» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
60 / 248
»»

Doban ::

Evo še e-odgovor T-2 na e-mail za čimprejšnji preklop na optiko:

"Spoštovani!

Ko bo možen priklop optike na vaši lokaciji, vas bomo o tem obvestili, če
boste želeli testno opraviti priklop optike

Lepo Vas pozdravlja

T-2 Služba za naročnike"
Doban

damjan11 ::

Včeraj sem bil na T-2 in dvignil paket, ki sem ga naročil. Tam sem vprašal, če je vse skonfigurirano in so rekli, da naj samo priklopim in bo delalo. Po celi Sloveniji je bilo oblačno le pri meni v avtu je žarelo od zadovoljstva in sreče. Prevozim 60km, pridem domov in takoj zadeve odpakirat in priklopit. Prvi vtis zelo zadovoljiv... Vklopim komp ki pa mi javlja da je zadeva le delno priklopljena telefon ne dela lučka na modemu za link utripa nakar spet mobilca v roke in kličem t-2. Takoj se mi opravičijo zaradi napake in da bodo to popravili v najkrajšem času vendar pa ne bo hitro, ker jim je včeraj padla dol cela primorska. Danes dopoldan še ne dela. Zanima me , kako dolgo naj bi zadevo rihtali, da bo delovala. A je že kdo imel takšen problem???????

antonija ::

...jim je včeraj padla dol cela primorska...
A je že kdo imel takšen problem???????

Mogoce Siol in/ali Telekom pa kaksen kabelski operater, fizicne osebe pa pomojem nimajo izkusenj s padanjem cele primorske.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

mburge1 ::

Kaj naj naredim? Dal sem vlogo na t2! podpisal pogodbo, nato pa nič.V ponedeljek so me brez opozorila odklopili na telekomu in siolu. Imam firmo, delo stoji. Vsakič, ko kličem na T2, gre posopek od začetka. Na koncu pravijo, danes vas monterji pokličejo, vendar nič od tega. Pa, ko sem se odločal za T2, so mi zagotovili, da me bodo priklopili takoj, ko bo storjen odklop na telekomu, prav zaradi moje firme. Kdo v tem primeru krije izgubo?
Matej

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mburge1 ()

Ne mislim s padanjem Primorske, saj sploh nisem iz Primorske ampak iz Štajerske. Mislil sem na utripanje lučke na modemu (link).

NightHawk ::

ravno zaradi zgoraj napisanega se sam bojim preklopa na t2.....telekom te odklopi, t2 te pa cez 1 mesec priklopi....en mesec pa zivis v kameni dobi

RESNO 1 MESEC? POtem grem nazaj na siol!!!!!
Matej

podbevna ::

Pri meni je bilo oboje na isti dan. Brez neta in telefona sem bil kakšne 4 ure. Tako, da ne vem zakaj nekateri tako dolgo traja.

Kdo ve kdaj bodo končno posdobili vmesnik za telefon in TV. Zdaj pa bi se res že lahko kaj zgodilo...

Dark Angel ::

Pri meni na T2 sploh niso vedeli da me bodo naseldnji dan Telekomovci odklopili. ;((

Pa ne se zanašat da vas odjavijo tudi od Siola!!! Mene enostavno niso odjavili od Siola in sem naslednji mesec dobil celotno položnico od Siola... ;(( :\ ;(( Na T2ju mi nočejo/nevedo povedat kdaj so poslal kakšno odpoved na siol, zato sem enostavno plačal naročnino na Siol in ta znesek odbil od računa T2 ter jim poslal dopis o tem... Po več kot mesecu niso še nič odgovorili... ;(( ;(( ;((

Enostavno T2 ni resna firma... Da ne govorim da mi že 3 mesece (!!!) hodijo opravljat meritve na liniji ker ne deluje tako kot so mi zagotavljaji... (če gledam TV gre net nikamor in še telefonirat se včasih ne da...)

Itd... itd... itd...

Tko da zdej čakam kaj bo ponudil Siol in če bo kaj konkurenčnega se takoj vrnem nazaj k njim.

MTm2H37rqt7B ::

Pri meni je bilo tudi zanimivo:

6. novembra posljem povprasevanje
potem smo se nekaj spreminjali pogodbe zarad ISDNja.. vglavnem

26. decembra me odklopi SIOL iz ADSLja, ISDN se vedno deluje, torek cakam da Telekom odklopi..

nic, januarja nic, skoz klicarin na T2 nakar zvem od Telekoma da sploh niso dobili nobenea Naloga za preklop kolokacije.

Znova cel postopek cez, spet preverjanje ce se da... in T2 "spet poslje" za preklop

T-2 net sem dobil 10. debruarja

Brez interneta sem bil dober mesec. Potem sem zvedel da T-2 sploh ni poslal naloga za preklop na TK (prvic), drugic je pa telekom zavlaceval zadevo, saj nobeden ni nic vedel o kaksnem nalogu, sele ko sem vsak dan klical na telekom so se zmigal.

Na zacetku sem nekako branil T-2, pac so novi... ampak kaj tazga je pa too much. Vsi kolegi so pred mano dobil T-2, kljub temu da so mesec za mano poslali pogodbo. Moja sreca pac.

Zdej pa leti, edino ping je se malo visok... klicarim ze en teden naj zrihtajo pa nic...

No ja, pa veliko srece.

Pa še zanimivost:
Klic iz T2 v omrežje 080 ni brezplačen ampak ga plačaš!!!!... Kljub temu da piše na njihovi strani T2 - cenik telefonije da je klic v 080 brezplačen!!!

Poglejte mal račune....
;(( ;(( ;(( ;((

Ginginova ::

Dark Angel, če so ti zaračunali klic na 080, pač reč reklamiraš. Imajo očitno probleme z billing sistemom ... :|

Ogo

sznn ::

Dark Angel, ne strinjam se s tabo glede računa pri Siolu. Telekom je tisti, ki te mora odjaviti od Siola. Tudi jaz sem dobil račun od Siola, čeprav me je telekom odklopil že 3 tedne pred datumom, ki je bil napisan na položnici.

Kako naj uporabljam Siol, če mi Telekom pobere vse naprave in mi javi, da so me odklopili ter javili naprej.

Kako je možno da so nekater samo par ur brez interneta? Verjetno, Ker na Siolu v trenutku dobijo obvestilo od telekoma, da je linija preklopljena.
Jaz sem reklamiral račun od Telekoma (kjer je bil tudi znesek za Siol ADSL) in telekom se mi je v dopisu opravičil. Plačal sem samo dejanske stroške.
A mi lahko poveš, zakaj si plačal Siolu, če nisi uporabljal Siol storitev?

LP

Doban ::

Pri nas je obratno, imamo vse pripravljeno od T-2, pa nas Telekom ne odjavi. Ko sem včeraj povpraševal na Telekom, so mi zabrusili, naj se ne vtikam, da ima T-2 dat nalog za odklop.
Na T-2 so mi 2x povedal, da so ga poslali 06.02.

Upam, da bo kaj delal, ko bomo odklopljeni pd Telekoma
Doban

NavadniNimda ::

@DOBAN - ni čudno da "zabrusijo". Ravno včeraj sem slišal, da je od oktobra bilo poslanih cirka 40.000 poizvedb (!) za preklop na T-2. Očitno so pri Telekomu živčni, žalostni in tečni, pa imam občutek, da ne morejo tolko hitro odklapljat folka, ki jim beži na vse strani. Gotovo počnejo to namerno - nekaterim odklopijo samo SiOL, Telekoma pa ne. Nekaterim pa odklopijo samo Telekomove storitve, SiOL pa mirno pošilja še naprej na tone spam mailov, kot da se ni nič spremenilo in vse to mirno zaračunava, kljub temu da člowk sploh na net ne more...:O

Sem pa tja pa kljub vsemu komu naredijo kot se spodobi, da ne bo izgledalo, kot da se zarotniško obnašajo. Tako je bilo recimo v mojem primeru, ko sem bil dol z neta samo par minut. Zelo zarotniško!:|

Zgodovina sprememb…

Muzo ::

Jst sm mel vso opremo od t-2 doma, ko je pršu telekomovc (skoz okn vidm pošto) mi je nehu delat ADSL, sm vklopu v t-2 opreno kabl, popravu IPje (statika) na serverju in je delal. Ko je pršu telekomovc do mene (10 minut) je men že normalno delal.

lp

vodnar13 ::

Zadnjič sem že nekaj napisal, glede priklopa na T-2. Meni je Telekom odklopil v petek, T-2 pa je priklopil v nedeljo zvečer. Zadeva dela na cca 1.5 km osnovni paket internet, telefon, pri TV pa eden dela povsem bp, bolje kot prej SIOL TV v paketu TRIO, dva programa (na dveh aminih) pa določena malo kockata (zgleda, da določeni programi porabijo večjo širino kot ostali).

Ko berem debate okoli ISDN in problematike v zvezi razcepnikov in zadržanja starih T-1 tel. številk, mi pa ni nič jasno. Jaz sem imel prej ISDN in ADSL s SIOL TV. Potem sem šel takoj na trio paket - razvezan s čimer sem se rešil ISDN naročnine 3.700 SIT. Sedaj sem vzel telefon pri T-2, naročnina za eno tel. številko za 1000 SIT, vsaka nadaljnja 500 SIT (lahko ima vsak član družine svojo številko, če je želja, potreba... - za pol cene naročnine pri T-1). Telefon pri T-2 deluje odlično - odmev v slušalki je posledica preglasne nastavitve slušalke, ko se malo zmanjša glasnost slušalke ni nobenega odmeva in vse to za 3 sit na minuto, tujina 10sit...). Poleg tega lahko obdržite tudi stare analogne oz. druge telefone. Glede nove številke pa zares ni problem poklicati ali meilati vse, ki jih imate v imeniku in jim sporočiti novo številko...
Sem pa mislil, da bo SIOL z ADSL2 šel cenovno na raven T-2 pa verjetno ne bo nič s tem.

Jan987 ::

no kaj bi jest zdej vse rabu da migriram iz adsl-ja študentskegfa na t-2 z vsem.

Imam ISDN telefonijo od tega so trije ISDN telefoni + 6 navadnih analognih. Isdn-ji so vsi žični. Imam 2 številki.
Imam osnovni paket 1mega kar bi mi zadošča tudi v naprej
rad bi zel še tv ki ga sedaj ni!

Koliko bi vse zgoraj navedeno stalo če bi res vse kar je bio ostalo + sedveda tv. Kolikšna bi bila naročnina in kakšen vložek ob priklopu

Kajzar ::

mburge1

Joj človek, a ti je opeka na glavo padla, da si šel T-2 jemat kot ISP-ja za firmo. T-2 še za fizikalce ni resna firma, kaj šele za pravne osebe. Če ti uspe kaj odškodnine iztožiti, bo to novica dneva :P

sznn:
Dark Angel, ne strinjam se s tabo glede računa pri Siolu. Telekom je tisti, ki te mora odjaviti od Siola. Tudi jaz sem dobil račun od Siola, čeprav me je telekom odklopil že 3 tedne pred datumom, ki je bil napisan na položnici.

To sem tud jst mislu... sam pol sem šel brat pogodbo. In v pogodbi od Siola piše da tud če ti odklopjo ISDN (oz. telefonsko linijo) moraš ti še zmeri sam PISNO poslat odpoved na Siol. Dokler ne dobijo pisne odpovedi si ti naročen pri njih. In to so mi tud poslal v odgovor ko sem jim reklamiral račun.

To smo pač podpisal... Sam na k%$" mi gre da T2 ni poslal odpovedi niti na Telemach niti na Siol... To je pa višek nesramnosti ali nesposobnosti (me sploh ne zanima kaj od tega)!!! ;(( ;(( ;((

Še nič. Primorska še kar naprej pada... še malo pa bo pri Afriki.
;(

muzo

Kako to misliš "popravu IP"??

2solar ::

Zdravo,
nekateri se že veselite optike jaz pa po novem sploh ne morem dobiti T2 priključka, ki sem ga še pred 3 meseci lahko. Namreč: Novembra 2005 sem oddal poizvedbo in čez nekaj dni dobil pogodbo da mi lahko zagotovijo linijo 10/2. Danes se končno odločim da zadeve oddam, kličem še enkrat gor in mi sporočijo, da priklop pri meni več ni mogoč !, ker so znižali kriterije za priklop z 2000 na 1500m !?! (moja lokacija: Centrala Murska Sobota, oddaljenost 1700m). Ima še kdo takšno izkušnjo ? :((
lp

Danes sem zopet klical na T2. Zgodba je šla, ne boste verjeli zopet od začetka. s takim načinom, kot ga ima T2 v današnjem času ne more ostati na trgu. Sedaj čakam, če me do 10.00 ne pokličejo, moram nazaj na telekom in siol. Delo mora iti naprej, sedaj pa je že skoraj en teden nenapovedanega prisilnega dopusta. Internetno povezavo, da sem to napisal sem izkoristil pri eni izmed svojih strank.
Matej

SpEkTr ::

Saj ste eni tudi umetniki. Če bi mal razmišljali bi videli kaj piše v pogodbi. Tudi jaz sem naročil povpraševanje, naj mi povedo ali je na moji lokaciji možen priklop.

In oni pošljejo pogodbo, češ naj jo podpišem, potem bodo pa povedali ali je možno ali ne. Mislim, a se zajebavajo a kaj. Potem pa pride do takih in drugačnih zgodbic, ko telekom pač odklopi potem se pa j**** s T-2 jem.

Jaz osebno bom počakal da siol ponudi ADSL2 potem se bom pa odločil :)
lp Dejan

Tomaz27 ::

Jaz sem kr srecn da se niso zrihtali tega razvezanega dostopa ker mislim da bom kr h volji adsl2+ sel.
Za 8/1 paket placas malo manj kot 8000 sit, pri T-2 pa te pride 10/2 paket 10.000 sit od tega ce ti dela 8/1 si ze med
srecnezi. Plus tega je treba računat še da ti pri volji verjetno dosti bolj kvalitetno dela vse skupaj glede na to kolko pri T2 dol pada vse skupaj in kolko tezav majo. Bil sem med prvimi ki je podpiral T2 in pisal pritozbe na telekom samo zdaj me pa pocasi mineva potrpljenje ker tudi sami nimajo cisto razciscenih pojmov kaj bi radi.
Mislim da se bo na koncu spet izkazalo da je tudi velikost podjetja en dolocen faktor. Kolko sem siol presimfal, tolko jim morem po drugi strani dat + vsaj v tem da sem po celi mesec priklopljen na adsl in ne padem dol. Mislim da bi pri T2 to redko dozivel. Tak da navsezadnje je fajn vsaj to da ti internet dela 24/7 in mas dostop do maila in vsega kadar hoces ne pa da se zaradi 10/2 linije pol zajebavas in si 30 % casa offline ker jim pada dol itd.

Se vsaj 6 mescev pomoje bo potrebno da bo T2 koncno postal eno normalno trzno podjetje. Zaenkrat ocitno niti routerjev ne znajo sami pravilno nastavit tam in usmerjevalcev itd.

Bomo vidli se 3 dni pa pride siol ponudba ven.

AlienGT ::

Lover22 prosim ne siri toliko neresnic. Popolnoma se strinjam, da je sicer precej stvari, ki jih pri T2 nimajo poštimanih tako kot bi bilo treba (tale tema že tako dovolj obširno govori o tem), vendar da bi pa net tako dol padal kot ti praviš, pa ne bo držalo. V dveh mesecih odkar ga imam, mi ni padel dol niti enkrat in dela takorekoč rock stable. Dve/tri posodobitve so vnaprej napovedali in izvedli okoli polnočnih ur, tako da tudi to ni predstavljalo nobenih problemov.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

CCfly ::

Tudi pri meni linija ne pada dol.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Tilen007 ::

Eh, lover22 pač sam sebe prepričuje, da nej ne gre na T-2. Eni pač ne rabjo tega okrog razglašat in se sam odločjo, drugi pa pač morjo pisat in govort o tem naokrog in okrog, da dobijo vsaj od enga potrditev... in "evo, prav sem imel, ne grem na T-2"... :\

Men je včeri za 2 minutke dol padla linija, je pa čist možno, da je bil moj ruter kej kriv. Mam pa T-2 že 2 mesca in to je blo prvič.

Tilen007 ::

love22: "...in si 30 % casa offline ker jim pada dol itd..."

ja kje si pa ti dubu teh 30% ?? to je tko k da bi jest reku, da je cela notranjska mela zadnja 2 mesca pr Siolu od 7.zjutri do 7.zvečer vsaj 5 urne mrke interneta... totalna bedarija

Ura 1345 DELA

elhombre ::

Dark Angeel
O prekinitvi narocniskega razmerja moras dobit pismo od Siola v katerem ti pise da je od dne tega in tega narocnisko razmerje na tvojo zahtevo prekinjeno.T-2 pri tem nima nic.
Doomsday is coming!!

PaJo ::

2solar: tudi jaz mam isti problem, oddaljen sem 1600m in so mi novembra odobrili priklop, pa se do sedaj se nic ni zgodilo, na sreco stari adsl delal skozi, no sedaj pa kar je vec kakor 1500m sploh nocejo vec priklapljat, to se meni ne zdi fer v tem trenutku, ker provo bi moralo spobat, preden sploh recejo da ne gre, glede na to da brane2 dela na 10/2 Mbit, na vec kakor 2000m kabla;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

wifi4all ::

najbrz so uvideli, da je bolj fer do strank, da recejo NE, kot pa da slabo dela... vsak kaze s prstom na njih, njihova krivda je pa zgolj delna...

ce bi sli za vsakega posebej meriti kakovost kablovja nastajajo stroski, ne pa tudi prihodka iz naslova prodaje storitev
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

PaJo ::

Vse lepo in prav, samo prklop je bil narocen ze davnega 2.12.2005 pa do sedaj nic. Tak da mislim da bi bilo fer da vsaj probajo a se ti ne zdi?
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

shock ::

Rim ni nastala čez noč!!!

T-2 ima tako infrastrukturo, da se siol lahko samo skriva. Je res da so začetniški problemi. Odpovedi nastajajo samo zaradi tega, ker T-2 razširja zmogljivost in stabilnost. Mortate malo potrpet, zaradi tega ker se omrežje konstantno nadgrajuje. Povejte mi če obstaja še kak ponudnik, ki bo v bljižni prihodnosti boponujal optiko po "normalni" ceni. T-2 je šele zčel delat. Veste koliko več strank bi imel T-2 če ne bi bilo oviranja telekoma. Oni so dokaj zagreti, tudi v petkih nadgrajujejo omrežje. Za primerjavo v telekomu pa je že ob 15 uri mesto duhov (čakajo zadnje minute delavnega tedna v nizkem štartu :D).

wifi4all ::

@shock: recimo, da ti verjamem...

zdej pa se postrezi s podatki o nadgrajevanju omrezja oz kaksno je sedaj... fakti!

sem za optiko... don't worry... komaj cakam, da grem od T1
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

shock ::

wifi4all:

Ne smem izdati podrobnosti. In to brez heca mislim. Vse gor našteto je res in ti lahko tu potrdi še kakšen T-2 oslužbenec.

Jan987 ::

če bi jest živel u kranju ne pa 7km preč bi šov zihr na optiko ker je verjetno kr zanesljiva tko da pričakujem kr veliko migracijo na optiko

opajec ::

Adajejo še vedno isto opremo,kot dosedaj? Naslednji teden naj bi me priklopli. Vzel sem vse I, IPTEL,IPTV. Dobim vood292, belco 300, amino 110 in modem ali kaj drugega? :D

grex ::

Rim ni nastala čez noč!!!

kar T2 še ne daje pravice, da krši pogodbe.

Da imaš firmo odvisno od interneta in zaradi druge firme, ki ti obljublja nebesa, ostaneš brez povezave več kot 1 mesec. Primera z nastankom rima je tu hudo žaljenje naše intelegence. Zgovarjanje na T1 je pa že mal "last tuesday" - se ti ne zdi?

Hux ::

noja optika je samo medij. Zanesljivost ni vprasanje kablov ampak ponudnika.

Tomaz27 ::

Tilen in podobni: vprašanje je al se jaz tolažim in iščem potrditev, da nebi šel na T2 ali je pa glih obratno, da tisti ki ste na t2 šli iščete sami pri sebi izgovor eh sej se je splačalo. Sicer skoz nekaj šteka in pada dol, hitrosti so za 1/2 nižje od deklariranih, torrenti ne delajo vsem,.... ampak glavno da mam 10/2 ne :))!

Jaz se ne tolažim z ničemer, še vedno mam možnost it na t2 kot vsi ostali, bom pa rajši počakal da bo začelo vsaj normalno delat. Zdaj ne rabim nikjer omejevat povezav pri torrentih in nevem kakšnih nastavitev spreminjat in kot pravim pri paketu 8/1 dobiš pri volji pomoje kar isto hitrost kot pri t2-jevem paketu 10/2. Vsaj glede na mnoga sporočila tu v tem forumu jim večini ne dela toliko kot imajo paket.

Jaz nikogar ne prepričujem naj ne gre h t2 in tudi sam nameravam it tja ampak šele ko bo res porihtano, to pa še očitno vsaj nekaj časa nebo. Do takrat pa imam rajši nekoliko nižjo hitrost pa vsaj to 100 % časa, kot da bi z 10/2 paketom nihal skoz gor in dol,..

Hammer123 ::

Lover22:
Jst imam 10/10 povezavo in deluje tako kot bi moralo. Imam tudi IPTV(2x) in IPTEL(1x). Samo za info. Če še ne veš, problemov nimajo kar vsi po vrsti ki so na t-2, ampak tisti, ki naprimer napišejo vprašanje v tole temo. In teh je veliko manj kot tistih, ki nimajo problemov.

Lp!

|bLaD3| ::

Jst imam isto 10/10 Inet paket, 3x TV, 1x IPTEL.. od prvega dneva deluje vse tako kot mora.. od centrale sem oddaljen cca. 150m. Opremo sem prevzel sam, celotno napeljavo po stanovanju naredil sam, vse sam skonfiguriral, deluje v piko.

Na T-2 sem klicam mogoce 5x, tezil nikoli nisem.

Priklopil T-2 petim prijateljom v okolici, vsem deluje isto BP.

TommyLee ::

Prosim, če mi lahko kdo da link do preizkusne datoteke, ki je na serverju od T-2!

Hvala..
www.dornik.si

elhombre ::

Doomsday is coming!!

|bLaD3| ::

twarlock ::

jst mam 10/10... prvih 14 dni je delal tko okol 10/2... pol 14 dni cca. 10/9 in pol fertik...
zdej več kot en mesec dela 10/1... klicu sm že večkrat... bomo rekl tko bl nežno težil... zrihal niso pa nč ;(
in kaj so rekl?
- "bomo posredoval tehnikom..."
- "bomo posredoval telekomu..."
- "trenutno selimo serverje v Maribor..."
- momljanje v stilu "pojma nimam kaj narest oz. kaj je narobe..."
pa tko naprej...
in zdej na zadnje kao: "potem pač višji prenos nemoremo zrihtat" in "nevemo kaj se je dogajalo z napeljavo..."

kako se več neda zriht, če je že delal? ;((

marko25 ::

Zamenjal sem operaterja prej siol adsl zdaj T2-vdsl. Ko sem prvič pognal e-mulo mi je javilo da obstaja novejša verzija. Naložil sem 47-a tako da je povozila starejšo verzijo. Sedaj imam nizek Low ID prj sem imel High ID ali je sprememba zaradi menjave operaterja ali moram kaj spremeniti v nastavitvah hvala za pomoč???
Pa še to ko mi laufa e-mula z downloadom 15kb/s težko dostopam istočasno do internetnih stran!
Imam še TV in telefon
««
60 / 248
»»