Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
nekikr ::
Mene pa zanima neki, kar mislim da še ni noben napisu. Torej, prijavil sem se na T-2 in končno dobil pogodbo. A je napisana malo "čudno". Vprašanje je, ali želiš obdržati obstoječi telefonski priključek. Jaz bi seveda obdržal obstoječi priključek zaradi številke, a bi odjavil ISDN saj ga ne rabim in ga nikoli nisem rabil, imel sem ga izključno zaradi Siolovega pogoja. Kako pa naj sedaj "izpolnim" pogodbo. Če pustim tako kot je, potem bom še naprej imel ISDN, česar si res ne želim, če pa napišem da ne bi imel obstoječega priključka me bojo pa na t-2 priključil oz. nikamor. Če ma kdorkoli kakšen predlog kako naj to porihtam bi bil res vesel.
no_use4 ::
mislim da bos moral to pol na telekomu rihtat .. da ti iz isdn nazaj na pstn (ptsn? kukrkol...) ustimajo (saj si to mislil, ne?)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: no_use4 ()
AntiC ::
men pa to ful ni jasn.....
jst hocm odjavt isdn, kablsko in adsl....
pol pa hocem met 2 telefonski liniji (2 stevilki pr T2) .. pa bi rad gor prklopu 2 isdn telefona + 1 fax.... se prav rabm pol od njih 2 isdn vmesnika + fax vmesnik (tko pise na pogodbi kao da to obstaja)...... a to bo pol laufal...
jst hocm odjavt isdn, kablsko in adsl....
pol pa hocem met 2 telefonski liniji (2 stevilki pr T2) .. pa bi rad gor prklopu 2 isdn telefona + 1 fax.... se prav rabm pol od njih 2 isdn vmesnika + fax vmesnik (tko pise na pogodbi kao da to obstaja)...... a to bo pol laufal...
Ja, no_use4, to sem mislil, samo sem upal da obstaja kakšen bolj inteligenten način (da T-2 ob preklopu to naredi zame, glede na to da mi že ADSL ukinejo in preklopijo številke (po potrebi)):
Tomaz27 ::
Hecno je, da na maile vec sploh ne odgovarjajo. To izpade sila neresno. Vsaj v tem casu kaj obratujejo, to je 14 dni, bi pa ze lahko malo zrihtali zadeve, zaposlili študente ali pač kogarkoli že in odgovarjali na maile. Na tel. jih ni mogoče dobit
če nimaš sreče, na maile ne odgovarjajo,...
Mislim da bo takšen odnos marsikoga odvrnil od prestopa, sam sem bil na začetku trdno odločen da zapustim SIOL, zdaj pa se mi zdi da bom še nekaj mesece počakal.
Ker če mislijo tudi kasneje ko bodo uporabniki imeli že njihov internet na tak način poslovat, potem ne hvala. Bom klical za odpravo napake in bodo odgovorili kdaj, v roku 1 meseca?
V primerjavi s tem je še 080 1000 skoraj boljše.
Vglavnem glede pristopa sem kar malce razočaran in po odvizu marsikoga drugega nisem sam.
T-2 če še spremljate kaj ta forum, dajte malo porihtat odzivnost, pošiljanje pogodb, odgovarjanje na e-mail,... Sej smo v času informacijskih tehnologij, ki naj bi skrajšale odzivnost, ne pa da pri vas traja vse skupaj tako dolgo, kot da bi še vedno pošiljali poštne golobe.
lp
Tomaz
če nimaš sreče, na maile ne odgovarjajo,...
Mislim da bo takšen odnos marsikoga odvrnil od prestopa, sam sem bil na začetku trdno odločen da zapustim SIOL, zdaj pa se mi zdi da bom še nekaj mesece počakal.
Ker če mislijo tudi kasneje ko bodo uporabniki imeli že njihov internet na tak način poslovat, potem ne hvala. Bom klical za odpravo napake in bodo odgovorili kdaj, v roku 1 meseca?
V primerjavi s tem je še 080 1000 skoraj boljše.
Vglavnem glede pristopa sem kar malce razočaran in po odvizu marsikoga drugega nisem sam.
T-2 če še spremljate kaj ta forum, dajte malo porihtat odzivnost, pošiljanje pogodb, odgovarjanje na e-mail,... Sej smo v času informacijskih tehnologij, ki naj bi skrajšale odzivnost, ne pa da pri vas traja vse skupaj tako dolgo, kot da bi še vedno pošiljali poštne golobe.
lp
Tomaz
Se podpisujem Lover22. V roku 14 dni sem jim poslal že 4 sporočila a niti na eno nisem dobil odgovora. Poklical se jih že najmanj 50krat a jih nisem dobil niti enkrat. Če se grejo enga novega, dobrega ponudnika, bi lahko 10 študentov zaposlil za en mesec in bi bli vsi zadovoljni. V bistvu me isto kot tebe kr malo skrbi kaj bo ko bom (če bom spploh) na T-2. Pojavila se bo napaka, jsz pa bom potem čakal 1 mesec, dva tri... da bom končno nekoga dobil. Siolov klicni center je zanič, vedno zaseden, operaterji pa......razred zase. A proti T-2 delujejo kot največji profesionalci. T-2, you suck!
SasoS ::
@Yagi-san: Plazma ima kak DVI vhod ali kaj podobnega? To je še vedno daleč od tistega kar ti T-2 pripelje v stanovanje. Še vedno rabiš STB.
@nekikr: T-2 ni Telekom. Obkljukaj da želiš obdržati obstoječi priključek in se z Telekomom zmeni da ti dajo navaden telefon namesto ISDNja...al kaj bi sploh rad? Številke brez telefonov obdržal ne boš...
@nekikr: T-2 ni Telekom. Obkljukaj da želiš obdržati obstoječi priključek in se z Telekomom zmeni da ti dajo navaden telefon namesto ISDNja...al kaj bi sploh rad? Številke brez telefonov obdržal ne boš...
Chicken Boy ::
Za študente majo glih sedaj oglas da jih rabijo 10. Tko da če je kdo interesnt nej pošle prošnjo na info@t-2.net.
polde66 ::
tud mene je mal minila prva zagretost, sem sicer malo stran od centrale pa jim verjetn zato nisem zanimiv. K njim se bom prklopu ko boste ostali zadovoljni z njimi. Upam da mi med tem Siol ponudi kaj več. Edino kar sem razočaran pa je da ne moorem zamenjat svojega kabelskega operateja. Se mpreveč zahteven da bi mi samo 3 setboxi odgovarjal.
LP
LP
polde
Sumski ::
Res ne vem zakaj nekateri tako dolgo čakate na pogodbe. Jaz sem poizvedbo poslal v ponedeljek podpisano pogodbo pa sem na pošti oddal danes.
Kami ::
Drugače, če imate možnost pa poglejte staro oddajo aktulano odgovori na več vprašanj tudi o T-2 glede vezave pa tega
Tomaz27 ::
Glede studentov na linijah je res problem ja, vsaj pri siolu, kjer je vedno kriv windows xp z sp2, ruter, telekom, sosed, ... karkoli pac, je pa res da tam vsaj odgovor dobis, tu pa se pocutim ze prav cudno pri vsem tem ignoriranju. Kot da smo mi tu za njih in ne oni za nas, sej je res da si vsi zelimo 10/2 in nevem kaksnih linij samo se vseeno so oni tu za nas oz. bodo oni ziveli od nasega denarja.
OmegaBlue ::
Naslednji ki popvraša po torrentu faše naziv. Česa ne razumete?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
afneguncam ::
Mekaj mi ni jasno... Bo isdn še naprej isdn? Mislim da. Torej dve številki ena bazna enota in vse kot je nekdaj bilo, ali pač? Kaj pomeni št. isdn vmesnikov ali nekaj takega (piše na pogodbi)?
kucy ::
In še podvprašanje, ali se bo pri priklopu ISDN telefona preko isdn vmesnika na t2 omrežje, prikazala številka klicočega, kot se je to prikazalo pri ISDN omrežju?
spektrum ::
Balboa,
Bojim se, da ne.
Tudi jaz imam 1 bazno ISDN in dve slušalki vsako s svojo številko. Kokr sem jih razumel je en ISDN vmesnik samo za 1 številko. Zato naj ne bi mogel uporabljati 2 slušalk z različnima številkama na 1 bazni.
Jaz bom to rešil tako, da bom pač uporabil na ISDN bazni samo 1 slušalko, naročil 1 ISDN vmesnik zanjo in še en PSTN vmesnik ter nabavil analogni telefon z ato drugo številko.
Zanima pa me, ali cela clip, identiteta klicočega na analogni liniji oziroma na PSTN vmesniku.
To je namreč nujno, moram vedeti, kdo me je klical. Upam, da ne bo kakšnih doplačil.
In še eno skrivnost odkrijem vsem: res sem dobil odgovor na mail praktično takoj drugo dopoldne, vendare me je operater po telefonu preje prosil, da naj določeno stvar raje vprašam po mailu, da se bo pozanimal. Dal mi je tudi special mail naslov in rekel, da je javno objavljeni zelo ''zabasan''. Zato razumem, da ne morejo slediti vsem vprašanjem.
No, jaz sem kar nekaj izvedel, zato jih ne morim več in raje sprašujem tukaj....
Bojim se, da ne.
Tudi jaz imam 1 bazno ISDN in dve slušalki vsako s svojo številko. Kokr sem jih razumel je en ISDN vmesnik samo za 1 številko. Zato naj ne bi mogel uporabljati 2 slušalk z različnima številkama na 1 bazni.
Jaz bom to rešil tako, da bom pač uporabil na ISDN bazni samo 1 slušalko, naročil 1 ISDN vmesnik zanjo in še en PSTN vmesnik ter nabavil analogni telefon z ato drugo številko.
Zanima pa me, ali cela clip, identiteta klicočega na analogni liniji oziroma na PSTN vmesniku.
To je namreč nujno, moram vedeti, kdo me je klical. Upam, da ne bo kakšnih doplačil.
In še eno skrivnost odkrijem vsem: res sem dobil odgovor na mail praktično takoj drugo dopoldne, vendare me je operater po telefonu preje prosil, da naj določeno stvar raje vprašam po mailu, da se bo pozanimal. Dal mi je tudi special mail naslov in rekel, da je javno objavljeni zelo ''zabasan''. Zato razumem, da ne morejo slediti vsem vprašanjem.
No, jaz sem kar nekaj izvedel, zato jih ne morim več in raje sprašujem tukaj....
sznn ::
Naj še jaz dodam dve informaciji, ki sem ju dobil od HelpDeska pri T-2, pa ju tukaj še nisem zasledil. Mogoče bi bilo dobro dati ta info na prvo stran. Zanimala me je predvsem hitrost mednarodnega voda in pa razlike v ceni za fizične in pravne osebe. Odgovori so bili naslednji:
Z Avstrijo ima T-2 hitrost 622 mbps, v izgradnji so povezave z Italijo in Madžarsko.
Za vse uporabnike velja enaka cena (torej za fizične in pravne osebe).
Z Avstrijo ima T-2 hitrost 622 mbps, v izgradnji so povezave z Italijo in Madžarsko.
Za vse uporabnike velja enaka cena (torej za fizične in pravne osebe).
afneguncam ::
spektrum: jaz mislim telekomov ISDN met naprej. Saj pa to ni nic drugega kot je do sedaj bilo. Telekom ponuja ISDN in T-2 nima tu nobene veze edino ce gres v njihov sistem in uporabljas ISDN telefone. Drugace pa to tako ostane dve stevilki pa CLIP itd. Nikjer nisem zasledil da se boodo s priklopom T-2 spremenile ISDN storitve od Telekoma Slovenije.
Nisem vedel, da boš obdržal ISDN. Tudi mi ni jasno zakaj bi plačeval 3800 SIT za ISDN, če lahko 2 številki pri T-2 dobim za 1500 SIT mesečno. Človek, to je 27K letno več za ISDN.
Zakaj boš obdržal ISDN ?
Zakaj boš obdržal ISDN ?
Zahvaljujoč T-2 cene padajo. Masicom preko ljubljanskega kabla od 1.11. dalje:
Ultravijolični 256/64 3.100,00
Modri 512/128 3.444,00
Zeleni 1024/256 4.000,00
Zelenorumeni 2048/512 6.222,00
Rumeni 4072/512 8.444,00
Ultravijolični 256/64 3.100,00
Modri 512/128 3.444,00
Zeleni 1024/256 4.000,00
Zelenorumeni 2048/512 6.222,00
Rumeni 4072/512 8.444,00
Izi ::
spektrum, tudi jaz bom obdržal ISDN. Imam isto kot ti, bazo in dve slušalki, vsako s svojo številko.
Razlika je manjša kot si napisal.
Če obdržiš ISDN na telekomu imaš 1000 SIT cenejši VDSL. Tukaj torej prišparaš 1000 SIT/mesec
Na PSTN, identiteta klicočega sicer deluje, ampak je potrebno dodatno naročilo in seveda doplačilo. Spet nekaj 100 SIT/mesec.
Na koncu na prišparaš kaj bistvenega.
Razlika je manjša kot si napisal.
Če obdržiš ISDN na telekomu imaš 1000 SIT cenejši VDSL. Tukaj torej prišparaš 1000 SIT/mesec
Na PSTN, identiteta klicočega sicer deluje, ampak je potrebno dodatno naročilo in seveda doplačilo. Spet nekaj 100 SIT/mesec.
Na koncu na prišparaš kaj bistvenega.
reber ::
Vidim, da večina tukaj nimate razjasnjenih pojmov glede telefonije prek neta, ali na kratko IP telefonije.
če obdržite ISDN telefonski priključek in s tem telefone in številke pri telekomu, je to čisto svoja in samostojna zadeva in s T2 nima nič. ISDN namreč uporablja A in B govorni kanal, IP telefonija pa uporablja D kanal tako kot širokopasovne povezave in TV. In še za tiste ki bi želeli imeti IP telefon pri T2 naj namignem da 1 IP telefon dobite v rabo brezplačno, torej ISDN vmesnika ne rabite, je pa res, da je telefon vrvični, ima pa čisto vse funkcije ISDN, tako da boste lahko videli številko, ki je tako zelo pomembna :)
Jaz bom ISDN obdržal, ker imam tako ali tako več številk, z mamo pa plačujeva vsak svoje pogovore in vsak pol naročnine in nam to odgovarja ker imamo dva ločena gospodinjstva. IP telefonijo bom vzel zaradi cene klicov v omrežje telekom ki je več kot pol cenejša kot iz samega telekoma, čudn to :? Imamo pa poleg ISDN še opcijo vikend, da sobote in nedelje čvekamo zastonj, predvsem mama, plačujeva pa tut vsak pol. Če slučajno niste sami v bajti, se vam ISDN še vedno splača, če ste ljudje ki se znajo zment med sabo. Internet pa tut lahko delite med sabo, mar ne, pa še s kakšenmu sosedom, za jurja ali dva, pa ste na koncu profitiral, samo ISP ne sme vedet za to, sicer pa naredite kakor hočete, le brezveznih vprašanj ne postavljajte tukaj ampak si raje malo preberite na domači strani T2 in pa v tej temi.
če obdržite ISDN telefonski priključek in s tem telefone in številke pri telekomu, je to čisto svoja in samostojna zadeva in s T2 nima nič. ISDN namreč uporablja A in B govorni kanal, IP telefonija pa uporablja D kanal tako kot širokopasovne povezave in TV. In še za tiste ki bi želeli imeti IP telefon pri T2 naj namignem da 1 IP telefon dobite v rabo brezplačno, torej ISDN vmesnika ne rabite, je pa res, da je telefon vrvični, ima pa čisto vse funkcije ISDN, tako da boste lahko videli številko, ki je tako zelo pomembna :)
Jaz bom ISDN obdržal, ker imam tako ali tako več številk, z mamo pa plačujeva vsak svoje pogovore in vsak pol naročnine in nam to odgovarja ker imamo dva ločena gospodinjstva. IP telefonijo bom vzel zaradi cene klicov v omrežje telekom ki je več kot pol cenejša kot iz samega telekoma, čudn to :? Imamo pa poleg ISDN še opcijo vikend, da sobote in nedelje čvekamo zastonj, predvsem mama, plačujeva pa tut vsak pol. Če slučajno niste sami v bajti, se vam ISDN še vedno splača, če ste ljudje ki se znajo zment med sabo. Internet pa tut lahko delite med sabo, mar ne, pa še s kakšenmu sosedom, za jurja ali dva, pa ste na koncu profitiral, samo ISP ne sme vedet za to, sicer pa naredite kakor hočete, le brezveznih vprašanj ne postavljajte tukaj ampak si raje malo preberite na domači strani T2 in pa v tej temi.
wifi4all ::
LJ-kabel je tudi znizal cene preko ARNESa
Telemach pa glavo v pesek:
"Konkurenca je vsekakor dobrodošla. Naša ponudba je tokrat boljša za
uporabnike preko našega kabla, Ljubljanski kabel pa se je odločil za
izboljšanje ponudbe preko Arnes omrežja.
Končna odločitev je vsekakor prepuščena naročnikom oziroma uporabnikom. Če
bi si tokrat izbrali za primerjavo še kakšnega tretjega ponudnika bi
verjetno tudi pri njih našli kakšno boljšo ponudbo, vendar zopet mogoče samo
za tretjo skupino uporabnikov npr. "ceneje za upokojence" ali "ceneje za
poslovne uporabnike". Možnosti je neskončno in zato je ravno vpliv
konkurence, kot že omenjeno, vedno dobrodošel."
Telemach pa glavo v pesek:
"Konkurenca je vsekakor dobrodošla. Naša ponudba je tokrat boljša za
uporabnike preko našega kabla, Ljubljanski kabel pa se je odločil za
izboljšanje ponudbe preko Arnes omrežja.
Končna odločitev je vsekakor prepuščena naročnikom oziroma uporabnikom. Če
bi si tokrat izbrali za primerjavo še kakšnega tretjega ponudnika bi
verjetno tudi pri njih našli kakšno boljšo ponudbo, vendar zopet mogoče samo
za tretjo skupino uporabnikov npr. "ceneje za upokojence" ali "ceneje za
poslovne uporabnike". Možnosti je neskončno in zato je ravno vpliv
konkurence, kot že omenjeno, vedno dobrodošel."
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/
http://www.phljubljana.si/
YenLoWang ::
@reber: to da obdrzis /v tvojem primeru/ ISDN in narocis poleg pri t2 se VoIP.. zna biti problem, kajti na t2 pravijo da nemores obdrzati isdn /ali ptsn/ ce se narocist na njihov VoIP..
lp, Yen
lp, Yen
Tarzan ::
@reber: to da obdrzis /v tvojem primeru/ ISDN in narocis poleg pri t2 se VoIP.. zna biti problem, kajti na t2 pravijo da nemores obdrzati isdn /ali ptsn/ ce se narocist na njihov VoIP..
Kje pa to piše?
willson ::
"Z Avstrijo ima T-2 hitrost 622 mbps, v izgradnji so povezave z Italijo in Madžarsko."
Ali je le naključje, da se zgornja hitrost povezave (622Mbps) ujema s TELEKOM-OVO ponudbo???? Le ugibam, je pa možno, da je v odzadju še vedno telekom... ŽAL
vir: ZAKUP KAPACITETE ZAKUPLJENIH VODOV
jo folk!!
tole je res neki carskega, in se en lep dokaz da smo slovenci pametni :) (no vsaj neki)
pa se eno vprasnaje za "alien-w":
-al si oba ventilatorja isto obrnu (po sliki sodec - mislm da ), ker sm razmislu ce bi en(2X) not pihu. en pa vn(2x)...??
Ne vem v čem bi bil problem, ker IP telefonija poteka po internetnem oziroma podatkovnem delu pasovne širine. No ja, saj je ISDN tudi podatkovni vendar na čisto drugi pasovni širini, zato pa menda rabiš spliter da ti razdeli isdn na adsl oziroma vdsl.
Sicer pa sem na T2 vprašal kako je s tem, vendar najprej tipček tam ni točno vedel in je rekel da ne gre, potem pa sem mu povedal da to pa ne more biti in se je pozanimal, vprašal in nato potrdil da seveda gre in me še razveselil da IP telefon dobim zastonj v najem in ima iste funkcije kot ISDN. tko da je informacija potrjena z njihove strani, razen če ni to potrdil kakšen aberveznik ki nima pojma.
Vprašal sem še glede maila in uporabniškega imena, uporabniško ime dodelijo oni, jaz pa sem vztrajal da hočem ime po želji saj je itak še vse prosto in menda bodo ugodili željo, ne vem še. Mailov je do 5 in vsak še 2 pseudonima, tudi tega tipček ni vedel takoj, je moral vprašat.
Uporabniško ime po želji pride prav pri tistih 10MB placa na strežniku ki ti tudi pripada.
Sicer pa sem na T2 vprašal kako je s tem, vendar najprej tipček tam ni točno vedel in je rekel da ne gre, potem pa sem mu povedal da to pa ne more biti in se je pozanimal, vprašal in nato potrdil da seveda gre in me še razveselil da IP telefon dobim zastonj v najem in ima iste funkcije kot ISDN. tko da je informacija potrjena z njihove strani, razen če ni to potrdil kakšen aberveznik ki nima pojma.
Vprašal sem še glede maila in uporabniškega imena, uporabniško ime dodelijo oni, jaz pa sem vztrajal da hočem ime po želji saj je itak še vse prosto in menda bodo ugodili željo, ne vem še. Mailov je do 5 in vsak še 2 pseudonima, tudi tega tipček ni vedel takoj, je moral vprašat.
Uporabniško ime po želji pride prav pri tistih 10MB placa na strežniku ki ti tudi pripada.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: reber ()
SasoS ::
@reber: D kanal ima 16kbit/s prepustnosti...tu ne spraviš kaj dosti skozi
@Izi: T-2 ne bo zaračunaval naročnine za CLIP na PSTNju...torej prihranek tu je.
in še willson...
Seveda se hitrost ujema z Telekomovo. 622Mbit je dokaj standardna hitrost (mislim da je to OC-3 povezava). Noben ni reku da jo imajo najeto preko Telekoma...pa tudi če majo, so what.
@Izi: T-2 ne bo zaračunaval naročnine za CLIP na PSTNju...torej prihranek tu je.
in še willson...
Seveda se hitrost ujema z Telekomovo. 622Mbit je dokaj standardna hitrost (mislim da je to OC-3 povezava). Noben ni reku da jo imajo najeto preko Telekoma...pa tudi če majo, so what.
kitl76 ::
lp, Yen
To spet ni res nevem od kje vam takšni trič trači so me ravno včeraj klicali iz T2-a in me spraševali če resno želim zraven ISDN-ja še IP telefon ali sem se samo zmotil. Povedal sem da res, ker smo v naši hiši dva gospodinjstva, potem je dekle reklo vredu samo da nebi prišlo do nesporazuma. Itak imamo pa že sedaj Siolv IP telefon in tudi ISDN ob enem. PA upam, da ta post nebo spet zbrisan.
lp, Yen
To spet ni res nevem od kje vam takšni trič trači so me ravno včeraj klicali iz T2-a in me spraševali če resno želim zraven ISDN-ja še IP telefon ali sem se samo zmotil. Povedal sem da res, ker smo v naši hiši dva gospodinjstva, potem je dekle reklo vredu samo da nebi prišlo do nesporazuma. Itak imamo pa že sedaj Siolv IP telefon in tudi ISDN ob enem. PA upam, da ta post nebo spet zbrisan.
@reber:
hehe.. se mi zdelo da nimajo pojma na t2.. in da enkrat rece tak.. drugic tak.. itak smo vsi vedl da ptsn/isdn nima veze z voip in da lahko mas oboje hkrati.. ampak tam so rekl da negre.. da so 'podobne' ferkvence in kr neki:> blef na kvadrat:)
lp, Yen
hehe.. se mi zdelo da nimajo pojma na t2.. in da enkrat rece tak.. drugic tak.. itak smo vsi vedl da ptsn/isdn nima veze z voip in da lahko mas oboje hkrati.. ampak tam so rekl da negre.. da so 'podobne' ferkvence in kr neki:> blef na kvadrat:)
lp, Yen
No, ne mores trdit da na T2 nimajo pojma, je pa res, da tisti ki se tam javljajo na telefon, da so lahko kr tko eni kekci ki pač tam odgovarjajo na večinoma butasta vprašanja, ko pa jih nekdo kaj konkretnega vpraša pa rabijo pomoč nekoga drugega. Saj je strategija takega odgovarjanja čisto v redu, mar ne.
@SasoS no, res sem napisal D kanal, ker pa nisem strokovnjak na tem področju se verjetno motim o nazivu tega kanala ki sem ga imel v mislih. V mislih sem imel kanal po katerem poteka adsl ali pa vdsl komunikacija, pa sem mislil da je to D kanal. Naj me nekdo popravi, oziroma naj nekdo napiše pravilno in strokovno, če je kdo tukaj ali ga ni?
@SasoS no, res sem napisal D kanal, ker pa nisem strokovnjak na tem področju se verjetno motim o nazivu tega kanala ki sem ga imel v mislih. V mislih sem imel kanal po katerem poteka adsl ali pa vdsl komunikacija, pa sem mislil da je to D kanal. Naj me nekdo popravi, oziroma naj nekdo napiše pravilno in strokovno, če je kdo tukaj ali ga ni?
A je možno na T-2 omrežje prikolpit VIDEO IP telefon.
Če že imamo tako ultramoderno zadevo, tak širok pas, bi bilo tudi to prav fino.
Da bi se s kolegom tudi videl, ko bi se pogovarjal ?
Če že imamo tako ultramoderno zadevo, tak širok pas, bi bilo tudi to prav fino.
Da bi se s kolegom tudi videl, ko bi se pogovarjal ?
@reber:
v neki meri se strinjam s teboj.. ampak to, da kr recejo da ni mozno.. in da potem na 'zakaj?' recejo nekaj o 'podobnih ferkvencah' pa tud ni glih stratesko. ce osebek tam ni vedel.. bi pac rekel da neve.. da se bo pozanimal... etc..
vcasih je bolje priznati da nekaj neves.. kot povedati nek blef za rajo.
lp, Yen
v neki meri se strinjam s teboj.. ampak to, da kr recejo da ni mozno.. in da potem na 'zakaj?' recejo nekaj o 'podobnih ferkvencah' pa tud ni glih stratesko. ce osebek tam ni vedel.. bi pac rekel da neve.. da se bo pozanimal... etc..
vcasih je bolje priznati da nekaj neves.. kot povedati nek blef za rajo.
lp, Yen
clarity99 ::
uhh, jaz imam pa obcutek da bo tole s T-2 se trajalo... V soboto sem oddal pogodbo, v cetrtek me klicejo, da zelijo imeti fotokopirani obe strani osebne, ne samo prvo, ok, jim posljem po faksu, danes v soboto pa dobim nazaj pogodbo, ces da ni podpisa pri soglasju tel. narocnika.
Kaksnega soglasja ce pa NI tel. prikljucka?? Pa lepo je na pogodbi obkljukano da ga ni, in tudi pri soglasju pise v primeru, da je narocnik PSTN/ISDN prikljucka druga oseba. Mislim, kdo naj se zdaj tam podpise??
Ehh...
Lp,
Robert
Kaksnega soglasja ce pa NI tel. prikljucka?? Pa lepo je na pogodbi obkljukano da ga ni, in tudi pri soglasju pise v primeru, da je narocnik PSTN/ISDN prikljucka druga oseba. Mislim, kdo naj se zdaj tam podpise??
Ehh...
Lp,
Robert
antonija ::
Nekdo je lastnik prilkjucka od telekoma. Ce je prikljucek aktiven ni vazno, je pa last od nekoga. Ce ni tvoja last, rabis soglasje lastnika.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
clarity99 ::
no, jaz sem tudi tako mislil samo so me vsi prepricevali da temu ni tako. Pa potem je se problem tega, ker hocejo da izpolnis tudi polje z tel. stevilko, ki pa je seveda ni, ce je prikljucek odklopljen. Bomo videli, kaj bodo rekli v ponedeljek na t-2 ce jih uspem priklicat.
antonija ::
Ja, na zalost je edina javna identiteta tel. prikljucka prav tel. stevilka. Ce je prikljucek neaktiven potem stevilke ni...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Tody ::
hmm zdej me pa že skrbi... jest imam isto zadevo, odjavljen telefon toda jest nisem bil lastnik tistega telefona. Ampak fora je v tem ker me ni nobeden poklical, nobene elektronske pošte NIČ !
francka45 ::
Za tiste ki niste dobili pogodbe:
Jaz sem naročil pogodbo že drugi dan obratovanja firme a jo še nisem dobil.
Sem se pol odločil da jih bom poklical.
In so mi rekli, da pogodbe niso poslali zato ker na moji lokaciji priklop ni možen.
Ampak na to me niso opozorili ne prek maila, ne prek telefona.
sem jih moral sam poklicat da sem to izvedel.
torej je možno da zato tolk dolg časa čakate ker sploh nimate izpolnjenih njihovih pogojev.
Priklapljat pa zdej tut ne bodo šli ker so rekli da je v našem kraju premalo zanimanja
sej logičn da ga bi blo več pol k bi enkrat sploh omogočili povezavo.
Jaz sem naročil pogodbo že drugi dan obratovanja firme a jo še nisem dobil.
Sem se pol odločil da jih bom poklical.
In so mi rekli, da pogodbe niso poslali zato ker na moji lokaciji priklop ni možen.
Ampak na to me niso opozorili ne prek maila, ne prek telefona.
sem jih moral sam poklicat da sem to izvedel.
torej je možno da zato tolk dolg časa čakate ker sploh nimate izpolnjenih njihovih pogojev.
Priklapljat pa zdej tut ne bodo šli ker so rekli da je v našem kraju premalo zanimanja
sej logičn da ga bi blo več pol k bi enkrat sploh omogočili povezavo.
Tody ::
hehe, ja poleg 1000 ki so dobil naj potem še odgovarjajo tistim ki nimajo možnosti. Mnja sej pomoje čez kak mesec ko bo konec evforije boste pomoje vsi dobil obvestila kako in kaj.
jsmith ::
Nekateri ste spraševali, kje so centrale:
Naslovi oziroma lokacije vseh Telekomovih central v Sloveniji
Naslovi oziroma lokacije vseh Telekomovih central v Sloveniji
jsmith ::
Novi Proklik se povezuje tudi preko interneta (https), tako da modem ni več potreben.
Moraš pa imeti veljaven Proklik certifikat, kar za modemsko povezavo ni pogoj.
Moraš pa imeti veljaven Proklik certifikat, kar za modemsko povezavo ni pogoj.