» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
123 / 237
»»

NavadniNimda ::

Brane2 - pri klicih na prenešene številke iz T-2 omrežja, lahko takoj po vtipkani številki pritisneš znak # in klic se gre takoj vzpostavljati. Predpostavljam, da je taka ali podobna funkcionalnost na voljo tudi pri drugih operaterjih. To je ugodno uporabljati, kadar kličeš znance, ipd.

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

a zadnji strani položnice, ki je obarvana oranžno piše: ...Reklamacija - V primeru, da se ne strinjate z zneskom za plačilo, ki je naveden na računu, lahko tega reklamirate z dopisom, ki ga pošljete s priporočeno pošto ali po faksu na številko 059002299. Reklamacija mora biti poslana v osmih dneh po prejemu računa, plačilo pa izvedeno za nesporni del zneska.


Hja, to je že fino, samo jaz kot firma NIKOLI od vas ne dobim posebne položnice, SAMO račun.

Pijem Laško BTW >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

opozorilo se sliši samo pri prenesenih številkah. Ti pa imaš, če se ne motim 0590 cifro.


Super. Nekaj časa nazaj sem razmišljal o tem, da prehod na novo cifro mogoče ni bil optimalen, saj bi lahko obdržal staro.

Vendar če to pomeni "telefonski odzivnik" pri vsakem klicu, tega itak ne bi toleriral.

Super. Ravno optimalno. Prešel sem na "059" ravno ko je vsakogar zanimalo "kaj hudiča je to za ena skupina"... :d
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Brane2 ()

Brane2 ::

Brane2: Pa si končno rešil to težavo z 'neplačanim' računom?


Bomo v ponedeljek zrihtali...
On the journey of life, I chose the psycho path.

antares83 ::

Brane2, če ti kaj ne paše pošlji odpoved in zgini na Siol... 90 % naročnikom storitev T2 dela vse normalno... 10% je pa takšnih kot si ti, ki imajo težave sami z seboj... Če bi bil malo bolj sposeben bi zahteval vodjo info-deska na telefon in se z njim pogovoril.. Naslednji dan bi ga zopet poklical in ga vprašal kaj je zrihtal... Saj zato je tam, da zrihta... Ne pa, da se nekaj zaganjaš in znašaš nad bogimi študentami, ki niso popolnoma nič krivi...
Še enkrat... Pošlji odpoved in idi na Siol...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antares83 ()

Brane2 ::

1. Nerad menjam ljudi in firme s katerimi delam. pretekle izkušnje nekaj štejejo.

2. S SiOLa sem prišel sem-predvsem zaradi visokih cen. Sedaj so cene nižje, in bi drugače brez problema lahko prešaltal nazaj, vendar dokler mi ni treb a tega ne bom naredil. Pa ne zaradi tistega jurja ali kaj podobnega. Saj ne da je čisto nepomemben. Po 1letu sem se navadil T-2ja s tehnične plati in nekako dojel kaj lahko zahtevam, kaj pa je bolje pustit pri miru.

3. Tiste študentke niso "boge". Ne tiste ne nasploh po tekih klicnih centrih- v povprečju.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Če bi bil malo bolj sposeben bi zahteval vodjo info-deska na telefon in se z njim pogovoril..


In če bi ti malo bolj pazljivo bral, bi vedel, da me matrajo zadeve, ki se tičejo računovodje/kinje in s katerimi vodja info-deska nima nič.

Zaradi mene tudi če se oglasi Harry Potter, le če je pooblaščen za obdelavo tega problema. Tako kot se ne mislim pogovarjat o težavah z modemom s snažilko, se ne mislim o veljavnosti računa z nekom, ki s tem nima veze.
On the journey of life, I chose the psycho path.

alienalien ::

Brane2 svaka ti čast za lepe in strpne replike na naša drezanja v tebe.

Ejsi_Disi ::

Ja, samo res.

harvey ::

Samo kot medklic. Za mesec september nisem prejel računa za Mobitel, Telekom in Siol. Bil je namreč nov poštar in so se najverjetneje zgubili v vetru. Po klicu na ustrezne številke, označene na računih za prejšnji mesec, sem kopije računov prejel naslednji dan! Samo en klic stran. Sem prepričan, da bi tudi vse ostale komplikacije uredil z isto osebo na drugi strani linije.

S t-2 imam konkretne izkušnje pri sestrični in lahko v celoti potrdim oceno, ki jo podal brane2. Bravo.

1. Predlagam t-2 uvedbo možnosti elektronskega računa kot imata npr. siol in mobitel, saj gre vendarle za ISP podjetje in ne neko, ki prodaja metle. Sčasoma se bo število uporabnikov povečevalo in s tem bo tudi več intervencij/reklamacij v tem smeri zato je smiselno uvesti racionalen sistem reklamacij (morda preko online obrazca pri servisni strani), da čim manj obremenjuje osebje.
2. pod nujno update/redesign spletne strani - povsem nepregledna (npr. pošteno moraš klikat, da prideš do informacij o stanju omrežja) in pomanjkljiv FAQ. Navodila v PDFjih za vse naprave prevesti v SLO.
3. pohvlana novost je spremljanje postopka, ki je bil prej na meji norosti, da si se prebil do pametne informacije.

@navadninimda
O IMAP še nič novega, poskusil sem imap.t-2.net pa je vse mrtvo.

Brane2 ::

Brane2 svaka ti čast za lepe in strpne replike na naša drezanja v tebe.




Ni panike. Vedno se kaj dogaja, vedno gre kaj novega lahko narobe itd.

Včeraj sem kao finiširal pripravo mašine za svojo računovodkinjo. Vsake 6 mesecev ji ga osvojijo virusi in sledi reformat itd.
Ženska dejanjsko komajda zna pravilno obrnit LCD k sebi in ga gledat s pravilne strani.

No, tokrat mi je dopi* in sem jiz zmontiral Gentooja (>:D ), kjer itak laufa tistih nekaj programov, ki jih ona zna uporabljat, računovodske programe mislim pa preselit bodisi na WIne, bodisi na VmWAre Playerju. V obeh primerih bom lahko naslednji naval virusov ( če bo do njega prišlo) uštimal po novem zelo hitro. Ampak s konfiguracijo so težave. Upam, da jih bom rešil do jutra, ker ženska pride po mašini.

Potem imam tu dirkalni volan, ki sem si ga podaril včeraj G25, no less. 6-prestavni "H" menjalnik, sklopka itd. Samo še mahagonij manjka pa mogoče avtomatska okna pa šibedah :D . No, na testni vožnji na LFS sem mu naredu totalko. Padel je z mize in se razpi*kal. Sledila je kirurško natančna in 4 ure dolga operacija, po kateri bo pacient zgleda preživel. To mi je vzelo dobršen del prejšnej noči in jutra. [ Edit: V garanciji nima "kasko" klavzule :D )

Potem imam pred seboj verlag-Dashofferjev "Praktični vodič po davkih". Zelo uporabna zadeva. Pa ne zaradi tega "zapleta" :D
Čisto tako. Stoji mi na polici že več ko mesec in sedaj sem ga odprl. Nisem prišel niti do ene petine, pa je še prišel 50 stranski update.
CD verzija presenetljivo lepo dela pod wineom na Linuxu.

Vmes me še stražnik zaj* in ne morem sprintat računov, ki bi jih moral poslat v soboto.

Na polici imam še 4-5 "Ponsovih" jezikovnih tečajev, ki tam stojijo že dva meseca, pa se jihnisem niti dotaknil.

Na tleh zraven je škatla z razvojnim kompletom na osnovi TIjevega "Da Vinci" DSPja. Nora stvar. Narejena v mislim da 90 nm, velika ene 1.5cm2, žre manj ko IIRC 1Watt , vsebuje pa poleg 300 MHz StrongARMa tudi DSP, ki premore tam nekje 5 GMAC ! Razvojni komplet je nabit z vmesniki ko novoletna jelka ( Video in in outi, USBju, ATA in SATA vmesniki, CF, SD, MMC itd, mislim da celo wireless. Vse to prištekano na ta mali črni keber.
Aja, pa še 2.5"HDD, na katerem je naložen nek Red Hat Linux !

Definitivno se moram poigrat s tem !

Aja, zraven tega sem dobil odprt Ethernet switch, ki nosi zalo zanimiv Infineonov čip, zasnovan na MIPSu. TIsa stvar je sposobna veliko več kot pretakat pdatke med 4 mrežnimi porti. Zlahka bi recimo lahko poganjala kak strežnik.

Skratka, kupi zanimivih stvari, ki si jih je treba ogledat in postorit, Slo-Tech je vedno le ena, ki se dogaja v bacgroundu, ponavadi ko čakam na kak emerge na Gentooju ali kaj podobnega... :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

@LOL ::

Hehe zanimiva zgodbica. Btw. kako se kaj obnese ta Logijev volan, se pozna dva motorja za feedback, torej je kaj močnejše?:D
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Brane2 ::

Menjalnik je fenomenalen. Res. Ko mi bo crknil menjalnik v "Astri", si bom našraufal tega. Edino par knofov za nastavitev ventilacije pa mogoče za klimo mu manjka.

Volan je kul, ker:

- ga lahko zavrtiš za en in pol kroga v vsako smer
- naj bi imel močnejši feedback

in beden, ker:

- je tanjši kot Momo
- ima paddle preblizu volana in ponesrečeno narejene. čeprav so brušeni, bi se znal med maničnim vrtanjam volana kdo urezati...
- je bolj krhek kot Momo. Ko boš naslednjič v mestni vožnji "prijateljsko" potrepljal volan ob tistem "pa gde voziš pe*eru !", bi te znal čakati klic šlep službe in soliden račun mehanika...
- ker je not elektronike manj ko v 3.5" flopiju, tako po kompleksnosti kot po vrednosti
- ker je cel hype o dveh motorjih v bistvu extra motor, povezan natanko paralelno na osnovni in poganja natanko isti zobnik na isti način.
Oba motorja sta glupa krtačna DC motorja moči kakih 150W, kot jih dobiš recimo pri modelarjih.

Aja, pedali so tudi deloma kul, ker so jekleni in izpeljani kot v pravem športnem avtu, torej da se recimo tiščat gas in bremzo hkrati z eno nogo ( na netu je ravno za tega že opisanih nekaj tehnik :D ) Poleg tega poskušajo simulirat trdoto pravih pedalov, a jim na žalost ne rata popolnoma. Pa seveda trije so- sklpka je tudi zraven. Trdi pedali prinašajo tudi problem drsenja cele enote po podlagi, ker pač moraš bolj pritisnit...

Skratka, dušu dalo za kratkotrajno telovadbo med in po šihtu, samo Logitech malo pretirava s ceno...
Aja, pa ne smeš ga tepst.

/OT
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

MrStein ::

alienalien:
Sicer ne vem samo firmo imaš pa ne poznaš osnov reklamiranja. Račun če ti je dostavljen previsok se nikoli ne poravna le delno ampak se ga v celoti zavrne in skupaj z obrazložitvijo pošlje na T-2


uporabnik12:
Meni so tudi rekli, da poravnam nesporen znesek racuna, kar je totalno mimo prakse.


Telekomov FAQ (pise tudi na vsakem njihovem racunu) : "... Če vložite ugovor, morate plačati nesporni del računa. ..."

ZEKom , 94. clen :
(4) Če naročnik na podlagi 92. člena tega zakona vloži ugovor oziroma pritožbo glede višine zneska na računu, operater do dokončne odločitve agencije ne sme izvesti ukrepov iz tega člena, če je naročnik v roku poravnal nesporni del računa ali znesek, ki ustreza povprečni vrednosti zadnjih treh nespornih računov.


Placevanje nespornega dela racuna je ocitno nekaj znanega v Republiki Sloveniji.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Cokolesnik ::

Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Mrstein:

Plačevanje nespornega dela se včasih prakticira. Ni bil pri meni problem v tem.

Ti lahko recimo rečeš tale "račun je bil previsok in jaz:"

A- "zahtevam, da mi pošljete dobropis za razliko. Se pravi,r ačun bom upošteval, vendar hočem dobropis za razliko (dobropis= v osnovi račun na negativno vsoto)"


...ali...

B-"tega računa nočem videt in ga nisem vknjižil v knjigo prejetih računov, ker je neustrezen. Izstavite mi novi račun."

Nisem nikjer našel napisano, kdo od strani odloča o tem, katera pot bo uporabljena in vsakdanja praksa kaže, da je to bolj stvar dogovora med stranema. Tudi v podpisani pogodbi nisem našell nič o tem.


Je pa stvar v tem, da se morata strani strinjati, katera pot se bo ubrala in ne smeta kombinirati načinov- da bi recimo računa ne vknjižil, nato pa priznal dobropis ali kaj podobnega.

Kar nisem vedel preden sem odprl nove "Davke Enostavno", je da prinaša SRS par sprememb tudi tu. Včasih je bilo recimo tako, da ti je prodajalec moral izstaviti račun za izdano robo ali storitev najkasneje v roku 8 dni. Sedaj s tem lahko odlaša bistveno dlje, če ga k temu ne veže posebej kaka pogodba ali kaj drugega. Lahko odlaša leto ali celo več!
Mora pa odvesti ustrezni DDV na koncu relevantnega obodobja ( ponavadi tekoči mesec), kar v praksi ne prinaša velike prednosti, razen mogoče poenostavljene papirologije v nekaterih primerih.
On the journey of life, I chose the psycho path.

alienalien ::

V glavnem fantje jaz osebno sem do sedaj še za vsak račun, ki sem ga reklamiral poslal dopis v katerem sem navedel sporne stvari in zaprosil za nov obračun in vedno sem ga dobil pri vseh firmah in še nikjer mi ni bilo treba pred tem kaj plačevati. Plačaš po tem ko ti naredijo pravilen obračun.

Cokolesnik ::

Tudi sam sem presenečen nad tem, da je popolnoma nesporno plačati le nesporni del računa oz. obračunane storitve, saj se lahko zalomi marsikje, denimo če si sam izračunam nesporni del zneska in zaokrožim na -0,10 SIT, njihov rač. pa bo za ta znesek pošiljal opomin oz. še neporavnano obveznost, in še bi lahko našteval. Veliko bolj praktično in celovito je, da oni stornirajo celoten dokument, stranka plača popolnoma nov dokument. Iz vidika dobrega sodelovanja to za obe vpleteni strani ne bi smel biti nikakršen problem.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

PecenkA ::

Zaenkrat se ne pritožujem čez t-2. Priklopili so mi včeraj, telefon dela, internet dela s polno hitrostjo, 3 televizije delajo normalno, vse to naenkrat seveda. Upam, da bo tako tudi ostalo. Imam srečo, da sem 250m od centrale.

MEDENA ::

kaj ma volan veze s T2 ?

Brane2: kdaj boš napisal knjigo? >:D

KameHameHa ::

Poglejt si kaj vse si privošči telekom,da ni dosti izbire kot pa,da jih sovražiš!

http://www.t-2.net/?AUID=60568010D1590C0010F6

Na srečo pa se zna vse to spremenit,ker se šušlja v daljavi,da misli T2 ob privatizaciji kupit 25% delež Telekoma>:D

//link
KitaKiHira

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()

Hardstyle ::

Zanima me, če bi lahko kaj takega uporabljali pri T-2?
http://24ur.com/naslovnica/novice/it/20061219_3086350.php

P.S.
Zakaj je neuradni forum(stamcar) down?

//link

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()

alienalien ::

Neuradni forum bo nedosegljiv 24 ur zaradi nadgradnje strežnika.

janko771 ::

Mene zanima tole, ko je telekom odgovoril na poizvedbo kolokacij in sem vidu da je naša kolokacija dobila negativen odgovor, ali drži da bo t-2 res naredu svojo kolokacijo ali je to samo blamaža .
Upam da se bo vse rešilo čimprej.
lep pozdrav
jest

NavadniNimda ::

Saj piše, da bo T-2 izgradil svojo - Telekom, ki je nacionalni operater, namreč MORA dovoliti dostop do bakrenega dela omrežja in MORA sodelovati (dati v najem pod tržnimi pogoji) povezovalne kapacitete (Ethernet brez naprav) med centralami. Če telekom pravi, da ni placa, se ga bo najelo. Če telekom joka in stoka, da imajo vso opremo v enem ubogem kontejnerju, se bo pripeljalo še enega, prefarbalo na oranžno in voila - evo centrala.

Ni razloga, da ne bi VSAK kraj v Sloveniji dobil spodobne telekomunikacije. Ni razloga, da VSAK otrok v Sloveniji ne bi imel stika z vsemi ostalimi na Zemeljski kugli. Telekom to lahko sicer z vsemi kriplji zavira (kar tudi počne, na njihovo žalost tako nespretno, da se jim že cela Evropa reži :8)), napredka pa ne morejo več ustaviti!8-)

registr ::

V zvezi s T2 mene samo nekaj zanima. Vsi ki ste preko njih povezani v splet ali imate kakršn koli problem z dostopanjem določenih strani, ker meni pol strani ki jih imam v priljubljenih noče odpret. Drugače pa pohvale up/dll je dejansko 10/2 in tudi priklop je bil hiter. Brez neta sem cca 2 uri.

Aja pa če mi dll laufa s cca. 80% se mi nalaganje strani precej upočasni, čeprav je še dosti pasovne širine. Je to normalno??

subsubl ::

@registr Normalno ni v primeru da sprejemaš datoteko preko en TCP povezave iz serverja, če pa mrežo obremeniš z 1000 TCP povezavam pa to ni nič takega.(Zadevo malenkost izboljša Firefox, če si slučajno še na IE...)

@Nimda Glede oranžnih central pa podpiram 100% to bi bila zelo huda raklama, čeprav je ne rabimo...ampak vseen :D

KameHameHa ::

ja to zavlačevanje Telekomu kar lepo uspeva!
Sedaj bo t2 sprožil spor pri APEK-u in preden se bo "spor" razrešil bo po tamalem 4 mesece mimo.
Potem pa še 6 mesecev casa,ki si ga vzame T2 za nadgradnjo pa je spet leto mimo,da se ne menim,da bo februarja že leto dni od kar smo posredovali T2 podpise za nadgradnjo centrale!

Ajajaj

Preden bo T2 na voljo pri meni se bom že odselil!!!
pol pa spet znova al kaj?!;(( ;((
KitaKiHira

Dusan_HD ::

Midva s sosedom (si deliva žično) sva tudi upala da bo odobrena centrala za T2. Pa sva naj*....
Januarja mi preteče 2 leti stare vezave (isdn).

Sedaj pa mi nič drugega ne ostane, da greva na nov paket/vezavo 1mbit/256kbps ali pa da še 1-2 soseda zraven pičita k meni in gremo na 2 ali 4 mbite pri amisu. No potem pa spet dilema kateri wlan router vzeti, da bo obvladal 2 redna uporabnika p2p omrežja, 2 uporabnika pa čisto laična.
raY_

maribor113 ::

@raY_

zakaj bi se ponovno vezal na siol? Saj pa narocnisko razmerje ti ne bo prenehalo po izteku dvo letne vezave... enostavno nadaljujes narocnisko razmerje (placujes mesecni strosek) pa ni skrbi o vezavi ali cem podobnem.

V pogodbi si se ti vezal da vsaj 2 leti ne bos prekinil narocniskega razmerja, kar ne pomeni da ti narocnisko razmerje po dveh letih prekinejo ...

bos moral na zalost ostat pri ponudniku kjer si, to pa imas prav .... ne rabis pa ponovne vezave...

Zgodovina sprememb…

Dusan_HD ::

Ali se pa zvežem ponovno, tokrat pač po drugi ceni (skoraj 2000 ceneje) in s tem živim spet dve leti.
Če tako čakam in plačujem 8060 sit za 1mbit.... mi ravno ne diši
raY_

maribor113 ::

@ raY_

ja cen nisem uposteval, a menjava "paketa" pa ni mozna brez ponovne vezave .... ce je temu tako, lahko recem sam zalostno je to :(

Zgodovina sprememb…

antares83 ::

registr:

Kakšno varnost pa si izbral ?

perci ::

maribor: Ne ni možno.

Siol je celo taka svinja, da moraš ob prehodu na drug (siolov) paket plačati pogodbeno kazen, če ti vezava pri prejšnjem paketu še ni potekla.

Za kozlat. To je tudi eden izmed razlogov, zakaj ne grem na siol pa tut, če mi ponudi cenejšo storitev kot t2 (kar ni zlo verjetno).

Brane2 ::

kokr vem, je tista "pogodbena kazen" le povračilo sredstev za opremo.

Če si plačal opremo sam, potem te kazni ni. Če pa ti je zadevo Subvencioniral SiOL, potem hočejo svoj delež nazaj. Ta delež pa je premosorazmeren času, ki ti še manjka do izteka roka.

Nekako tako kot pri subvencioniranih mobilcih...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Muzo ::

Ja on govori ob prehodu na drug siolov paket, kjer uporabljaš isto opremo, tko da to nikakor nima smisla. Pustmo Siol, to je T-2 tema.

moglasi ::

No, tukaj obstaja eno Veliko vprašanje. Res je.. SIOL je subvencioniral recimo AMINOTA, in pa MODEM.. pa vendar... brez mojega dovoljenja je SIOL zakodiral aparate, do katerih zaradi tega NIMAM popolnega DOSTOPA, torej mi je SIOL onemogočil DOSTOP do MOJIH aparatov... to se mi zdi SPORNO.

Vanquish ::

moglasi in kako to, da moreš svoje aparate vrniti, ko prekineš naročniško razmerje:?


si siguren, da nimaš teh aparatov samo v najemu?

moglasi ::

Ne rabim jih vrniti! (na SIOLU) vendar.. so KODIRANI! torej mi je dostop do njih ONEMOGOČEN!
Pri t-2 pa jih imam v najemu.. in jih seveda moram vrniti. (kar je prav). In cena najema pri T-2.. prvi amino je zastonj, vsak naslednji pa 500 sit... kar se mi zdi poštena cena.

MrStein ::

raY_:
No potem pa spet dilema kateri wlan router vzeti, da bo obvladal 2 redna uporabnika p2p omrežja, 2 uporabnika pa čisto laična.

Asus WL-500G Deluxe

2 laicna in dva p2p, brez problemov.
tudi ko sem na treh PC-jih pognal bittorrent in emule z preko tisoc aktivnih povezav, niti trepnil ni.

Karkoli bos nabavil, resno razmisli o menjavi prilozenega smetja z OpenWRT firmware-om (ali dd-wrt, oleg ipd.)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

AntiFriz ::

imam wl500g deluxe z dd-wrt... izredno zadovoljen ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AntiFriz ()

Hardstyle ::

Danes spet težave z telefonijo na območju maribora in okolice!

Malkec ::

Napaka odpravljena!
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

rfmw ::

Na T-2 info številki sem izvedel, da sem 1370m od centrale, naročil pa sem 1M/1M in ohranitev obstoječega PSTN telefona od Telekoma.

Gospodična mi je povedala, da priklop ni možen, češ, oddaljeni ste preveč (meja 1200m). Priklopimo vas lahko samo v primeru, da telekomovski telefon odjavimo ter mi ga po novem zagotavlja T-2.

Seveda me niso nič obvestili o tem, če ne bi poklical, bi čakal najbrž v neskončnost. Kaj spodnji (telefonski) spekter 300-3000Hz res vpliva na VDSL 1M/1M linijo oddaljeno več kot 1200m? Ne verjamem...

Če hočem samo internet, brez njihovega telefona, kaj mi preostane? Siol, Amis, še kdo?
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Malkec ::

Kar pozabi na 1/1 na 1370m po luftu, sploh pa na SRD. Ali pa počakaj še par mesecev do VDSL2 :D
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

antares83 ::

Seveda vpliva... Čisto pravilno ti je povedala...
Težava je v tem, da nekje nad 900 m kabelske razdalje pride do motenj med vdsl in telekomovo telefonijo... Zdaj edina možnost je, da v kolikor razdalja po kablu ne presega 1500m vzameš PRD...

rfmw ::

Hvala.

Če vzamem PRD (polno razvezan dostop)+T-2 telefonijo, kakšna je kvaliteta telefonije T-2? Kolikor vem je to IP telefonija, torej, kakšna kvaliteta je to? Prekinjanje pogovora, napol požrte besede sogovornika in tako naprej, right?
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

alienalien ::

Kvaliteta je odlična seveda če je z linijo vse v redu ni nikakršnih problemov.

Zgodovina sprememb…

ne_kdo ::

danes mam izredno velik ping 38 pa vse do 112ms. kaj bi to bil problem. že včeraj zvečer je bil malo povečan ping.

lp

Malkec ::

Ping do kam?
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /
««
123 / 237
»»