» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
126 / 241
»»

moglasi ::

Ja.. sem bil na T-2.. Namreč ni mi bil všeč telefon, katerega sem dobil..(slab kontrast ekrana).. Pa sem rekel.. bi raje kar svoj analogni tel. priključil.. in sem koj dobil škatlco (ki je sicer še nisem utegnil priključit). In zaželel sem si še enga AMINOTa.. takoj dobil..(za 500 sit na mesec).. Pošteno. Nič se ne rabim bat, kaj bo z njim ko bom HD televizijo kupil.. Šel bom in ga zamenjal za druzga aminota.. takega ki podpira HD televizijo.
Tistga Milana pa tud nisem rabil plačat..
Drži!

NavadniNimda ::

To opremo Kitajci proizvajajo za 1$ na tono. Zato se tam to kupuje. Po drugi strani se pa recimo v Franciji kupuje tartufe. Nikakor pa ne telekomunikacijska oprema.:|

Brane2 ::

BTW. Še vedno imam probleme s full izrazitimirdečimi robovi vsega na TVju, tudi recimo pri kakih menujskih slikah, ki jih riše amino in z dosti rdečega šuma v sliki.

No, včasih. Pravzaprav kar pogosto. Je možno, da je škripnil Amino ? :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

NavadniNimda ::

Ja, ali pa so zjahani konektorji na Aminotu ali TV ali kablu. Najprej to preveri - če ne pomaga, pojdi ropotuljo zamenjati. Jutri je še delovni dan, pa baje bo vsaj par ur na dan odprto med prazniki, če komu slučajno crkne kakšen kos opreme.;)

EDIT: Paško pravi, da imaš konvergenco na televiziji slabo. Mislim, da televizije menjajo pri Harveju Normanu.:\

Zgodovina sprememb…

Hardstyle ::

kje v mb se lahko dokopam do PSTN vmesnika?

NavadniNimda ::

Jutri - grad Betnava.

Brane2 ::

TV je nov in drugače nima težav. Aminota se praktično nihče ni dotaknil, odkar sem ga zmontiral, bom pa prečekiral zadevo še enkrat, sploh kabel...
On the journey of life, I chose the psycho path.

moi ::

moglasi a si mogoce zaposlen pr t-2, da jih tako zagovarjas? GLede tega kdo mi ima kaj za nuditi: s t2 sem podpisal pogodbo da mi bojo nudili nemoten dostop do internet in mi tega pac niso sposobni nudit. Zakaj potem sploh sklenijo pogodbo z mano? Bi mar rekli gospod to pa ne gre. A ne. In kot da prekinjanje ni dovolj mi tudi upload ne dosega domenjene hitrosti in kljub pritozbi niso nic uredili. A se ti ne zdi to kratkomalo zajebavanje stranke ? In v splosnih pogojih je napisano, da bodo zaracunali manj, ce storitev ne deluje kot domenjeno (pogodba) in ce uporabnik ni kirv za to motnjo (sem mar jaz kriv da so nesposobni in ne znajo uredit s telekomom, in da ne vejo koliko je sposobna moja linija uploada?)
oh no its alive

moglasi ::

Nisem zaposlen pri T-2, sem pa zelo nezadovoljna stranka SIOLA.
Kolikor sem seznanjen.. pri T-2 odštejejo znesek če linija ne deluje tako kot bi morala.Vsaj enemu mojemu znancu zagotovo so.

moi ::

torej men po 2 mesecih se zdej niso. glede siola. Delal je bolj stabilno in vse. Je pa res da pac gre hitrej in cenej t2, sam kaj kurac k me vsakic dol fukne takoj k je telefon v uporabi. in zarad gnilga uploada bi bil tud t2 telefon zanic
oh no its alive

NavadniNimda ::

Moi - po splošnih pogojih moraš v osmih dneh po prejetju računa poslati reklamacijo. Pisno. In se ti bo upoštevalo, ampak samo za tisti mesec.

Katastrofalno slabo vzdrževane linije, oplemenitene z zelenim volkom na vseh spojih med centralo in tvojim domom, se T-2 ne sme niti pritikati, ampak je to izključno v domeni telekoma. Telekomarji pa ponavadi od-defaultajo, da pri njih je pa vse v redu, saj zagotavljajo le telefonijo! Če bi ti kdo tole uradno povedal, bi ti šel nazaj na državnega operaterja, ali pa katerega od državno sponzoriranih "alternativcev". Točno tako reakcijo so tej kljukci pričakovali. Zato se tega ne razglaša (Forum je izjema). Samo s tako politiko se da razbit te skorumpirane kljukce, katerim beseda "pravna država" pomeni le še en vzrok več za smeh.

Voyager ::

moglasi: Morda res pri T2 odštejejo kak tolar, če so težave z linijo, samo ti povem, da bi sam tudi cel mesec plačal, kljub nedelovanju njihovih storitev, če bi le videl da se res kaj dela na odpravi napake. Meni je osebno T2 bolj ali manj vredu delal nekje 6 mesecev, od začetka decembra pa samo prekinja, tudi parkrat na minuto, tako da je zadeva postala neuporabna. Starša sta nekako že obupala, sam pa trošim še nekaj zadnjih dni optimizma, da se bo kdo od tehnikov narisal pri meni, da se zadeva uredi. Samo verjetno bomo vse skupaj odjavili zelo zelo kmalu, ker 15k na mesec pa tudi ni kar tako stran metati.

Še dobro da nismo kabelske TV odjavili, drugače bi morali še priklop zopet plačat, za praznike pa nam je T2 pripravil lepo žmiganje in kockanje TVja. Hvala T2!

Pa sem mislil, da je izpad za 30 min na SiOLu enkrat na pol leta nekaj nezaslišanega, pa sej ne da bi jih hvalil.

moi ::

Nimda kaj pol jim naj vsak mesec posiljam pritozbe za racune? pa denar ki ga zapravim za pisma in klicanje na helpdesk? A mi bojo to tud mogoce povrnal?
oh no its alive

NavadniNimda ::

Ja, vsak mesec to naredi, ampak sproti. Če lahko, pojdi tja osebno. Sicer pa že ena celomesečna reklamacija zna pospešiti reševanje tvojega problema. No, če ti ne dela, imaš pravico si izbrat ponudnika, ki ima drugačno tehnologijo in bo potem morebiti tudi tebi delalo. Zato se probaj zmenit, da te priklopijo drugam na njihove stroške (če ti res nič ne dela in če imaš res poštimano interno inštalacijo in je krivda res pri telekomarjih).

Potem pa nazaj na T-2 čez recimo 6 mesecev, ko bodo nove tehnologije z večjim dosegom in močjo signala. Ne kaže pozabiti - ne gre za nemarnost T-2, ampak za politično dirigirano nagajanje nacional-operaterja! Žal ga vedno nayebjmo ljudje, ki jih boliqwinta za dvorne igrice državnih organov.;((

Cokolesnik ::

Če T-2 na spletni strani ne objavlja / pojasnjuje dogodkov, ki so se zgodili v teh dneh in povzročili zaskrbljenost nemalega števila uporabnikov T-2, pa so o tem pisali novinarji Financ:


Napadli T-2 omrežje
Pri ponudniku internetnih storitev T-2 so zabeležili večji napad na njihovo omrežje.


Uporabniki elektronske pošte so v torek zvečer prejeli elektronsko pošto, ki je bila namenjena drugemu uporabniku T-2 storitev. Pri tem so se odprla vprašanja morebitnega vdora v T-2 omrežje ter prilastitve uporabniških podatkov in njihove elektronske pošte. Poskus vdora, kot pravijo pri T-2, je bil uspešno zaustavljen, prav tako pa so preprečili nadaljnje pošiljanje takšne masovne elektronske pošte njihovim uporabnikom. T-2 sicer skrivnostno molči o podrobnostih napada, samozavestno pa poudarjajo, da vdor v njihovo omrežje ni mogoč.


Izvorna novica
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Hardstyle ::

Oseba, ki je izjavila, da vdor v omrezje T-2 ni mogoč naj si poišče delo pri komunali, ker si ne zasluzi, da dela pri takem podjetju in izjavla take bedarije! V cisto vsak sistem se, da vdreti le zanimanje je potrebno vse ostalo so "malenkosti"! S takimi potezami si T-2 nabira črne pike in posledično bodo prišli na slab glas! Tudi tistih izjav, da je za vse kriv nacionalni operater imam počasi vrh glave! Sej pa smo v EU zaboga naj T2 poskrbi, da bo nacionalni operater zamenjal infrastrukturo naj se pritozi na vse mogoce organe in ne samo na APEK. Ker jaz osebno še nisem zasledil, da bi T-2 osebno pritisnil na nacionalnega operaterja zaradi slabo vzdrževane infrastrukture ampak sem bral le o prednapetostnih zaščitah, ki pa so sedaj stvar preteklosti.

In ne mi zdaj rečt, da bo vse bolje ko bo optično omrežje, ker gratel oz. T-2 še dolgo časa ne mislita vleči optike po krajih, ki nimajo 100k prebivalcev saj se jim ne splača!

Cokolesnik ::

Malo zares... Ali ni izjava, da vdor v omrežje ni mogoč, malce nerealna glede na to, da so hekerji vedno korak pred... Jaz bi se bolj skliceval na visoko raven varnosti v omrežju, ne pa na kondom, ki nikoli ne poči, če že pojasnjujem dogodke.

In še... Zakaj T-2 (samozavestno) odgovarja novinarjem, sami pa ne dajejo izjav za javnost na spletnih straneh? Marsikdo je prvič prejel pošto, ki jo ni pričakoval in prvič posumil v možnost zlorabe baze uporabnikov T-2. Tako je zaznati na vseh forumih o tem dogodku. No, to bi moral vprašati T-2 in ne na forumu.

@Hardstyle: ne se bati, ker T-2 najverjetneje ne bo edini ponudnik optike ali drugih svetlobnih rešitev.:)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

flier ::

Jaz bi se pa raje vprasal o "strokovnih" novinarjih ki napisejo bedarije v stilu da so uporabniki prejeli posto drugega uporabnika. Kot da ta "strokovnjak" se v zivljenju ni slisal za Bcc:.

roscha ::

ne se bati, ker T-2 najverjetneje ne bo edini ponudnik optike ali drugih svetlobnih rešitev



Lastnik optičnega omrežja je Gratel. T-2 je samo ponudnik storitve preko njihove infrastrukture.


Če pa ciljaš na to, da bo Telekom kar preko noči dosegel to kar Gratel počne že 2-3 leta se pa krepko motiš.
Infrastrukturo je treba naredit na novo. Telekomarski obstoječi kanali so polni, v jaških tudi v sanjah ni prostora
za spajanje optike etc. To kar počne Telekom je na SW področju osvojil Microsoft. Napovedovanje nečesa,
kar še dolgo ne bo dosegljivo.

In meni verjemi, da dokler se Telekonj ne bo sprivatiziral je čvek okrog njihovega FTTH/N navadno metanje peska v oči.

roscha ::

Še nekaj v razmislek: O VDSL2 Telekom/Siol joka že najmanj pol leta, zadeva pa še vedno ni funkcionalna.

Klasično metanje peska v oči. Wapourware pravijo temu na software področju.

NavadniNimda ::

Jaz bi se pa raje vprasal o "strokovnih" novinarjih ki napisejo bedarije v stilu da so uporabniki prejeli posto drugega uporabnika. Kot da ta "strokovnjak" se v zivljenju ni slisal za Bcc:.
Touche, Mr. Flier!8-)

Danes sem govoril z osebo v T-2, ki je dal pričujočem novinarju izjavo v zvezi s tem "kao" dogodkom. Zatrdil mi je, da je novinarju povedal povsem nekaj drugega in da si je novinar tisto, kar piše v članku, izmislil.

Jaz sicer dopuščam možnost, da si ni izmislil, ampak mu je bilo narekovano "iz določenih državno-prikoritniških virov".:8)

Zgodovina sprememb…

CCfly ::

Ne domači strani podjetja T-2 ne vidim nobenega obvestila za javnost. Prav tako kot naročnik T-2 nisem prejel nikakršnega obvestila o dogodku, ki bi pojasnil dve nepričakovani sporočili v mojem poštnem predalu. Vas je morda sram ali so spet krivi državno-prikoritniški viri, ki jih kar sedaj omenjaš že kar non-stop (predvsem sebi in T-2 v škodo) ?

Namreč T-2 v odnosu do svojih strank nikakor ni nedolžna ovčka, ki ji šrkjanček venomer brije kožuh, pravzaprav si brez poznanstva s katerim od zaposlenih v T-2 hitro na suhem. Za dokaz lahko vzameš kar množico ljudi na tem forumu, ki so si jih podajali med T-2 in Telekomovim helpdeskom.
V mojem primeru se je izkazalo, da po dveh mesecih ni bil kriv Telekom, temveč si preprosto nihče ni vzel časa, da bi poklikal nekaj opcij v administratorskem programu (nazadnje sem obupal in obšel helpdesk). Spregledal sem tudi glede na izbrani paket mizerni upload (tukaj krivdo nosi Telekom; pozneje sem paket zamenjal) in kolcanje pri VoIP telefoniji (ki sedaj dela že kar zadovoljivo).
Z veseljem sem opazoval izboljšanje razmer na T-2, vendar pa očitno nekaj stvari še vedno šepa. Ena najbolj perečih je "Vsega je kriv Telekom." mantra, ki slej kot prej izpade kot večno opravičilo. Ne zapravite si zaupanja in simpatij uporabnikov z "naci operater" retoriko.

Kar se tiče članka, pa bi moralo vsakemu malenkost bolj pazljivemu bralcu pasti v oči pomanjkljivo citiranje virov in nenavadno skope ne-informacije. IMHO šoder.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

mitja_i ::

Prav tako kot naročnik T-2 nisem prejel nikakršnega obvestila o dogodku, ki bi pojasnil dve nepričakovani sporočili v mojem poštnem predalu.
jaz tud na Gmailovi strani nisem nič videl, pa dobim 100 spamov na dan :\

Brane2 ::

NavadniNImda:

V tem primeru nič lažjega- dolžni so vam objavo popravka.

Na vašem mestu bi jo izkoristil za čimbolj "nepravniško" sporočilo, drugače bo videeti, kot da nekaj skrivate.


Aja, pa pred tem bi ga dal na vpogled kakemu lektorju, da uni tam ne bi imeli izgovor za svoje "lektoriranje".
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

CCfly ::

Prav tako kot naročnik T-2 nisem prejel nikakršnega obvestila o dogodku, ki bi pojasnil dve nepričakovani sporočili v mojem poštnem predalu.

jaz tud na Gmailovi strani nisem nič videl, pa dobim 100 spamov na dan :\


Da ne bo nesporazuma. Nič nisem hud ker sem dobil tisti dve sporočili. Le muči me to, da T-2 ni uspel spisati enega ubogega sporočila za javnost, ki bi pregnalo meglo. Lahko bi strnil oba stavka v "obvestila ni bilo niti na domači strani niti v mojem poštnem predalu". Se oproščam za nespretnost.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

EjTi ::

Nimda nekaj zagotavlja, da se ni vdrlo v T2 omrežje. Kako sem potem dobil te maile za prijavo na partis, popaj potral (to je kako so dobili moj email naslov), če sta bila edina maila, ki sem jih poslal (preko T2 webmaila) poslana na tehnično pomoč T2? Tako da se mi zdi zatrjevanje, da T2 nima tukaj nič zraven, malo lažnjivo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EjTi ()

OChack ::

....za one gor..če hočš da net dela vredu treba telekom telefonijo skenslat ker je zlo problematična, raj njihovo IP uzet, pa obdržat oz. prenest cifro (to je blo rečen onim ki tm delajo v službi pomoč strankam)
glede nezadovoljivega uplowda je pa tko ti plačaš recimo paket 4m/512k pa ti recimo sam 400k uplovda pa še to se sesuva.
zj varjanta je al plačuješ za to hitrost pa ti dela al ap tud ne pa zlo se sesuva, al pa enostavno nižji paket uzameš, vsaj tko so kolegu rekl k je pre4d kratkim naroču
Int€l inside, IDIOT Outside

;-) ::

Imam povezavo 1/1 ping v špilu mi ne preseže 40ms nikol...mam pa drug proglem. Uploada mi le z 60kbps in nikoli več;(( Kaj naj naredim?

Je možno da je to zaradi oddaljenosti 2100m od centrale ali kaj druga.

Hardstyle ::

Če ti tak deluje bodi srečn :) Ker 2km pa je kar precej pri VDSL! Jaz sem na cca 1400 po kablu pa mi upload dela max 75kB/s !

NavadniNimda ::

Nimda nekaj zagotavlja, da se ni vdrlo v T2 omrežje. Kako sem potem dobil te maile za prijavo na partis, popaj potral (to je kako so dobili moj email naslov), če sta bila edina maila, ki sem jih poslal (preko T2 webmaila) poslana na tehnično pomoč T2? Tako da se mi zdi zatrjevanje, da T2 nima tukaj nič zraven, malo lažnjivo.
Recimo "baraba A" ima seznam email naslovov pri "ponudniku B", ki so prekinili in odšli k "ponudniku C". Ta seznam email naslovov potem spremeni tako, da samo spremeni končnico email naslova in doda zraven "@t-2.net". Kar nekaj naslovov je prav gotovo narejenih po tem receptu...

Hočem povedati, da je tisoč načinov, ki so precej bolj prozaični kot "vdor", "zaustavljen poskus vdora" in podobno. Komu koristijo take dezinformacije?:D

Zgodovina sprememb…

wishmaster ::

Tak vredu, da Telekoma ne obsojajo>:D >:D >:D >:D
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Muzo ::

Ah, nč tazga, jst dnevno dobivam maile od drugih siolovih uporabnikov, ki ne obstajajo več LOL

NavadniNimda ::

Muzo, morebiti so pa tej, ki ne obstajajo več, pri kakšnem drugem ponudniku in imajo samo drugo končnico.;)

CCfly ::

Načeloma bi lahko imena in priimke preprosto potegnili iz TIS-a.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

danielka84 ::

Nimda, imas mogoce kaksno informacijo za centrali Zreče ter Boharina, zadnja menda ni posodobljena, so kaksni plani?

NavadniNimda ::

Daniela84 - za ti dve centrali nimam še nobenih podatkov. Imam pa vedenje, da bo v letu 2007 na voljo precej novih tehnologij, ki bodo nekoliko povečale možno razdaljo od centrale. Takrat bodo tej kraji dosegljivi tudi tistim, ki sedaj ne morete imeti T-2. Zato predlagam, da se ljudje v manjših krajih, kjer še ni T-2 (je pa tam že centrala državnega operaterja), prijavijo prek prijavnice na spletnem mestu T-2:
http://www.t-2.net/?AUID=B51A65010521617000C89

Tole je že kar uradna paradigma: cilj T-2 je, da ponudi vsakomur na ozemlju Slovenije sodobne telekomunikacije za spodobno ceno. V tej smeri se je delovalo v zadnjih 18 mesecih, tako bo tudi v bodoče - in to še v okrepljenem tempu!

Manu ::

Mogoče kdo ve, pri centralah v izgradnji kaj je v tabeli mišljeno DA in kaj NE?
Ali NE pomeni, da je telekom zavrnil ali da ni zavrnil izgradnjo kolokacij v določeni centali?

Sklepam, da NE pomeni, da ni zavrnil in bo T-2 kmalu začel z izgradnjo svoje centrale.

NavadniNimda ::

"NE" pomeni, da je telko zavrnil s takim ali drugačnim izgovorom (oni pravijo takim izgovorom "razlogi"), hkrati pa omogoča tam storitve svoji hčerinski firmi.

Zgodovina sprememb…

Wolverine ::

Končno gre res nekaj v dobro smer, ker mi že 2 dni nič ne prekinja linije. Imam ISDN in mi je vsakič prekinilo povezavo, če je kdo od naših klical oz so nas drugi klicali(povezava se ni nazaj vzpostavila), sedaj pa dela tako kot bi moralo že od začetka:D
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

amigo_no1 ::

So ti zamenjali splitter ?

Wolverine ::

Ne nič niso zamenjali, vsaj pri meni ne, upam da bo še naprej tako delalo, tok tok...
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

nekdo123 ::

Ali ostalim tudi Spice Platinum "cuka" (kot bi imel 3fps)?

NavadniNimda: kako tebi dela ta kanal?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekdo123 ()

roscha ::

Spice ima 5 FPS :D
Bloomberg :razjeban popolnoma
Reality: kup čudnih izpadov. 3/4 ekrana zablokira, podnapisi + ton gredo dalje. Čez kako minuto se zadeva normalizira.

Lokacija: Kranj preko FTTH

NavadniNimda ::

Spice, Reality - tole se bo resetiralo zdajle enkrat. Yebemjim piškav firmware na sprejemnikih...

Bloomberg - tlele bi blo pa treba spet enga poslat satelit resetirat!:O

nekdo123 ::

NavadniNimda: A to imate sprejemnik prav od Spice Platinuma, ali je njihova samo dekodirna kartica? In če je samo kartica, katere sprejemnike uporabljate?

roscha ::

@NN

Bloomberg na Hotbirdu dela povsem OK.

Da bi ga sprejemali preko Eutelsata3W, Thor 2 ali Hispasata pa ne verjamem,
ker je na teh treh satelitih kodiran (oddaja se v PayTV paketih: Digiturk, CanalDigital in TVCabo)
Za te pakete pa niti pod razno ne morete kupiti avtorskih pravic, saj so namenjeni za
Turčijo, skandinavijo in Španijo.

Torej?!

Ibex ::

Lastnik optičnega omrežja je Gratel. T-2 je samo ponudnik storitve preko njihove infrastrukture.

Zakaj so potem na pokrovih pa na omaricah logotipi od t-2?

NavadniNimda ::

Evo, krajši TV report:
----------------------

Bloomberg - selijo na drug satelit, zato so težave. Mislim, da bo tole urejeno prec po praznikih. (Una fora z resetiranjem satelita je bila samo za hec, saj NASA ni hotela posoditi Space shuttle-a. ;))

Spice Platinum - samo kartica, na digitalnem delu (predvajajo tudi povsem analogni signal, mi pravijo) ima "občasne težave s kodekom". Morebiti se bo tudi to kmalu poštimalo.

Reality, MTV Hits - menim, da gre za ne-povsem zdebuggiran firmware na sprejemnikih. Ampak firme in modela pa ne smem izdati. Morebiti kdaj kasneje.

National Geo - včasih "odplešejo" podnapisi, ali zvok. Baje je valovna dolžina signala s satelita zelo blizu enga druzga kanala in se včasih oba malo "premešata". Spet sum na firmware.

Tko! Ostalo dela več ali manj 100% stalno, razen kakšen lokalni slovenski, ki oddaja prek parice in se včasih kdaj kej razpade. Tudi na tem segmentu se bo v letu 2007 izboljšalo delovanje. Resno!:))

Zgodovina sprememb…

Tody ::

jest sem pa dones vidu da je paket 1/1 samo 500 sit dražji od najnižjega... Gremo ugibat koliko časa bo ta zadnji paket še obstajal ? Morem po praznikih upgreadat !!

roscha ::

@Smack

Zakaj so pa piše na Telekomovih jaških Livar Gorica? >:D

Preberi si www.gratel.si, ne mislim romanov pisarit.

@NN

Kot že rečeno. Preko satelitske mi Bloomberg dela povsem v redu. Tko da...

Še update: National je šel rakom žvižgat. Popolnoma se mu je scufalo. Zanimivo da preko kabelske dela b.p. vir signala je pa za oba ponudnika enak. S to pripombo, da je kranjski kablar eden najbolj "levih" pa mu dela.

Nehejte šparat in kupovat opremo na kile. Ker drugače bo folk odjavil stvari.

PŠT. Zakaj se mi zakockavajo programi? In ne ni Nazi operaterja in zelenega volka blizu >:D
««
126 / 241
»»