Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

NavadniNimda ::
PUX je lepo napisal:
- modem stran od VSEH elektronskih naprav, čimdlje.
- kabel od štekerja do modema naj bo čimkrajši in naj ne bodo drugi kabli, in električne naprave v bližini.
To dvoje lahko naredimo sami.
Potem je potrebno preverit napeljavo od PTT omarice do štekarja. Tudi to je lahko katastrofalno. In potem je lahko kriva še "zgledno vzdrževana Telkova infrastruktura", kjer je vse odvisno od dobre volje nacionalnega operaterja, Polne Lune in drugih nepredvidljivih faktorjev.
- modem stran od VSEH elektronskih naprav, čimdlje.
- kabel od štekerja do modema naj bo čimkrajši in naj ne bodo drugi kabli, in električne naprave v bližini.
To dvoje lahko naredimo sami.

Potem je potrebno preverit napeljavo od PTT omarice do štekarja. Tudi to je lahko katastrofalno. In potem je lahko kriva še "zgledno vzdrževana Telkova infrastruktura", kjer je vse odvisno od dobre volje nacionalnega operaterja, Polne Lune in drugih nepredvidljivih faktorjev.

BendeR ::
Lol, pri meni je razdalija modem = tel. šteker 30m telefonskega kabla. Modem je postavljen med zvočnike, printer in monitor. Dela pa kot more.

xgo ::
BendeR
kuk stran do centrale?
@Gregor P, kuko naj jest preverm napeljavo od PTT omarice do štekarja, ce sm pa u bloku

@Gregor P, kuko naj jest preverm napeljavo od PTT omarice do štekarja, ce sm pa u bloku

Gregor P ::
"@Gregor P, kuko naj jest preverm napeljavo od PTT omarice do štekarja, ce sm pa u bloku"

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

@XGO - če mene sprašuješ, sem 875 metrov od centrale. Ampak še zdej ne vem, a gre za zračno linijo, linijo najmanjšega odpora, partijsko linijo, ali pa gre enostavno za dolžino kabla.

sleby ::
ne spremljam te teme ze neki casa zato bom kr vprasu: a t-2 mogoce prenasa SP v nogometu v HD kvaliteti? baje naj bi premiere snemal tekme in naj bi se t-2 dogovarjal za prenos. hvala!

Malkec ::
Ni blo rečeno da bo Siol prenašal tekme v HD po lokalih?
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Ja, sej po mojem prenaša - vsi uporabniki ADSL2+ so sedaj v oštarijah in gledajo fuzbal na HDTV!

opajec ::
Samo je vprašanje v katerih lokalih prenašajo. V Harvey Normanu sigurno ne, čeprav je na spisku. SHITOL kot SHITOL vprašanje kako jim deluje njihova HD... Verjetno samo pri Bergincu in še kakemu pri skledi HE HE

OZZY ::
No da povem, da je bila pritožba uspešna in so me klicali takoj naslenji dan. Zgleda tudi, da jim t-2 ni podal moje druge kontaktne številke, ki sem jo posredovala že cc 12-14 dni nazaj, in so me potem klicali samo dopoldne (mislim, da 2x)..Ampak so me danes takoj potem poklicali in smo razčistili zadevo ter se dogovorili za termin...Tko da plus za telekom.
Zglda, da je komunikacija med obema t-1 t-2 še vedno v kur*u. Tui zvedet kaj na telekomu glede zahtevka za preklop je težaven in četudi pokličeš da bi preveril telefonsko in jo potem spremenil ne gre..Se držijo striktno tega, da če pride do napake, da se čaka, brez, da bi se obvestil t-2 in da bi potem urgirali naprej.
Zglda, da je komunikacija med obema t-1 t-2 še vedno v kur*u. Tui zvedet kaj na telekomu glede zahtevka za preklop je težaven in četudi pokličeš da bi preveril telefonsko in jo potem spremenil ne gre..Se držijo striktno tega, da če pride do napake, da se čaka, brez, da bi se obvestil t-2 in da bi potem urgirali naprej.
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()

@OPAJEC - a si lahko predstavljaš, kako velike so na uni 5 x 3 metrski plazmi kocke?

r5r ::
Je mogoče nekako nadomestiti VOOD, saj imam obstoječo infrastrukturo (mrežo) po hiši, in ne bi rad vlekel dodatnega kabla samo za televizijo iz kletnih prostorov, kjer imam nameščen prehod, do 3 nadstropja.
Vem pa, da ni priporočljivo vezati "televizorski utp kabel" z "internetnim utp kablom" skupaj.
Hvala. :P Moram vedeti predenj naročim IPTV.
Vem pa, da ni priporočljivo vezati "televizorski utp kabel" z "internetnim utp kablom" skupaj.
Hvala. :P Moram vedeti predenj naročim IPTV.
And it makes me wonder.

opajec ::
@NavadniNImda
verjetno so takoj sklicali sestanek... Samo ne vem ali partijskega SDS ali cerkvenega SDS..., da ne bi bilo kock ..
verjetno so takoj sklicali sestanek... Samo ne vem ali partijskega SDS ali cerkvenega SDS..., da ne bi bilo kock ..

smak ::
WI-FI in IPTV
Zanima me, če si je kdo že nadomestil kabelsko utp povezavo za dovod IP-TV na relaciji vood-amino
z brezžično povezavo (npr 54Mb) in seveda, če je zadovoljen s kvaliteto.
Zanima me, če si je kdo že nadomestil kabelsko utp povezavo za dovod IP-TV na relaciji vood-amino
z brezžično povezavo (npr 54Mb) in seveda, če je zadovoljen s kvaliteto.

OldSkul ::
r5r, ne ne moreš, ker tv dela samo z voodom. Namreč TV začne delat takoj ko prevzameš opremo, torej Amino in VOOD. Na voodu je en port skonfiguriran samo za TV!

Kaj ni VOOD samo za razdelitev vlanov, ki pridejo iz modema, na 3 vrata (porte) ?
Oziroma, če se zgoraj motim, kaj sploh VOOD počne?
Oziroma, če se zgoraj motim, kaj sploh VOOD počne?
And it makes me wonder.

SasoS ::
jap, to je to. Ne bo ti pa delal prek wirelessa...ne vem zakaj ampak meni popolnoma zabaše wifi da potem sploh nič ne dela...

Tudi če uporabiš AP(access point) ?
Kam vežeš, takoj za modem ali po VOODu ?
Kam vežeš, takoj za modem ali po VOODu ?
And it makes me wonder.

alexius ::
No temu ni tako. Imaš srečo da imaš novejšo napeljavo.
Sem namreč probal z originalnim kablom, če bo kaj boljša hitrost uploada pa ni nič kaj preveč dobro. Hitrost se je povišala za 0.1 Mbit v primerjavi s prej, ko sem imel 20 m telefonskega kabla. Torej odpade to. Modem in vood sem imel ločena tako da nista vplivala drug na drugega.
Meni tale T-2 že dva meseca oblublja da mi bo zvišal hitrost uploada pa ni še nič od tega. Namesto 1 Mbit imam sedaj 0.6~0.4 Mbit (po menjavi dinamičnega IP naslova je hitrost še padla)
Vem pa da je možno imeti na moji lokaciji višji upload - prej sem imel paket 10/2 in mi je delal kot 10/0.8~1 Mbit, sedaj ko sem pa dal prošnjo za preklop pa se mi je ob zamenjavi na paket 8/1 zmanjšal upload na to raven. Prejšnji mesec sem še plačal račun, saj so mi na tehnični podpori obljubili da bodo dali naprej. Sedaj pa jim bom plačal samo za tisto kar deluje.
Tale upload je pomemben pri IP telefoniji, saj ne moreš sploh klicati ven, če imam upload zabit, saj na drugi strani potem prekinja in te ne slišijo.
Če kdo iz T-2 bere to - moja naročniška številka je: 4803, pa probajte kaj narediti.
Čisto enako je pri meni... T-2 imam že 1 mesec (paket 10/2), a je od začetka upload zgolj 512 kbit/s. Sem takoj klical, da stvar uredijo, so rekli bomo posredoval tehnikom. Pa do danes še stvar ni urejena. Kličem 2x na teden, da preverim kaj so naredil in vsakič dobim isti odgovor: "Bomo posredoval tehnikom". In ko jim rečem, da mi to stalno ponavljajo, mi samo odvrnejo, češ da verjetno še nisem prišel na vrsto. Potem vprašam za profile, na zadnje mi tisti na tehnični podpori pove, da so samo enkrat zamenjal profil (???), pa čeprav so pred tem zatrjevali, da so poskusili že več profilov in da se recimo na profilu 10 modem sploh ne postavi itd... Zdaj niti ni več stvar uploada ampak me jezi njihovo ravnanje. Tudi pingi me ne motijo (v enem izmed prejšnih postov sem že napisal, da so previsoki). Najbolj me moti to, da se mi povezava večkrat dnevno prekine za kakšnih 20 sekund, še posebej, če sem sredi dela.
Blah

P.S.: Sem v stanovanju, relativno blizu centrale (pod 1000m) in sem ŽE probal vse možne varjante glede relacije vtičnica - modem in to da je modem oddaljen od drugih naprav...
Not only is life a bitch, it has puppies.

dule17 ::
lepo bi prosil koga če je slučajno že uspel nastaviti siolov STB na T-2? Nanj pridem prek telneta ampak ne poznam uporabniškega imena in gesla. Pa tudi naprej kakšen je postopek mi ni preveč znan. Kdo ve?

jackorsen88 ::
jaz pa uporabljam microtorrent pa mi vse normalno laufa samo natrackerju nisem povezljiv.
Pa ne vem v čem je keč. Pa mam porte vse odprte tak ko mora bit, ko dam test porta mi pokaže OK
Pa ne vem v čem je keč. Pa mam porte vse odprte tak ko mora bit, ko dam test porta mi pokaže OK

jackorsen88 ::
jaz pa uporabljam microtorrent pa mi vse normalno laufa samo natrackerju nisem povezljiv.
Samo zaradi te povezljivosti mi ne seeda z max hitrostjo torrentov, ki jih jaz naložim na tracker, drugače ostalo normalno seeda
Samo zaradi te povezljivosti mi ne seeda z max hitrostjo torrentov, ki jih jaz naložim na tracker, drugače ostalo normalno seeda

Spiral ::
Pozdravljeni, danes sem se opogumil in izpolnil obrazec za T2 internet. (upam da mi nebo žal:S). Ok jedno pitanje, ISDN priključek bomo za zdaj obdržali in vzeli samo internet preko T2. Res pa sem sodeč po TIS-u 1,04km od centrale oddaljen (po cesti) in pri moji sreči glede takih stvari, bodo rekli da sem preveč oddaljen in da mi je edina šansa da odklopimo še ISDN. Vse lepo in prav, naročnina res je nižja, vendar ta VOip telefonija mi deluje rahlo sumljivo. Je zadeva sploh funkcionalna?:S ... mislim tolk je dejavnikov, če je upload prezaseden telefon šteka, če interneta ni pol tud telefona ni, če ni štroma ni telefona:) naj me nekdo popravi če se motim :).
No, to se men zdi dokaj rizično napram stabilnosti isdna. Torej če vzamem VOip preko T2, in s to storitvijo kot tudi z internetom nisem zadovoljen.. in želim nazaj na stacionarni telefon presedlat.. a je to sploh možno ?? Brez da seveda plačam za ponoven priklop .. 20 tisoč al koliko je že. Upam da sem dovolj jasno vprašal:)
Lepo prosim za kakšen odgovor, hvala
No, to se men zdi dokaj rizično napram stabilnosti isdna. Torej če vzamem VOip preko T2, in s to storitvijo kot tudi z internetom nisem zadovoljen.. in želim nazaj na stacionarni telefon presedlat.. a je to sploh možno ?? Brez da seveda plačam za ponoven priklop .. 20 tisoč al koliko je že. Upam da sem dovolj jasno vprašal:)
Lepo prosim za kakšen odgovor, hvala

zee ::
plačaš, plačaš

zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

energetik ::
Evo, Telekomovec je prišel 2 uri prej, kot je rekel, in v 5 min namestil splitter. PSTN deluje, rekel je, da je v centrali priklopil in da na T2 vedo.
Zdej samo upam, da T2jevec čimprej pride z modemom in da bo VDSL normalno in takoj deloval.
Oddaljen od centrale vsaj 1100m, obdržal sm PSTN, naročil samo internet 1/256.
P.S.: Spiral, če odjaviš PSTN/ISDN in vzameš Voip, moraš za ponovni priklop ISDN plačat okoli 20kSIT. Da prišraufajo nazaj 2 žički
LP

Zdej samo upam, da T2jevec čimprej pride z modemom in da bo VDSL normalno in takoj deloval.
Oddaljen od centrale vsaj 1100m, obdržal sm PSTN, naročil samo internet 1/256.
P.S.: Spiral, če odjaviš PSTN/ISDN in vzameš Voip, moraš za ponovni priklop ISDN plačat okoli 20kSIT. Da prišraufajo nazaj 2 žički

LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

antonija ::
@energetik: da bo za ziher se enkrat poklici na T2 in povej da je telekom zrihtal in da jih (potperzljivo) cakas. Pri meni je pospesilo zadevo (na odzivni cas 2 uri).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

KaiV6 ::
my 50c
Do danes imel Siol 2/0.25 (ta star paket).
Od danes naprej pa T-2 10/2 z ohranjenim ISDN telefonom, sem iz Izole (cca 900m od centrale) in sem bil brez interenta celih 15 min (menjavanje modemov :P).
Pingi so ok.. sprva je bila povezava 4/1, vendar sem poklical tehnicno pomoc in po eni uri so mi ze popravili na dogovorjeno 10/2 .. probal s speedtest in deluje.
Torej zaenkrat zelo vesel.
LP, Kai
Do danes imel Siol 2/0.25 (ta star paket).
Od danes naprej pa T-2 10/2 z ohranjenim ISDN telefonom, sem iz Izole (cca 900m od centrale) in sem bil brez interenta celih 15 min (menjavanje modemov :P).
Pingi so ok.. sprva je bila povezava 4/1, vendar sem poklical tehnicno pomoc in po eni uri so mi ze popravili na dogovorjeno 10/2 .. probal s speedtest in deluje.
Torej zaenkrat zelo vesel.
LP, Kai
<insert>podpis.html</insert>

mitja_i ::
vendar ta VOip telefonija mi deluje rahlo sumljivo. Je zadeva sploh funkcionalna?:S ... mislim tolk je dejavnikov, če je upload prezaseden telefon šteka
No, jaz te lahko popravim. T-2 pri dodelitvi pasovne širine na priključek upošteva naročene storitve. Torej, če imaš dodatne storitve poleg interneta, ti zagotovijo še dodatno pasovno širino za telefon.
če interneta ni pol tud telefona ni,
Če ni interneta še ne pomeni, da ni telefona, ker ima T-2 povsem drugo infrastrukturo (strežnike, omrežja) za telefonijo. Velikokrat internet ne deluje, ker so problemi z računalnikom, to pa seveda ne vpliva na telefonijo.
če ni štroma ni telefona:)
Če ni elektrike (seveda na lokaciji naročnika - na centralah je elektrika zagotovljena posebej), potem tudi ni vseh ISDN aparatov, ki imajo prenosno slušalko in svoje napajanje (kar pomeni večina modernih ISDN telefonov), tako da je situacija povsem enaka.
Kvaliteta zvoka na VoIP je tudi povsem enaka IDSN (če ne še boljša;). Pravtako pa imaš vse dodatne storitve (in to brezplačno - za razliko od Telekomovega ISDN)

Spiral ::
@mitja_i : no super to sem želel slišat :), hvala za obrazložitev vsem.
Že čakam na pogodbo
Že čakam na pogodbo

No jaz sem sedaj zaradi konstantnega nihanja zmogljivosti moje linije (od 1,5/0,2 do obljubljenih 10/2; kakor kdaj) poklical tehnika, da optimizirava mojo domačo T-1 infrastrukturo (ob upoštevanju vaših nasvetov), postaviva modem na "sveto mesto" in če mi potem zadeva ne bo delovala tako kot treba ...
... čeprav se mi zdi smešno, da naj bi bilo vse skupaj tako občutljivo; zakaj potem ne dostavijo opreme, ki je manj dovzetna za vse te motnje?!?

... čeprav se mi zdi smešno, da naj bi bilo vse skupaj tako občutljivo; zakaj potem ne dostavijo opreme, ki je manj dovzetna za vse te motnje?!?

... kabel do modema je njihov; in za tega so mi na T-2 rekli, da cit. "če ga lahko skrajšam"
Od priključka na hiši (T-1 omarica za našo ulico, stara ca 2 leti, je mimogrede na naši parceli) pa do T-2 kabla za modem vodi ena sama žica; tako da bom sedaj preveril sam priključek in pa to žico; več pa res ne morem storiti

Od priključka na hiši (T-1 omarica za našo ulico, stara ca 2 leti, je mimogrede na naši parceli) pa do T-2 kabla za modem vodi ena sama žica; tako da bom sedaj preveril sam priključek in pa to žico; več pa res ne morem storiti

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

maco1812 ::
hi
Takole berem kako ste vsi razočarani na T-2 -jem .Sem eden tistih,ki sem pogodbo podpisal pred približno 3 tedni pa imam že vse priklopljeno.Skenslal sem oderuški telekom(naročnina kar 2800sit) in sedaj imam IT telefon.Dela kot mora. Intrnet laufa. Imam 4/512. Zanima me pa ali so meritve z raznimi programi verodostojna.Kaj storiti, če niso?
Glede bakrene parice pa tole vprašanje.Koliko pa mora biti debelina žice da je prepustnost zadovoljiva? Namreč sam sem moral potegniti žico od razdelilnika na fasadi (prejšnja žica je bila prekratka), vendar ko sem kupoval žico so imeli v trgovini samo 4 žilni kabel x 0,6. Je to vredu .Od razcepišča na fasadi je sedaj 30m kabla.
Takole berem kako ste vsi razočarani na T-2 -jem .Sem eden tistih,ki sem pogodbo podpisal pred približno 3 tedni pa imam že vse priklopljeno.Skenslal sem oderuški telekom(naročnina kar 2800sit) in sedaj imam IT telefon.Dela kot mora. Intrnet laufa. Imam 4/512. Zanima me pa ali so meritve z raznimi programi verodostojna.Kaj storiti, če niso?
Glede bakrene parice pa tole vprašanje.Koliko pa mora biti debelina žice da je prepustnost zadovoljiva? Namreč sam sem moral potegniti žico od razdelilnika na fasadi (prejšnja žica je bila prekratka), vendar ko sem kupoval žico so imeli v trgovini samo 4 žilni kabel x 0,6. Je to vredu .Od razcepišča na fasadi je sedaj 30m kabla.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maco1812 ()

Kaj pa to pomeni .A lahko to podrobneje razložiš prosim.l
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maco1812 ()

Po dve in dve žički morata biti oviti ena okol druge, drugače že po par m signal zelo oslabi. Če ne pa se ponavadi splača kupit kar navadni računalniški utp kabel in ponucat tega.

A pol misliš da kar imam sedaj to ne bo dobro za hitrost 4/512.Al naj prej izmerim vrednosti UP-a in DAWN-na.

energetik ::
Evo mene na T2
Po 7 mesecih! Dons je prišel tud T2-tehnik z mal zamude, modem se je postavil po okoli 30s in zdej leti. Povezava 1/256. No, nism še preizkušal UL, DL je bil okol 110kB/s (30MB file iz UK). Morm še kakšn FTP probat. Drugač zelo zadovoljen; seveda če sm bil prej na 56k modemu
.
Lp

Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

boris70 ::
evo energetik pa si dočaku, jst bom pa očitn še čaku. Resnično sm nad t2 že mal razočaran, kjub temu da čakam že 7,8 mescov do dans niti enga klica, čeprav bi mora bit ta tedn prklopen. Kolk časa prej te pokličejo?
Boriss

bluefish ::
mene iz T-2 sploh niso klicali, le en dan pred priklopom je poklical tehnik iz Telekoma, ki se je želel dogovorit za termin.

TrotOfDoom ::
Tudi pri meni je telekomovec poklical 3 dni prej, T2-jevec pa je poklical malo po odhodu Telekomovca in se najavil za isti dan.
Važno da dela odlično in sta oba tehnika potrebovala manj kot 5minut, Telekomovec še v hišo ni stopil in mi je samo dal razcepnik, ter me prosil, da mu prinesem starega. T2-jevec pa je priklopil modem, ga povezal z računalnikom preveril če internet dela, ter preveril hitrost (www.t-2.net/test), me prosil za podpis in mi zaželel veselo surfanje ;)
___________________________________________________________________-
Internet mi sedaj dela že kakšen teden in sem bre pripomb, vse dela odlično. Hitrosti ostajajo take kot sem jih naročil in linija se ni niti enkrat prekinila.
Imam pa vprašanje.... Na modem imam priklopljen switch (ne router!), ter nanj povezana dva računalnika. Pri T2-ju imam naročen statični IP in me zanima ali imata sedaj oba računalnika isti IP ali ne in če bo mreža med njima delovala normalno, s tem se še nisem uspel igrati, me pa že sedaj zanima, da nebo potem kakšnih presenečenj. ;)
Hvala za odgovore
Važno da dela odlično in sta oba tehnika potrebovala manj kot 5minut, Telekomovec še v hišo ni stopil in mi je samo dal razcepnik, ter me prosil, da mu prinesem starega. T2-jevec pa je priklopil modem, ga povezal z računalnikom preveril če internet dela, ter preveril hitrost (www.t-2.net/test), me prosil za podpis in mi zaželel veselo surfanje ;)
___________________________________________________________________-
Internet mi sedaj dela že kakšen teden in sem bre pripomb, vse dela odlično. Hitrosti ostajajo take kot sem jih naročil in linija se ni niti enkrat prekinila.
Imam pa vprašanje.... Na modem imam priklopljen switch (ne router!), ter nanj povezana dva računalnika. Pri T2-ju imam naročen statični IP in me zanima ali imata sedaj oba računalnika isti IP ali ne in če bo mreža med njima delovala normalno, s tem se še nisem uspel igrati, me pa že sedaj zanima, da nebo potem kakšnih presenečenj. ;)
Hvala za odgovore

2 računalnika sigurno ne bosta delala z istim IPjem. Ko bodo vklopili statični IP ne bo več delal DHCP in boš moral ročno v enega od računal vpisat IP, drugega pa priklopit preko tega računala...ali pa vse skupaj dat na router.

bernikm ::
hmm upam da res nimate vsi tako slabo mnenje o T2 kolikor je to razvidno iz foruma. Jest imam zelo dobre izkušnje z njimi od kar imam internet (cca 1 mesec). Povezavo 1024/256 + zrihtali so mi še da sedaj delujejo 3 TVji !!! (imam 3 aminote), res da tu pa tam včasih zašteka slika ali se pojavijo kockice ampak na splošno dela (tudi na siolu ni čisto perfektno delovalo). Danes pa so mi dodelili še statični IP, skratka zelo zadovoljen !
740m od centrale, obdržal ISDN, resno pa razmišljam da bi vzel še IP telefonijo ip skenslal telekom.
740m od centrale, obdržal ISDN, resno pa razmišljam da bi vzel še IP telefonijo ip skenslal telekom.