Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
MrStein ::
1.) Vrži ven ves čuden SW, ki si ga instaliral(a) za mrežo
2.) TCP/IP protokol na mrežni kartici nastavi na "avtomatsko"
Ali povej točno, kak imaš zdaj nastavljeno.
2.) TCP/IP protokol na mrežni kartici nastavi na "avtomatsko"
Ali povej točno, kak imaš zdaj nastavljeno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
cirecire ::
Dober teden imam T-2 optiko FTTH triple play(internet, televizijo, telefon) in vse dela super brez problemov...
Po oddaji naročila za priključek so po dveh tednih najprej prišli Gratelovi monterji in naredili inštalacijo v stanovanju, nato pa je čez par dni prišel še tip od T-2, ki je priklopil switch, aminote in telefon... vse supaj je torej trajalo cca. 3 tedne, kar se mi zdi zelo v redu...
Zato iz moje strani zaenkrat same pohvale na račun T-2...
Po oddaji naročila za priključek so po dveh tednih najprej prišli Gratelovi monterji in naredili inštalacijo v stanovanju, nato pa je čez par dni prišel še tip od T-2, ki je priklopil switch, aminote in telefon... vse supaj je torej trajalo cca. 3 tedne, kar se mi zdi zelo v redu...
Zato iz moje strani zaenkrat same pohvale na račun T-2...
gpc ::
no še moja zgodba o t-2
naročim januarja t-2....4 dni podpišem in jim vrenm...čakam 2 mesca pol mi pošljejo da moja storitev nebo prišla 5000 sit ampak 3500sit.no js čist zadovlon.po 4 mescih mi pridejo priklopit internet !uporablam ga že 5 mescov dela use!sam da čakaš 4 mesce z voljo ki dela 5kb/s...je pa mau huda, se mi je skor stragal
naročim januarja t-2....4 dni podpišem in jim vrenm...čakam 2 mesca pol mi pošljejo da moja storitev nebo prišla 5000 sit ampak 3500sit.no js čist zadovlon.po 4 mescih mi pridejo priklopit internet !uporablam ga že 5 mescov dela use!sam da čakaš 4 mesce z voljo ki dela 5kb/s...je pa mau huda, se mi je skor stragal
mihec87 ::
Ali se da tako narediti da narocas t-2 in med tem se imas siol adsl potem ko ti pa t-2 priklopijo in da dobro dela pa odpoves siol..?
madmitch ::
Ja ti jim kar plačuj, te bodo veseli. Eno ali drugo. Ni druge poti.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
XandY ::
Ja sevede se da ker imaš prvi mesec T-2 zastonj in lahko uporabljaš oboje.V primeru ,da pooblastiš T-2 ,da te oni odjavijo iz Siola pa recmo iz telekoma pa še kabelsko (če maš ane) oni to storijo po enem mesecu ,ker se lahko premisliš in vrneš T-2 nazaj.Potem lepo naprej uporabljaš npr.Siol ...itd (čeprav mislim,da je takih bol malo,ali pač.)
SasoS ::
Ja pa kaj še. Telekom sploh ne bo naredil preklopa če siola prej ne odjaviš.
Ne velja pa to za optiko...tam lahko storitve uporabljaš vzporedno (ker je pač drugi kabel).
Ne velja pa to za optiko...tam lahko storitve uporabljaš vzporedno (ker je pač drugi kabel).
alienalien ::
Ne vem od kje vam zopet te buče, da imaš prvi mesec T-2 zastonj. Imaš ga edino na optiki.
NavadniNimda ::
Drži - optika je bila samo na začetku v Kranju TESTNO. Sedaj so vse otroške težave porihtane in testiranje ni več potrebno.
XandY ::
Ja sorry se opravičujem le na optiki maš lahko oba ja,
In mimogrede še vedno je po optiki poizkusni mesec free no saj v Kranju!
No men poteče 16.11.tko ,da tisti k so pa zdej naročl pa nevem.
In mimogrede še vedno je po optiki poizkusni mesec free no saj v Kranju!
No men poteče 16.11.tko ,da tisti k so pa zdej naročl pa nevem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: XandY ()
djurodrljaca ::
Je že kdo videl to:
Dopolnjeno 7.11.2006
Z dnem 7.11.2006 je iz omrežja T-2 spet dosegljivo spletno mesto https://www.bwin.com.
Dopolnjeno 7.11.2006
Z dnem 7.11.2006 je iz omrežja T-2 spet dosegljivo spletno mesto https://www.bwin.com.
mosnik ::
Ali t2 telefonija ima fukcijo prikaz številke klicočega in ali se mi izplača prekinit naročnino z siolom ni se povezat z t2
danč
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mosnik ()
Pushte, odgovor je DA. Ima prikaz številko klicočega (če jo le-ta ni skril, kakopak).
Tu je še kratek seznam nekaterih funkcij, ki jih podpira centrala (velja za vse telefone, tudi analogne):
http://www.t-2.net/?AUID=4DB65011E39A20000EC6
Tu je še kratek seznam nekaterih funkcij, ki jih podpira centrala (velja za vse telefone, tudi analogne):
http://www.t-2.net/?AUID=4DB65011E39A20000EC6
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()
Ziga Dolhar ::
NavadniNimda, veš kaj o grajenju optičnega omrežja v Tržiču menda?
(Po enih nezanesljivih govoricah naj bi Gratel zbiral podpise ...)
(Po enih nezanesljivih govoricah naj bi Gratel zbiral podpise ...)
https://dolhar.si/
Ne, sorry ne vem teh reči. Prosim pokliči na Gratel in povprašaj kako je s tem. Če ni nikogar, kliči kasneje. Prej ali slej se bo kdo oglasil. In potem če rečejo, da ne bo optike v tvojem kraju ali da ni v planu, jih vprašaj, koga je treba kontaktirat (recimo županovo pisarno, itd.), da se pripravi vse potrebno za izvedbo Gratelove optike FTTH.
Sedaj je to vse potrebno vedeti, ker so se nekatere "zdrave" sile spravile srat po optiki FTTH (v ljubljanskem brezplačnem Žurnalu, ki ga kljub nalepki trpajo v kaseljc, že mesece tolčejo brezobzirno kampanjo proti Gratelu), po nekaterih radijskih postaja šimfajo po T-2, nekateri "neodvisni" mediji objavljajo plačane oglase (odnosno članke) proti Gratelu, itd. Te akcije so usklajene in jim ne kaže nasedati. Nasprotno - za njimi stojijo točno tisti fičfiriči, ki so zakrivili, da imamo slovenci tako drage telekomunikacijske storitve in tako piškavo infrastrukturo. Zato mora vsak narediti kar je v njegovi moči, da zlobira, zagovarja in obvešča v svojem kraju o Gratelovi optiki FTTH (edini pravi optiki)!
Sedaj je to vse potrebno vedeti, ker so se nekatere "zdrave" sile spravile srat po optiki FTTH (v ljubljanskem brezplačnem Žurnalu, ki ga kljub nalepki trpajo v kaseljc, že mesece tolčejo brezobzirno kampanjo proti Gratelu), po nekaterih radijskih postaja šimfajo po T-2, nekateri "neodvisni" mediji objavljajo plačane oglase (odnosno članke) proti Gratelu, itd. Te akcije so usklajene in jim ne kaže nasedati. Nasprotno - za njimi stojijo točno tisti fičfiriči, ki so zakrivili, da imamo slovenci tako drage telekomunikacijske storitve in tako piškavo infrastrukturo. Zato mora vsak narediti kar je v njegovi moči, da zlobira, zagovarja in obvešča v svojem kraju o Gratelovi optiki FTTH (edini pravi optiki)!
Zgodovina sprememb…
Ibex ::
Ja pa kaj še. Telekom sploh ne bo naredil preklopa če siola prej ne odjaviš.
Jaz t-2 sploh nisem dal poblatila t-2 za izklop iz siol-adsl in so mi kljub temu prišli in je delovalo brez problema pol čez 2 tedna sem pa pisno poslal na siol za odklop iz omrežja.
Jaz t-2 sploh nisem dal poblatila t-2 za izklop iz siol-adsl in so mi kljub temu prišli in je delovalo brez problema pol čez 2 tedna sem pa pisno poslal na siol za odklop iz omrežja.
;-) ::
Zdravo!
Sedaj, ko je moj ISP spoznal, da si nisma usojena...in je moj ISP uradno le še do ponedeljka, sem se začel zanimati za T-2.
Zanima me predvsem nekaj stvari... Od centrale sem oddaljen 1200m, nevem, kako se to meri, a vseeno so mi rekli da je še v mejah normale in da je OK. Skrbi me ali ni to malo preveč in imam lahko morebitne težave...?
Druga stvar je to, da imam telefonsko vtičnico od moje sobe oddaljeno cca. 30m, tako da nevem kako spravit kabel do moje sobe. Ali naj povlečem navaden telefonski kabel ali UTP kabel...
In ali je lahko UTP kabel dolg 30 in več metrov in hitrost, kvaliteta signala ostaja enaka?
Zanima me tudi, kako ste zadovoljni z "čakalno vrsto" na T-2 oz. kako dolga je.
PS.:(sprejemam odgovore do ponedeljka, potem je prepozno )
HVALA!
Sedaj, ko je moj ISP spoznal, da si nisma usojena...in je moj ISP uradno le še do ponedeljka, sem se začel zanimati za T-2.
Zanima me predvsem nekaj stvari... Od centrale sem oddaljen 1200m, nevem, kako se to meri, a vseeno so mi rekli da je še v mejah normale in da je OK. Skrbi me ali ni to malo preveč in imam lahko morebitne težave...?
Druga stvar je to, da imam telefonsko vtičnico od moje sobe oddaljeno cca. 30m, tako da nevem kako spravit kabel do moje sobe. Ali naj povlečem navaden telefonski kabel ali UTP kabel...
In ali je lahko UTP kabel dolg 30 in več metrov in hitrost, kvaliteta signala ostaja enaka?
Zanima me tudi, kako ste zadovoljni z "čakalno vrsto" na T-2 oz. kako dolga je.
PS.:(sprejemam odgovore do ponedeljka, potem je prepozno )
HVALA!
janko771 ::
Mene zanima kaj bo s temi centralami, ko so v poizvedbi. ?
Kdaj naj bi jih vzpostavili za delovanje.
Hvala za info.
lp
Kdaj naj bi jih vzpostavili za delovanje.
Hvala za info.
lp
jest
Ali so vse te funkcije telefonje vštete v ceno 1000sit na mesec
http://www.t-2.net/?AUID=4DB65011E39A20...
http://www.t-2.net/?AUID=4DB65011E39A20...
danč
Ali je potem najboljše da prekinem z siolom adsl študentski paket za 6600sit in isdn za 3600sit in se povežem z T2.Ali je to najboljša rešitev pomagajte se mi odločit.
danč
PUSHTE - ne sam prekinjat, ampak pooblastiš T-2 da to naredi namesto tebe. Cilj tukaj je, da si nič časa brez interneta, ko greš iz enega operaterja na drugega. Če boš sam odklapljal naročniško razmerje, se ti lahko zgodijo še neprijetnosti po poti!
Ker boš na polno razvezanem dostopu, te bo mesečno koštalo 6 jurjev - 5 za internet in 1 za telefonijo. Vsekakor se splača.
Ker boš na polno razvezanem dostopu, te bo mesečno koštalo 6 jurjev - 5 za internet in 1 za telefonijo. Vsekakor se splača.
Zgodovina sprememb…
Brane2 ::
Ironija leta:
Bil sem na seminarju Telekomunikacij v Portorožu, kjer je imel presej "predavanj" Telekom.
Ljudje so bili zanimivi (sami "veliki" kalibri), predavanja pa kot bi bral tri leta star cajtng.
Kao, "sinergije tehnologij" ( btw- ko slišiš od nekoga "sinergija" ali "konvergenca" je to precej zanseljiv znak nakladanja), konvergence tega s tistim, celo Crazy Froga so privlekli na plan (= neumnost, katere predvajanje melodij po GSMu je prineslo folku $500 MIO !).
No, v glavnem Telekom je očitno po vzoru Ljubljane za pomembno mesto dela s strankami uvozil iz Srbije "našega čoveka", ki je 700 na uro razlagal, kako je prijaznost do stranke danes pomembnejša kot kdajkoli in da ima samo v ta namen TK-1 mislim da nekaj čez 100 ljudi. Nimam nič proti rojaku, samo zdi se mi, da to najbolj kaže obupan položaj T-1. Najeli so dobro in poceni delovno silo, da jih sedaj "vleče iz dreka", šefi pa stojijo pri strani in opazujejo. Če bo ratalo, so zreli za novo rundo nategovanja nekoga, če pa ne, bojo šli jokat cesarju za nove privilegije in zaščite.
Sedaj pa meni ni jasno (nisem pa tam vprašal, da tipu ne kvarim zunanje podobe):
- zakaj se niso kaj o tem vprašali samo leto ali dva nazaj, ko so folk veselo nategovali z ISDNjem kot nujnm pogojem za ADSL. ALi ko so diskriminirali stranke in isto storitev študentu ali navadnemu smrtniku prodali 2x ceneje. Ali recimo ko so ubili večino ostalih ponudnikov interneta s totalno norimi pogoji, kjer bi morali ti ponudniki delati praktično ZASTONJ( ki so bili na trgu še v časih, ko TK-1 ni vedel za internet in je ciganil navadne smrtnike z doplačilom za faks /Kao, če boš pošiljal po liniji fakse, je treba doplačati "premium"/ itd). Ali recimo pri obravnavi folka, ki JE PLAČAL za psotavitev same parice težke denarje in kateremu sedaj zaračunavajo najemnino/vzdrževanje.
-Kako močno in prijazno službo za delo s strankami rabiš, da od same miline ljudje pozabijo na cenovno razliko, tudi če pustijo postrani pretekle natege ? Zase osebno lahko rečem, da če mi ga ne misli potegniti in obdelati profesionalna kur*a visokega razreda in mi pustiti zraven še tringlt, ker sem ji dal to veselje ajde recimo vsaj dvakrat na leto, me sploh nič ne pripravi nazaj k T-1, pri teh cenah seveda.
Podobne zgodbe slišim tudi od drugih, tako velikoh kot malih. Celo banke jih za najeta vlakna ne je*ejo več.
Kakšno podobo pa ima lahko nekdo, ki ga kljub vsem privilegijem, zaščitam in mafijskim potezam NA NJEGOVEM PODROČJU PREHITI CERKEV ?!?
Pa saj to je tako, kot če bi našo vojsko v kompletu namahalo par varnostnikov Sintala (recimo), kljub temu, da se vojska financira iz proračuna itd !!!
LONG LIVE T-2 !
Bil sem na seminarju Telekomunikacij v Portorožu, kjer je imel presej "predavanj" Telekom.
Ljudje so bili zanimivi (sami "veliki" kalibri), predavanja pa kot bi bral tri leta star cajtng.
Kao, "sinergije tehnologij" ( btw- ko slišiš od nekoga "sinergija" ali "konvergenca" je to precej zanseljiv znak nakladanja), konvergence tega s tistim, celo Crazy Froga so privlekli na plan (= neumnost, katere predvajanje melodij po GSMu je prineslo folku $500 MIO !).
No, v glavnem Telekom je očitno po vzoru Ljubljane za pomembno mesto dela s strankami uvozil iz Srbije "našega čoveka", ki je 700 na uro razlagal, kako je prijaznost do stranke danes pomembnejša kot kdajkoli in da ima samo v ta namen TK-1 mislim da nekaj čez 100 ljudi. Nimam nič proti rojaku, samo zdi se mi, da to najbolj kaže obupan položaj T-1. Najeli so dobro in poceni delovno silo, da jih sedaj "vleče iz dreka", šefi pa stojijo pri strani in opazujejo. Če bo ratalo, so zreli za novo rundo nategovanja nekoga, če pa ne, bojo šli jokat cesarju za nove privilegije in zaščite.
Sedaj pa meni ni jasno (nisem pa tam vprašal, da tipu ne kvarim zunanje podobe):
- zakaj se niso kaj o tem vprašali samo leto ali dva nazaj, ko so folk veselo nategovali z ISDNjem kot nujnm pogojem za ADSL. ALi ko so diskriminirali stranke in isto storitev študentu ali navadnemu smrtniku prodali 2x ceneje. Ali recimo ko so ubili večino ostalih ponudnikov interneta s totalno norimi pogoji, kjer bi morali ti ponudniki delati praktično ZASTONJ( ki so bili na trgu še v časih, ko TK-1 ni vedel za internet in je ciganil navadne smrtnike z doplačilom za faks /Kao, če boš pošiljal po liniji fakse, je treba doplačati "premium"/ itd). Ali recimo pri obravnavi folka, ki JE PLAČAL za psotavitev same parice težke denarje in kateremu sedaj zaračunavajo najemnino/vzdrževanje.
-Kako močno in prijazno službo za delo s strankami rabiš, da od same miline ljudje pozabijo na cenovno razliko, tudi če pustijo postrani pretekle natege ? Zase osebno lahko rečem, da če mi ga ne misli potegniti in obdelati profesionalna kur*a visokega razreda in mi pustiti zraven še tringlt, ker sem ji dal to veselje ajde recimo vsaj dvakrat na leto, me sploh nič ne pripravi nazaj k T-1, pri teh cenah seveda.
Podobne zgodbe slišim tudi od drugih, tako velikoh kot malih. Celo banke jih za najeta vlakna ne je*ejo več.
Kakšno podobo pa ima lahko nekdo, ki ga kljub vsem privilegijem, zaščitam in mafijskim potezam NA NJEGOVEM PODROČJU PREHITI CERKEV ?!?
Pa saj to je tako, kot če bi našo vojsko v kompletu namahalo par varnostnikov Sintala (recimo), kljub temu, da se vojska financira iz proračuna itd !!!
LONG LIVE T-2 !
On the journey of life, I chose the psycho path.
Aja, pa bog nam požegnaj Gratel in daj cenejšega vlakna v naslednjem letu !
Kdo pravi, da cerkev nima solidnega marketinga danes ?
Če bo cena 100M priklopa padla v naslednjem letu na 50 kSIT ali manj, bom zelo resno razmislil o tem, če bi se dal krstit- če sprejemajo novo članstvo seveda...
Kdo pravi, da cerkev nima solidnega marketinga danes ?
Če bo cena 100M priklopa padla v naslednjem letu na 50 kSIT ali manj, bom zelo resno razmislil o tem, če bi se dal krstit- če sprejemajo novo članstvo seveda...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Napaka. Se moram popravt. To je tako, kot če bi našo plačano vojsko v kompletu nabrisala skupina pacifistov.
Brane2 - so tudi druge sorte mednarodna srečanja, ki niso namenjena lastni promociji (in lobiranju za državnim denarjem (o tem kasneje), op.p.).
Evo, kako se naša "strokovno podkovana" državna nomenklatura blamira pred Evropsko strokovno javnostjo:
http://www.finance-on.net/?MOD=show&id=167467
Evo, kako se naša "strokovno podkovana" državna nomenklatura blamira pred Evropsko strokovno javnostjo:
http://www.finance-on.net/?MOD=show&id=167467
snoopy20 ::
hy
jaz pa imam eno vprašanje! trenutno uporabljam kabelski internet (študent preko arnesa),
sedaj me pa zanima sledeče, pred 7.leti smo še imeli domači telefon, sedaj pa ga več nimamo, ker vsi v družini uporabljamo mobitele in ni potrebe po domačem telefonu!
zanima me ali so ti kabli, ki so potegnjeni do bloka dobri, da se jaz priklopim na T-2 al ne?
drugače sn pa iz MB-ja (melje), ker sem bral, da je za priklop max oddaljenost 2 km, sedaj pa ne vem, če je pri meni sploh možen priklop?
hvala za vsakršne informacije!
jaz pa imam eno vprašanje! trenutno uporabljam kabelski internet (študent preko arnesa),
sedaj me pa zanima sledeče, pred 7.leti smo še imeli domači telefon, sedaj pa ga več nimamo, ker vsi v družini uporabljamo mobitele in ni potrebe po domačem telefonu!
zanima me ali so ti kabli, ki so potegnjeni do bloka dobri, da se jaz priklopim na T-2 al ne?
drugače sn pa iz MB-ja (melje), ker sem bral, da je za priklop max oddaljenost 2 km, sedaj pa ne vem, če je pri meni sploh možen priklop?
hvala za vsakršne informacije!
NE štekam, zakaj je tipe "Strah Krambergerja".
V čem je fora ? Ker bi lahko povedal kaj o "slavnih časih" TK-ja ?
Kje sploh je sedaj ta tip ? Pri APEK-u ?
V čem je fora ? Ker bi lahko povedal kaj o "slavnih časih" TK-ja ?
Kje sploh je sedaj ta tip ? Pri APEK-u ?
No, če tipa tu ni blo, potem mu to štejem v nek plus.
BTW: Bi se dalo dobit kak interview z njim ?
BTW: Bi se dalo dobit kak interview z njim ?
nekdo123 ::
NavadniNimda: Ali imaš mogoče kakšno idejo, kdaj misli TV Petelin dobiti nazaj zvok oz. zakaj ga nima že kar nekaj časa?
schurda ::
@Brane2 in ostali: Glede na to, da so prio meni ugotovili, da sem predaleč (tam nekje okrog 2km) in se govori o VDSL 2 po novem letu, ali bom potem padel noter in se mi splača počakat ali je boljše it na kakšno ADSL varianto?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
nekdo123 ::
Ali ima kdo mogoče kakšno idejo, kdaj misli TV Petelin dobiti nazaj zvok oz. zakaj ga nima že kar nekaj časa?
mb85 ::
Trenutno imam isdn-adsl (1024/512). rad bi vzel pri t2 internet z linijo 8/1, s tem da bi obdržal telefonijo-torej skupno razvezan dostop. kaj pri tem moraš naročit isdn vmesnik al kak je to?
glede obdržanja tel. št. me zanima ko imaš zdaj pri isdn-adsl dve številki katera se ti obdrži? prosim, če mi en malo bolj podrobno razloži glede teh stvari, ker sem se šele zdaj začel bolj zanimat za te stvari okoli t2.
hvala, lp
glede obdržanja tel. št. me zanima ko imaš zdaj pri isdn-adsl dve številki katera se ti obdrži? prosim, če mi en malo bolj podrobno razloži glede teh stvari, ker sem se šele zdaj začel bolj zanimat za te stvari okoli t2.
hvala, lp
nek se vidi,nek se zna
pizdindim ::
Moja mama ga včasih gleda. Takrat ko je Fredi Miler v potrojeni varianti. Zraven ima še dva vsi trije pa imajo brke in znameniti zelen lajbč.
SasoS ::
mb85: če obdržiš telefonijo pri telekomu (skupno razvezan dostop) potem obdržiš vse telefone tako kot so...nobenih vmesnikov, nobenega prenašanja številk. Ampak zaradi slabih razcepnikov je možno, da ti bo internet prekinjalo. Če pa greš na polno razvezan dostop, potem rabiš za ISDN telefon ISDN vmesnik (ki jih t-2 trenutno nima), lahko pa tudi preneseš eno ali obe številki (plačaš 2.500 za vsako številko).
mb85 ::
SasoS: hvala, mi je že bolj jasno. Imam pa še eno vprašanje za vse tiste, ki so vzeli skupno razvezan dostop. Kaj so te motnje pogoste oz. kako vam deluje kaj internet? jaz sem dober 1km od centrale.
nek se vidi,nek se zna
AlienGT ::
Kdo ve kako daleč so pri T-2 s testiranjem brezžičnih voip telefonov? Po njihovih besedah kih še vedno testirajo (zdaj naj bi urejevali software), čeprav naj bi jih splavili že pred nekaj meseci. Tale njihov žični res ni praktičen (ja zato imam še vedno brezžičnega analognega).
Važno je da se dela, pa četudi škoda.
Nagi Bator ::
@mb85
Jaz imam skupno razvezan dostop in nimam nikakrsnjih motenj! Res pa da sem 300m od centrale in imam navaden analogni telefon.
Jaz imam skupno razvezan dostop in nimam nikakrsnjih motenj! Res pa da sem 300m od centrale in imam navaden analogni telefon.