Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
korenje_ver2 ::
kle v lj tudi ni delu tcp promet oz je delu 50 bajtov/s... tko da mi ni nobene internetne strani odprlo, medtem ko je icmp/udp lepo delal... t-2 tv tudi.
alienalien ::
Tudi meni ni odpiralo strani, sam samo jamrate to, da ste pa danes na položnici dobili -300 SIT popusta pa noben ne pove za prejšni mesec ko je bil manjši izpad. Verjetno vam starši plačujejo pa sploh položnice še videli niste
bluefish ::
da ste pa danes na položnici dobili -300 SIT popusta pa noben ne pove za prejšni mesec ko je bil manjši izpad. Verjetno vam starši plačujejo pa sploh položnice še videli niste
plačam polovico :). Je pa res, da tega nisem opazil. Poštena poteza s strani T-2.
BendeR ::
Heh, glih sem hoto vprašat glede položnice. Sicer me ob izpadu ni blo doma, ampak ql. Viva la T-2.
:=)
ELEKTROLJUB ::
Kako je največ možnosti, da dobiš T-2
Najprej pošlji poizvedbo za Siol Adsl.
Če dobiš pogodbo jo ne podpiseš in takoj oddaš naročilo za T-2.
Najprej pošlji poizvedbo za Siol Adsl.
Če dobiš pogodbo jo ne podpiseš in takoj oddaš naročilo za T-2.
LED svetloba je prihodnost...
Nagi Bator ::
300 sitnih?
Sem sel takoj pogledat se zaprto poloznico! Nic od popusta!
Saj sem vam pravil, da je v MB lepo delalo cel mesec
Sem sel takoj pogledat se zaprto poloznico! Nic od popusta!
Saj sem vam pravil, da je v MB lepo delalo cel mesec
Nagi Bator ::
Njah, sem vedel da bi moral biti tiho. Dve uri zatem je vse padlo! Od polnoci pa do treh, vceraj.
BendeR ::
Jaz sem 25km iz maribora pa sem dobo popust. Je pa delalo nemoteno. :D
Pri nas je nemoteno delovalo čez noč. Em, mogoče vzdrževalna dela na območju mb? Kdo ve kaj več?
Pri nas je nemoteno delovalo čez noč. Em, mogoče vzdrževalna dela na območju mb? Kdo ve kaj več?
:=)
NavadniNimda ::
Njah, sem vedel da bi moral biti tiho. Dve uri zatem je vse padlo! Od polnoci pa do treh, vceraj.
NagiBator: http://www.t-2.net/?AUID=941865010D05A0800064A
Nacional-operater se je lotil popravljanja medkrajevne infrastrukture.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()
EjTi ::
Oz. se je T2 lotil popravljanja svoje medkrajevne infrastrukture:
http://www.t-2.net/?ctxID=000568&funcID=1
http://www.t-2.net/?ctxID=000568&funcID=1
markk1 ::
lep pozdrav
imam eno vprasanje ne da se mi celotne teme brat ce je blo ze kje omenjeno
kako dolgo ste cakali tsiti ko maste SRD od takrat ko je telekom odobril poizvedo pa do priklopa t-2?
hvala za odgovor
imam eno vprasanje ne da se mi celotne teme brat ce je blo ze kje omenjeno
kako dolgo ste cakali tsiti ko maste SRD od takrat ko je telekom odobril poizvedo pa do priklopa t-2?
hvala za odgovor
sparc49 ::
Ali kdo ve kako je ob priklopu pri starejših 3-pinskih telefonskih vtičnicah? Ali monter T-2 zamenja vtičnico ali je potrebno imeti adapter na RJ11?
Hvala.
Hvala.
CyberPunk ::
Nic ne menjajo. Rabis adapter na RJ-11, ceprav zaradi cim manj vmesnih clenov priporocajo, da zamenjas vticnico na tako, ki ze ima gor RJ-11 (kar sem jaz naredil).
SasoS ::
Monter ti ne bo nič menjal, tisti adapter pa ni priporočljiv ker ti lahko požre precej signala. Stopi v eno trgovino z električnim materijalom in nabavi novo vtičnico ter jo zamenjaj.
Mitch ::
Jst pa imam sledeč problem. Ker bom v prihodnjih dneh naročil T-2 televizijo (internet že imam pri T-2) bi rad povezal Amino z videorekorderjem tako, da bom lahko snemal TV spored. Problem je v priključkih, ker videorekorder nima S-Videa in S/P-DIF vhoda ampak le SCART, kompozitni in antenski vhod, ki pa je že zaseden z TV anteno. Torej mi preostaneta le SCART in kompozitni vhod ampak kolikor vem novi aminoti več nimajo SCART izhoda. Ali ima tisti "dongl" priključek na Aminotu tudi izhod za zvok (poleg kompozitnega, RGB in S-Video izhoda)?
Hvala za odgovore!
Mitch
Hvala za odgovore!
Mitch
mitja_i ::
Lahko jih priklopiš, ker so 3je porti. Delalo pa ne bo, ker dobiš od T-2 DHCP le 2 dinamična IPja
moi ::
hmm imam en problem me zanima ce je ze mel kdo kaj takega:
sem dobil dones modem od t2 (seveda sem ga moral it iskat na bnrcicevo ker bi rabli se veliko dlje drugace) torej prikljucim in mi dela zadeva 10 sekund nato se prekine povezava (comp nima dostopa do neta) zdej dobim dostop ponovno ce napisem ipconfig /release in nato ipconfig /renew ponovno za 10 sekund itd. poleg tega pa se modem zgubi povezavo takoj ko przgem telefon (isdn od telekoma). in zdej me zanima ce ima kdo od vas idejo kako bi prvi problem resil? Za drugi problem pa mislim da moram krivit telekom heh. Lp hvala vnaprej
sem dobil dones modem od t2 (seveda sem ga moral it iskat na bnrcicevo ker bi rabli se veliko dlje drugace) torej prikljucim in mi dela zadeva 10 sekund nato se prekine povezava (comp nima dostopa do neta) zdej dobim dostop ponovno ce napisem ipconfig /release in nato ipconfig /renew ponovno za 10 sekund itd. poleg tega pa se modem zgubi povezavo takoj ko przgem telefon (isdn od telekoma). in zdej me zanima ce ima kdo od vas idejo kako bi prvi problem resil? Za drugi problem pa mislim da moram krivit telekom heh. Lp hvala vnaprej
oh no its alive
Hardstyle ::
Pozdravljeni!
Jutri poteče 15 delovnih dni od kar je nacionalni operater (Telekom Slovenije) prejel vlogo za preklop na T-2. Do danes pa še me ni nihče poklical ne iz nacionalnega operaterja in ne iz T-2! Kaj narediti? Na T-2 dobim samo "Bom posredoval v administracijo"
Jutri poteče 15 delovnih dni od kar je nacionalni operater (Telekom Slovenije) prejel vlogo za preklop na T-2. Do danes pa še me ni nihče poklical ne iz nacionalnega operaterja in ne iz T-2! Kaj narediti? Na T-2 dobim samo "Bom posredoval v administracijo"
marnit ::
Če se ti da, potem začni težiti na vseh koncih, pri meni je bilo isto, so potem prišli čez en mesec...
da dobu sem vdsl splitter ce to mislis. sedaj mi dela preko routerja internet, samo takoj ko me kdo klice al pa jaz koga klicem mi prekine ...
oh no its alive
moi to je pa kombinacija ISDN-ja pač malo potrpiš in si back online. Saj v dobi mobitelov verjamem, da imate izhodnih in dohodnih klicev bore malo. Če te pa tako moti pa presedlajte na VOIP dela 5x lepše in kvalitetnejše kot ISDN- Lahko mi pa zaupaš vašo domačo številko, da vas malo kličem iz žlehtnobe, da boš dlje offline. (joke)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: alienalien ()
mhm pol me pride drazji internet :P , pa se enkrat vse te tezave s prikljucevanjem...
pa kaj te tezave se ne da popravit al kako?
pa kaj te tezave se ne da popravit al kako?
oh no its alive
hmm ja a pa mislis da bojo to kej popravl la kako... ne bi rad menjal telefona.
poleg tega mam pa zdej eno tezavo da mi vn mece comp iz routerja al neki takiga kadar downloadam ( fotru na linuxu pa nikol) mam winxp pa ce ve mogoce kdo kaj morem nastimat v winsih al pa na routerju, drugac pa zgleda to tkole ce dam ping pa pol ce se to zgodi
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=26ms TTL=249
Hardware error.
Hardware error.
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=25ms TTL=249
Hardware error.
Request timed out.
eh zdej mi je pa se dvakrat postal al neki takiga ...
poleg tega mam pa zdej eno tezavo da mi vn mece comp iz routerja al neki takiga kadar downloadam ( fotru na linuxu pa nikol) mam winxp pa ce ve mogoce kdo kaj morem nastimat v winsih al pa na routerju, drugac pa zgleda to tkole ce dam ping pa pol ce se to zgodi
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=26ms TTL=249
Hardware error.
Hardware error.
Hardware error.
Request timed out.
eh zdej mi je pa se dvakrat postal al neki takiga ...
oh no its alive
Zgodovina sprememb…
- spremenil: moi ()
hmm zdej mi je do neke mere zacelo delat tudi direkt comp-> modem ; samo pingi so me malo razocarali ki so vecjisedaj pri 8-1mbit kot pri siol adsl 1mbit-256kbit ....
oh no its alive
einstein2 ::
Pozdrav!
Imam t-2, občasno me pestijo iste težave, kot se tukaj gor omenjajo. Sedaj pa se je pojavila še ena nova in me zanima, ali ima še kdo podobno:
Določeni porti, ki sem imel prej nastavljene za Mulo in Azureus, ne delujejo več. Prej je vse lepo delovalo, router in firewall je bil nastavljen pravilno in je delovalo. Kar naenkrat, približno 2 tedna nazaj, pa so ti poti prenehali delovati. Tudi če jih nekoliko spremenim, ne učinka. Ima še kdo podobne težave na T-2?
Lp
Imam t-2, občasno me pestijo iste težave, kot se tukaj gor omenjajo. Sedaj pa se je pojavila še ena nova in me zanima, ali ima še kdo podobno:
Določeni porti, ki sem imel prej nastavljene za Mulo in Azureus, ne delujejo več. Prej je vse lepo delovalo, router in firewall je bil nastavljen pravilno in je delovalo. Kar naenkrat, približno 2 tedna nazaj, pa so ti poti prenehali delovati. Tudi če jih nekoliko spremenim, ne učinka. Ima še kdo podobne težave na T-2?
Lp
Ni lahko biti mlad!
antonija ::
Pri men vse lepo dela BP.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Mitch ::
einstein2 -> preveri, če se IP naslov, na katerega so "forwardirani" porti na routerju ujema z IPjem tvojega računalnika. Včasih se ti IP lahko spemeni, če gor priklopiš še kakšen računalnik (DHCP & stuff)...
LP,
Mitch
LP,
Mitch
Hardstyle ::
Ima mogoče kdo telefonsko številko kakega tehnika na območju Maribora? Namreč, danes je bil "naročen" pri meni ampak do zdaj še o njem ne duha ne sluha! Jaz sem si vzel dopust oni pa me tako za*****! Sem klical na HelpDesk kjer so mi rekli, da ne morejo nič storiti saj sem v rokah tehnika in da razumejo, da sem si vzel dopust kar ni tako lahko kot se sliši!
janko771 ::
Kdaj pa bodo začele centrale delat ko so na spisku (če sploh kdaj bodo)?
Ker je tud naša centrala na spisku.
Lp
Ker je tud naša centrala na spisku.
Lp
jest
bmen ::
Situacija: nimam sklenjene telefonske naročnine s Telekomom, imam pa priključek (parico) v stanovanju,
Telekom za T2 ni dal pozitivnega odgovora (čakal na odgovor od 21.08. do dasnes).
Vprašanje: Kako naprej?
Situacija: nimam sklenjene telefonske naročnine s Telekomom, imam pa priključek (parico) v stanovanju,
Telekom za T2 ni dal pozitivnega odgovora (čakal na odgovor od 21.08. do dasnes).
Vprašanje: Kako naprej?
... B ...
bmen poslušaj mene pa sigurno deluje. Pokličeš Telekom se naročiš na PSTN in jim poveš, da ga vzameš edino v tem primeru, da bo širokopasovni internet možen. S tem se zavaruješ, da ti ko ti zgradijo PSTN priključek ne obesijo linijo na PCMI. Ko ti priključek telekom naredi pokličeš T2 za pogodbo označiš vzamem VDSL preko PSTN-ja oni pošlejo na Telekom, ki seveda odobri počakaš priklop na T2 ko si priklopljen daš prošnjo za razvez in vola tako je mogoč. No tako smo pri nas naredili in je delovalo. Sicer smo pustili T2-ju da je oddal dvakrat poizvedbo saj so oni trdili da mogoče druga bo pa pozitivna,da se to dogaja samo sta bili obe negativni. To je vglavnem najhitrejša pot je pa res da moraš pa vložiti 19k za telekomov PSTN.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: alienalien ()
bmen ::
Mi gre na $%&#% ker je prejšnji lastnik stanovanja ntri mel ISDN - kao jaz pa ne morem.
Koliko je res da ne dajo soglasja, ker nimajo "prostih" paric (tip se je zgovarjal na AIPEK kao da oni zahtevajo, da mora Tkom imeti neko rezervo za one, ki bi telefon....in kao zato jaz ne dobil T-2)
alienalin - ne daje mi se 19 kSIT za nekaj kar sploh ne rabim (brez telefona na žici živim že cca 6 let brez problemov - do zdaj ;-( )
PS Ali je kdo po zavrnitvi T2 nato naročil adsl pri siolu (in kakšen je bil odgovor telekoma) in ga dobil?
Koliko je res da ne dajo soglasja, ker nimajo "prostih" paric (tip se je zgovarjal na AIPEK kao da oni zahtevajo, da mora Tkom imeti neko rezervo za one, ki bi telefon....in kao zato jaz ne dobil T-2)
alienalin - ne daje mi se 19 kSIT za nekaj kar sploh ne rabim (brez telefona na žici živim že cca 6 let brez problemov - do zdaj ;-( )
PS Ali je kdo po zavrnitvi T2 nato naročil adsl pri siolu (in kakšen je bil odgovor telekoma) in ga dobil?
... B ...
amigo_no1 ::
bmen
Daj poizvedbo na siol , ko ti pošljejo pogodbo (ne je podpisati) hitro z z njo na apek.
Daj poizvedbo na siol , ko ti pošljejo pogodbo (ne je podpisati) hitro z z njo na apek.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()