» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
64 / 248
»»

dejanslo ::

Ja sedaj so tud na njihovi starni predstavljene nove cene- cca 1 uro nazaj še ni nič pisalo in njihov operater ni imel pojma o tem. Sem ju jaz rekel da sem na forumih bral on pa da o tem ne ve nič in da veljajo stare cene.

jaz sem ga videl že okrog 6ih
There`s More Than One Way To Do It

elhombre ::

VDSL 2
T-2 bo do konca marca ze imel priklopljenih vec narocnikov za testiranje VDSL 2.
Doomsday is coming!!

Tody ::

where do i sighn for beta ?:D

iration ::

mama mia :D
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

G@ry45 ::

Gary je pisal (str59) o skupno razvezanem dostopu in mu niste verjeli!!

Zdaj bo napisal, da !!! T-2 testira nove STB-je z podporo za --pazi-- HDTV !!!! :P

v kolkem času naj bi zamenjali obstoječe ?? nima pojma ( nekje do konca poletja ali leta?)
Have Fun !!

NavadniNimda ::

Kje je pa Gary to zvedu? A je slišal na tržnici? :D

bond007 ::

1 Mbps/1 Mbps 4.500 SIT. To je pa zdej že res poceni ali pa 8 Mbps/1 Mbps 6.500 SIT. Kaj bi dal da bi bil bližje centrali :( . Sedaj pa plačujem 8k za 1M/256k. Žalostno.

OldSkul ::

In Gary, kje ti vidiš, da je skupno razvezan dostop že možen?

Doban ::

Sej se že ponavljam kot pokvarjena plošča:

od 15.02. mam vso opremo od T-2 doma
06.02. je T-2 poslal nalog za odklop Telekomu
23.02. je T-2 poslal urgenco za odklop Telekomu
01.03. še vedno priklopljeni na Telekom

počasi obupujemo, obljubljen je odklop v naslednjem tednu

verjetno Telekom zavlačuje, da dobi še naročnino za marec

jest ne bi plačal,
kako ste to urejali ostali (odklop v začetku meseca, komu se plača naročnina za tisti mesec ???)
Doban

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Doban ()

SasoS ::

Vse naročnine se plačujejo sorazmerno glede na to kolko dni si storitev uporabljal. Preveri da si podpisal vsa pooblastila, pri meni je bil to problem...

Dal vsa pooblastila, saj T-2 je dal nalog, samo Telekom ne odklopi ;(.
Doban

mkovac10 ::

Naročniku se za mesec, v katerem je pisno odpovedal naročniško razmerje, zaračuna celotna mesečna naročnina.

v splošnih pogojih telekoma za PSTN... [tukaj]
mako dv

Izvleček iz splošnih pogojev Telekom za PSTN

VII. PREKINITEV NAROČNIŠKEGA RAZMERJA
...
28. člen
Naročnik lahko pisno odpove naročniško razmerje z odpovednim rokom, ki ne sme biti krajši od petih (5) delovnih dni. Odpovedni rok prične teči prvi naslednji delovni dan po prejemu pisne odpovedi.
Naročniku se za mesec, v katerem je pisno odpovedal naročniško razmerje, zaračuna celotna mesečna naročnina.

29. člen
Telekom Slovenije lahko prekine naročniško razmerje, če naročnik:
• ne poravna dolga iz naročniškega razmerja v petinsedemdesetih (75) dneh od izstavitve računa,
....

Torej:
- pisna odpoved je bila poslana 06.02.
- naročnino se plača za mesec v katerem je bila poslana odpoved, torej FEBRUAR

Mislim, da naročnino tako ali tako plačujemo vnaprej, torej sem v februarju plačal že za marec ???, moram preveriti na računu, pa ukiniti trajnik na banki...

Če nas drugače ne bodo hotel odklopit bo treba nehat plačevat račune, al kaj ???
Doban

Mislim da si v začetku februarja plačal vnaprej za februar ter porabo za januar. Moja situacija je podobna saj je tisti dvotedenski rok za izklop pstn začel teči 10.2., do danes pa seveda še nič...če preračunam delovne dni bi moglo biti do jutri urejeno, vendar pa glede tega nisem optimist. doma pa internetni mrk...

zanimivo kaj vse "bolj socialnega" počnem ker doma ni interneta :))

lp, matija
mako dv

elhombre ::

AMINET 120 se enkrat!!!
T-2 NE bo menjal Aminet110 za 120.Tisti ki so(bojo) priklopljeni na optiko ali na VDSL 2 bodo imeli moznost dokupit Aminet120 (HDTV).
Doomsday is coming!!

SasoS ::

ne vem, meni je Telekom še vrnil 6 dni naročnine ker se bil priklopljen 25. :\

Ja, saj je zadnje 6 dni plačeval za parico drug operater.8-)

a je kdo od vas "težil" telekomu direktno glede pravočasnega odklopa al je to v domeni t-2, glede na to da so oni poslali na T1 vlogo za izklop?

thnx
mako dv

wifi4all ::

se mi zdi, da edino Siol zaracuna/vraca glede na dejanski dan priklopljenosti... ostali pa bolj cez prst

Telemach npr do 15. nic, kar je naprej pa polno
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Sem klical na Telekom, kjer so me nadrl, če smo pooblastil T-2 naj se ne vmešavamo, zdej težim na T-2
Doban

Glede na nadzvočno hitrost t-2-jeve administracije bom verjetno še malo čakal...pa sej ne bo konc sveta zarad tega.
mako dv

Ne vem, če je tle kej odvisen od T-2 administracije, sej so 6.FEBRUARJA poslal zahtevo za odklop na Telekom, 23.02. urgenco za odklop, dons smo pa 1. MARCA
Doban

Folk, ne se jezit na Telekom - iz nezanesljivih virov sem izvedel, da imajo toliko nalogov za odklopt, da ne morejo vseh sproti sfolgat in baje še nove monterje najemajo samo za to častno (:D) opravilo.

Siol te priklopi na ADSL v piclih 3 dnevih !!!
Under Water Hockey

antonija ::

I wonder how they do it...:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antonija ()

Tomaz27 ::

Pravkar klical in izvedel da bo mozno nekje konec marca it na t2 tako da obdrzis telekomovo stevilko oz. pac telefon.
Pa ce je kdo iz radvanja slucajno, oz. verjetno velja za vse centrale ki so v nadgradnji na njihovi strani, koncane bodo nekje junija nic prej. Damn.

Ampak se vedno boljse kot it k siolu s tem novim bednim cenikom in vezavo za 2 leti. 10/0,768 mbit za 11.500 SIT lool.

No tnx.

BendeR ::

Ma kdo iz Slovenske Bistrice net preko T-2 in če ja, kak zadeva deluje? Mislim na stabilnost povezave, nihanje hitrosti itd.

Dolgo časa sem bil zagovornik SiOL-a, ampak s to bedno ponudbo ... škoda izgubljat besede.

P.S. Kak hitro se odziva T-2 ob morebitnih težavah? Menda ne rabijo cel tedn, da se prizibajo do centrale? :D

|bLaD3| ::

@BendeR
Jst sem eno soboto klical na T-2 in povedal da je padu net.. (to se je do zdej zgodilo samo enkrat).. model je preveru zadevo in reku da je padu DSLAM dol, in da bo takoj poslal tehnika na centralo.. :) Cez cca. 10 min sem cez okno vidu T-2 avto parkiran pred posto :D

Pa tudi drugace so mi zdej vse zrihtali v kratkem casu.. za vecino tezav sem bil pa sam kriv.. nazadnje mi je full TV prekinjal zvecer in so mi premenjali nesteto profilov pa vse.. nakar se spomni en od tehnikov, da se mogoce pregreva switch in me prasa kje mam modem.. hahaha, modem je bil vedno na switchu D: Odkar je modem na drugem mestu nimam vec nobenih tezav :D

ELEKTROLJUB ::

Doban in ostali, ki kličete na telekom kdaj vas bodo preklopili...
Ne sprašujte na Telekom kdaj vas bodo preklopili na T-2 ampak povejte, da ste trenutno še vedno naročnik Telekomovih storitev in, da so vam dolžni povedati kdaj vas bodo ODKLOPILI iz Telekomovega omrežja.
Še enkrat: Ne sprašujte kdaj vas bodo preklopili temveč kdaj vas bodo odklopili!
LED svetloba je prihodnost...

alienalien ::

Nevem sicer od kje dobivate informacije, da bo VDSL+ISDN omogočeno nekje konec marca jaz sem pa danes dobil od njih odgovor po mailu, da nevedo niti približnega termina, da zadevo še vedno ureja APEK in da ni še agencija nič rasodila in naj premislim in odpovem vse, da bom dobil storitev dosti hitreje, namreč čakam že od oktobra 2005.

globoko grlo ::

verjetno predvidevajo 1x konc marca, ZIHR se mora pa samo umret, vse ostalo je pa prosto po prešernu

antonija ::

Men je dons en decko na T2 infofonu reku da konec marca bo "Telekom omogocil skupno razvezan dostop". Ce se je zlagal pa ne morem sodit...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Kajzar ::

Saj je bolje za Telekom, da to čim prej omogoči, da ne bodo več imeli toliko odklopov za PSTN/ISDN :D

OldSkul ::

Če bo konec marca tole na voljo, potem super. Grem takoj k njim, saj ADSL2+ je pri Siolu predrag.

karp1998 ::

zanima me če ima kdo že kakšnekoli izkušnje z t2 v smislu priklopa interneta, televizije in telefonije. predvsem me zanima če res vse deluje kot obljubljajo.

lp goran

dejanslo ::

Pa ce je kdo iz radvanja slucajno, oz. verjetno velja za vse centrale ki so v nadgradnji na njihovi strani, koncane bodo nekje junija nic prej. Damn.

meni so za Lenart odgovorili julija. sicer pa me to zdaj en drekec pekec briga, ker bom ostal pri Trieri, saj so me do zdaj odvračali le majhni paketi za velik dnar, sedaj pa se je tudi to spremenilo in imajo čist kul ponudbo (za do 10mbit, kar pa je meni prek dovolj). stabilnost omrežja, pingi, administracija pa so itak razred zase..
There`s More Than One Way To Do It

dmok ::

BendeR, moj primer verjetno poznaš - do zdaj mi je zadeva enkrat padla dol za kako uro ali dve, potem so tu občasni (v povprečju mogoče enkrat na dan ali pa še to ne) polminutni izpadi. Hitrost pa je konstantna od dneva priklopa. S telefonom ni težav če odmislim občasen odmev. TV dela. Sem pa sorazmerno daleč od centrale, približno 1850 metrov kabla.

d.

buhica1 ::

karp1998 je napisal: zanima me če ima kdo že kakšnekoli izkušnje z t2 v smislu priklopa interneta, televizije in telefonije. predvsem me zanima če res vse deluje kot obljubljajo.

lp goran

8-O :P

Ali si res letnik 1998 ali pa imaš samo pamet 8 let starega otroka da postaviš takšno vprašanje???

BendeR ::

dmok: ti si iz Bistrice ? :D

Glede oddaljenosti od centrale ni panike. Jo vidim skoz okno oz. je na drugi strani ceste. >:D

Sharkec ::

Zanima me ali se bodo morale vse telekomove številke ponovno spremenit. Slišal sem, da sedanje niso dobre in da potrebujemo nove stevilke, ki bodo omogocčle prenosljivost. Ravno zaradi telefonske številke čakam na omogočen skupno razvezan dostop saj zelim obdržati svojo številko. V kolikor se bodo morale vse telekomove stevilke zamenjat potem ne vidim razloga da cakam na skupno razvezan dostop, ampak ze sedaj odjavim ISDN ter internet in telefon vzamem pri T2.

Koliko pa je potrebno odsteti Telekomu za predcasno odjavljen IDSN prikljucek? Verjetno vas je tukaj dost takih ki ste to ze naredili.

|bLaD3| ::

@Sharkec

Nic se ne bojo spremijale telefonske stevilke.. samo omrezna skupina bo postala del telefonske stevilke se pravi ce imas zde 1234567 bos ime po novem 0*1234567 ..

Pro ::

@|bLaD3|
Kje si to slišal/bral, da se bodo karkoli spremenile in kdaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Pro ()

prenos stevilk fiksnega telefona bo omogocen enkrat junija/julija 2006

T2 bo dobil skupni razvezan dostop konec marca 2006, ker je to ravno 6 mesecev od zacetka njihovega delovanja (od 1.oktobra 2005). 6 mesecev ima namrec T1 pravico, da uredi stvari na terenu. IMHO so imeli ze prej porihtano, vendar sicer ne bi sel ADSL2+ v prodajo... sicer pa, pri taksni ponudbi... ccc
Under Water Hockey

fat boy slim ::

Mene zanima, ali v primeru, da odklopim PSTN/ISDN linijo od T1 in grem na T2 (internet, voip, ipTV), izgubim pravico do povračila stroškov za izgradnjo telekomunikacijskega omrežja.
Živim namreč pri punci in so za priklop telefona mastno plačali, sedaj pa bi se midva rada priklopila na T2, vendar nočem imet njenih tastarih na grbi, da so zaradi mene ostali brez povračila sredstev, seveda v primeru, da se bo to sploh kdaj zgodilo, ampak zihr je zihr.

Torej, ali je povračilo sredstev vezano na T1, ali ni važno na katerem oparaterju si, saj je omrežje za vse enako.

zakaj bi pa ostal brez povracila?

kaj je pa potem s tistimi, ki so prodali hiso in se preselili? sej upravicenec bi moral biti vlagatelj, ne pa sedanji lastnik... "stanje" se je ze zgodilo...
Under Water Hockey

lombard ::

Kako je v Izoli s T-2, oz. sploh na obali? Koliko ste imeli problemov ob priklopu?

globoko grlo ::

ojla

neki mi ni jasn, tukaj nekje sem prebral, da bo skupno razvezan dostop predvidoma štartal konec marca. Do sem ok. Potem pa še preberem, da, ko bo omogočen prenos številk med operaterji, postaneš naročnik T2ja, oz. imaš telefon preko T2. A sem prav štekal, al ne.

tnx

bekas ::

@lombard
Ha jaz imam že skoraj tri mesece T-2, in od tega mi deluovalo 1 mesec...ostalo sami problemi.....pa še na obalo se jim ne da prit, ko da smo na konc sveta.....
meni meritve že več kot dva meseca niso naredili....
sicer pa jih pozdravljam.....grem h konkurenci nazaj, kar je preveč je preveč....
sej če ti deluje ni problemov.... :D

fat boy slim ::

@ wifi4all

Meni je to tudi logično, da se je zadeva že zgodila in da ni važno kakšno je stanje sedaj. Vendar mi tega ne zna oz. ne more nihče uradno potrditi. Kličeš na občino, Telekom, pa ti nihče ne zna povedat kako je s to stvarjo.

Če bi bilo to pri meni doma, bi že zdavnaj odklopil T1, vendar če hočem obdržat dobre odnose s "tastom in taščo" (še vedno obstaja nekaj promilov verjetnosti, da dobijo povrnjenih nekaj stroškov za omrežje, ki pa jih v tem primeru ne bi in to samo zaradi mene, ki sem si tako želel interneta, njih pa to spoh ne zanima :\ ), se moram 100% prepričat.

wifi4all - iz tvojega nicka v božja ušesa :D

Zgodovina sprememb…

Ginginova ::

fat boy slim, povračilo za vlaganje v TK omrežje ni povezano z aktivnim telefonskim priključkom pri Telekomu Slovenije. Osnova je samo vlaganje, oz. dokaz da si nekoč v starih cajtih uradniško kopal jarke in dal par jurjev DEM za vzpostavitev priključka. Če si ga kasneje odpovedal je irelevantno, ker dokazilo za povračilo ni plačevanje naročnine, temveč računi in ostali dokumenti za vzpostavitev telfonskega priključka.
««
64 / 248
»»