» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
117 / 241
»»

Mac ::

Kaj pa je potem to če pravite, da se identiteta (ime in priimek) ne da izključiti ?

bdx ::

Evo. Telekom me je odklopil, zdaj me zanima kdaj pridejo T-2 namontirat? Včeraj so mi rekli, da bodo danes vse uštimali. Kako je to v praksi, koliko se čaka?
progamer

Zlikovec ::

Odvisno od posameznega monterja. K meni je prisel en dan za telekomovim in se opravičeil, ker da je imel prejšnji dan preveč dela. Mislim da te morajo kmalu poklicati.
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

reber ::

Ejga Mac, kje si pa ti pršu do tiste tabele s kodami za telefonijo?

Mimogrede pa bi vprašal, če je kdo opazil, da se izgublja elektronska pošta na T-2, ker jaz sem opazil, da pošta zelo zamuja, oziroma se marsikatero sporočilo kar izgubi, pošiljatelj pa o tem ne dobi obvestila. Zelo zoprna reč, če gre za kakšno naročilo, potem pa mi folk serje po glavi zakaj nisem naredil ali pa vsaj odgovoril, jaz pa lahko samo butasto gledam, ker o tem nič ne vem.

Lime ::

Opazil sem da pošta hodi z zamudo, da se izgublja pa ne morem potrditi, ker ni še nihče protestiral, da mu ne bi odgovoril :D .

tomko030 ::

Men se pa dogaja, da če pošjem sporočilo velikosti 5MB ali več, da pride do naslovnika tudi po 16x, meni pa javi napako da je predolgo časa pošiljalo in da prekinja. Sem že klical na T-2, pa žal še ni nobenega rezultata od njih.

reber ::

Mini se je pa zgodilo, da sem 6x dobil pošto ki je imela priponko en pdf dokument, poslan je bil s telekoma (en obrazec) in to direktno na moj @t-2.net naslov, ker sem jim dal ta naslov, ker sem vedel da nekaj ne dela prav. Ne verjamem, da so oni 6x poslali mail, očitno je nekaj hudo narobe s t-2 strežnikom. Sicer uporabljam e-mail naslove v moji domeni, na strežniku kjer gostuje moja domena pa je naslov preusmerjen na t-2, ker varčujem s prostorom, le zakaj ne bi izkoristil 5 predalov po 100MB, ki ga ponujajo.
Nič nimam proti, če včasih mail pride z zamuto, prav tako me pretirano ne moti, če včasih net ne dela ali pa malo ponagaja, ZELO pa imam proti, če se mail izgubi, to pač ni dopustno in kar je še najhuje, pošiljatelj ne dobi povratnega obvestila, da sporočilo ni bilo dostavljeno.
Koliko mailov se je izgubilo ne morem vedeti, ker vsi pošiljatelji niso pojamrali in se pritoževali ...
V glavnem, po telefonu sem ostro protestiral tistemu na tehnični pomoči, ko je izjavil da bo to sporočil tehnikom ... ja, to delate že 3 dni, pa nič ni narejenega, zahtevam, da me pokliče tehnik da se pogovorim osebno s tehnikom, kaj boste vi nekaj posredovali naprej, da se to nekje izgubi, tako kot maili. Zagrozil sem, da bom prekinil z uporabo njihovih storitev.

Torej, v prihodnje bodite pazljivi, malo bolj natančno prečekirajte kaj se dogaja z vašo pošto.

MrStein ::

Nič nimam proti, če včasih mail pride z zamuto, prav tako me pretirano ne moti, če včasih net ne dela ali pa malo ponagaja, ZELO pa imam proti, če se mail izgubi, to pač ni dopustno in kar je še najhuje, pošiljatelj ne dobi povratnega obvestila, da sporočilo ni bilo dostavljeno.

Če je mail pomemben, upoštevaj tole: Če ti prejemnik potrdi sprejem (ročno, brez avtomatskih hecov) potem ga je dobil. Če ne, potem pa ga je mogoče dobil, mogoče pa ni. Tak je.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

nekdo123 ::

Za zvok TV Petelina še vedno nihče ne ve nič?

pizdindim ::

Moja mama (tista, ki pogreša "trio Fredi Miler") se je pritožila. Tip je zabeležil in obljubil, da bodo preverili.;)

Mirč ::

Od dans naprej je zvok na petelini
lp

;-) ::

Kako je z stabilnostjo T-2-ja?

A se da pogovorit naprimer, da bi imel 2 meseca 4mega linijo, naprej pa 1/1 mega...?

Meni so rekli da si lahko kadarkoli izmislim in menjujem med hitrostmi...imate tudi Vi take izkušnje?

In tista "stopnja varnosti" ki jo izbereš pri pogodbi...izbral sem srednjo...baje da je bolje da se izbere nizka.?

Mirč ::

obvezn nizki nivo

To je dobro če uporabljaš p2p ne? Da ti ne je**?

Ali kakšen drug razlog?

bluefish ::

točno zaradi tega. Pri nizki varnosti imaš odprte vse porte, z izjemo tistih, ki jih uporabljajo virusi in podobna nesnaga. Pri srednjem paketu pa so porti za p2p zaprti + še nekateri drugi. Visoka stopnja varnosti pa prepušča le HTTP, SMTP, ...

torej pri srednjem paketu nobenega p2p? OJEJ!:'(

torrenti delujejo al ne pri srednjem?

Sergio ::

:)

Ne.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

bluefish ::

saj lahko naknadno spremeniš. Na T-2 pošlji dopis.

Bom poslal brž ko dobim net. Ali naj že prej raje?

EDIT: Sem jim že poslal. Čakam odgovor:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

Narcos Satanicos ::

kolkr jest razumem na srednji varnosti p2p dela samo imaš lowid oz. sfalijo vse povezave iniciirane od zunaj (a la NAT)
SPORT THE WAR, WAR SUPPORT

MrStein ::

EWEER :

torej pri srednjem paketu nobenega p2p? OJEJ!:'(

torrenti delujejo al ne pri srednjem?

Sergio :

Ne.

Delujejo.
Sicer incoming povezav ne bo, ampak pri dobro seedanih torrentih ni ne vem kake razlike.

Je pares, da boljše delujejo, če jim povezave niso blokirane.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Dobr, zvok zdej je na TV Petelin, ampak samo na desnem zvočniku??? :)))

Redman ::

Mam en noob problem. Dons sem dobu t2(4/1). Problem nastane, ko downloadam in uploadam na full, ker mi strani noče več odpirat. Vse mi poteka preko linksys wrt54gl routerja. A bi bilo kej drugač, če bi comp direktno prklopu na t2 modem? Kako nej to nardim, ker mi ni delal net na compu, ki sem ga direktno priklopu na modem? Ne vem kva morm nardit, da mi bo delal. Hvala

Dusan_HD ::

Uporabljaš ves upload in s tem ti pada download.
Namesti si Netlimiter program in nekak omeji upload na posameznem programu. Jaz recimo BitCometu (torrent) dovolim upload le 10KB/s. Večinoma pa imajo programi za dolvleko kar sami v nastavitvah opcijo za določitev max upload hitrosti.
raY_

Že 4 dni imamo na TV Petelin zvok, ampak samo na desnem kanalu! :))) Bravo T-2! :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekdo123 ()

Medica ::

hehehehe:D :D

janko771 ::

mene zanima kva je ta tv petelin tolk zanimiv.
a so oddaje o kurah.
hehe:D
jest

XandY ::

Ja 300 ljudi 300 čudi ,ja kaj je pa to tko čudn če nekdo hoče zvok na TV Petelin -ga pač zanima ,vsak ma svoj okus in pri tolikih programih vsak gleda kar mu paše eni samo SLO programe, drugi spet samo musko ,tretji filme .......hehe aja četrti erotiko ....ma pač pravico met do zvoka saj ga tud plača.

janko771: ne boš verjel, ampak mnogo ljudem je Petelin dobr nadomestek za "radio" ob vsakodnevnih opravilih (likanju, pomivanju,...).

pizdindim ::

Na kratko: TV Petelin je Radio Veseljak s sliko.:)

Tako. Ampak samo na desni zvočnik! :)

BigBoss_ ::

Naj še sam povem svoje izkušnje s T-2-jem.

Do sedaj sem bil 2 leti uporabnik Siolovega ADSL-a (1/256), seveda vezan s pogodbo. Že takoj, ko je na trg prišel T-2 sem sklenil, da zamenjam operaterja takoj, ko mi poteče vezava na Siol-u.
To se je na začetku tega meseca (3.11.) tudi zgodilo. Dva tedna prej sem na internetu izpolnil prijavo za T-2 (obdržal sem obstoječi ISDN) in pod opombami napisal, kdaj mi poteče pogodba in da prosim za čim manj stresen prehod na T-2 (čim manj časa brez interneta).
V roku 2 dni sem dobil na dom pogodbo, ki sem jo podpisal in poslal nazaj.
9.11. okoli 12 ure je prišel Siolovec/Telekomovec in je pobral opremo od ADSL-a, naslednji dan še pred 12 pa je prišel monter od T-2-ja in priklopil njihov VDSL 10/1 paket - stvar je delovala takoj.

S te strani nimam nobenih pripomb.

Mam pa eno težavico, ki je nadvse čudna.

Konfiguracija doma je sledeča:
T-2 pride na router (LevelOne) od tod naprej se razdeli na 4 računalnike. Uporablja se skupno razvezan dostop (ISDN). Od centrale naj bi bili oddaljeni manj kot 500m (težav s prekinjanjem linije nisem zasledil). Uporabljam statični IP in nizko varnost.

Težava:
Sam internet deluje izredno počasi. Speedtest.si in test na T-2 jevi strani pa sporočata normalno hitrost povezave (10M). Se pravi internet dela počasi, brez težav pa downloadam datoteko s hitrostjo 10Mb/s. Prav tako deluje dl pri P2P programih brez težav (tudi do 10M, če je dosti virov). Internet pa skoraj vedno deluje počasi (občasno deluje tako kot bi moral), preveril sem tudi z izklopljenim P2P in vse druge možnosti.

Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo vzrok temu čudnemu obnašanju?

Hvala za odgovore.

PaJo ::

Verjetno imas kaksne tezave z DNS strezniki, poglej nastavitve zanje, glede na to, da ti ostala hitros deluje super.
Vzrok, bi mogoce bilo iskat tudi pri tem tvojem LO routerju, kateri lahko imajo po dolocenem casu delovnaj dolocene tezave, mus ni lahko pa da je tam problem. Probaj kaksno masino direkt na t-2 priklopit in testiraj hitrost tedaj.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Hvala za hiter odgovor.

Bom poskusil še z direktni priklopom mašine na T-2 modem, čeprav mi je čudno, da bi router delal težave glede na to, da druge povezave delajo OK.
Glede DNS -> A je mogoče, da ima T-2 težave z DNS strežnikom, ker moje nastavitve so OK, saj je bil T-2-jev tehnik zraven, ko sem jih vpisoval.

A bi lahko mela stvar kaj veze z DoS napadom?

PaJo ::

DoS napad ima lahko veliko vezo ja, preveri se mogoce kaksen pinge do znanih slovenskih serverjev, recimo arnes, t-2 in ostali. Ti pingi bi pri neobremenjeni povzavi morali biti zagotovo pod 50ms, ce so pa vecji kakor 300ms pol pa mas lahko kje kakesen problem in posledicno tudi slabso odzivnost.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

madmitch ::

Boss, kakšen antivirus imaš. Jaz sem imel podobne simtome pri Kasperskem 6.0 Vse je vleklo do konca, le strani so se odpirale strašno počasi. Sem pa na SiOLu.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Hm antivirus, zanimivo.

Mam NOD32. Ga bom poskusil izklopit, pa da vidimo. Sporočim.

Redman ::

Sam internet deluje izredno počasi. Speedtest.si in test na T-2 jevi strani pa sporočata normalno hitrost povezave (10M). Se pravi internet dela počasi, brez težav pa downloadam datoteko s hitrostjo 10Mb/s. Prav tako deluje dl pri P2P programih brez težav (tudi do 10M, če je dosti virov). Internet pa skoraj vedno deluje počasi (občasno deluje tako kot bi moral), preveril sem tudi z izklopljenim P2P in vse druge možnosti.

Mam isti problem. Mam pa tut nod32. Samo pri meni se slovenske strani dokaj hitr odpirajo, medtem ko je problem predvsem tujina.

Se mi pa sedajle zdi da mi hitrej odpira, če sem komp priključu direkt na modem. Drugače mam pa router linksys wrt54gl

amigo_no1 ::

Upgrejdi firmware na dd-wrt.v23 SP2 (micro ali mini izvedbo)
ali pa na Thibor15c

http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/down.php...
http://www.thibor.co.uk/#downloads

Sem izklopil antivirus, vendar ne bi mogel trditi, da je kaj boljše.

@redman: Če se boš odločil nadgrajevati firmware, sporoči rezultate, da vidim,m če je res vzrok router.

markk1 ::

današnje finance v prilogi telekomunikacije odlicna tema ki povezuje tudi t-2 splaca se prebrat ter videt dejansko stanje ter nacrti za prihodnost.

lp

salesky ::

Dej skeniri al pa napiši kratko obnovo o tem, ker sam nimam namena samo za to kupovat tega.

tnx

bradek ::

ne_kdo ::

jaz sem danes prebral finance in dosti govora o T-2 samo v pozitivnem smislu. mislim da se uporabniki nimamo cesa bat nasprotno lahko pricakujemo samo dobro od t-2 in tudi veliko kvalitete.

Franz ::

Ne vem ali sem jaz taksen baksuz ali pa je normalno, da si pri prenosu tel. st. iz T1 na T2 tri dni (upam, da bo pri tem ostalo) brez telefona. T-2-jevci so me pred dnevom D klicali trikrat in zagotavljali, da na dan Telekomovega odklopa pridejo priklopit opremo za IP telefonijo. Pravzaprav so enkrat trdili, da pridejo nekaj dni pred predvidenim datumom, na mojo opombo o dogovorjenem datumu preklopa Telekoma pa so si premislili in ponovno potrdili stari datum.
Po mojem povprasevanju na helpdesku so mi prvi dan zagotovili, da bo serviser zagotovo prisel enkrat do vecera, ce ne pa bo zvecer poklical in se dogovoril za naslednji dan. Pri vsakem naslednjem klicu so mi zagotavljali, da me bo serviser poklical, enkrat pa so celo trdili, da imajo zavedeno, da je oprema bila prevzeta in tudi ze priklopljena!!!
Skratka zanima me ali bo res trajalo pet dni (toliko naj bi bilo po splosnih pogojih) ali pa celo dlje ali pa se lahko nadejam, da me bo mogoce ze danes ali jutri poklical serviser?
Mogoce pa bi spet moral poslati kaksno pisemce gospodu Turku. Nazadnje je to zakljucilo tritedensko kalvarijo s pokvarjenim modemom!

Franz

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Franz ()

Vanquish ::

mi lahko kdo pove kak poteka priklop?

Jaz sem proti koncu oktobra oddal zahevo za popoln razvezan dostop in prenos isdn telefonske.
2.11 sem dobil zahtevo o še nekih papirih, ki jih naj pošljem, kar sem takoj tudi storil.

Sedaj je pa že nekaj od tega vendar več nobene informacije nisem dobil v tem času.
Zanima me kdaj bi naj dobil kak feedback ali kako je s tem - da vem kako reagirat.

Hvala

ne_kdo ::

30 dni od povpraševanja lahko pričakuješ kakšen odgovor. mogoče kakšen dan prej
lp

schurda ::

Mene zanima, če kdo ve, kdaj bo VDSL 2.
Jaz sem BTW še vedno brez teleona.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

jure1825 ::

na t2 zgleda tudi pri paketu nizka varnost blokirajo port 25.

U bistvu se lahko samo na njihov smtp server povežem...

NavadniNimda ::

Evo Jure, par dni stara fora:
http://www.t-2.net/?AUID=DD166501142AB08000ECA

Zgodovina sprememb…

««
117 / 241
»»