» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
31 / 248
»»

tihipes ::

Fantje, zanima me kje v Ljubljani ima T 2 prostore, da se jih lahko obišče in pokramlja z njimi , ker na 059 000 000 ni možno dobiti zveze..

Hvala za hiter odgovor

Jaffa ::

Storitveni center Ljubljana
Brnčičeva 41, 1000 Ljubljana
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Brane2 ::

Brane2, pokaži mi delujoč primer teh magičnih VDSL ojačevalcev, pa ti bom verjel :))

Enostavno. če prideš k meni, bom tebi na ljubo odprl svoj VDSL modem in ti pokazal ojačevalnik v analognem front endu. Voila !
VDSL ojačevalNIK v VDSL modemu. Si mislil da je nemogoče, a ne ?

Veš fantje iz Telekoma, Iskratela, Siemensa, pa tudi iz T-2 še niso našli teh magičnih in poceni škatlic, ne za ADSL, še manj za VDSL.

Za Iskratel in SIemens ne vem, za TK pa vem da se motiš. Še enkrat ti pravim: Je razlika med tem, kar ima tam nekdo v delavnici na mizi in NJEMU DELA in med škatlico, ki ti jo je pripravljen TEBI prodat.

Ravno tako kot je razlika med serijskim avtomobilom in posebej zate natunano rally verzijo. Ta nese s sabo določene kompromise, ki jih kar vsak smrtnik ne bo enostavno sprejel, zato uporablja normalno on-road izvedenko.

Ravno tako je tu. Modem je delan za široko publiko in proizvajalce ne bo kar tako dal not nekega ultranizkošumnega externega ojačevalnika, ki bo cel modem podražil za 50%, primesel pa mogoče 3 dB pri razmerju signal/šum. Višjo ceno bodo plačali VSI, tiste 3 dB bodo pa opazili samo tisti, ki jih rabijo, torej praktično nobeden. Poleg tega, ne glede na to, kako se proizvajalec potrudi, vedno bo nekdo mejni primer.

Enačbe se pa drastično spremenijo, če si mejni primer TI. Takrat ti tistih par dB lahko pomeni ogromno- razliko med delujočim in nedelujočim sistemom na primer.

Poleg tega je v modem vdelan nek generalni filter, neka zlata sredina glede na pričakovane pogoje na parici. ČE stvar natweakaš da dela optimalno v TVOJIH pogojih, lahko tudi tu verjetno nekaj pridobiš.

Glede prenosne hitrosti, pa je najpomembnejše razmerje signal:šum. In ko na drat rukneš 20 dB ojačevalec, za 20 dB ojačaš tudi šum na dratu in dosegel nisi nič, razen tega, da tudi šum bolje sprejemaš.

To je sicer res, vendar:

- to velja VEDNO. ČE bi bilo po tvojem, ojačevalnikov ne bi bilo, saj VSI poleg koristnega signala ojačajo še šum.

- kljub vsemu lahko pridobiš tudi tu. Ja, dvigneš tudi šum s signalom. Vendar VDSL modem digitalno procesira analogni signal (de/kodiranje, echo cancellation itd) in ta stvar se zna borit s šumom. Point externega ojačevalnika je,d a je ta lahko izveden boljše kot je izveden interni ojačevalnik v čipu, kjer ga motijo še digoitalna vezja na samem čipu, parazitni tokovi itd. Tudi interni ojačevalnik bo ob signalu ojačal tudi sprejeti šum, vendar bo zraven dodal bistveno več svojega šuma. Čimbolj ojačaš zunanji signal, temmanjše bo potrebno notranje ojačenje in temmanj bo dodanega šuma notranjega ojačevalnika.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

še eno vprašanje za T-2 jevce. Pravzaprav, še par vprašanj:

Kako se priklopin na usenet news server ? Prej sem uprabljal news.siol.net, ki me pa sedaj noče poznat. Je kaj na t-2ju ?

So kje kake servisne strani s potrebnimi tehničnimi podatki ?

omarich ::

Se pridružujem ? Brane2!

Kdaj bo t-2 naredil eno spodobno web stran za uporabnike, k bi kaj več, kot le promocijski oglas za pridobivanje novih naročnikov? Recimo kak forum, kjer bi kot uporabnik lahko postavil ta vprašanja?

Kdaj bo za pošto omogočen IMAP server?

Kdaj bo na voljo obljubljeni "vpogled v trenutno stanje na računu"?

p.s. Drugače tudi jaz svetujem kombinacijo teženja in potrepljenja. Po tednu dni, ko telefon ni delal (nič klicev ven) in dveh dneh stalnega padanja povezave, se je v sredo zjutraj stanje normaliziralo. Trenutno že 24 ur dela ko šus..
O.

Ginginova ::

Brane2, bolje da odnehaš, ker kažeš le svoje nepoznavanje tehnologij prenosa podatkov. In ja, vsi ojačevalci ojačujejo šum. In pri dolžini VDSL linije NI PROBLEM SIGNAL, PROBLEM JE RAZMERJE SIGNAL:ŠUM. In ko imaš na 2 km bakrene linije razmerje S:Š 2 dB, ti tudi 60 dB ojačevalec na koncu te linije ne bo nič ne pomagal, ker bo to razmerje še vedno enako. Lahko boš z ojačanim signalom frigal polpete, modem pa se še vedno ne bo sinhroniziral z DSLAMom.
Ojačevalec v samem VDSL modemu pa ojača tako signal, kot šum za približno enako linearno vrednost. Da bi ojačevalci delovali in ohranjali dokaj visoko razmerje S:Š morajo biti enakomerno razporejeni po bakreni liniji, še preden se to razmerje degradira. Zato VDSL tehnologija tudi ima tak domet, kakor ga ima. Najlažje je navijat ojačevalce v samem VDSL modemu in DLSAMu. Ampkak slednje ti nič ne pomaga, ker ojačuješ tudi šum.

Nekaj 60 let starih osnov digitalnih komunikacij by C.E. Shannon:
http://cm.bell-labs.com/cm/ms/what/shan...

Povzetek: Če ne bi bilo šuma, bi na neki pasovni širini lahko neskončno hitro prenašali podatke. Razmerje S:Š je tisto, ki določa maksimalno prenosno hitrost. Torej signal sam po sebi ne pomeni nič.

Ogo

s53zo ::

@Ogo

Točno tako. Razmerje signal/šum je bistveno. Ko se enkrat to poslabša noben ojačevalec ne pomaga. Kvečjemu se razmerje signal/šum zaradi dodajanja ojačevalcev še poslabša, saj vsak ojačevalec doda še svoj šum.

lp
S

Brane2, bolje da odnehaš, ker kažeš le svoje nepoznavanje tehnologij prenosa podatkov. In ja, vsi ojačevalci ojačujejo šum. In pri dolžini VDSL linije NI PROBLEM SIGNAL, PROBLEM JE RAZMERJE SIGNAL:ŠUM. In ko imaš na 2 km bakrene linije razmerje S:Š 2 dB, ti tudi 60 dB ojačevalec na koncu te linije ne bo nič ne pomagal, ker bo to razmerje še vedno enako.

Razmerje signal/šum je bistveno večje od 2 db, brez skrbi. In ne rabim ojačevalca 60 db.

Lahko boš z ojačanim signalom frigal polpete, modem pa se še vedno ne bo sinhroniziral z DSLAMom.
Ojačevalec v samem VDSL modemu pa ojača tako signal, kot šum za približno enako linearno vrednost.

Ti sploh nisi razumel mojega odgovora. Ni vseeno ali signal ojačuješ z ojačevalNIKOM (in ne ojačevalCEM), ki je vdelan v serijski čip skupaj marsišem drugim, tudi digitalnimi podsklopi na isti kos silicija, ali pa temu nameniš en super hiter in nizkošumni ojačevalnik.
Prvi ima lahko lasten šum 95 dB pod koristnim signalom, drugi pa mogoče 120 dB.

Ravno tako kot denimo ni vseeno koliko ti šumi LNB na satelitski anteni, čeprav je signal zelo zelo šibak in čeprav ga bo LNB ojačil skupaj s šumom.

Da bi ojačevalci delovali in ohranjali dokaj visoko razmerje S:Š morajo biti enakomerno razporejeni po bakreni liniji, še preden se to razmerje degradira. Zato VDSL tehnologija tudi ima tak domet, kakor ga ima. Najlažje je navijat ojačevalce v samem VDSL modemu in DLSAMu. Ampkak slednje ti nič ne pomaga, ker ojačuješ tudi šum.

Že stopetič- SAJ VEDNO OJAČUJEŠ TUDI ŠUM ! TUDI ČE IMAŠ OJAČEVALNIK TIK POD RITJO DSLAM-A ! Ja, šuma bo malo ker se ga na tistem metru žice ne boi imelo kje kaj dosti nabrati, pa vendar boš ojail tudi to. Enako velja tudi, če imaš ojačevalnik na sredi linije. Ja, signal/šum bo drugačen, a to tu ni point. Point je, da lahko s kakovostnejšim ojačevalnikom kljub temu pridobiš na kakovosti sprejetega signala, mogoče celo bolj kot kjerkoli drugje.

Pomisli za trenutek o zadevi: Če stvar taka kot je sedaj za silo dela z vdelanim ojačevalnikom, to pomeni da signal dejanjsko je nekaj nad šumom. Se pravi, koristni signal je nad vsoto šumov- šuma okolice, ki pride po kablu in šuma SAMEGA OJAČEVALNIKA. Če spremenim ojačevalnik tako, da bo NJEGOV LASTEN ŠUM nižji ob enakem ojačanju, sem izboljšal razmerje signal/šum. O.K. ?

Gavran ::

Ogo, po tvoji logiki antenski ojačevalniki sploh ne bi imeli nobenega smisla, ker ojačuješ signal na koncu prenosne poti - 50 km stran od oddajnika. Pa kljub temu dober antenski ojačevalnik dela čudeže pri sprejemu šibkih signalov. In specializiran nizkošumni ojačevalnik lahko stane polovico cene VDSL modema, zato jih v serijskih modemih pač ni.Skratka Brane2, thumbs up! Pa poročaj o rezultatih!

Brane2 in Gavran, vaše teorije ne nosijo vode. Pa preberite si že tega Shannona, preden govorita v prazno.

s53zo, 73 de s56oa! :D

Ogo

FRAN ::

T-2 bi lahko bi bolj pozoren do svojih uporabnikov in bi objavil kakšno gsm številko poleg 0590 000 00.

Ja, telekom je lupil narod, ker je bilo potrebno naročiti ISDN, če si želel imeti ADSL. Telekomu zato ni bil potreben razvoj in novejša tehnologija. Sedaj ko se je pojavila konkurenca pa jo na proti praven način ovira in ji dela veliko škodo.

Zakaj je telekom nam uporabnikom izključil telefone in ni odstranil prenapetostnih zaščit? Kako je sploh mogoče, da nas je več tisoč ostalo brez telefonskih povezav?

Kje je varuh človekovih pravic? Kje je Ministrsvo za gospodarstvo? Država je večinski lastnik telekoma in naj zamenja direktorja telekoma - nekdo je in mora biti odovoren za tako početje in tudi Protikurupcijska komisija ga naj obravnava! Tudi, če država ne bi bila večinski lastnik Telekoma, je dolžna posredovati, zato ker je telekomu dala koncesijo in mora ta delovati po določenih pravilih in ne tako kakor se mu zahoče!

Časopisi so že kar nekaj napisali o tej problematiki, pa odgovorni niso še nič rešili. Telekom je med ljudi vnesel veliko nemira. Naj nekdo ali skupina uredi, da bomo državljani lahko podpisali peticijo proti takemu početju telekoma!

Vsem, še posebej prizadetim želim mirne in vesele praznike!
FRAN

Wox ::

Groza. Daj Brane2 nehaj kvasiti neumnosti, lepo te prosim. Tvoja razglabljanja nimajo podlage niti v teoriji, kaj šele v praksi.
Commodore 64

Brane2 in Gavran, vaše teorije ne nosijo vode. Pa preberite si že tega Shannona, preden govorita v prazno.

Če bi Shannon vedel,d a se boš ti skliceval nanj, bi raje prodajal burek in se ne bi spuščal v matematiko.

Kaj misliš, da si samo ti dal te stvari skozi ? Sem naredil že kaj več ko en filter in mi ravno ni treba pameti solit o tem.

Zrihtal sem si extra modem, v tem času sem snel signale s čiperaja in pogruntal kje je kaj ( proizvajalec čipseta ne daje javno datasheetov) in bom stvar probal.

Groza. Daj Brane2 nehaj kvasiti neumnosti, lepo te prosim. Tvoja razglabljanja nimajo podlage niti v teoriji, kaj šele v praksi.

BTW: Med radiomaterji je toliko tehničnih bedakov, da sem že davno zatajil dejstvo da sem naredil izpit za radioamaterja. Danes je to bolj antireklama.

Zgodovina sprememb…

Pred seboj imam na mizi v praksi dva VDSL modema. Eden se sinhronizira in doseže hitrost od 13/1 do 15/1 (varira časovno), drugi se pa sploh ne sinhronizira. Tretjega sem vrnil T-2ju malo prej (se tudi ni sinhroniziral). Vsi modemi so tehnično izpravni in v manj zahtevnih pogojih delajo B.P.
Tu govorim o moji parici (izmerjena dolžina 2.140m- tako pravi tehnik T-3, ki je meritev opravil)

Se pravi, razlika med 0/0 in 13/1 prihaja SAMO IZ NASLOVA MALENKOSTNIH RAZLIK V KARAKTERISTIKAH POSAMEZNEGA ANALOG-FRONT END ČIPA- tistih par kondijev v filtru in dva traflca tu zanemarimo, ker tam ni ozko grlo- gre za res enostaven filter.
BTW: Če rabiš ime modela in serijsko številko, ti tudi to lahko dam.

Če te malenkostne razlike na moji liniji dajo tako različen rezultat, je res nerazumno pričakovati da bi posebej zasnovan ojačevalnik z bistveno manjšim šumom bil tako jalov poskus ?

Toliko o teoriji in praksi.

Zgodovina sprememb…

elhombre ::

@Omarich
Jaz sem zacel uporabljat T-2 Webmail Direct server in sem kar zadovoljen.Odstranil sem ze iz mojega PCja Mailwasher bom pa se Outlook Express ki ga ne potrebujem vec.T-2 Forum pa sigurno bo,samo en prostovoljec/admin se mora pojavit z zadostnim znanjem.
Doomsday is coming!!

Ogo: na Branetovi lokaciji signal JE. Dokaz: en modem se sinhronizira. Da pa je sprejem na meji, dokazuje dejstvo da se od treh modemov sinhronizira le eden. ZAKAJ? Ker je njegov ojačevalnik na vhodu malo manj šumeč? Ker ima vhodni filter malo manj dušenja?
Bistveno je, da signal JE. Ker je očitno na meji, ga je potrebno KVALITETNO ojačati in namenski ojačevalnikje lahko le boljši od integriranega v LSI vezje. Če si radioamater: kako nekateri radioamaterji vzpostavljajo veze preko odbojev od Lune? Ali si kdaj slišal za pojem "občutljivost sprejemnika?

sleby ::

no, pa je zacel delat se telefon. uglavnem da povzamem:
ucer ob 11:55 je nehu delat adsl ob 12:00 je bil telekomovc pr men. prklopm vso opremo od t2 in dela vse razen telefona. danes je zacel delat tudi ta.
pingi in download so super!!!

zaenkrat zelo zadovoljen!!!

@ Ogo: malo literature zate (in za vse, ki jih zadeva zanima):
http://www.commsdesign.com/xdsl/OEG2003...

In kaj si hotel s tem povedat Gavran? Da so vsi proizvajalci VDSL opreme tepci, ker jim reč ne vleče po 5 km dolgi bakreni liniji, saj nimajo pojma o pojmu?

Brane2, ni problem v dodatnih 0.2 dB šuma v malošumnem ojačevalniku v VDSL modemu. Problem je, da imaš na bakreni liniji zakumulrane signale, ki predstavljajo šum, od srednjevalovnih in kratkovalovnih radijskih oddajnikov (bakrena linija deluje kot antena), do presluhov VDSL in ADSL modemov na sosednjih linijah, ki ti vsi skupaj ubijejo razmerje Signal:Šum.

Ogo

Ubijejo ga v enem modemu, v drugem pa ne. Očitno tadrug še ni slišal za Shannona.

Tody ::

in kako naj človek ve a je zadeva štukana ali ne ? Sem v več stanovanjski bajti in nimam kej dost namena razbijat zidove in to...

Hotel sem povedati, da so vsi serijski izdelki kompromis med tehničnimi karakteristikami na eni strani in ceno na drugi. Pri visokih serijah se torej gre na najnižjo možno ceno, ki še (komaj) zagotavlja tehnične lastnosti (v seriji, kar ne pomeni, da VSI izdelki komaj dosežejo mejo, ampak da so vsi ustrezni zahtevam, le da nekateri komaj, nekateri pa zahteve, recimo občutljivost, presegajo za 100%). Možno je doseči (na primer) 10% boljše lastnosti (spet v seriji, ne za posamezen izdelek), vendar za 30% višjo ceno. Žal pa bo proizvajalec takšne opreme kmalu propadel, ker bo večina kupovala cenejšo opremo. Razen tega bodo mejni pogoji (kot Branetov) nastopili 10% kasneje (nastopili pa bodo). In tu je prilika za izboljšave. Komercialno takšna izboljšava ne bo nikoli zanimiva (preveč truda in denarja), če pa to izvede za svoje potrebe sposoben elektronik, je pa zadeva vredna vsake pohvale.
Pa ne mi spet o razmerju signal/šum, če se en modem sinhronizira, signal na liniji JE.

@Gavran
Imamo opravit z zelo preprostim problemom;T-2jevci enostavno ne morejo pregledat,sinhronizirat vsak prikljucek posebej;to je bil tudi razlog da so zaceli deliti opremo na Brncicevi potem se pa sam znajdi.Jaz sem dobil linijo sele ko sem uspel priti do nekoga na helpdesku;
nekaj klikov na tipkovnici in stvar dela ampak ne optimalno,zato je treba obisk na domu/centrali ( to velja za vse ki so malo bolj oddaljeni od centrale ) ker je vsaka linija problem zase.Na telefon cakam ze tretji dan,se vedno tisina.STB pa se sploh nimam,cakam da mi ga nekdo prinese;upam da bo to serviser in da bo stvari koncno uredil.Za vse ki razmisljate o dodatni opremi pa tale link:
www.hawkingeurope.com.
Doomsday is coming!!

djurodrljaca ::

Bom še jaz malo napisal kakšne probleme imam.

Pred dvemi tedni je prišel monter od telekoma in je imel napačno hišno številko (namesto 6 je on imel napisano da je 9 - ko sem klical na t2 so rekli da so oni pravilen naslov poslali). Je probaval priklopiti nekam pa mu ni ratalo (živim v bloku in je probaval na kakšen drugi kabel priklopiti). Po tem so strokovnjaki na telekomu potrebovali spet dva tedna da so me priklopili (glede na to da je to bila njihova napaka bi pričakoval hitrejši odziv, ampak ne telekom je telekom). No in sedaj sem se že od torka probaval priklopiti na internet, vendar mi zmeraj utripa link. No in potem sem reskiral 300 SIT in poklical t2 preko mobitela in mi je tip rekel da so pustili prenapetostno zaščito. Prasec nemaren je moral pustiti notri to pizdarijo. Če bi mi vsaj pozvonil in sporočil da me je povezal, bi mu sam rekel da to odstrani, vendar je on v 10 min to povezal nekaj pisal v avtu in šel (sem ga videl skozi okno in sigurno ni bil tam več kot 10 min - nažalost je prejšni monter označil kateri kabel je moj in me je ta lahko povezal brez da bi prišel v stanovanje).

Ko sem klical na t2 so mi tudi rekli da so že dobili tožbo proti telekomu zaradi tega in da sedaj morajo to odstranjevat.

Zgodovina sprememb…

Noben se ni omenil da je dobro komponente resetirat.Jaz sem prikljucen stiri dni in sem imel prvi dan hitrost 50kB/s max,upload pa 26kB/s.Danes sem vse skupaj prikljucil na razdelilec ( 5x ) in vse skupaj resetiral;download mi je poskocil na 800kB/s,upload je pa se vedno problem 56 kB/s max ( Telekom ).Prej sem resetiral posamezne komponente in ni nic pomagalo.Torej resetirat je treba vse naenkrat.Imam komplet paket 10MB/10MB.Seveda telefon je se vedno mrtev,STBja mi se ni nihce prinesel.Nevem kateri sem v cakalni vrsti vendar bom sigurno prisel na vrsto.Ce dobim pa kaksen racun od T-2 jim ga bom pa zavrnil,vendar mislim da racunov se nekaj casa ne bo.
Doomsday is coming!!

kitl76 ::

Imam samo eno vprašaje glede na to, da so v zadnjem času porihtali problem z downloadom a z uploadom pa v večini primerov še ni nič boljše. Uplaod pri paketu 10/10 katerega omenja @elhombre v svojem primeru se mi zdi katastrofalen ali se bo v tej smer sploh dalo kaj porihtati ali lahko samo enkrat pričakujem uradno spremembo paketov oziroma T2 ponudbe.

Pol ure nazaj mi je začel delat telefon tudi v klicni smeri.

Dela povsem O.K., le TK številke (080 8000 itd) so z njega nedosegljive. >:D

Tody ::

Hey !
Mene pa zanima če ma kdo VARNOSTNI PAKET in katerega. Jest sem si izbral srednjega pa ga bom ukinil ker mi torrente jebe, vsake tok časa vsaj, zelo mi je čudno tudi to da mam ful počasn net sicer 1/256 paket ampak če grem na speedtest.si mi vse normalno pokaže če pa pingam serverje pa dostikrat dobim tudi time out v 4 ali pa 5 poskus pa 17 ms. Če pa grem recimor na grc.com mi pokaže skoraj vse porte kot STELTH.

SasoS ::

Ja za 080 sem že spraševal na T-2 pa so rekli da bodo javili naprej. Ni take krize, dokler delajo tudi iz mobitela mi je prav vseeno >:D

Alfonsso ::

Včeraj so mi končno priklopil to zadevo VDSL po 14 dneh čakanja brez telefona in interneta. Zadeva ne deluje tako kot bi morala saj sem meril hitrost na speedtest.si.

Razočaranje sedaj imam še slabše kot sem imel prej z adsl-jevim 2Mbit-nim paketom.

Tukaj prilagam rezultate meritev.

speedtest.si

Pritisnite START
Server Busy: Pocakajte 60 sekund in poskusite znova

Pritisni START za ponovno meritev

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 341.46Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 964.64kb/s

Pritisni START za ponovno meritev

Ima kdo izkušnje z tem?

MrStein ::

Server Busy

Mogoče vsi T-2 uporabniki testirajo, pa je strežnik preobremenjen :))
Probaj kaki drugi tester hitrosti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

NavadniNimda ::

Dodanih je nekaj NOVIH central, ki bodo šle v operativo prec po novem letu. Upajmo, da bodo dali dol tiste razcepnike, kot je predpisano!8-)

Evo link:
http://www.t-2.net/dostopnost_2.html

Malkec ::

Alfonsoo pa kolkokrat bo še treba povedat da speedtest.si ni verodostojen? Probaj kakega tujega ali pa povleči kakšen file iz t-2.net ali files.siol.net (al kak je). :\
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Afonsoo:

Jebeš speedtest. Meni speedtest pravi, da imam DL samo 4.8 M/s.

Po tem sodeč jaz TVja sploh gledat ne bi mogel.

Pa mi dela 100% O.K., medtem kos e pogovarjam po telefonu in prav fino DLjam stvari po netu.

@Brane2 vsi te speed testi kažejo samo bandwith, ki je namenjen internetu in ne tistega, ki je namenjen TV. Tudi meni speedtest pokaže download speed 4,5 M/s pri paketu 4Mbit od Siol-a čeprav imam modem sinhronizeran na 8 Mbit-o.

PS
Brane2 škoda ko samo fino downloadaš in bolj slabo vračaš>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kitl76 ()

To velja za SiOl. Pri T-2 naj bi bil bandwidth skupen. Saj zato pa na njihovih straneh piše (je pisalo) da lahko gledaš do tri programe hkrati, če ti dejanjski BW naročenega paketa to dopušča.

Pri SiOLu je drugače. Ti BWja TVja ne moreš uporabljat za svoje internet prenose, tudi če TVja trenutno ne uporabljaš...

Trinitron ::

Ubistvu je tudi pri T-2 zadeva ločena. Lahko vzameš paket 1 Mbit, pa boš še vedno lahko gledal tri programe...

To nisem vedel. Kako pa potem imaš lahko paket 20/10, če se ti modem sinka 20/10 in nimaš tistih extra ~5Mbps za TV ?

Če takrat delaš iz naročenih 20 Mbps, potem si v slabši poziciji od lastnika paketa 1/1. On je potreben BW za TV dobil "gratis". :\

No, ja. Bom povprašal na T-2ju o tem. Verjetno je to ena tistih stvari, ki bo dorečena čez kak mesec ali dva.

Sem tolk zadovoljen s tem kar dela sedaj, da ne mislim delat dodatno gužve in težit za malenkosti. Bom s tem počakal mesec ali dva, da poštimajo ostale probleme, potem pa se spravijo tudi na take zadeve.

Zgodovina sprememb…

boris70 ::

No vidm, da vas je kr neki prkloplenih, noben pa ne piše kako kaj kaže z nami, ki smo se odločili za skupno razvezan dostop.

Zdj boste rekl, počakat je teba, ampak stvari se sploh ne premikajo!!!
Boriss

SasoS ::

Brane, T-2 žal ne preverja kolk se modem dejansko synca ampak storitve ki ti jih ponudijo nekako ocenijo na uč glede na razdaljo (nekateri so dobili dopis da blahblah paket pri njih ni možen). Jaz sem izmeril da se mi je modem syncal nekje pri 25Mbit glede nato da delajo trije kanali + 500KB internet oz. štirje kanali brez interneta (potem pa začnejo kockice po tv). TV ima naštimano višjo prioriteto kot internet tako da če zmanjkuje bandwidtha ga bo zasedel TV (seveda noben QoS ni 100% in še vedno dobiš kockice). T-2 bi IMHO za vsakega naročnika moral preveriti kolk ima dejansko bandwidtha in potem reči za tvoj primer: ali 15/10 paket in 1 TV oz. se strinjate da TV porabi bw od interneta (recimo če nekdo hoče zvečer gledat tv, čez dan pa da mu net leti). Če bi bw omejevali potem paket 1/256 sploh ne bi bil možen s TVjem ali telefonom in bi bilo spet neko pogojevanje storitve (kupi vsaj 10Mbit net).

Ne bo čisto držalo. Jaz sem potožil glede na razultate speedtesta tehniku T-2 in ta je preveril iz centrale mojo dejanjsko hitrost prenosa.

Gwanaroth ::

Zdj boste rekl, počakat je teba, ampak stvari se sploh ne premikajo!!!

In kaj še preostane druzga kot čakat, v taki situaciji kot je nastala ?

Saj nisi edini..
Lights often keep secret hypnosis..

Preostane prešaltat na polno razvezano zanko.

TK sploh ne razmišlja o tem, da bi se problem razrešil, preden bodo imeli svoj odgovor na konkurenco...

Preostane prešaltat na polno razvezano zanko.

@Brane lahko je tebi jaz te možnosti žal nimam ADSL si lastim preko ISDN-ja neke tretje osebe katerra pa še slišati noče o firmi T2 skoraj sem jo prepričal pa so žal nastale te polemike vas priklopljenih brez vsega po 14 dni ali več. Tako da lahko samo čakam in upam na možni priklop na skupno razvezani zanki.

Po moje bodo problemi s čakanjem na T-2 razrešeni veliko preden TK omogoči delno razvezo.

V bistvu ej še bolje da ti lastnika še ni uspelo prepričati, sploh če si na udobnem ADSLju.

Kam se ti mudi ? vse to zaradi tega, da boš hitrej vlekel porniče dol ? Zakonodaja glede tega je že spremenjena in ne bo dolgo, preden bodo začeli talat prve ovadbe tudi pri nas. Če si od lastnika parice eš kako drugače odvisen, si verjetno ne želiš takih zapletov.

Pri meni je le rahlo drugače. SiOL me je curil za tisti 4M paket ko cepca. Tu bom prišel skozi bistveno ceneje. Dobil sem poleg tega še TV, telefon itd in cela stvar se mi bo izplačala na kratek rok, ne samo neposredno finančno. TKja in ISDN opreme sem imel že poln ku*ac. IP telefonija mi bo omogočila marsikaj, česar prej nisem mogel.
Vse skupaj se fino sešteje. Ne bi pa šel v to, če bi imel nek študentski paket na SiOLu in par ksit stroškov za telefon na mesec, vsaj ne ob riziku, da nekdo zgubi živce in me šutne dol z linije in mogoče tudi stanovanja...

ZA doma je pa druga stvar. Tam ponavadi ni kritično, tudi če ostaneš brez telefona tudi dalj časa, po drugi strani pa vsak kSIT prihranka prav pride...

Zgodovina sprememb…

NavadniNimda ::

@JANNY76 - očitno bo treba še malo potrpeti, ker stvari dejansko SE premikajo. Danes sem slišal med obiskom pri frizerki, da je APEK dejansko že prisilil Telekom, da mora odstranjevati začeti une svoje "zaščite". Ljudje opažajo, da jim NET čudežno pričenja delovat (tko ko se spodobi 8-)) in to z vseh koncev Slovenije.

Torej lahko samo upamo, da se bo APEK lotil tudi drugih perečih reči, kot npr. res katastrofalno smešno obnašanje Telekoma glede "skupne razvezane" zanke LL.;)

Racko ::

Frizerke so izvir nepreverjenih informacij.

fizolcek ::

A so boljse nepreverjene informacije od frizerke al pristranske od zaposlenega na T-2?

FRAN ::

Nekaj časa nazaj je bila omenjena tudi napelava parice po bajti (čim krajša mora biti). Ali kdo ve, če je mogoče kaka razlika pri prepustnosti podatkov, če je med podaljšavo parice sponka ali mehki lot? Jaz sem parice lotal. Sprašujem zato, ker še nimam zametane stene. Hvala!
FRAN

zu_dr ::

FRAN

Prav si naredu sm termo cevke dej čes da ne bo vlaga pršla not če imaš možnost dej kabel v cev.
««
31 / 248
»»