» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
119 / 241
»»

zeeero ::

Jaz pa ne morem verjet, da sredi Maribora ni možno priklopiti T-2. Stanovanje oddaljeno cca. 50 m od Štuka, na nasprotni strani ceste je Trust & Co, Meltal ter še več pomembnejših stavb.

Človek, ki mi daje stanovanje v najem je rekel, da je že dvakrat, celo trikrat poslal poizvedbo, pa še sploh odgovora ni dobil. Neresnost ponudnika?
One Step Closer To Oblivion...

Vanquish ::

ko smo že pri tem - kje je v centru sploh centrala?
Jaz mam stanovanje na Smetanovi in me zanima kam me bodo priključli oziroma, da si izračunam koliko sem oddaljen od centrale?

b ::

uporabnik12: blokiranje outgoing prometa na port 25 je standardna praksa pri vecjih ISP-jih, zato se na to kar navadi. Resitev sem napisal nekoliko bolj zgoraj - na mail serverju odpres porta 587 in/ali 465, pa je.

In mail administratorja se kako briga, da iz njegovega omrezja na leti spam - ce je spama iz dolocenega omrezja prevec, pride celo omrezje na blackliste in vse njihove stranke (vkljucno s tistimi, ki uporabljajo t-2 mailserver) ne morejo posiljati maila na streznike, ki uporabljajo te blackliste. Je zdaj kaj bolj jasno, zakaj je blokiranje outgoing port 25 takorekoc NUJNO, ce ne poznas glih osebno vseh svojih strank in ves, kako se bojo obnasale?

markk1 ::

zeeero ter Vanquish vidva bi spadala pod centralo ki je na Slomskoven trgu (posta) po vsej verjetnosti najboljse pa je da kar sam poklices na t-2 pa jih povprasas o tej stvari kak pa kaj je in bos najbolje vedel kaj je z povprasevanjem ter kje se ustavilo.

lp

zeeero ::

Vanquish, moje stanovanje je na naslovu Smetanova 86 (tisti tri-nadstropni bloki preko Trusta).

Najbližja centrala naj bi se nahajala v Meltal-u, baje pa ni posodobljena... Ne razumem pa, zakaj tega ne uredijo, saj je po moje v teh stanovanjskih blokih precej morebitnih naročnikov storitev podjetja T-2 (beri: veliko študentov).
One Step Closer To Oblivion...

Vanquish ::

zeeero jaz sem pogledal na TIS in sem oddaljen 500m zrak/peš od pošte na Slomšku, tako da ne vem če mi je kaj bližje Trust:)
načeloma sem si dal zdaj delat tu na Teznu, kjer sem zračne cca 900m neko malenkost majn in upam na 10/10 paket.

Za v mestu pa bomo še vidli - bo potrebno prvo videt kdaj bo Triera dovolj daleč z optiko:)

Lp

budili ::

evo tole se pise na moji novi T-2 liniji:D

stvarca je priklopjena ze 2-3 ure, nic izpadov:) , vse skupaj sem cakal 3 tedne
net dela
edino me telefon zaj... dohodni gredo, ko pa klicem koga pa je nedosegljivo
aja prenesel sem telekom st

CCfly ::

Dokler ni porihtan billing ne moreš klicati ven.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

jELKO ::

Mene pa zanima, zakaj dela TTX(teletext) tako slabo? Saj je potrebna cela večnost, da ti prvo stran dobi, pol pa še cela 2 tedna, da jo pravilno osveži?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jELKO ()

Miran ::

Hey dobra tema ... sem že veliko prebral pa ne najdem več tistega kar me zanima... Skratka dobim T2 internet in televizijo na dom, telefonijo bom ohranil pri Telekomu (PSTN), pa me zanima če je res da dohodni klici na telefon povzročijo izpad interneta, televizije ??? Je to res? Ker to se mi zdi že skoraj nedopustno.

Hvala za odgovor!

LP,

Miran
Overclock yourself !

amigo_no1 ::

@Miran
Kolikor mi je znano se to pojavlja samo pri nekaterih, ki imajo isdn.

antonija ::

Jaz mam T2 internet in T1 telefonijo PSTN (in T televizijo8-)), pa ni bilo nobenih problemov.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

uporabnik12 ::

@b Ja ves da :) Se ne strinjam s tem kaj si napisal, prosim pa mi povej kateri se ponudnik blokira odhajajoco posto. Prosim lepo no.

gruntfürmich ::

Mene pa zanima, če se splača dati na modem rutar in preko njega dostopat do interneta, ker imam več računalnikov, ampak T2-jevi modemi pa imajo tudi več izhodov; sosedov ima 4. Zato me zanima če so prednosti da še za modemom dam rutar. In zanima me če mi rutar lahko kaj zviša ping omrežja.
Lep pozdrav
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

uporabnik12 arnes te zaradi spam poste celo odklopi tak za info

lp

Saj prav tak, samo ne blokira odhajajoce poste.

no dobro pol pa predlagaj da blokirajo povezavo samo ce slucajno posiljas spam da se nebos potem bunil na kaksnem principu pa so te blokirali. verjetno delajo vse z razlogom kr tak sigurno ne naredijo nicesar kar nebi bilo premisljeno

lp

uporabnik12: poglej si recimo tu ali pa tu ali tu.

To so zgolj prvi zadetki z Googla, pa so nasteti verjento vsi vecji residental ISP-ji v US.

Verjemi, dovolj dolgo pedenam mail serverje, da vem o cem govorim. SMTP protokol je pac povozil cas in so zaradi tega potrebni taksni ukrepi, pa ceprav so za nekatere uporabnike neprijetni. Sem pa tudi zgoraj opisal, kaksni so mozni workaroundi. Vsakdo, ki uporablja svoj mail server z razlicnih ISP-jev, bi jih itak moral uporabljati ze davno, da se znebi podobnih tezav. V tujini je, kot sem rekel, blokiran port 25 ze dolgo standardna praksa, pri nas pa bo ocitno v kratkem. Komaj cakam.

Kaj bom jaz njim predlahal, njihova stvar kak se bodo obnasali. Sedaj v glevnem ni vec brez obveznosti, skritih stroskov ter omejitve prometa. Kar se tice povezljivosti so sedaj slabsi kot Siol. Se naj zaprejo porte navznoter pa bodo kot Triera (oni kolikor vem zapirajo porte fizicnim osebam do 1024)
Celo so za t-2 rekli da kmalu pridejo ostali porti :)

@b, ti tuji ISPji me nic ne brigajo. Nasi ISPji to niso poceli. T-2 je bil cool ko je bil neomejen. A kdo njim filtrira uplink? Isto mora biti dtudi do posameznika. Internet je svetovna mreza, ne pa omejena svetovna mreza.

ahh, na drugem linku dobro svetujejo:

Solutions
To bypass the port 25 blocking you have these options:

Use a different ISP

Zgodovina sprememb…

woolmark ::

Zakaj se iz T2 telefonskega omrežja ne sliši uvertura pri uporabniku Mobitela?

Zdi se mi nesmisel, saj se sliši iz VSEH svetovnih omrežij, celo če iz Afrike pokličeš nekoga na 031/041/051 in ima ta naštimano uverturo se bo le-ta slišala ob zvonenju... Ne vem kakšna je situacija, če kličeš v SiMobil, saj nimam znancev, ki bi imeli uverturo tam, ampak grem stavit, da je situacija enaka. Verjetno gre za kako nastavitev na T2 centrali...

iration ::

a se ne sliši? super.

D-PaX ::

Mater sem jezen na T-2, še zdaj mi niso prišli priklopa delat. :( Že skoraj 3 mesece čakam grrr.
Isti so kot na siolu naj grejo nekam.;((
Paxy

pivmik ::

Grrr, danes pošljem mail doma in ne deluje ker sem imel poštni strežnik od faksa, ok spremenim na T-2jev.. Pridem v šolo hočem poslat, valda ne dela, spet spreminjat nazaj na šolski mail server. Faking anojing!

T-2 ga sere, spamerji so zmagali, učorabmiki naj*bali.
Kaj preprečuje spamerjem, da ne bodo pošiljali preko alternativnih SMTP portov? Samo vrpašanje časa. Tovrstno izmikanjene pelje nikamor, je samo začasno reševanje problemov s spamerji in manefregističnimi uporabniki. Pošteni uporabniki pa nasrkamo.

SPAMerji: 1
T-2: 0
LP, Gregor GRE^

Brane2 ::

Pa saj to, kot mi je znano, ni nč novega. Tako je tudi bilo pri SiOLu. Mail na SMTP strežnik lahko pošlješ samo preko IPja, ki pripada mreži ISPja, torej SiOL-a...
On the journey of life, I chose the psycho path.

perci ::

Afaik ima vsak isp tako smtp nastavljen tko da ne vem, kaj se usajas, PicNiK?

impossible ::

AMINET 110

Zanima me, če kdo pozna ta TV vmesnik in koliko TV lahko gor priklopim?
Aki se da kaj "prerihtati" za PRIKLOP več TV nanj (2,3,...)?
Kako pa je pri drugih ponudnikih s št. priklopljenih TV - npr. Siol ima tudi neki vmesnik za TV?
LP

biasko ::

----------------------------------------------
Vprasanje!
Modem se sinhronizira na 10/1.1 , trenutno imam internet 1/1, tel. in TV ki delujejo normalno na 1450m od centrale.
Rad bi imel internet 4/1 , ali bo delovalo vse OK?
Ali ima kdo podoben primer?

hvala
-----------------------------------------------

alienalien ::

biasko delovalo bo samo če se boš sprijaznil ko boš na polno downloadal, da ne boš gledal TV, ker bo kockarija.

Franz ::

Meni so na helpdesku povedali, da se mi trenutno modem sinhronizira na 8 MB (max. 14 MB) in da je to premalo, da potrebujem vsaj 16 MB za dva TV!

D-PaX ::

Supr glih zdaj me je klicala iz T-2, :) čez 6 dni me pridejo priklopit, :D končno sem dočakal. :)
Paxy

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D-PaX ()

tomko030 ::

Ne vem ravno če je za v to temo - Amino od T2 ima zadaj možnost še USB - nikjer nisem zasledil, ali lahko na ta USB kaj priklopiš - recimo zunanji disk - jaz sem ga, vendar ni nobenega učinka in tudi v nastavitvah in v uradnih navodillih ni nič napisano glede tega. Če kdo ve kaj glede tega bi prosil, če mi sporoči.

SasoS ::

nič ne morš priklopit

mitja_i ::

@tomko - kaj ko bi si zares prebral "uradna" navodila?
klik
@SasoS - zaenkrat ;)

;-) ::

nikjer nisem zasledil, ali lahko na ta USB kaj priklopiš - recimo zunanji disk - jaz sem ga, vendar ni nobenega učinka

OMG (smeh) OWNED!

madmitch ::

Glede na to, da net potrebujem za delo in mi izpad enega dne naredi kar debelo škodo, tako v denarnici, kot na živcih, me zanima kakšne so vaše izkušnje, se je stabilnost popravila ali je še vedno bolj šibka stran. To je namreč še edini a velik razlog, zaradi katerega plačujem siolu.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

NavadniNimda ::

ISDN moti širokopasovno povezavo: APEK je izdal ugotovitve, pripombe in odgovore, kjer je med drugim razvidno, da ga telekom biksa s poceni škartastimi razcepniki za ISDN, ki povzročajo, da nekaterim uporabnikom (ne samo T-2, ampak tudi ADSL-2) pade internet, ko zazvoni ISDN telefon.

Evo odlomek, kjer je Apek neomajen:
Agencija s tem v zvezi ugotavlja, da mora biti negovorni (mišljeno je "negovorni del frekvenčnega spektra", N.N.) pas na voljo v takem obsegu, da s tem niso motene širokopasovne storitve ( :)) ), ki jih želi uporabljati upravičenec. Družba Telekom Slo.d.d. mora poskrbeti za ustrezno prilagoditev svojih razcepnikov in storitev.

Gornji citat je iz prve strani tegale dokumenta:
http://www.apek.si/cache/bin?bin.svc=obj&bin.id=825

Evo link na vse dokumente glede širokopasovnega trga (11):
http://www.apek.si/si/content.cp2?aid=776&linkid=1

Tole se dogaja samo zato, ker smo v Evropski Uniji!8-)

Zgodovina sprememb…

picnik: Na tvoj problem je pomislil ze marsikdo, se ti ne zdi? Zgoraj omenjeni alternativni SMTP porti morajo obvezno zahtevati avtentikacijo, ce je uporabnik izven njihovega omrezja. Niso namrec namenjeni posiljanju poste server-to-server, ampak samo client-to-server, tu pa lahko (in morajo) zahtevati geslo pri vsakem posiljanju.

Se vedno trdim, da je T-2 s tem naredil dobro potezo. Spama iz njihovega omrezja ne bo vec (verjetno imajo tudi kaksen rate-limiting na svojem mail serverju, da uporabniki ne morejo posiljati tisocev mailov, kot bi jih lahko direktno s svojega prikljucka, sicer niso naredili nic), poslovni uporabniki, ki bi lahko imeli potrebo posiljati vecje kolicine poste, niso omejeni (predvidevam, da se jim ne zdi nic narobe s staticnim IP-jem :), in obstaja tudi nacin, kako lahko tisti, ki zelijo uporabljati drug SMTP streznik, le-tega tudi uporabijo.

Na dan, ko so vkljucili to blokiranje, je klical en od uporabnikov (njegov ISP je T2) postnega streznika pri moji stranki, da ne more vec posiljati poste. Po nekaj minutah smo ugotovili, da je port blokiran, prestavili na 587, in stvar tece naprej nemoteno. Res je bilo malo neprijetno, ker je stvar prisla za nas nenapovedano, a nic katastrofalnega.

In ja, komur je to blokiranje tako hudo, naj zamenja ponudnika. Jaz bi zaradi _tega_ kvecjemu saltal na T2. Res je, da ima T2 na glavi en kup masla (bwin,...), ampak ta poteza IMNSHO ne spada med maslo. Koneckoncev lahko narocis staticen IP naslov (brezplacno!), in problema ni vec. Ni potrebno narociti drazjega paketa, kot je to praksa pri zgoraj omenjenih ISP-jih v the land of the "free".

In se odgovor za tistega, ki mu le-ti niso relevantni: grow up. Cela Slovenija nima toliko prikljuckov kot vsak od njih posebej. My ass niso relevantni. Blokiranje outgoing prometa na port 25 je bloody industry best practice. Like it or not.

vasquez ::

Ker ne dobim odgovora od T2 na email, sprašujem še tukaj: je možen pri T2 ločen račun? Npr. da firma plača internet, fizična oseba pa IPTV (na enem priključku)?

@b: Nimam jaz kaj rast. Iz Amerike pa res ni prislo kaj prevec dobrega. Najbolje da se pol nardijo da lahko posiljas samo ce je mail from: @t-2.net
Tega ne pocenejo vsi, T-2 pa se je pac odlocil da to pocne. Ti pa ce mas rad da te kdo omejuje pa uzivaj.
Kupo sem IP brez omejitev, in jaz ne spamam. Ce ne znajo to resevat dinamicno, naj dajo vsem staticne IPje pa naj pol sankcionirajo spamere, ne pa stvar generalizirat.

Zgodovina sprememb…

antonija ::

@uporabnik12: Naredi uslugo sebi, T2, meni, vsem ki berejo to temo... in zamenjaj ponudnika interneta. T2 ti vec kot ocitno ne odgovarja.;)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Ali kdo ve, kdaj bi naj T2 zacel ponujati brezzicne SIP telefone?

Kmalu!:D

Je to obicajen "kmalu" ali T2-jev "kkkkmmmaaaalllluuu". Ker ce je T2-jev potem moram najt neko drugo resitev za echo efekt!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Franz ()

kakšen "echo efekt"?

Taksen, da tisti, s katerimi se pogovarjam slisijo sami sebe oziroma delcek tistega kar govorijo, s casovnim zamikom!

to maš zafilan upload in je treba pogledat kakšno linijo imaš ter vsaj omejit linijo najprej. Brezžični IP tega ne bo rešil

Ne nic nimam zafilano! To je standarden problem pri uporabi analognih telefonov za IP telefonijo. Problem nastane v hibridu, kjer se po dveh zicah prenasa zvok od mojega sogovornika na moj telefon in od mojega telefona na sogovornikovo stran. Echo efekt je sicer prisoten tudi pri klasicni PSTN telefoniji vendar ni motec, ker ni casovnega zamika!

alienalien ::

Franz to imaš ti problem na liniji in ni nič to standardnega. Pri nas imamo Belca od T-2 in nimamo nikakršnih echo efektov.

Ja Belco je IP telefon ne?! Jaz pa uporabljam analogen telefon!!!

Cisco pravi:

The perceived echo leak is most likely in the terminating side of the network for the following reasons:

•Leak-through happens only in analog circuits. Voice traffic in the digital portions of the network does not leak from one path into another.

Analog signals can leak from one path to another—electrically from one wire to another (called crosstalk), or acoustically through the air from a loudspeaker to a microphone. Also, analog signals can be reflected in the hybrid transformer in the tail circuit.
««
119 / 241
»»