Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

dejanslo ::
@hardstyle: meni so že oktobra/novembra rekli, da bo julija
There`s More Than One Way To Do It

MiranRxx ::
Zal se bomo morali nekateri sprijazniti, da smo dalec od centrale, predalec od WIFI omrezja, mogoce za kaksnim hribom. Torej mi vseh blagodeti sirokopasovnega interneta ne bomo docakali.
Resnica, je vcasih kruta. Optimizem je nasa prihodnost.
Jaz zbiram pedeset podpisov, da bi v mojem kraju naredili centralo z optiko.
En podpis ze imam
Resnica, je vcasih kruta. Optimizem je nasa prihodnost.
Jaz zbiram pedeset podpisov, da bi v mojem kraju naredili centralo z optiko.
En podpis ze imam

Zgodovina sprememb…
- spremenil: MiranRxx ()

pivmik ::
Po moje je boljše da na lastno pest vzpostaviš wireless omrežje/povezavo na dolge razdalje (ročno izdelane antene, morda kakšen repetitor/bridge). Zmeni se z nekom, da vam iz mesta šera njegvo povezavo, zberi se s par sosedi in naredite investicijo. Če ti je res toliko do interneta si boš že sam zrihtal.
LP, Gregor GRE^

madmitch ::
En podpis ze imam
Imaš tudi našo moralno podporo. Vsi smo s tabo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Sumski ::
Res mi ni jasno zakaj T-2 ne prikljaplja tistim ki želimo obdržati ISDN in smo oddaljeni več kot 700m. Vsakič ko kličem mi en mulc reče, da kao ne morejo, ker želijo zagotoviti dobro delovanje. Ja pizda, sej sm naroču sam 1 Mb in povsod kjer sm bral o VDSL piše da če si manj kot 1500m bi moglo delat do 10 Mb gladko. Jz sm 950m. So mal precenil naše žice al kaj???

hysteria ::
@ Sumski
Meni tudi ni jasno kaj tok časa mučkajo (baje telekom še testira razdalje nad 700m)
Uporabnik Shadow7 pa na prejšnji strani pravi, da je odaljen nad 880 metrov in je že priklopljen. Seveda z ISDN-jem. Hmmmm...?
Jaz sem 850m, pa mi je rekel zadnjič operater po telefonu naj pokličem konec junija, včeraj v mailu pa dobil odgovor: vaša razdalja je precejšnja (lol) in trenutno priklop ni možen.
Torej nekdo ne govori resnice v tem primeru, al pa so komu šli na roko in ga vseeno priključili (telekom)
Meni tudi ni jasno kaj tok časa mučkajo (baje telekom še testira razdalje nad 700m)
Uporabnik Shadow7 pa na prejšnji strani pravi, da je odaljen nad 880 metrov in je že priklopljen. Seveda z ISDN-jem. Hmmmm...?
Jaz sem 850m, pa mi je rekel zadnjič operater po telefonu naj pokličem konec junija, včeraj v mailu pa dobil odgovor: vaša razdalja je precejšnja (lol) in trenutno priklop ni možen.
Torej nekdo ne govori resnice v tem primeru, al pa so komu šli na roko in ga vseeno priključili (telekom)

bdx ::
Amir je oddaljen od centrale 1000m+, ima telekom telefon in je prključen na 10/2. Torej?
progamer

Go-ahead ::
Predlagam novo anketo. Vprašanje: Kolikokrat so vam na T2, tistim ki želite ohranit Telekomov priključek obljubili, da vas bodo priklopili v roku 14 dni
Meni že mnogokrat, pogodbo sem podpisal decembra pa še vedno ni nič.
Strašno me srbijo prsti, da pi prilepil njihove veleumne odgovore v katerih pojasnjujejo zakaj še nisem priklopljen.
Meni že mnogokrat, pogodbo sem podpisal decembra pa še vedno ni nič.
Strašno me srbijo prsti, da pi prilepil njihove veleumne odgovore v katerih pojasnjujejo zakaj še nisem priklopljen.

shadow7 ::
@hysteria
Lahko, da sem eden prvih, ki so na 700+m in imajo skupno razvezani dostop. Pred priklopom je bilo tako, da v četrtek sem jih klical, kaj je s poizvedbo, so mi razložili, da še ni šla naprej na Telekom, ker so trenutno na vrsti oni do 700m. V ponedeljek me pokličejo, če sem še zainteresiran in da imajo Telekomov pozitiven odgovor.
Komentar telekomovca, ko se je modem po parih sekundah postavil: "Se vidi, da si blizu centrale, kje drugje traja to bistveno dlje."
Lahko, da sem eden prvih, ki so na 700+m in imajo skupno razvezani dostop. Pred priklopom je bilo tako, da v četrtek sem jih klical, kaj je s poizvedbo, so mi razložili, da še ni šla naprej na Telekom, ker so trenutno na vrsti oni do 700m. V ponedeljek me pokličejo, če sem še zainteresiran in da imajo Telekomov pozitiven odgovor.
Komentar telekomovca, ko se je modem po parih sekundah postavil: "Se vidi, da si blizu centrale, kje drugje traja to bistveno dlje."

Sharkec ::
Vprašanje katero razdaljo sedaj kdo govori. Ali je to zračna linija ali dejanska dolžina parice. Predvidevam, da T-2 pošilja poizvedbe glede na zračno razdaljo, seveda pa je dejanska razdalja parice nekaj daljša, tako je lahko nekdo, ki ga T-2 zajame v okviru 700m dejansko oddaljen 1000 ali več. T-2 je v mojem primeru poslal poizvedbo ker sem oddaljen nekaj čez 600m, najkrajša pot od centrale do mene pa je, če predpostavim da so kabli položeni po ulicah, nekaj manj kot 1000m.

Kabli so po mestih obicajno polozeno po ulicah(v plocniku), zunaj na dezeli, pa to ni obicaj, saj gredo med vasmi po poljih in je razdalja v kablu manjsa, kot po cesti naokrog.
Te razdalje, ki jih navajajo izdelovalci modemov, pa so za teoreticne daljave.
Se en problemcek je tukaj zraven. Ti stari kabli so veckrat prekinjeni vmes, kar dodatno slabi signal. Ker pa ima Telekom vedno manj narocnikov, se lahko zgodi, da bo vedno manj vzdrzeval omrezja, kar lahko dodatno poslabsa vse skupaj. Ni nam lahko, predvsem vsem, ki smo dalje od central.
Te razdalje, ki jih navajajo izdelovalci modemov, pa so za teoreticne daljave.
Se en problemcek je tukaj zraven. Ti stari kabli so veckrat prekinjeni vmes, kar dodatno slabi signal. Ker pa ima Telekom vedno manj narocnikov, se lahko zgodi, da bo vedno manj vzdrzeval omrezja, kar lahko dodatno poslabsa vse skupaj. Ni nam lahko, predvsem vsem, ki smo dalje od central.

Irmscher ::
Jz sm po Telekomovih informacijah 320m od centrale, na profilu pa vidim da sm 776m oddaljen

Sem preprican, da bi bilo najbolj prav, da bi naredili meritev direktno pri uporabniku, pa bi dobili dejansko dolzino kabla. Istocasno bi se naredili meritev "prepustnosti" kabla, pa bi bilo.
Samo kdo bi to placal, to bi bilo verjetno vprasljivo. Ne vem, mogoce pa kaj podobnega obstaja. Ima modem sigurno funkcijo meritev povratnega signala, pa bi dobili kar priblizno vendar veljavno meritev.
Se kdo malo bolje na modeme spozna?
Samo kdo bi to placal, to bi bilo verjetno vprasljivo. Ne vem, mogoce pa kaj podobnega obstaja. Ima modem sigurno funkcijo meritev povratnega signala, pa bi dobili kar priblizno vendar veljavno meritev.
Se kdo malo bolje na modeme spozna?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MiranRxx ()

Wolverine ::
Kolega že ima cca 2 tedna t-2 net+isdn pa je oddaljen cca 1100m, je pa dobil to zelo hitro zaradi vez pri t-2...
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

mambli ::
Pri meni štimajo povezavo že par mesecev. Priklopili so me enkrat marca. Vendar povezava še kar ne deluje tako kot mora. Klical sem ene 20 X, napisal mail pa še vedno nič.
Namesto da bi imel povezavo 10/2, imam povezavo 9/0.2 . Telefon se skoraj ne da uporabljati, če kdo uporablja kakšen p2p program
Fora je pa v tem. Ko so me preklopili mi je vse tako delalo kot bi moralo. Zgleda, da so nekaj spreminjali profile in sedaj sem tam kjer sem. Klical sem jih pa 5x, da mi spreminijo profil. Pa še kr nič.
Po mojem nejboljš da grem nazaj na siol. Bo vsaj povezava v redu.
Namesto da bi imel povezavo 10/2, imam povezavo 9/0.2 . Telefon se skoraj ne da uporabljati, če kdo uporablja kakšen p2p program
Fora je pa v tem. Ko so me preklopili mi je vse tako delalo kot bi moralo. Zgleda, da so nekaj spreminjali profile in sedaj sem tam kjer sem. Klical sem jih pa 5x, da mi spreminijo profil. Pa še kr nič.
Po mojem nejboljš da grem nazaj na siol. Bo vsaj povezava v redu.

Razerzone ::
Pa kaj je z vami in 700m?? Jaz sem oddaljen čez 1000m od centrale, pa mi brez problemov dela Telekomov telefon in T-2 10/2! Nikol nism poklicv na T-2 helpdesk in težil predn so me priklopili pa so me enostavno poklicali s telekoma, da bojo pršli in isti dan so prišli tudi s T-2... Mogoče vas nočejo priklopit ker jim preveč težite pa skos kličete?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Razerzone ()

janip ::
Amir domnevam, da nimaš ISDN telefona oziroma da ga nisi imel ampak samo navaden PSTN telefon. Pri tem pa ti lahko zagotovijo povezavo do 1500 M.... Malo preberi kaj folk govori...

Jani P

iElectric ::
Zanima me, če je komu uspelo Eurit 525 spravit v delovanje. In sicer mi samo dohodni klici delujejo.

mtic ::
Janip,
jaz mam pstn priključek, po t2jevih besedah sem oddaljen 915m, pa so pri telekomu že 2x zavrnil poizvedbo (naročen imam samo internet 1/256), češ da parica ni primerna za tak razcepnik. Po drugi strani sem pa dal poizvedbo na siol in so mi odgovorili da imam lahko adsl do 10mbit + 2 tv-ja in telefon... nimaš kej,pri nasje na trgu telekomunikacij še vedno monopolizem.
jaz mam pstn priključek, po t2jevih besedah sem oddaljen 915m, pa so pri telekomu že 2x zavrnil poizvedbo (naročen imam samo internet 1/256), češ da parica ni primerna za tak razcepnik. Po drugi strani sem pa dal poizvedbo na siol in so mi odgovorili da imam lahko adsl do 10mbit + 2 tv-ja in telefon... nimaš kej,pri nasje na trgu telekomunikacij še vedno monopolizem.

r5r ::
K hiši so (Telekomovci) priključili PTSN linijo in pravijo, da smo povezani na počasno centralo, torej odpade VDSL.
Če že plačujem enako naročnino, hočem enake pogoje, torej enake centrale.
Se bo potrebno zlagati, naj me priklopijo na hitrejšo centralo, saj niti siol mi ne omogoča ADSL.

Če že plačujem enako naročnino, hočem enake pogoje, torej enake centrale.
Se bo potrebno zlagati, naj me priklopijo na hitrejšo centralo, saj niti siol mi ne omogoča ADSL.

And it makes me wonder.

Ahiles ::
Amir evo odgovor od T2 odaljen priblizno 800-900m od centrale
Spoštovani!
Problem je zaradi prevelike oddaljenosti od centrale. Če se odpoveste ISDN
telefonu in vzamete našo IP telefonijo,bo pogodba stekla. Razdalja se poveča
za dobrih 700 m,kar bi bilo v Vašem primeru dovolj.
Lepo Vas pozdravlja
xxxx
T-2 Služba za naročnike
Spoštovani!
Problem je zaradi prevelike oddaljenosti od centrale. Če se odpoveste ISDN
telefonu in vzamete našo IP telefonijo,bo pogodba stekla. Razdalja se poveča
za dobrih 700 m,kar bi bilo v Vašem primeru dovolj.
Lepo Vas pozdravlja
xxxx
T-2 Služba za naročnike

Malkec ::
V čem pa je finta da sploh ne priklapljajo tistih ki želijo obdržati isdn in so oddaljeni več kot 700m?
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

OZZY ::
Bi prosil samo za potrditev da nova odločba apeka določa, a mora biti priklop izvršen v 7 dneh in ne več v 15 kot je bilo prej.
Pišem pritožbo za apek in na telekom in bi rabil samo to potrditev čeprav se tud sam prepričan, da rok 7 dni po novem drži.
Pišem pritožbo za apek in na telekom in bi rabil samo to potrditev čeprav se tud sam prepričan, da rok 7 dni po novem drži.
Go with the flow.

Sharkec ::
OZZY,
Stanje na področju širokopasovnega dostopa do interneta v Sloveniji (26.04.2006)
Agencija za dosego tega cilja že ukrepa. V zadnjem postopku nadzora je Telekomu Slovenije, kot operaterju s pomembno tržno močjo, naložila bistveno skrajšanje rokov za razvezavo krajevne zanke. In sicer, prejšnji 15-dnevni rok za poizvedbo o osnovnih informacijah za delno ali popolno razvezavo lokalne zanke se je skrajšal na 15 minut oz. največ 3 delovne dni za ostale informacije, rok za izvedbo naročila pa se je skrajšal iz prej 15 na največ 7 delovnih dni, pri čemer prekinitev uporabe storitve ne sme trajati več kot 3 ure.
Stanje na področju širokopasovnega dostopa do interneta v Sloveniji (26.04.2006)
Agencija za dosego tega cilja že ukrepa. V zadnjem postopku nadzora je Telekomu Slovenije, kot operaterju s pomembno tržno močjo, naložila bistveno skrajšanje rokov za razvezavo krajevne zanke. In sicer, prejšnji 15-dnevni rok za poizvedbo o osnovnih informacijah za delno ali popolno razvezavo lokalne zanke se je skrajšal na 15 minut oz. največ 3 delovne dni za ostale informacije, rok za izvedbo naročila pa se je skrajšal iz prej 15 na največ 7 delovnih dni, pri čemer prekinitev uporabe storitve ne sme trajati več kot 3 ure.

miska96 ::
Jest mam pa eno vprasanje, uglavnem zdej sm dobila T-2 internet in ko se hocem priklopit na mirc (irc.arnes.si, 6667) mi napise tole
In Closing Link: xxx[xxx@xx.xxx.xxx.xx] (Unauthorized connection)
* Disconnected
a mi kdo lahko svetuje kako se da to rest?
hvala
In Closing Link: xxx[xxx@xx.xxx.xxx.xx] (Unauthorized connection)
* Disconnected
a mi kdo lahko svetuje kako se da to rest?
hvala

Razerzone ::
@ Ahiles: ne vem kako je z ISDN jst mam navadn telefon in sm cez 1000m in dela vse brez problemov pa noben ni omenu razdalje ne Telekom ne T-2, k so mi montiral.

Fury ::
Zgleda si un ISDN splitter rezervira zlo velik frekvencni pas in pac je tok manj na voljo za VDSL al kako? Lahko kaksen insider kej vec o tem pove?

blue ::
@miska96 namesto irc.arnes.si probaj irc.triera.si
drugač pa piši na irc@arnes.si in povej svojo zgodbo
drugač pa piši na irc@arnes.si in povej svojo zgodbo

hysteria ::
Malkec: V čem pa je finta da sploh ne priklapljajo tistih ki želijo obdržati isdn in so oddaljeni več kot 700m?
Jst mislim da je verjetno razlog dvojni. Telekom se oprijema zadnjih bilk, da še lahko malce nagaja (testiranje razdalj nad 700 metrov, oziroma izgovori s testiranjem) T2 pa si tudi želi pridobiti še kakšnega naročnika ki bi skenslal ISDN in vzel pri njih VOIP, drugače seveda ne morem razumeti njihovega vztrajnega ponavljanja v mailu in po telefonu o preklicu ISDN-ja.
Ampak kolikor je možno razbrati na forumu, je nekaj posameznikov ki so nad 700 metrov, z ISDN-jem, ter že imajo T2 internet. Ter nekaj (uporabnik Amir) s PSTN priključkom. Tud mene zanima kakšna je razlika mend ISDN in PSTN pri oddaljenosti nad 700 metrov? Ali pa moraš imeti trenutno samo kako vezo na Telekomu, da ti priklopijo.
Jst sm tud za anketo, da se pofočkajo vsi z ISDN (in tud PSTN), ki imajo delujoč T2 internet in so oddaljeni nad 700 metrov. Pomoje ne bi bla slaba tud kšna pritožba na apek v tem primeru.
Jst mislim da je verjetno razlog dvojni. Telekom se oprijema zadnjih bilk, da še lahko malce nagaja (testiranje razdalj nad 700 metrov, oziroma izgovori s testiranjem) T2 pa si tudi želi pridobiti še kakšnega naročnika ki bi skenslal ISDN in vzel pri njih VOIP, drugače seveda ne morem razumeti njihovega vztrajnega ponavljanja v mailu in po telefonu o preklicu ISDN-ja.
Ampak kolikor je možno razbrati na forumu, je nekaj posameznikov ki so nad 700 metrov, z ISDN-jem, ter že imajo T2 internet. Ter nekaj (uporabnik Amir) s PSTN priključkom. Tud mene zanima kakšna je razlika mend ISDN in PSTN pri oddaljenosti nad 700 metrov? Ali pa moraš imeti trenutno samo kako vezo na Telekomu, da ti priklopijo.
Jst sm tud za anketo, da se pofočkajo vsi z ISDN (in tud PSTN), ki imajo delujoč T2 internet in so oddaljeni nad 700 metrov. Pomoje ne bi bla slaba tud kšna pritožba na apek v tem primeru.

pizdindim ::
Mogoče je 700m samo začasno, zaradi gužve. Ugibam: Ko bodo priklopili vse, bo verjetno možno tudi na večjih razdaljah.

BroTheR ::
Ce ne bi vsi tak "fanaticno" cakali na t-2, bi se razdalja se kak povecala in to kar sama od sebe.
..aja..naj omenim mojo novo in zadnjo izkusnjo (sem preklical pogodbo) med napetim in razburljivim cakanjem na T-2
..torej, moj sosed, ki je oddaljen od mene kaksnih 60m (jaz 991m), je dobil t-2 v roku 9 dneh in obdrzal telekomov ISDN. Najbolj zalostno pa je, da smo 4je v krogu 100m poslali pogodbe (en caka od januarja, drug od aprila, tretji od zacetka maja) in glih tisti, ki je pred 2 tednoma dal pogodbo je prvi dobil...hehe.
Aja naj se omenim, da so nas ostale, ki smo v tem krogu 100m omejili vsakega na okroglo stevilo metrov (mene, ki sem 991m na 900m, ostale, ki so 8xx pa na 800m) in sicer zaradi tega, ker zelimo obdrzati telekomov prikljucek LOL. Kje je tu smisel?
Go T-2!

Aja naj se omenim, da so nas ostale, ki smo v tem krogu 100m omejili vsakega na okroglo stevilo metrov (mene, ki sem 991m na 900m, ostale, ki so 8xx pa na 800m) in sicer zaradi tega, ker zelimo obdrzati telekomov prikljucek LOL. Kje je tu smisel?

Go T-2!

Go-ahead ::
Da ti bo lažje mene zajebavajo že od decembra. Zadnje čase se njihovi izgovori že ponavljajo, ker jim je očitno zmanjkalo domišljije.
Najbolj svinjski je pa bil odgovor, da ni še urejeno, ker Telekom ni še potrdil datuma priklopa. Po poizvedbah na Telekomu sem zvedel, da jim T2 sploh še ni poslal zahteve za priklop na T2, kar so mi sami potem potrdili.
Razmišljam, da bi najel kakšnega skrajneža za postavitev eksplozivne naprave v poslovne prostore T2 ja. Zbiram prispevke
Najbolj svinjski je pa bil odgovor, da ni še urejeno, ker Telekom ni še potrdil datuma priklopa. Po poizvedbah na Telekomu sem zvedel, da jim T2 sploh še ni poslal zahteve za priklop na T2, kar so mi sami potem potrdili.
Razmišljam, da bi najel kakšnega skrajneža za postavitev eksplozivne naprave v poslovne prostore T2 ja. Zbiram prispevke

Ch4N93 ::
Zgleda si un ISDN splitter rezervira zlo velik frekvencni pas in pac je tok manj na voljo za VDSL al kako?
ISDN uporablja frekvence do cca. 150 kHz, VDSL pa do 12 MHz (ADSL 2 MHz), torej to ne more biti problem.
Bi pa bilo zanimivo, če bi kdo pomeril zadevo.
Je pa zanimivo nekaj drugega: v časih, ko smo o razvezanem dostopu lahko samo sanjali, in je bil ISDN pogoj za ADSL, je bilo kot razlog navedeno, da je ISDN potreben za zagotavljanje kakovosti in preprečevanje motenj, za kar se je pozneje izkazalo, da je navaden bull, saj zadeve delajo popolnoma OK tudi s PSTN oz. sploh brez telefonije.

Me zanima kaj si bodo izmislili pri Telekomu, ko bodo čez 36 let začeli polagati optiko do hiš. (In ko bo vse wireless.)

Ni nam lahko...

energetik ::
Evo, končno so me poklical iz Telekoma za priklop. Pogodbo poslal sredi novembra, obdržal bom Telekom telefon (PSTN), od najbližje centrale sem po ulicah oddaljen vsaj 1100m (ETIS). Telekomovec pride v pondelk, upam da takrat tudi nekdo iz T-2! Lokacija: Lj.- Trnovo. Pa da bo normalno delal. Sicer mi je pa važna samo stalna povezava, ker sm sedaj na analognem modemu... Naroču pa hitrost 1/265.
LP
LP

OZZY ::
@Sharkec: Hvala za to..Sem že poslal pritožbo obema tko da bomo vidli kok hitri bojo.
Go with the flow.

boris70 ::
Blagor teb enrergetik, jst čakam še mal dle k ti pa še vedno nism prklopen. Sm jih klicu, pa so rekl da so lihk učeri poslal nalog za priklop, in da bom dobu v naslednjem tednu. Upam da bom res.
Boriss

Sm pa klical pred 3 tedni na T-2, pa je en študent 100 let iskal mojo pogodbo, potem pa rekel, da Telekom ni odgovoril na poizvedbo. Je reku da bodo še enkrat poslali poizvedbo - zgleda da so jo res, če bo priklop v pondeljk
Boris70, a niso teb že par tednov nazaj rekli, da bodo prišli priklapljat?

Boris70, a niso teb že par tednov nazaj rekli, da bodo prišli priklapljat?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

TrotOfDoom ::
To temo spremljam že od samega začetka in zaradi vseh problemov, ki ste jih navedli sem se sam psihično pripravil na dolgo čakanje, na NEdoseganje obljubljenih hitrosti in na druge številne probleme. A očitno imam srečo, kajti bil sem priklopljen v 2-3 tednih od oddaje pogodbe. V tem času jih tudi enkrat nism klical. Na dan priklopa je prvi prišel Telekomov tehnik, par ur za njim pa še T2-jevec. Zadeva je pričela delovati takoj. Naročil sem paket 10/2 in hitrosti so odlične.
*Download okoli 1100 kB/s max in upload 230kB/s max.
*Tudi če je povezava polno obremenjena s torrenti se da normalno surfati.
*Pingi do www.t-2.net so okoli 9ms.
*Prijatelju, ki ima 1mbit SiOL sem pošiljal datoteko prek irca s hitrostjo 120kB/s in zraven igral Counter Strike Source na tujem serverju s pingom okoli 50ms.
*speedtest.si mi pokaže DL 9.30 Mbit
UL 2.01 Mbit
*Download okoli 1100 kB/s max in upload 230kB/s max.
*Tudi če je povezava polno obremenjena s torrenti se da normalno surfati.
*Pingi do www.t-2.net so okoli 9ms.
*Prijatelju, ki ima 1mbit SiOL sem pošiljal datoteko prek irca s hitrostjo 120kB/s in zraven igral Counter Strike Source na tujem serverju s pingom okoli 50ms.
*speedtest.si mi pokaže DL 9.30 Mbit
UL 2.01 Mbit

TrotOfDoom, očitno bomo tisti, ki smo čakali najdlje, priklopljeni najkasneje
Po mojem so res pozabili na nas oz. jim je treba težit

Po mojem so res pozabili na nas oz. jim je treba težit

boris70 ::
Energetik, ja so rekl, sam pol je telekom zavrnu, ker je kao neki blo narebe s cntralo. Je šel fotr na T2 pa so zrihtal. Vsaj tko so rekl.
Boriss

MTm2H37rqt7B ::
Ok takole bom rekel; ogromno je odvisno od infrastukture od modema do centrale + postavitve modema (fizicno v prostoru). Zakaj?
Prvo je to, tale VSDL modem nima nikakrsne izolacije proti zunanjim motnjam. (Po domace, sosed prdne vam pade sinhronizacija.) Torej je treba modem premakniti cimbolj stran od ostalih ropotulj (Vood, Patton, pralni stroj ipd.).
Drugo, cimbolj skrajsati telefonski kabel od vticnice do modema.
Jaz imam modem 1m stran od vseh ostalih el. naprav, telefonski kabelcek dolg 10cm. Rezultat? Modem se singronizira na 50mbit (!) na razdalji od centrale ~1100m. Pingi so pod 6ms!
Mogoce res da tudi pomaga, da je infrastruktura (od centrale do hise) relativno nova in da so bile uporabljene debelejse parice (~0.8).
Tako da, preden greste gnjavit fante na T-2, dajte prvo preverit te zadeve.
LP
PS: Hvala g. P in g. NN, da smo prisli do takih rezultatov
Prvo je to, tale VSDL modem nima nikakrsne izolacije proti zunanjim motnjam. (Po domace, sosed prdne vam pade sinhronizacija.) Torej je treba modem premakniti cimbolj stran od ostalih ropotulj (Vood, Patton, pralni stroj ipd.).
Drugo, cimbolj skrajsati telefonski kabel od vticnice do modema.
Jaz imam modem 1m stran od vseh ostalih el. naprav, telefonski kabelcek dolg 10cm. Rezultat? Modem se singronizira na 50mbit (!) na razdalji od centrale ~1100m. Pingi so pod 6ms!
Mogoce res da tudi pomaga, da je infrastruktura (od centrale do hise) relativno nova in da so bile uporabljene debelejse parice (~0.8).
Tako da, preden greste gnjavit fante na T-2, dajte prvo preverit te zadeve.
LP
PS: Hvala g. P in g. NN, da smo prisli do takih rezultatov

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MTm2H37rqt7B ()

ombre ::
No temu ni tako. Imaš srečo da imaš novejšo napeljavo.
Sem namreč probal z originalnim kablom, če bo kaj boljša hitrost uploada pa ni nič kaj preveč dobro. Hitrost se je povišala za 0.1 Mbit v primerjavi s prej, ko sem imel 20 m telefonskega kabla. Torej odpade to. Modem in vood sem imel ločena tako da nista vplivala drug na drugega.
Meni tale T-2 že dva meseca oblublja da mi bo zvišal hitrost uploada pa ni še nič od tega. Namesto 1 Mbit imam sedaj 0.6~0.4 Mbit (po menjavi dinamičnega IP naslova je hitrost še padla
)
Vem pa da je možno imeti na moji lokaciji višji upload - prej sem imel paket 10/2 in mi je delal kot 10/0.8~1 Mbit, sedaj ko sem pa dal prošnjo za preklop pa se mi je ob zamenjavi na paket 8/1 zmanjšal upload na to raven. Prejšnji mesec sem še plačal račun, saj so mi na tehnični podpori obljubili da bodo dali naprej. Sedaj pa jim bom plačal samo za tisto kar deluje.
Tale upload je pomemben pri IP telefoniji, saj ne moreš sploh klicati ven, če imam upload zabit, saj na drugi strani potem prekinja in te ne slišijo.
Če kdo iz T-2 bere to - moja naročniška številka je: 4803, pa probajte kaj narediti.
Sem namreč probal z originalnim kablom, če bo kaj boljša hitrost uploada pa ni nič kaj preveč dobro. Hitrost se je povišala za 0.1 Mbit v primerjavi s prej, ko sem imel 20 m telefonskega kabla. Torej odpade to. Modem in vood sem imel ločena tako da nista vplivala drug na drugega.
Meni tale T-2 že dva meseca oblublja da mi bo zvišal hitrost uploada pa ni še nič od tega. Namesto 1 Mbit imam sedaj 0.6~0.4 Mbit (po menjavi dinamičnega IP naslova je hitrost še padla

Vem pa da je možno imeti na moji lokaciji višji upload - prej sem imel paket 10/2 in mi je delal kot 10/0.8~1 Mbit, sedaj ko sem pa dal prošnjo za preklop pa se mi je ob zamenjavi na paket 8/1 zmanjšal upload na to raven. Prejšnji mesec sem še plačal račun, saj so mi na tehnični podpori obljubili da bodo dali naprej. Sedaj pa jim bom plačal samo za tisto kar deluje.
Tale upload je pomemben pri IP telefoniji, saj ne moreš sploh klicati ven, če imam upload zabit, saj na drugi strani potem prekinja in te ne slišijo.
Če kdo iz T-2 bere to - moja naročniška številka je: 4803, pa probajte kaj narediti.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Gregor P ::
"Tako da, preden greste gnjavit fante na T-2, dajte prvo preverit te zadeve"
Zagotov je v večini težav vzrok v tem; ampak preden gre človek v investicijo (pokliče strokovnjaka, ki zamenja vso Telekomovo infrastrukturo ipd.) bi bilo lepo, če bi ti nekdo povedal, če je res vzrok samo v tem.
Pri meni npr. se modem sinhronizira vsakič drugače (odvisno do ure, običajno ponoči deluje linija bolje kot podnevi itd.); enkrat na 1/1, drugič na 8/1, potem 10/2, pa spet na 6/1 itn.
Skratka, če 1 dan deluje vse normalno brez težav, drug dan pa spet ne, ne vem, ali je težava v moji domači infrastrukturi, ali kje drugje?!?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).