» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
65 / 248
»»

Spock83 ::

Offtopic: Se da kje kupit aminota ali kaj podobnega v prosti prodaji?! :D

klemenSLO ::

@Loverman22

Pravkar sem bil mimogrede še na Brčičevi, kjer mi je en tam od T2 povedal, da trenutno še NI mogoče obdržati Telekomove št,

in da ne ve datuma kdaj bo to delovalo, pravi pa da mogoče junija.

Pro ::

@ klemenSLO

Ti si ga verjetno napačno vprašal ali pa tisti zastopil.
Eno je, da obdržiš telefonsko številko in jo isto preneseš na T2 (to naj bi se zgodilo začetek julija)
Drugo pa, da obdržiš telefonski priključek in telefonsko številko pri T1, VDSL pa skleneš pri T2. To pa naj bi se zgodilo v tem mesecu.

Primoz78 ::

Eno noob vprasanje...sedaj mam ADSL preko SIOL-a...v mojem kraju pa ni T-2 centrale...in je tudi en lep cas ne bo :\ ...a bo z temi delno razvezanimi dostopi mozno imet T-2 internet (ne mislim 10/1 linije in vec) tudi ce ni centrale v mojem kraju?...:\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

matijaj ::

Vsem, ki imate srečo, da deluje privoščim.
Moja kronologija je naslednja:
5. 12. 05 podpis pogodbe in zagotovilo takoj, ko...
30. 1. 06 odklop telekoma...
... klicanje, emajliranje faksiranje do 14. 2. 06 (odgovori najprej, da je vse pripraljeno!!!, nato da jih telekom ni obvestil !!!, največkrat pa odgovora ni bilo)
14. 2. 06 pisna odpoved pogodbe
16. 2. 06 PRVI KLIC njihove strani, da je sedaj vse pripravljeno (moj odgovor je bil, da vstrajam pri odpovedi pogodbe)
1. 3. 2006 DRUGI KLIC s strani serviserja, da me prihajajo priklopiti
Enkrat sem napisal, da pogojno v redu deluje le avtomatski odzivnik na E-pošto, vsi ostali ne vedo kaj delajo. In še to, vsi ponudniki, katerih pogodbe sem prekinil (telefon, internet, kabelska) so me poklicali in se mi nekateri celo zahvalili za sodelovanje ter me ponovno priklopili nazaj. Toliko o tem kdo je po mojem kriv.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matijaj ()

dev666 ::

Vse lepo in prav, da se je pojavila konkurenca v obliki T2. Glede na izkušnje z T2, lahko povem, da bo preteklo še nekaj vode pod mostom, preden bo T2, kadrovsko in organizacijsko sposoben realizirati delček ponujenega iz svoje mega propagandne akcije. Se je kdo že vprašal: koliko je zaposlenih v podjetju T2 in ali so usposobljeni za to, kar ponujajo.
Ne prehitevat z menjavo ISP. Naj se najprej polomijo kopja med ISP. Ko bo zadeva čista in jasna, bo čas za zamenjavo.

roadstar ::

alienalien ::

Mene je danes službena pot slučajno vodila mimo Brnčičeve,kjer sem se tudi ustavil. Kljub pisnem odgovoru, ki sem ga prijel včeraj sem šel še na 4 oči vprašati kdaj bo možen priklop ISDN+VDSL saj čakam na to že od oktobra. Zopet dobim odgovor, da se o tem ne ve še nič in da APEK ni še v zvezi stem razrešil ničesar. Povprašal sem kako je pa stem ko naj bi že minilo 6 mesecev od pritožbe mi je mojster povedal, da je to res, da bo minilo 6 mesecev od podane pritožbe 20. aprila in če do takrat APEK nebo nič ukrepal lahko se T2 pritoži le še na sodi+šče. In itak so me potalažili še stem, da lahko vse odjavim in bom takoj na vrsti. Če mene vprašate stem še dolgo nebo nič. Nevem pa kje nekateri dobivate takšne novice, da bo možno konec marca od T2 sigurno ne če pa že potem pa res ne vedo eden za drugega.

dmok ::

Je pri Trieri naročnina na KTV pogoj za uporabo Interneta ? Če da, koliko je naročnina na KTV ?

d.

Kajzar ::

@roadstar

Preberi na Triera akcije, da:

Akcijski priključitveni paket je za enkratno plačilo 300,- tolarjev (€1,25) na voljo naročnikom, ki pogodbeno razmerje sklenejo za 24 mesecev.

Ne vem kdaj se bodo ostali ponudniki naučili, da ima vsakršna vezava nad enim letom izredno negativen učinek na prodajo. Triera zato T-2ju še do kolen ne seže, ker Triera nateguje folk z zahrbtnimi aneksi.

glitter ::

Search mi ni našel ničesar, zato tole vprašanje. Je kdo že poskusil priključiti brezžični IP telefon na T-2 omrežje? Vse, kar zdaj T-2 nudi, je Belco. Dobavitelj menda testira brezžično verzijo ampak še ni na voljo. Torej, je kdo poskusil z aparatom drugega proizvajalca?

SasoS ::

Drug aparat lahko priključih kvečjemu v dogovoru z T-2.

wifi4all ::

ali ima mogoce kdo 2 (ali vec) telefona ter eno izhodno linijo? ali se lahko klicejo med sabo?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Vsak IP telefon mora imet svojo izhodno linijo. Na analognem ali ISDN pretvorniku pa imaš lahko več telefonov, delujejo pa isto kot na navadnih linijah - pretvornik sam pa se z IP strani obnaša kot svoj IP telefon (in torej rabi svojo izhodno linijo in številko). Če imaš več številk si predstavljam da jih lahko kličeš brez težav in zastonj, ker so klici v T-2 omrežju brezplačni.

BineZerko ::

Obstaja tudi IP-Centrex.
To imamo mi.
Ena linija, 10 telefonskih aparatov, 10 številk.... med seboj se kličemo s trimestno cifro 101, 102, 103.... klici ven pa smo vidni samo z glavno številko, ne glede na to, iz katerega aparata kličeš.

Sem pa par dni imel doma dva IP telefona... vsak je imel svojo cifro in seveda sem lahko poklical iz enega na drugega... vendar je bilo treba "zavrteti" celotno cifro ... 0590 xx xxx.

Lp,
B.

Zgodovina sprememb…

Jan987 ::

ja sej itak je blo zastonj k so klici med ip zastonj

@BineZerko
Lahko kaj več poveš o IP Centreksu (storitve, instalacija, kvaliteta, cene, možnosti...). Že nekaj časa sprašujem po tem, pa mi nič ne vedo povedati.

Ne vem... kaj pa naj povem.
Pač - deluje vse OK.
Preklopili smo 14.februarja in problemov ni. Fantje so prišli na dan, kot so se najavili in v uri-dveh je vse zalaufalo (internet in telefonija).
Telefon je "swissvoice IP 10S" ... nič posebnega, pač telefon ;-)
Cena: če se ne motim, ni posebnih cen; bom vprašal.
Povej, kaj te konkretno zanima, pa bom povedal. Kar tako na splošno se mi pa ne da tipkat'.

Lp,
B.

cattom ::

A je kakšen tu na forumu naročnik t-2 iz Litije,

@BineZerko
Zanima me sledeče:
1. Kako ste zrihtali napeljavo za 10 telefonov. Se lahko uporabi že obstoječa LAN mreža?
2. So vse funkcije podprte (CLIP, preusmeritev, prevezovanje...)?
3. Kako je s kvaliteto zvoka? Je kaj dosti zakasnitev?
4. Vi imate samo eno zunanjo linijo? Se da urediti tudi več njih?
5. Vse v zvezi s ceno (telefonov, vzpostavitve, naročnine...).

OZZY ::

A je kakšen tu na forumu naročnik t-2 iz Litije,

To tud mene zanima...Kako laufa (stabilnost itd) in ali so kaki problemi..

LAhko odgovor tud na ZS
Go with the flow.

1. Da.
2. Mislim da. Lahko ti pošljem navodila; meni se jih ne ljubi brat >:D
3. Zakasnitev ne opažam(o). Kvaliteta zvoka je za moje pojme povsem OK.
4. Ne vem kaj točno misliš z "eno zunanjo linijo"? Vsi hkrati lahko ven kličemo, vsak ima svojo "direkt" cifro. Navzven pa se vsi predstavljamo z isto cifro (=številka naše centrale), ker smo tako organizirani.
Prej smo imeli za centrex celo "šteko" tistih NTBA škatlic spodaj v kleti, zdaj je samo en vdsl modem... (nisem si pa pogledal, kakšna je še ta druga škatla).
Ne vem pa, kakšne so vse možne kombinacije in variante za večje firme,kjer je morda smiselno ločiti telefonijo od interneta?
5. Telefoni so zastonj. Priklop tudi. Cene impulzov imaš na ceniku; cene naročnin pa tudi. (za prvi aparat jurja, naslednji štirje aparati po 500 sit, nato po 300, ipd....).

Lp,
B.

Kingster ::

Mene zanima nekaj. Rad bi prešel na T2 Vdsl hkrati pa obdržal ISDN pri telekomu. Dobil sem že pogodbo od T2. Zato ker bo skupno razvezan VDSL dostop predvidoma možen šele konec marca ne vem ali naj izpolnim in pošljem pogodbo nazaj na T2 sedaj ali počakam na konec mesece. Ne želim , da me telekom odklopi jaz pa ostane brez interneta ves ta cas(se pravi dokler skupno razvezan VDSL dostop ne bo mogoč).

wungad ::

Sej ne bos. Kolega je poslal podpisano pogodbo za skupno razvezani dostop konec januarja in mu niso nic odklopili. Z vsemi takimi strankami zaenkrat cakajo. Torej, ce bos podpisal zadevo, bos samo v cakalni vrsti dokler zadeva ne stece.
.

TRIROG ::

No ... koncno ...
po tem ko je telekom izvedel priklop 16.2. in ko sem dnevno klical da 28.2 ko mi je prekipelo, kajti vsakic sem dobil odgovor da se ni bilo prikljuceno, ceprav je bilo ze 16.2 prikljuceno in so imeli ta podatek na voljo, sam 28.2 osebno odsel na brncicevo, in pojasnil da so ze v krsitvi pogodbe, saj morajo izvesti priklop v roku 5 delovnih dni odkar telekom preklopi, zagrozil sem da me morajo prikljuciti se isti ali naslednji dan... tam je bil nek zelo prijazen gospod, videl je kaj se je zgodilo, tako poklical sefa monterjev, ta je zagotovil da bodo takoj ko bo mogoce to naredili ... 15 minut kasneje me klice da sta 2 fanta na poti da me prikljucita ... in res sta bila ...

vsem ki trpite ker vam uni tipi na klicnem centru ne vedo nic konkretnega povedat svetujem da zahtevate odgovornega tam, kajti na splosnih informacijah delajo taki loleki da bi jih blo treba postrelit ... jst sem sele 20.2 zvedu da je telekom ze izvedu priklop 16.2 pa ceprav sem vsak dan od 15.2 naprej klical in spraseval kaj se dogaja ... bi blo treba mal prevetrit, pa dat tja ljudi ki lahko vse pogledajo kako napreduje priklop ...

net mi dela.. upload sicer samo 16kbs (imam 1/256 paket, zacet je treba z malim pa ko bo ta delu ko sus gremo gor) ampak bo za prezivet ... se trudijo ...

TommyLee ::

Ma t-2 svoj DNS? In, če ima mi ga lahko kdo napise.

Hvala

Že mam, hvala vseen.
www.dornik.si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TommyLee ()

janj ::

T-2 ima dva DNS-ja in sicer: 84.255.209.77 in 84.255.210.77. :)

von Vader ::

Mene zanima, ce lahko vzamem recimo 20/4 paket in bi bili trije gor preko routera? Bi potem imeli vsi svoj IP? Staticen?

wifi4all ::

to ni zlata ribica...
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

shock ::

Dvomim da bi ti T-2 ponudili masko 255.255.255.248 (6 statičnih ip addressov + 1 network + 1 broadcast addresso). Še pri siolu sem s težka dobil 252 masko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shock ()

Pri t-2 je maska vedno 192.0 (veliko ipjev).
Če si prek routerja dostopaš z enim IPjem do neta...če rabiš več statičnih se boš pa moral zmenit z t-2.

r5r ::

Koliko pa so višje cene glede na število dodatnih ip naslovov ?

(sprašujem, ker ne piše na strani) :D
And it makes me wonder.

Maska 192.0???

255.255.192.0
Za IPje kliči T-2, ne vem kolk stane in če se dejansko da zment za več IPjev...

frudi ::

če vzameš še telefon pri t2, ti itak za telefon dodelijo še en ip. potem pač namesto telefona gor priključiš še en računalnik :)
potem sicer plačuješ jurja več (naročnina za telefon) in ne vem, če s tem slučajno kršiš pogodbo. je pa dejansko to en način, kako priklopiti tri računalnike brez serverja ali routerja :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Telefoni so v 10.x omrežju...

Ok tudi če bi ti ponudili masko 255.255.255.248 (to je tudi edini način da dobiš 3 statične ip address), boš rabil dokaj dober usmerjevalni ki podpira 1-to-1 NAT.

Ne mešaj Siolovga PPPoE s T-2. T-2 nima PPPoE ampak gre direktno na ethernet...število IPjev ne določa maska ker so vsi T-2 IPji v istem subnetu.

DeletedUser ::

isti subnet je, samo broadcasti se pa blokirajo kljub temu med različnimi uporabniki...
zelo elegantno rešil potrato z IPji...

frudi ::

SasoS, mi smo najprej dobili samo modem (nadomestni) in smo preko lastnega switcha priklopili gor 3 računalnike; in vsi so dobili 84.255.x.x ipje.
je pa res, da ko smo nato dobili pravi modem, switch in telefon, tega več nismo poskušali.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: frudi ()

MrStein ::

shock :
Ok tudi če bi ti ponudili masko 255.255.255.248 (to je tudi edini način da dobiš 3 statične ip address), boš rabil dokaj dober usmerjevalni ki podpira 1-to-1 NAT.

Zakaj bi se (oprostite na izrazu) fukal z NAT, če maš lahko direkt ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein:

Kako misliš dobit 3 direktne, na drugačen način? Kako se da še drugače, res lepo mi povej ker me zanima. Jaz sem dal primer glede siola. Saj tukaj nima veze ppoe z omrežjem oz subnetom. En način je če na switchu skonfiguriraš da tagirani vlani se untagirajo na tem in tem portu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shock ()

deniss23 ::

men se nikakor niso nadgradili tv programi, seveda jih pokličem in mi rečejo da imam še nek star model une škatle ki ima napako, in moram osebno priti v lj, ker pač verjetno ne bo nobeden od t-2 mogel priti osebno do mene in mi stvar zamenjati.,...so kamot ja ...

|SNap| ::

Shock: T2 ne uporablja PPPOE, tam nam ne bo potrebno delat 1-to-1 NAT, ampak preprosto vstekas v switch in to je to :)

elhombre ::

deniss23
Nič niso komot ampak so uvedli varnostno politiko,ti meni stari(pokvarjen)STB,jaz tebi novega in tukaj se podpiši.Skladišče kjer lahko dobiš nov kos dela do 16 ure ob delavnikih.
Doomsday is coming!!

Pa saj niti enkratn nisem rekel da ima T-2 ppoe.

T-2 prodaja mačka u žaklju!

macek

:D :D :D

BendeR ::

LOL :D :P

|SNap| ::

Shock: Zakaj bi potem moral delat 1-to-1 NAT ?

MEDENA ::

Poslal sem prijavo na Zvezo proti mučenju živali, pričakuj obisk v kratkem, sam da splužijo ceste.
««
65 / 248
»»