika, ki je prazno kukavičje jajce v zelo dragem žaklju. Ne, ne gre za nesposobnost - gre za načrtno svinjarijo, ki se ji NE sme nasedati!
Par vodilnih je treba pofrcati po nosu, pa nekaj tistih državnih organov, ki so jih tja nastavili - tole NE leti na večino zaposlenih, ki se trudijo kot vsak od nas. Uni ta vodilni (vsaj nekateri) so politično nastavljeni maymuni - to je treba razkrinkati & razhajkati, da se jih čimprej znebimo z odgovornih funkcij. Pa to ne velja le za telekomunikacije ampak za vse branže gospodarstva, kjer se vlači država - braniteljica paradajzarskih interesov.
Za potem pa predlagam, da se jih na polje nažene krompir okopavat. To opravilo baje pozdravi lastno zaverovanost v svoj skorumpiran ego - potem bomo lahko rekli "da so imeli krompir"!
Zgodovina sprememb…
moglasi ::
Hmm... sedaj pa ne vem kaj mi je narediti. TV sem na SIOL predčasno odjavil.. Nikakor jim v 4 mesecih ni uspelo izboljšat sliko, in .. zvok.. je bil naravnost katastrofa! Glede zvoka sem 4 mesece prosil za odgovor.. nič.. tišina.. nobenga odgovora. Sedaj pa mi bodo aminota zaračunal.. pa naj ga.. Ko zberem dnar za aminota.. bom pa še vse ostalo predčasno odjavil.. telefon in internet.. pravzaprav.. zahteval bom vzpostavitev prvotnega stanja.. naj mi vrnejo moj telefon.. vse drugo bom pa od t-2 vzel.
(se pravi še internet)
ja tko je to.
(se pravi še internet)
ja tko je to.
Pametno! Pa še en nasvet vsem - dandanes se telekomunikacijska oprema pač ne kupuje, ampak se vzame v najem. Naprave prehitro zastarajo in se navadnemu folku res ne splača kupovati tega đanka. Splača se samo podjetjem, ki dajejo opremo v najem, ker kupijo veliko te robe po recimo 30% vrednosti "suggested retail price". S tem se da uspešno konkurirati na trgu storitev, v zadovoljstvo uporabnikov in ponudnikov.
Jasno pa se vedno najdejo kakšni nenasitni tepiharji, ki ta đank prodajajo naprej za drage pare, kot da bi šlo za elixir mladosti. Ne kaže jim nasedati in jih financirati!
Jasno pa se vedno najdejo kakšni nenasitni tepiharji, ki ta đank prodajajo naprej za drage pare, kot da bi šlo za elixir mladosti. Ne kaže jim nasedati in jih financirati!
Zgodovina sprememb…